Не мога да преживея тежка раздяла - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да преживея тежка раздяла
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1430 пъти
Момиче на 20.

Преди почти 5 кръгли месеца бившият ми сложи край на двугодишната ни връзка. Имахме серия от караници, след което спряхме да поддържаме контакт за около 2 седмици и накрая той ми писа, че ще е по- добре да се разделим. Тъй като и преди сме късали за кратки периоди от време, главно поради липса на размисъл заради емоционални изблици (типични тийнейджърски издънки), аз предполагах, че ще размисли. Искаше ми се да го беше направил, вместо да е перманентно, както се и оказа.

Това е първото момче, което съм обичала истински и в определени периоди даже повече от самата себе си. И двамата сме преминали през страшно много неща заедно. Връзката ни беше от разстояние през първата година поради факта, че сме от различни градове. Завърших и започнах да уча висше в неговия град (не заради него, бях си го решила месеци преди да се запознаем), живяхме заедно цял месец. Пуснаха всички студенти да учат онлайн и майка ми ме накара да се върна обратно в родния си град. Близък роднина беше болен и трябваше да съм там, за да го изпратя, преди да си отиде.

Спомням си колко много плаках след телефонния разговор с майка ми. Бях на ей толкова да се пръсна от рев. Той ми се ядоса, каза ми, че няма смисъл да реагирам така и ми даде избор- да направя това, което са ми заръчали, или да оставя семейството си зад гърба си и да остана с него, като той ще се грижи за мен (имаше стабилна заплата и място за живеене). Очевидно избрах първото и той го прие.

Идният период от време беше черен. Нон стоп само караници, скандали, дракане за щяло и нещяло. Накрая дойде и крахът на взаимоотношенията ни. Той ми каза, че сме можели да си останем приятели, но аз бях наясно, че това е благородна лъжа, за която да мога да се уловя и да плувам с нея на повърността. Иначе реалността беше котвата, която ме влачеше към дъното.

По време на онлайн обучението ми се появиха задачи и се появявах в града за няколко дни, като единия път му писах да се видим. Исках да му върна забравени у нас вещи и да се опитам с останалите си надежди да си го върна обратно. Узнах, че 2 седмици след като сме прекъснали контакт, той е започнал връзка с друго момиче (от което съм го ревнувала докато бяхме заедно, само да вметна). Обясни ми, че това което искам няма как да се случи. Идеше ми да изчезна.

Сега съм заклещена в това пагубно положение. Сънувала съм го безброй много пъти, всеки път като видя негова снимка с новата му приятелка ми се повръща и се самобичувам за това, че си позволих да го изгубя. Не мога да открия нова надежда, че ще намеря същата емоция и мощност на любов. В никакъв случай не съм от каймака, а по- скоро си седя някъде по средата. Знам колко трудно ми е да си намеря връзка, при условие, че повечето ми познати не изпитват затруднения да се възстановяват след раздели, докато на мен тези връзка ми беше втора за целия живот. Понятно ми е, че за тези неща се изисква известна доза самочувствие, но се старая да поддържам нивото си на скромност и смирение високо, за да избегна риска да бъда наречена "арогантна" и "много вярваща си".

Приемам всякакви мнения и съвети, включително и хейт. Кой знае, може би лошите думи ще ми подействат отрезвително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: fa44eeb770
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   знаеш ли... ако те е обичал нямало е да ти поставя условия да избираш между него и семейството ти.. така не се прави и не става. истината е, че и аз бях в такава ситуация само, че беше 7 годишна връзката и съм мъж.. но дълги месеци се чувствах като отпадък.. дори и сега след почти година пак ми се отразява. аз също не мога така днес тук, утре на друго място... това си е за други хора.. какво мога да ти кажа. времето наистина лекува .. мислиш си, че си обичала единствено толкова силно и това няма да се повтори... не е така.. дай си време .. и позволи да обичаш отново.. нали знаеш никой не може да носи вината на това с какви хора си се срещала преди това. спри да му гледаш профили и да се тормозиш... сама ще видиш как за някакъв арогантен и неблагодарен тип си се тормозила толкова много, а вярвай не си заслужава, на себе си и на близките си вредиш само.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b949ff227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Истината е, че щом за 2седмици и си е намерил приятелка означава, че работата е била опекана, т. е оставил те е заради нея, а не поради причините, които ти е казал, пълна гавра с теб и чувствата ти, забравяш го и това е

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1be9aca175
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Връзката ви е била от онези тежките, които са необходими да се случат веднъж в живота за да си направиш поука какво не е ок за теб, какво не е ок за една връзка като цяло.
Постояни караници и напрежения ли искаш, ултиматуми да избираш? Не мила, това не е любовта!
Сега първото което трябва да направиш е да му изтриеш и блокираш профила, никога не си позволявай да погледанеш в него, защото това те връща 3 крачки назад от изцелението.
Хвани се за нещо, като удавник за сламка хоби, приятели. Трябва да си заета за да не мислиш! И клишето Времето лекува - така е!
Живота е пред теб, предстоят ти много любови и прекрасни мигове, нямате деца, не си престаряла....
Бъди по-независима, хвани се на работа за да не може майка ти да ти казва какво да правиш. Приеми го като един вид урок за напред, ето казваш ревнувала си и е имало основание за какво. Това показва, че човека не е читав!
Сама трябва да се издърпаш от блатото!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ad03e28f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Времето лекува. Щом веднага се е хванал с друга, значи вероятно е бил с нея и преди раздялата. Мъжете не пускат сигурното преди да са сигурни, че има къде да отидат.
Токсична работа е била вашата връзка. Поставял ти е условия да си зарежеш близките- кой е тоя, че да иска такова нещо? ! Няма мъж на тая планета, който да си заслужава да си пренебрегнеш семейството за него. Пълен абсурд, тоя е бил страшен манипулатор. Блокирай го навсякъде Така хем няма да го гледаш, хем няма да може да те намери, ако приятелката му го зареже. Бившите имат отвратителния навик да се вясват, ако се скарат с гаджето, ако са сами, не им върви и те ползват за помпане на егото и изповедник. Та, за свое добро и да се застраховаш за бъдещи негови набези- блокираш навсякъде. Може и изобщо да не те потърси, но за по-сигурно го блокирай. Пък и каква полза има да го зяпаш с гаджето му?
Сега не го разбираш, но си се спасила. Съдбата, ангел-хранител ли, по-висша сила ли, но нещо премахва неподходящите хора от живота ти.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e1f1c8d4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, но ако тя го постави да избира между нея и семейството, а той избере семейството, значи е мега маминото синче. Абе много сте жалки. Вие зарязвате всеки мъж, пък тия дето не ви заслужават ги изпращате с ревове.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2f0f16d581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Разбирам те напълно. И аз съм бил влюбен и са ме наранявали. Мина почти 1 година от моята раздяла с момичето, което обичах много и първите месеци наистина беше тежко. Бях забравил какво е нормален сън и нищо не помагаше. В последните 2 месеца обаче започнах да спя по-спокойно, по-рядко е в мислите ми, не че понякога не се досещам за нея и не ми става гадно, но е много по-добре от преди. Трябва ти време и нищо друго.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 861295cf9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката е, с няколко допълнения, които пропуснах в оригиналната публикация, за да избегна досадно голям обем на текста.

Не мога да потвърдя дали ме е оставил заради нея или не, но той ми каза, че докато е бил с мен определено не я е харесвал по този начин, а я е възприемал като "по- малка сестра". Той е на моите години, а тя е на 16. Свирят заедно в една група. Дали ме е подвел или не, един Господ знае.

Майка ми не го харесваше изобщо заради свади с родителите му и ми беше забранила да поддържам контакт с него, затова известно време се криех от нея. Включително и като живяхме заедно. Той се дразнеше на това, че майка ми влиза като фактор във връзката ни и трябва да се съобразявам и с нея. Нямаше как да ми влезе в положението, защото техните от почти година не го издържаха и не се занимаваха с него. Беше си съвсем самостоятелно домакинство, така да се каже. Вероятно и това е създавало пропаст между нас.

Не ми е първата раздяла, но никога не съм се чувствала толкова боклукчава. Съдбата не трябваше да отива натам. Най- големият ми страх е, че никога няма да си намеря друга връзка или поне такава, която да си заслужава. Откакто се разделихме преминах през един куп глупости с най- различни хора, използваха ме, за да карат трети лица да ревнуват, създаваха ми поводи да си мисля, че ме харесват, а се оказваше другояче... Всякакви емоционални игрички. Тези преживявания ме отчайват. Нямам идея дали скоро ще ми се случи да открия човек, който да знае какво иска и да е сигурен в чувствата си. Не си общувам с много хора в последно време. Всъщност този проблем ме гризе отвътре най- много. Недопустимо е за мен да съм чак толкова негодна в очите на другите.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f6b1d72409
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, от пост номер 9 се разбира, че си незряла и не се вслушваш в съвети на хора с повече житейски опит. Тази раздяла, която със сигурност ще преживееш, ти е най-малкия проблем. Още много болка ще изпиташ, ако не съзрееш нравствено и емоционално. Върви при майка си, помоли я за прошка и помощ. И я слушай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker