Кърмене на голямо дете . Защо ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кърмене на голямо дете . Защо ?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1509 пъти
Здравейте! Наскоро ми се случи следната случка, която ме накара да се замисля дълбоко за човешката психика и потребности. Моя позната на 48 години роди трето дете преди три години. Едното е на 20+, другото в пубертета и последното на три и половина. Децата са здрави, без някакви специални потребности. Тя спря да работи заради малкото и отказва да го пусне на детска градина, не можела да се раздели с него. В компания започна да кърми детето, което както предполагате на три години и половина се храни с всичко, съмнявам се и че има кърма. Не съм и казала нищо, защото аз самата не съм майка и не е уместно да давам акъл на такава. Но се зачудих дълбоко какво кара тази жена да го прави? Досега от нея сме видели, че тя иска да гледа само децата докато имат нужда отт нея чисто физически, стане ли едно дете на 7-8 тя ражда следващото и продължава. Сиурна съм, че това кърмене е по скоро някаква нужда на майката отколкото на детето? ще се радвам да споделите мнение а защо не и професионално такова. Въпросната дама е и с по-млад от нея мъж, ако това има значение. Не е самотна майка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: ce98d1d42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Зависимост, свикнала е, чувства се полезна. За мен кърменето беше отвратително и по скоро само пробвах, ужасни болки, бебето не се нахранваше и не бих си го причинила. Много смятат, че кърмата е нещо вълшебно. Просто е свикнала. Иначе и аз малката искам да е с мен и не искам да я пускам на ясла.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f79e120bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Подозирам авторке, че ти имаш някаква лека злоба към тази жена.
Аз също като теб нямам деца, но и не искам де. Все пак ще ти коментирам, защото имам какво да кажа.
Моите родители преди време са ми разказвали, че един мой прадядо си е искал да си суква чак докъм 3-4 год. възраст. Неговата майка и моя прапрабаба е имала възможност и му е давала. Този мой прадядо си е бил съвсем нормален човек с нормален живот и е доживял до дълбока старост. Имал е брат и сестра, с които са били на близка възраст и са били от обикновено бедно патриархално семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6ac1663f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Децата порастват страшно бързо и за някои майки е трудно да приемат това. Кърменето може да развие зависимост на майката, която само по този начин може да усети подрастващото дете като малкото бебе, което и се иска да остане бебе по-дълго - малко, сладко и напълно зависимо от нея. Това съм го чувала като признание - "не искам да порастваш толкова бързо". Лично за мен след 2та година кърменето не е полезно от психологическа гледна точка, защото след тази възраст детето започва да се себеутвърждава и да развива самостоятелност, и това трябва да се насърчи, а не да се възпира със зависимости като тази храненето да е свързано единствено с майката. Отделен е въпросът, че между 1 и 3 г. активността на ензима лактаза намалява до нивата, характерни за възрастните и консумацията на прясно мляко и в случая на кърма вече е абсолютно ненужна, да не захващаме въпроса какво се случва с недоразградената лактаза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 20da61a629
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Според мен не иска да приеме реалността - че на тези години това е последното дете, което ражда и кърми и предвид възрастта от бебешкия период директно ще влезе в критическата. Реално кърменето на бебе до годинка няма общо с "кърменето" на 3 годишно. То е като навик, подобен на този с бибероните-залъгалки, с които ходят много 3-4 годишни деца.
Та, според мен майката има някакъв емоционален проблем, който е съвсем разбираем, но ако не ѝ се помогне да го осъзнае, може и да се задълбочи.
Самата аз кърмя второто си дете вече 1,8 месеца и имам моменти, в които ми е мъчно, че скоро всичко ще приключи, защото си давам сметка, че повече деца едва ли ще имам, вече ми липсва аромата на новородено, малките ръчички и първите гукания, но съм на 30 години. Ако бях над 50 вероятно щях да съм в някаква депресия...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 869093430e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е така се създават цицоманите :Д

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 66236ea53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Кой както го разбира този живот, така го живее. Какво толкова те засяга теб кой колко деца има, кога ражда и кога кърми, че чак и тема пускаш? Детето си е нейно, да го кърми ако иска и 5 години.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c32bd1c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №7: Много лекомислено разсъждаваш!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a6e6cc0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Както вече е написано, това е вид психологическа зависимост, за която се намират всякакви оправдания като нужди на детето, имунитет, полезни вещества и какво ли още не. Жената има някаква слабост към бебета и не иска да пораснат и да станат самостоятелни.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 68fd3fbef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И на 5 г. още ива, които го кърмят. Всеки да прави, каквото иска. И как раждат на 45 да се чудиш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1a436f0d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Според мен това е една дълбоко огорчена и разочарована от живота си жена, която чрез прекалените си грижи към децата си, се опитва да запълни някакви свои липси и да се самоубеди, че е "супер майка". Сигурна съм, че не е само кърменето на 3 годишно дете, но и цялото и отношение към децата й.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b5c6883453
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Такива майки- откачалки с мания за бебета, които никога да не порасват и да ги дундуркат цял живот, трябва да бъдат кастрирани а децата им - отнети, защото създават емоционално смачкани и зависими индивиди. Особено ако са синове. Затова и синовете им стават едни мамини синчета, неспособни да се оправят сами в живота.
Бебетата и децата не са такива, за да бъдат малки, пухкави и сладички цял живот и да ги глезим постоянно, а за да станат големи и независими хора. Ако тръгвате да създавате дете с идеята, че то цял живот ще е мъничко и сладичко, ами.... не се размножавайте, защото ще му навредите с егоизма си.
А това да се кърми дете над 2- годишна възраст е гнусно и изпратено, да не кажа, че вероятно има и сексуален подтекст.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1ddd59d768
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   БЕБЕТО Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ДА СЕ КЪРМИ ДО 3 (ТРИ) годишна ВЪЗРАСТ!

Да, кърмата е най-силната и естествена храна за него!

3.5 г. вече е повечко.
Не съм чувал за такива, които и на 5 г. още кърмят децата си.

12 - ако знаеш такива майки, сподели?

За здравето на майката също е добре да кърми по-дълго.

Не знам защо е този спор? Огромната част от родилките имат кърма за няколко седмици до няколко месеца.

Жената от историята може да има психичен проблем. Вероятно въобще няма кърма, за да го кърми....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 66236ea53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   10 - А кое е дълбокомислено? Да чепкаме мисленето и постъпките на хора, които реално не и сме зървали, на базата на информация, поднесена/избирателно/ от други, които също не познаваме? На кой всъщност му пука за кърмачката и децата ѝ? Помагаме ѝ с нещо ли, при положение, че няма и да прочете това?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 19c843defb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 2 г. В. Е нормално да се кърми. Да, кърмата е най-полезна за бебето, но на 3г и нататък вече не е точно бебе. Пък и то се захранва още след 6-тия месец, до 3г вече би трябвало да яде нормална храна. Тоест, детето вече няма нужда от кърма, а и тя няма същите хранителни качества!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 61b8fe04ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Дори и да е излишно, теб какво те засяга?
Тя пита ли те защо нямаш деца?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker