Да се разделя с него емоционално - как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се разделя с него емоционално - как?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 969 пъти
Влюбих се в обвързан мъж, като той пръв изпита чувства към мен, запали ме по себе си, но след това си се насочи към жената до себе си. Лошо няма. Не й е изневерявал в пълния смисъл на думата, само чисто емоционално и сме й крали от времето с него, но не е имало интимност между нас. Аз пък не се бях влюбвала толкова силно до сега, даже смея да кажа, че само съм харесвала някакви мъже и той си ми е първата любов. В което пак няма нищо лошо. Беше хубав урок. Много полезен за мен. От житейски план. Но и много опознавателен на мен самата.
Аз се надявах, че ще дойде да си изживеем чувствата все пак. Даже е лъжа да говоря с минало време, защото в мен все още я има тази надежда. Проблемът е в това, че частично доста ясно осъзнавам, че аз всъщност трябва да се измъкна от него и да се отворя към нови запознанства, отношения, защото с него навярно никога нищо няма да стане.
Въпреки че не сме били физически близки и всичко остана на много платонично ниво, аз съм изключително влюбена в него. И до безкрайност убедена как ние сме си един за друг. Как бихме били изключително щастливи заедно и как бихме се справили с всички препятствия, които срещнем по пътя си. Така ги усетих нещата. И много силно повярвах в това.
И сега не мога да се откъсна от него заради тези мисли - как Ние сме върха.
Не мисля че държа на него все още заради чувствата си. Освен някакви безумно яки моменти, които изживяхме заедно, той ме нарани изключително много в месеците на комуникация. И, честно казано, изборът му да остане с жената до себе си, всъщност, беше най-малката рана. За да се откъсне от мен, започна да излиза с трета жена. Когато твърдеше, че мога да разчитам на него в случай на нужда и държеше телефона си на звук по изключение заради мен, най-вече го нямаше, когато ми е трябвал. Когато го молех да се виждаме само още малко време, за да мога да премина през тежък период без драмата с липсата му и след това да се справям с нея, той не остана. Предаде доверието му и вярата ми в него многократно.
Дали го обичам? Да, със сигурност. Но последните месеци от комуникацията ни също толкова сигурно срутиха много голяма част от топлите ми чувства. Така че реално погледнато "сърдечно" аз мога да се откъсна от него.
Но емоционално съм страшно обвързана с онзи образ, който изградихме за нас като двойка в щастливия ни период. Не към него като човек, а към нас като двойка. Аз напълно осъзнавам, че той е много далеч от идеала ми за мъж и че не е това, което съм търсила през годините. Но с това бях наясно и тогава. Но чувствайки Ни като едно цяло, аз бях убедена, че сме идеални един за друг.
Сега как да избия тази мисъл? Как да се откъсна от него?
В даден момент бях спряла живота си, чакайки го. Сега не е така. Работя си активно, започнала съм и с нови неща да се занимавам, развивам се. Правя любими за мен неща и съм социално активна. При всеки случай съм щастлива със себе си и настоящия си живот.
Но аз продължавам да му пиша любовни писма. Продължавам да го държа в главата си. Сънувам го често. Правя му изненади за някога в бъдещето. По принцип тези неща ми помагат да не го търся. Реално аз ако му напиша в писмо съня си, нямам нужда след това да му го споделя. Но ако не го запиша, желанието ми е много силно да му го разкажа и се свързвам с него в някоя социална мрежа. Което прецених, че не искам да правя и съответно пиша. Даже и блог си направих, за да излея всичко от мен.
Състоянието ми в момента си е страхотно. Но вече се мина близо година, откакто ние реално почти не общуваме и в единичните случаи, в които това стане, по принцип не срещам някаква любов, нещо останало от негова страна. А аз все още го искам до себе си и не мога да се посветя на друг мъж. Наближавам трийсетте, така че от биологична гледна точка нямам време за губене. Не съм от хората, на които им е фикс идея да имат семейство и деца, но все пак бих се радвала да имам... И ако в скоро време не започна да излизам с мъже, с които съм отворена да развиваме отношения, то максималното, на което ще мога да се надявам е в бъдеще просто да открия някой, с който да споделям дните си. Но навярно без да имаме деца.
Това ми е главния мотив да искам да се измъкна от идеята за нас като двойка. Но ясно не ми е достатъчен стимул, тъй като не успявам. Все си мисля как ние заедно бихме били много щастливи и си заслужава да изчакам. Така или иначе с него няма да имаме нужда от много време, за да затвърдим, че се искаме завинаги сами пред себе си. Но аз чакам някой, който не е заявявал, че ще се върне при мен. И някой, към който реално погледнато не храня особено доверие. Тоест аз разчитам на стартовата ни точка, а не на последните ни преживявания. Което навярно е грешка. Как да се накарам да почувствам края на тази любов? Как да я пусна да си отиде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5923194ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Човекът жи живее, и то на пълни обороти, докато ти чакаш. Не споменаваш дали има деца, но явно поне планира да има, щом е решил да остане с жена си. Та дори и трета е завъртял, докато ти въздишаш по някакъв измислен образ. Ако те обичаше, щеше да направи всичко възможно, за да сте заедно. Той обича само себе си и използва жените за забавление. Но докато не го проумееш, ще продължаваш да си губиш времето и никой не може да ти помогне.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b304d4473f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Попаднала си на поредния гадняр, който с типичния за тези случаи репертоар, е успял да те зариби.Човекът просто се е забавлявал яко с теб. Значи, погледни обективно. Зарязва те и веднага скача на следващата, уж да те забрави. Уверявам те, че и преди теб е имало няколко мадами за яко прекарване на времето.... Къде ги намирате такива мишкари бе, че и сърцата ви разбиват...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ec43245fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Момичето пита как да го забрави, вие веднага нападате... Поне отговорете адекватно на въпроса от заглавието, иначе няма смисъл да пишете нищо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6d16501e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вие не сте двойка, защото него го няма и никога не го е имало. Той си чеше самочувствието като те е свалил и си вдига акциите пред жена си. Явно е добър манипулатор и само може да се радваш, че те е зарязал. Иначе щеше да ти съсипе живота. Разбери, че си се влюбила в илюзията, която той ти е създал за себе си. Влюбена си в своята илюзия, а не в него. Слез на земята и не си губи времето и чувствата по измислен образ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker