Тотално различен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тотално различен.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1821 пъти
Здравейте.
За мен, няма светлина в тунела. Тотално различен съм от другите. Коренно различни вкусове имам.

Но съм с десетки пъти по-интересна личност от останалите или по-скоро от типичните българи.
Тея, които като ги е подхванало течението, българщината, от ранни години и не са си помръднали пръста да се променят, да си изградят вкусове и т.н.

И аз съм бил по това течение, слушал съм чалги, гледал съм сапунени сериали, ходил съм по дискотеки, пил съм, пушил съм, къчак, трева и т.н.

Бил съм всичко това, но си изградих вкусове.
Заличих всичко тъпо, комерсиално и българско.
И след време разбрах, че съм направил грешка.

Макар и да съм информиран по много теми, понеже обичам да гледам документални филми и макар да съм запознат с музика и кино и т.н. , живота ми е самотен.

Виждам около себе си, масово обществото няма желание да се развива, да се запознава с нови и различни неща. Стоят си на едно място.
Чакат телевизора да им покаже музиката която трябва да слушат и филмите които трябва да гледат.
Никой не се рови за нова информация, а уж имаме достъп до интернет...

Живеят по последна мода и си мислят, че всичко това което консумират е яко и най-доброто и т.н.
В пълна лъжа живеят.
И си търсят такива като тях. Еднакви.
Ако си различен - нямат интерес.
Мислят те за старомоден, ако им покажеш филм от 1992-ра година.

Няма старомодно. Има качествено и некачествено.

И като виждам сред какви хора живея и просто не виждам как ще се обвържа. Кое момиче ще ме хареса?
Толкова различен.
Коренно различен.
Също съм много срамежлив, но да не обръщаме внимание на това, че има достатъчно теми свързани със срамежливост.

А и съм забелязал, че отвори ли се тема по която има какво да кажа и съм запознат, нападам на разговор.
Срамежливост ли ме спира или простия факт, че буквално нямам обща приказка с почти никой (или направо с никой) не знам... или просто микс от двете.

Нямам общи вкусове с никой. Коренно различен съм.
И кое ли момиче ще иска да ме опознае?
Нали трябва да говориш неща каквито ще се харесат на човека отсреща? Това ми е набито в главата.
Сам съм си го втълпил.

Какво ви е мнението?
Кои от вас също спадат в категорията "коренно различен"?

Пишете свободно, интересни са ми мненията на различни хора. (може и да споменете накратко какъв тип човек сте, характер, пол, начин на живот и т.н.)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d13afc6d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Хаха, начинаещ психолог прави проучване.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c47191b477
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не каза с какво толкова ти се различават вкусовете от на другите хора, че го повтори 100 пъти. Не всеки млад човек слуша чалга. (лично аз не виждам нищо лошо да се слуша чалга, защото има разлика между чалга музика и чалга култура, но това е друга тема).
Познавам много млади хора които четат книги например или пък са меломани и слушат различна музика, като джаз, класика или ретро рок. Същото и за киното - има доста хора обичащи качествени стари филми. Аз лично гледам филми и от 40-те, така че с това 1992 дето го спомена - не е изтъкване. Наистина - не виждам с какво се отличаваш от много други хора, които познавам или съм виждал.
Та, по-скоро ми се струва, че не намираш момиче заради срамежливостта и свитостта си. А и ако си достатъчно интелигентен, ще можеш да се включваш в различни разговори. Поработи над комуникацията си. И самочувствието, че ми се струва малко непокрито.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 57fb9b1a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто не си се обградил с правилните хора. Повярвай ми, има много начетени, изтелигенти и умни младежи, ако търсиш на правилните места. Запиши се на нещо, където се предполага, че се събират такива хора, членувай в групи най-малкото и т.н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 747230cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Автора:

Наблюдавал съм отстрани колеги (в колежа и на работа) за какво си говорят и просто нямам никакви общи теми, нито ми е да приказвам простотиите които си обсъждат.

Много рядко ми се е случвало да седна и да си говоря с момиче (нормални свестни разговори) .
Това което искам да кажа е, че хем съм срамежлив, хем пък масата общество (което ни и заобикаля почти отвсякъде) е заинтересовано от модерния начин на живот, вкусовете им са съвременни и не се срещат лесно различните хора.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4ff7a53367
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Интересно ми е на колко години си. Иначе... разбирам, че на теб главния ти проблем се корени очевидно в разговорите с хората? Но не споменаваш какво за теб означава един нормален разговор?
Различно е спрямо какво вълнува отсрещния човек. Ако мен ме вълнува Cicada3301 бих сметнала за прекрасно да водя диалог с човек на тази тема :) но в случая и в моето обкръжение почти няма хора заинтересовани от това. Бих сметнала за прекрасно да обсъдя стратегии на сърч and destroy в CODM :) обаче... и за това не се намират хора :)
Интересувам се от почти всичко и мога да водя разговор за почти всичко. От религия, извънземни и пицагейт до защо питбула е добро куче и как масмедиите влияят зле на обществото като цяло и стигнем до мобилните игри. Хаха. Като цяло трябва да умееш да предразположиш отсрещния човек, за да тръгне някакъв разговор и постепенно да го насочиш към темите в които ти си компетентен. Ако ти каже, че не вярва в извънземни или че турските сериали са окей

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4ff7a53367
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И забелязвам нещо много интересно.. виждам, че сякаш се дразниш от модерното, съвременното и модерния начин на живот, и предпочиташ старомодното, но в същото време нямало старомодно, а само “качествено-некачествено”. Малко се обърквам.
Има един мнооооого много добър цитат.. който се надявам да ти е от полза, на мен ми е.
“But my darling... there’s no such thing as the light at the end of the tunnel, you must realize that you are the light.” Което в моя личен случай, описва прекрасно начина ми на мислене и начина ми на живот :)
И все пак! Има вероярност човека отстранинда е светстен, но отново да имате различния по определени теми. Примерно наскоро си говорих с един ИТ специалист.. щото главното което ме интересува мен в тоя живот винаги ше си останат загадките и става въпрос решаването на пъзели и сложни математически задачи и задачи за аналитично мислене та такаааа, човечеца си е супер светсен, млад, но харесва Азис. Мен не ме кефи като личност, не ме кефи гласа му, не е моето просто. Тва не означава, че е долнопробен чалгар. Не значи и аз че съм чак толкова повърхностна слушала съм песни на Азис виждам, че явно не е такъв за какъвто се представя но го прави... заради известността и това да бъде различен за да бъде слушан иначе ще е просто един от всички и нямаше да излезе на световна сцена ако не е ексцентричен да речем като лейди Гага примерно.... тва са други темиии.
Има различия винаги няма как просто някой да е 1:1 а друг човек. Но! Важното е да успееш да се аргумениташ толкова добре, ако знаеш, че си прав, че да успееш да разшириш мирогледа на другия човек, към добро разбира се, не мнението му, не да го променяш ти, а да му помогнеш да се освести и да се промени сам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: df29f0ac8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Извинявай, но ако това е сериозно, звучи адски превзето и смешно. Сякаш чета излиянията на някой пубер, който е открил Линкин Парк и вече се е взел за много дълбокомислен, уникален и, естествено, неразбран от масата плебеи. Всички са тъпи чалгари и консуматори, аз съм интелигентът с филмите от 92-ра, огромен в своята самота. Абсолютно същите претенции и мироглед ги имат студентите от НАТФИЗ и останалите псевдо-арт шебеци, които киснат около/на Кристал и Народен (това в София, но сигурно и по другите градове ги има). Инсталирай се там и ще си намериш десетки сродни душици... само не знам как ще се разберете кой е гледал повече филми на Линч и Ходоровски или е изслушал повече концептуални фрий-джаз импровизации. Аман от превзети кокони. Слезни на земята, не си мега уникалната личност, а просто нормален човек... Личи си, че много искаш да си единствен и неповторим сред морето от посредствени амеби, но не си, съжале боку.

Иначе на местата, които посочих, както и всякакви "ентелектуални" събития или разни по-ъндърграунд заведения, където даже може да срещнеш и Стругаре, ще си намериш много момичета. Колкото и да не им се иска на такива като вас, в огромната си част не сте по-различни от така презрените чалгари. Само претенциите ви са по-големи, защото сте прочели малко Дерида или Камю. В основата си са едни и същи интереси и потребности.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2ad3a64b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами да ти кажа, аз имам грамофон, магнетофон, 3 китари, слушам стара музика (и нова де), гледам хубави филми, не Марвел, обичам да философствам и т. н.

Което не е готино. Според мен е супер сдухано да имаш такива хобита, демек пълен хипстър и сухар съм хаха. Но пък ми харесва.

Но примерно музиката ми е страст от малък (въпреки, че професията ми е медицинска). Кефя се. И приятели, познати и тн околни и те се кефят, ако и да са чалгари и тн. Примерно ако пееш или свириш пред най-големия чалгар и простак пак ще се изкефи - защото усеща, че ти се кефиш. Това е универсално.

Не мисля, че всеки трябва да е артистична натура или философ, има си филмимузикакниги ширпотреба, които не изискват от консумиращия ги мислене. Е какво лошо има в това? И мен ме дразни чалгата и консумеризмът, но с хейт нищо няма да се промени. Бъди промяната и зарази околните.

Според мен ако говориш само на висок стил, дори много интелигентни хора ще те отсвирят, трябва да можеш да излезеш да улицата и да кажеш "ко стаа брат". В смисъл всички ходим до тоалета, включително и ти. Малко повече се смей на себе си. И го разгледай положително - ако нивото на околните е плачевно, имаш слаба конкуренция, нали така?

Аз лично покрай тези интереси (а и покрай риболова и работата ми) съм се запознал с такива хора, които няма да ги видиш по улиците или да се запознаеш с тях по принцип. Милионери и т. н. Не че търся там изгода, просто са компания на високо ниво.

Да стоиш и да хейтиш кел файда.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 747230cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автора:
Не се мешам в разговори на теми от които знам, че отдавна не се интересувам.

Не съм някакъв олигофрен който прекъсва на хората разговорите и сменя рязко темата.

Просто виждам, че няма как да се внедря в разговори.

Много рядко се случва и срещам хора с които мога да завъртя някакъв разговор, но то е просто за един ден (временно)
Това е което искам да кажа, няма значение какви точно са ми вкусовете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 90dc4d92ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се изживявай като някакъв уникат, има много културни и ерудирани хора, с много повече познания от теб, които освен, че четат също и пишат книги, творят в някоя област на науката и изкуството. Просто не си попадал в тяхната среда. Но при положение, че ти липсват комуникативни умения, във всякаква компания ще стоиш и ще мълчиш. Какво като имаш много знания и разностранни интереси, хората няма от къде да знаят това и да го оценят, щом не ти не можеш да го покажеш. Според мен имаш проблем в общуването и то не само с жени. Работи върху това, ако не искаш да си останеш самотен.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ddde7ec914
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Потърси още повече. Отиди в друга среда. Пострадай малко, и ще видиш, че има изключително много интересни хора, за които е по-лесно да кажеш - те са тъпи, отколкото да видиш в тях уникалното. Суета да си мислиш че си незаменим, едва ли не вездесъщ. Да трябва “да заличаваш всичко българско в себе си”... значи, имаш доста ниска представа за българското, може би си израстнал сред чалга, щом си слушал като малък... Не разбирам, говориш за изискано и за качествено по начин, който показва, че бягаш от нещо друго. Страх те е от неизисканото, но както знаеш - във всяка едно нещо има нещо малко от неговата противоположност. В стремежът си за изисканост има страх от простащината. В простащината има някакъв стремеж за истинност, което е по-изискано и от най-модния костюм с който може да облечеш мислите си.
Ето, например, аз никога не съм слушал чалга, дори като малък. Това не значи, че в друго не съм по-просташки от теб. Но мисълта ми е - кога повярва, че можеш да отсъдиш правилно душата на човек, и така да подценяваш хората около себе си?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 747230cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Автора:
До номер 6 - Има качествено и некачествено.
За разликата между модерен и старомоден.
Хората (модерните) много от тях, не гледат дали дадена музика е качествена или не, те просто си следват това което се пуска в 21-ви век (2021г.) по клубовете и дискотеките, и това което въртят по телевизията, докато всички знаем, че музика има по света и през годините МНОГО. Мега много.

И тея хора не се интересуват и не се ровят да се запознаят с различните жанрове музика, не се интересуват относно киното, как се е развивало през годините и т.н.

Те просто отиват да гледат в мола най-новия филм, после вечерта отиват на дискотека да слушат комерсиалната музика, хитовете на 2020 и 2021-ва година и това е.

Ако им пусна някоя фънк песен от 80-те, те без да я изслушат, лесно могат да те отрежат с "много си старомоден".
Има такива хора.
И са често срещани.

Имаме интернет, на никой не пречи да се образова относно всякакви теми (да не говорим само за музика и кино)
Но съвременната младеж си се движи по това което е тук и сега, защото това те прави "готин".
И всички искат да бъдат готини.

Масово ползват Windows и Мac , но колко хора знаят и се интересуват и ползват Linux?
Например.
И тея които ползват Linux, знаят много добре че Windows и Mac са боклуци, крадливи и платени.
Феновете на Linux ще ме разберат какво искам да кажа по цялата тая тема само с тоя пример...

Ние, хората с изградени вкусове, не сме част от тая комерсиална прослойка на обществото.
Трудно намираме приятели и теми на разговор.
Зависи кой колко е различен.
Мен, който реши да ме опознае, спокойно може да ме сметне за някакъв българин, живял 20 години в САЩ и върнал се в България.
И като добавим и срамежливостта, си ми е трудно да се заговарям с хората, и да срещам и да се запознавам с нови хора. Случва се, но е рядкост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e85bee9ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе, просто нямаше как да не коментирам, имах време и ми хареса темата. Лошо впечатление прави това, че създаваш едно изкуствено противопоставяне между теб и всички останали (другите). Първо ще ти разбия илюзиите, че си уникален случай, защото има такива като теб доста, просто са по-скромни и тихи и не се набиват на очи, но довери ми се - не си специален, от немалко хора може да чуеш прословутата реч "различен/различна съм, не се вписвам". Виж приеми го като приятелски съвет знам за какво говориш, но недей да продължаваш така да поставяш крайно нещата. Всички знаем разликата между качествено и некачествено, между простотия и ерудиция, просто си прав, че на повечето не им се полагат усилия и се радват на посредственото, ама какво ти пука, това си е техен избор. Да, окей, тъпо е като нямаш общи теми, и аз не обичам общите приказки, и на мен не ми върви приказката с момчетата, ама какво да направя, такова е, не е края на света, един път е така, друг път иначе. А това с музиката, пороците (секс, алкохол,цигари и т.н.), филмите и изобщо масовите предпочитания - да, съгласна съм, трагедия е, и пак казвам какво от това. Ти си имаш своите интереси и предпочитания и им се радваш, споделяш ги и ако някой ти каже нещо тъпо, айде пътя. Опитвам се да кажа да не се тормозиш за неща извън теб , над които сладур, контрол ти нямаш. Променяш си мисленето, не се вайкаш, а анализираш. Самотно било, ами да, то това е готиното. Имаш време да си се развиваш, никой не те дърпа назад, вървиш смело, иска ти се да има кой да те разбере, ама истината е, че никой не може да те разбере напълно. И аз съм се виждала като различна, до днес е така, странно явление съм, но готино странно явление. Схващаш ли защо го написах така? :) Просто мисли по-ведро. Правилното е да си себе си (клишеее, но хубаво клише) и ако трябва ще си бъдеш цял живот аутсайдер. А и все някога ще попаднеш на човек, който да съумее да оцени теб и вкусовете и желанията ти. Тук и себе си окуражавам с това изречение хаха. Няма, трудничко е, но това го прави сладко. И по повод момичетата, всички, искащи повече от секс виждат зор. Просто бъди мъжкар и искрен. Знаеш ли до сега не съм попадала на такова момче, а бих искала. Честността е адски секси. Не се прави на друг, че ще вземе да уцелиш свястна и като й се направиш на идиот, ще изгориш (личен опит). Опитай да си по-толерантен и не се възгордявай с тази твоя различност, че това отблъсква. Като момиче ти го казвам това последното, дразни много. И аз се намирам за уникален човек и рядка находка, но ако ме питаш, ще ти кажа, че съм си като всички. Не буквално, но има едни общи неща, не можеш да избягаш от тях. Просто се успокой и отпусни душата. Пък пак си бъди мотивиран и стойностен човек.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 747230cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автора:

Това което искам да кажа е,
че Има хора в обществото, които както ги е подхванало течението от рано рано в живота, така и до ден днешен продължават да си живеят.
Аз съм бил част от тея хора, живял съм по тоя начин (комерсиален) , къде ме изкарахте че се мисля за нещо велико?

Дразня се че Тея хора си остават същите. Не се променят, нямат желание да се запознаят със света. Остават в тъпата България. Една затворена държава. И точно ТЕ се мислят за голямата работа. Имат голямо самочувствие.

Познавам се с един луд фен на Линукс и много запознат със компютърни системи и телефони и т.н.
Разправях му нещо за Джим Кери, и той ми вика "Сещам се кой е".
Различен човек. Човек с изграден вкус в живота.
Нямаме общи вкусове, но го изслушвам като ми говори по неговите теми и обратното.
Такива хора са ми интересни.
Но в България има предимно от онея, комерсиалните.
Аз живях така като тях, но се промених.
И не съжалявам. Но живота е самотен, когато не си в българщината и не гледаш "Под Прикритие" и "Вип Брадър", "Шоуто на Слави" и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: dc64aa6015
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 5 и 6 :)
Искам да попитам.. тъй като от прочетеното оставам с впечатлението, че ти смяташ, че всичко що е ново, разбирай излязло 2020/2021 е боклук? Всеки филм? Всяка песен? Миналата седмица достойно българско момче издаде страшен албум! Може да е ново, модерно, ама си е той. Песните бяха истински, смислени и добре звучащи. Значи ли това, че трябва веднага да бъда сложена под общ знаменател със “ стадото” само защото съм харесала филма на Dark web Cicada 3301 от 2021 или албум излязал през 2021?
Извинявай много за въпроса, но с приспособяването към нови неща ли имаш проблеми? / и съм крайно добронамерена докато пиша това, че често в съобщения се остава с грешно впечатление :д./
Сега.. по темата linux. Съгласна съм с написаното. Но mac и windows са направени за масовия потребител. Опростени са. И тея, които ползват linux са най-често ит специалисти. Mac и windows са направени за да може твоята баба и дядо, както и моите :) да се свързват с нас без да им е нужен 3 месечен курс обяснение как се борави с тая нова технология, аджеба!
Иначе е по-добър, спор няма :д.
Вие, хората, с изградени вкусове, не трябва да мислите, че само защото някои харесваме и новостите, и модерното, и гледаме да сме гъвкави в живота като цяло, щото всичко е тоолкова динамично... и просто ако не умееш да се приспособяваш-гориш. Та, същите ние, ревемм на класиките. На old but gold, песните, филмите, книгите и т.н.
Не всичко ново е пошло, комерсиално или без стойност. Мда, факт е, че повечето хора сякаш са станали адски конформисти и според мен това е главния проблем в обществото, като цяло..,но не всички са така. И определено искам да знаеш, че всеки човек си има своите странности, но ще се изненадаш, колко много хора имат общи интереси с твоите, ако ги попиташ конкретно. Ако ли не-не са твоите хора, ама със сигурност не си сам.
И кое точно в САЩ боготвориш? Защо смяташ, че е положително, че казваш това с 20те години в САЩ? Педофилското им мислене, поведение и действия или изкривената представа за реалността за живота там? За илюзорната представа за богатство и пари и кариера? За мисленето им?? Че възпитават децата си, че е окей “ да няма пол” и че те направиха това с гейовете готино и модерно????? И мда обръщайте се към мен с “ те/тях”, а не “ той/тя” топ новината за Деми Ловато днес, която “ инфлуенсва” мнооого тийнейджъри.
Просто за тва в щатите .... загуби интереса ми до голяма степен.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c6b556bb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз ги наричам странници. Не виждам нищо лошо човек да си има своите странности, какъвто и да е.
Особено ценна и неизменна част от живота е ценностната система, добре е че ти имаш такава. Има и друго нещо, светът е необятен, не се знае от къде и как просто ще изкочи твоя човек, някой като теб, но виж проблема с това, че не си комуникативен играе важна роля. Аз съм от хората, които могат да говорят за всичко с всеки, просто защото имам прекалено много интереси и не се вглъбявам в едно нещо и да държа само на него и край. Приемам и ценя чуждото мненине особено ако е различно, това винаги разгръща в мен, да погледна от друга гледна точка и да помисля. Разбира се има неща с които не се прави компромис, но това да съдя този слуша чалга и не става или този само е консуматор, ми е излишно и натоварващо. Приемам хората такива каквито са и това не ми пречи да общувам с тях за нещо друго. От всеки може да се научи по нещо. По хубаво нещо от опита няма, пък било и то предаден само чрез думи. Според мен имаш нужда до попътуваш малко, дори да заживееш за малко другаде, да опознаеш различните националности и типажи хора. Мен лично, това много ме обогати. Срещала съм много хора, като теб, най-различни странници :) всеки си има своя чар. Отделно какви двойки има, просто хората си се обичат без значение колко са различни и дори нехигиенични вътрешно или външно. Отпусни се малко, защото живота е много шарен, не може да ти пука че ще се изложиш ако кажеш еди си какво, на човек който може и да не видиш повече в живота си. Да си срамежлив е сладко, но до време, трябва да се действа. No excuses ето това аз винаги си казвам, когато ми е некомфортно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 747230cc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Автора:
Добри коментари.
А до номер 16 - с американското - много надълбоко заора. Като се прибера в нас българска реч не слушам. Всичко е на английски, американски (със жаргоните му и изразите му) и съм по американското кино и т. н. В тоя смисъл на думата.

А до това че така съм се изказал по темата - ако ме видите на живо... няма и да ме видите. Толкова съм незабележим.
Не ходя да плямпам на хората колко са еднакви и как да живеят.

А че излизат интересни филми (говоря за комедии че няма) излизат - гледам хорор филми щото те са ми качествени.
По-добре в днешно време да си пуснеш хорор филм, отколкото бозава комедия.

Съвременна музика - трябва да се разровиш за качественото в днешно време. Това искам да кажа.
Някога не е било така.
Някога рап музиката например си беше качествена филмите си бяха яки (комерсиалните говорим)
White Chicks, Sorority Boys, Tomcats, филмите с Rob Schneider. The benchwarmers (препоръчвам го много яка комедия) и т. н.

В днешно време не е така.
Казвам го така защото ако проследим киното от 20-те години и насам (комедии).... просто говорим за светлинни години разлика.

И това всичкото което съм наизписал си го държа в мен и го споделям тук - моите наблюдения.
Знам, че не мога да променя хората, но при последното ми пиянско сбиране (малко насила) видех достатъчно олигофренизъм и детска градина и нормално малко да ми е повлияло така да говоря за тоя тип хора, за които говоря. :)

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5185324971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   В стремежа си хората да са коренно по-различни, всъщност стават до същ като другите. Без обиди или нещо такова, просто пикаеш срещу вятъра. Няма нищо лошо в определените неща по-горе, просто българите приемат всичко българско като нещо лошо, докато другите нации си уважават, харесват и държат на своите неща, които ги правят такива, каквито са. Имаш нужда от друг поглед над гледната ти точка. Съветвам те да посетиш някоя друга държава в западна Европа, а и даже извън Европа. Ще се учудиш колко еднакъв си. Мразиш своето, но обичаш чуждото. Типично по български.

Във филма "Мисия Лондон" имаше една фраза, която ми направи голямо впечение и тя гласи следното :
"От всичко и всички на света най-много мразя българите! "

:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d82dfdcf31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ето я разликата, че линукс потребителят изслушвал автора и обратното, всеки един от тях се опитвал да опознае другия и неговите интереси, някакви по-специфични от олд бат голд песните, които са върха на изградения вкус за масовия потребител.
Значи, авторът, който се рови, за да намира нови стойностни неща, които се правят в днешни дни, за да се обогатява и развива, и желаещ да споделя всичко това с хора, които се стремят към развитие, на които им е интересно или поне биха го изслушали с интерес, е обвинен в надменност.
За други пък авторът не е нищо особено, обикновен тип некъв, дето си мислил, че като гледал филм от 1992 е нещо необикновено, докато клетата майка родина бъка с ехееее хора, гледащи филми от 40те.
Това че авторът търси по-задълбочени хора не се забелязва, важното обаче е да остане такъв, искрен, защото това е секси, но да не е искрен относно факта, че се смята за по-различен от масата, защото някое стойностно задълбочено момиче ще чуе една такава фраза от него и задълбочеността й относно какво се опитва да каже авторът... ще се стопи.

Да, авторе, това е една нация на комплексари, цени хората, които са като теб, когато ги срещнеш и не ги губи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker