Страх да заспя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх да заспя
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1436 пъти
Здравейте. Ще започна така. Случват ми се странни неща от известно време.Почти всеки ден имам главоболие, имам чувството, че някой ме наблюдава, рядко, но ми се е случвало да чувам гласове вечерно време, почти не мога да спя или ако заспя сънувам странни и лоши сънища или се събуждам вечер обикновено към 2 и 30 или 3 часа посреднощ.Най- странното и ужасяващо беше, когато миналата седмица се събудих след кошмар и срещу мен имаше голяма сянка с извити рога на главата и разъворени към мен ръце.Направо спрях да дишам от страх. Сянката стоеше неподвижно известно време след, което изчезна. От тогава ме е страх да си затворя очите и да заспя. Не знам какво е било това и какво да направя, за да спра това странно чувство, че съм наблюдавана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1d9e5a3881
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Това ми прилича на сънна парализа.

Ж27

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9c5ce53cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   сънна парализа е това, страдам от него от години. Когато съм под повече стрес ми се получава по-често, понякога по 2 пъти на вечер се е случавало.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2470a040a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сънна парализа. Имала съм такова състояние.
Претоварила си се. Притеснена си.
При мен се появи в момент на нечовешко напрежение на всички фронтове, недоспиване и работа на 2 места.
Решението - зарязах си гаджето, останах само на едната работа, започнах да спя по 8-9 часа, медитирах, спортувах.
В началото ми се случи още 2 пъти , но вече знаех, че не е истина и успях да "прогоня" сенките чрез визуализиране на светлина, струяща от самата мен. Не само ги гонеше, но и заспивах като бебе.
Ефективно е, защото при сънна парализа единствено част от ума ти е буден, тялото е в режим на сън и затова се чувстваш физически безомощен. Важно е да изиграеш страха :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 17f05fd804
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До авторката и до номер 1: Дали е сънна парализа не зная, обаче със сигурност нещо паранормално се случва около теб с тези еленски рога и черна обвита мантия! :D

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4c308495eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сънна парализа. Реално не си била будна, нито с отворени очи. Вземи прочети какво представлява.
Човек контролира сънищата си, а не те него. Може да си преуморена, под стрес и затова да си внушаваш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1fcbf3f44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На мен ми помага насън като усетя чуждо присъствие Исусовата молитва “Господи Исусе Христе, сине божи помилуй ме грешния”. Може да си я повтаряш докато премине.
Като заспиваш повтаряй Богородичната
“Богородице дево, радвай се благодатна Мариьо, благословена си жена и благословен е плодът на утробата ти, защото си родила спасителя на нашите души”.
Преди да си легнеш, прочети си отче наш и прекръсти леглото и себе си с “Господи помилуй” и “Слава тебе Господи”
Ще имаш нужда и от добър свещеник на който да се изповядаш и да получиш причастие.
Това са първите стъпки. Успокой се, дори и да имаш нужда от медикаменти, трябва да започнеш с духовна промяна на живота си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d45e0d1a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей, не се разбира дали си мъж или жена. На колко години си. Когато бях малка ми се случва ха абсолютно същите неща, и си мисля, че някой ти е направил нещо. Магия или лоша енергия, не знам дали вярваш на тези неща. Каква религия изповядваш, отиди на църква или при ходжа или да ти леят куршум. Викал ли си духове и тем подобни? Купи си амулет може да си купиш аметист, чувала съм че помага при магии.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8e7482516e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това е вид сънна парализа да, има 3 неща, които можеш да направиш.

1) Ако спиш по гръб, има по-голяма вероятност да ти се случи, отколкото ако спиш настрани или по корем.

2)Една от причините, може да е заради неправилен режим на спане. Лягай всеки ден в 11 примерно и ставай в 7.

3)Това със сянката и др вид създания е илюзия, разбери, че не са истински и на доста хора им се е случвало да изпитат този вид сънна парализа, не само на теб:). Може просто да се събудиш и да си парализирана 5-10 сек без да можеш да се движиш, може и да виждаш някакви създания и т.н. Няма значение, защото е нормално и се случва на доста хора. Пробвай това което ти казах и преодолей страха си.

4) И какви гласове точно чуваш и какво казват?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dfdb695f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, това е точно сънна парализа, чувала съм , че при стрес или натоварване най често се случва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 82a28830ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди да ти леят куршум.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8103527fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Съветвам те да послушаш лекции на Елеазар Хараш и да намериш формули за справяне с проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1302e08660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Преди години ми се е случвало няколко пъти. "Събуждам се", но съм като парализиран - само гледам тавана в тъмното и не мога да се движа! Голям ужас е! Усетих се, че и двата пъти спях по гръб с глава към тавана и явно има връзка. От тогава гледам да не спя в тази поза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f82e4cba25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей! Не искам да те плаша, но това е болна психика. Звучи страшно и диагнози има от тук до луната. Но това, което трябва да знаеш без да изпадаме в подробности е, че на теб не ти е добре и мозъка ти страда. Натоварен/а си много психически и нервната система не издържа. Реално всички имаме своите слабости и така да се каже всеки си има неговият рай и ад. Дай си време и не си слагай много тежки задачки на раменете. Не бъди твърде аналитичн/а в моменти като този. Мозъкът ти е пренатрупан с информация и най-вероятно понякога направо иска да избухне. Мислите ти могат да текат като магистрала. Затова е важна медитацията. Нужно е всеки да знае как да може буквално да се изключва. Натискаш бутона и влизаш в транс.

Ако погледнем рационално на нещата в миналото имаш нелеката задача да оцелееш. Трябва да намериш храна и да не станеш такава за някой хищник. Повече си натоварен физически отколкото психически. В наши дни обаче работиш за храната си и за статута си. Как гледат на теб и колко притежания имаш в живота си е станало норма на поведение. Константната циркулация на информация в пространството е безспирна. Всичко е адски забързано и мозъка изпушва ако няма клапан. Сега.... тоя клапан може да е от наркотици до религия, до не знам си какво. Хората вярват в какво ли не, за да може мозъкът да има едно поне едно място в тоя свят дето е на безопасност. (зона на комфорт).

Така, че:
1. Отърси се от идеята, че трябва да се сравняваш с другите. Не се лъжи от социалните норми и етикети.
2. Помни, че всички сме тук временно и не взимай нищо за постоянно. Няма да е винаги зле, няма да е винаги добре. Животът се върти -ту си долу, ту пак горе. Научи се да се наслаждаваш на пътешествието. Недей да живееш в страх! Умът ти е слаб в момента и твоите несигурности го изяждат, виждаш ли колко е магичен животът. Никой може и да не ти говори, може и да няма никой пред теб, но ти ги виждаш. Сам/а си ги измисля умът ти, а ти не можеш да повярваш. Помни, че сте заедно в едно тяло и той е там да ти служи, а ти да се грижиш за него. Когато сте в конфликт - резултата го виждаш. Хора ходят в болниците по тези причини. Сами не могат да се траят и бушона изгаря. Не те плаша, а ти казвам, че трябва да си силен/на и да имаш цел и вяра към, която се стремиш. Тя няма да дойде днес, нито утре, но е някъде там и ти трябва да я намериш. По пътя ще срещаш трудности, но ще намериш и приятели, ходещи в същата посока. Не се страхувай от живота, той е прекрасен.
3. Бъди добър/ра с всеки! Не знаеш кой каква битка води и с какво е осеян пътят, по който върви! Бъди добър/ра, но имай граници, не оставяй хората да ти се качват на главата! Въпреки това давай повече отколкото вземаш!
4. Живей! Живей! Живей! Толкова неща има да опиташ още в този живот.
5. Знай добро от лошо и не бъди наивен/на! За целта чети книги, научна литература! Интересувай се от такива неща и средата ти ще стане по-интелигентна. Имаш нужда от хора около тебе, подбирай ги според това какъв/ва си и какъв/ва искаш да бъдеш. Казвам интелигентни четива и хора, не изпадай в глупостта да вярваш на всичко чуто и видяно. ( Тука коментарите отгоре направо стават смешни. Затова чети, ама много и като някой се изкаже по проблем виж колко в детайли разбира проблема и колко може да обоснове становището си)

Както казах, тия съвети са като си добре. Сега седиш и чакаш. Трябва почивка. И на мозъкът ти му трябва детокс. Така, че ден, два нищо... И после лека по лека си пишеш на едно листче днеска искам да направя1., 2., 3. И после зачеркваш. Ако ще да е само пране и подреждане. Работа е и ако е свършиш е свършена. Мозъка работата му е да ЗАвършва неща. Иначе остава като на браузъра ти 4718472 страници отворени и страшно го товари. От това са кошмарите! Внимавай, слабите духом хора, ходят да ги лекуват други.

Не слушай тука за парализи и леене на куршуми, а още по-малко магии. Тия хора са изтрещели, та прегорели. Каквото и да е или не е... какво значение има, след като единственото важно нещо е да излезеш от тая дупка. Точно в моменти като тоя дето мозъкът ти си фантазира неща, че е яко преуморен, само за капак ти трябва сега да му набиваш филми и за духове и тем подобни. Помни! Знаеш само това, което знаеш! Тоест, мозъкът ти вярва и работи само с информацията, която ти му определяш като истинна(допускаш я като вярна). Тези неща, които ти се случват, МНОГО приличат на всички филми и случки близки по този, които си гледал/а по телевизията (например). Когато нещо от информацията се припокрие(паника и стрес например) мозъкът ти казва аз знам какво е това, бил съм вече тук и знам какво следва. Както и той знае най-големите ти страхове. Звучи смешно, как той, пък сте едно. Това е психологията... Его, Аз, Свръх Аз.... В много натоварени моменти се получава разделяне и има вътрешен диалог, по-скоро спор и не можеш да контролираш всичко. Тази липса на контрол -води до паника, после кошмарите и тн и тн.... Всичко е прост процес от малки стъпки, които са довели до тази ситуация. Сега трябва да забавиш и да върнеш малко назад. Това е нещо, което много хора трябва да направят. Включително и коментиралите под темата.

Извинявам се за разбърланото писане, аз също преминавам през неща в живота си, та сега ми се въртят други мисли в главата. Сори и за многото информация, но пък вярвам, че като го прочетеш, ще ти олекне доста. Като обобщение! :
Дай си време, за къде бързаш? Не бъди с такива големи изисквания към себе си, другите и живота като цяло, нещата са такива каквито са и не е нужно да ги контролираш 24/7. Обаче пък страховете си трябва да контролираш, те са само твои и трябва да ги преборваш. Това е "мотивационния" механизъм на мозъка да те бута към промяна и прогрес. ( Знаеш ли, като си дадеш почивка с нещо вкусничко за хапване и пийване(без алкохол и др. )си изтегли едно филмче - "Чудната петорка(2012)") Доста тъпо преведено заглавия, анимация е -препоръчвам с 2 ръце, вярвам ще ти помогне!

И последно по темата.
Не се самообвинявай и самобичувай за нищо, обикни детето в себе си и си прости за всичко! Още си дете, всички сме!

Па и колко сме били където си ти сега и сме щастливо оцелели корабокрушенци ехеее... ряпа да ядеш.


Бъдете здрави(всички тук) и по-малко разчитайте на външни фактори, всичко е в нас самите!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0676e738ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Когато заспиваш мозъкът преминава в различни състояния при което може да получиш халюцинации преди да заспиш, най-вероятно е някое сънно разстройство и сънна парализа. Надявам се си здраво мислещ човек и не вярваш във всякакви бабешки и библейски измислици, магии, итн... Избягвай кофеин и алкохол, те смущават сънят, дори и през деня да си ги приемала. Ако не мислиш за лошите преживявания от вечерта постоянно, ще оставиш на мозъкът ти да ги изтрие както си му е по естественият ред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker