Не ми предлага брак, не знам в какви отношения сме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не ми предлага брак, не знам в какви отношения сме
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1587 пъти
Здравейте!

По същество - аз съм на 28 години , живея на семейни начала с приятеля ми от цели 8, не сме женени, нямаме и деца, а той е на 34.
Живеем в чужбина от 5. Работим и двамата много , паралелно с това аз се грижа за дома, гледам нищо да не му липсва, уж имаме общи планове, но по-скоро всичко е само на празни приказки. Той иска деца, но не иска да поема отговорност и да ми предложи.. (оправданието му е, че не вярва в брака) и винаги дава пример с неговите родители, който бяха разведени официално и след това се събраха...пълен абсурд..
Секса също куца от последната година, не съм си и помисляла да му изневерявам... но не знам дали съм склонна на още компромиси, 8 години от живота ми вече минаха, а ние сме още на същото място, от което стартирахме....
Напоследък обмислям варианта да се разделим.. не знам вече и аз....
Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 65ea422aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Не настоявай! Имам злополучен опит с мъж, който не искаше брак, но след като го зарязах се ожени за мен, за да ме върне. Пълен ужас беше тази връзка. Човекът просто не е искал такъв тип отношения, не е бил готов за това, не е искал точно мен или пък точно този модел на семейство. Бракът ни се оказа пълен провал, но се мъчихме взаимно 10 години. Добре че той не пожела деца, а и аз вече не настоявах. След раздялата ни се запознах с друг мъж, с когото заживяхме заедно и от първия ден беше ясно, че официалното оформяне на отношенията е въпрос на време. Щом се видяхме малко по-свободни, се оженихме без да сме го обсъждали кой знае колко. Е, направи ми уж предложение, изиграх го изненадана, но беше по-скоро за театъра, за ритуала. И, да чукна на дърво, нещата вървят по мед и масло вече 8 години.
Така че, авторке, пак те съветвам да не насилваш нещата. Мен съдбата ме предупреждаваше, но аз не, та не, искам да съм омъжена. А и наистина има мъже, които се чувстват по-добре в неангажираща връзка. Моята теория е, че просто не са срещнали жената, която наистина желаят. Мъжът ми чак е смешен като ме представя някъде. Като каже: "Съпругата ми!", все едно казва "Нейно Величество Кралицата".

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 260320b12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Трябваше да му кажеш ,че ти пък не вярваш на мъже , които не искат да поемат отговорност .

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bf9e2412ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ох милата. Притеснила се е, че не може да го върже и ще трябва да ходи на друго място евентуално. Много ясно, че не вярва в брака. Нито един умен мъж не би смятал брака за нещо, което си заслужава.
Колкото и да плюете по това, което съм написал истината е такава.
Жените искат да се видят, кято булки, но не искат да са съпруги. Това не е животът, който искат, на съпруга и на домакиня.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8b78d5bd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Била си само на 20 като сте се запознали. Не си съсипвай повече живота, щом секса куца. Подписът не е важен, а отношенията. За какво ти е да се заробваш повече? Радвай се, че не ти е предложил.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 99e1780e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Те отношенията са ясни, 8 г без брак и без деца... може още 8 или 18 г така.
Млада си още, но определено във възраст в която не бива да допускаш "мотаене" ако искаш да имаш семейство.
И да не искаш деца да речем, нищо по- разли0но от настоящият не можеш да очакваш, той е който е очаква, а може и вече да е приел че, си се примирила и няма да търсиш други опции.
Ти това ли искаш?
А за настояване с него за брак и деца не си и помисляй, ще ти вгорчи живота после. По- добре сама.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 58d8949b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   В някои държави партньорите имат статут на женени. Ако сте в такава държава то няма и нужда да се жените. По-скоро роди дете. То е важното, а не брака, та след това да се занимаваш с разводи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 33613aae5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И моят съпруг дълго време не ми предлагаше и аз търпеливо си чаках. Години наред. Накрая наши приятели го питаха какво чака и той се замисли. Аз никога не му бях намеквалапреди това, защото съм възпитана, че мъжът трябва да го направи (няма закон за това, но предразсъдъци). Но моят мъж си е такъв - не обича да е център на внимание, не обича организациите, не обича подобни събития. Въпреки всичко заради мен се съгласи да си направим малка сватба. После дойдоха и децата и така. Съжалявам, че не ми предложи по-рано, а толкова години живяхме без брак. Едно е да ражда една жена на 25-28, друго е на 38.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ee6570f093
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Моята история е много подобна на твоята. Почти всичко съвпада само, че ние сме заедно от 4, то не че има някакво значение. Много пъти съм си мислила, че просто не ме обича достатъчно и винаги може да си тръгне без брак без деца. Ние жените имаме някакъв срок на годност, както тук ни определят. Още някоя и друга година и да искаме деца може и да не ги видим, мъжете нямат такива проблеми. Накрая какво излиза, че ние глупачките сме си пропиляли най-важните години. Просто ми се иска мъжете, които биват обичани да ценят жените си, а не да ги нараняват и да им губят времето. Предпочитам да ме беше зарязал преди две години, може би щях да намеря мъж, който ще иска да се ожени за мен и да имаме семейство и деца. Понякога си мисля, че си изпуснах шанса и се примирих, че аз няма да имам хубаво семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9378298144
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За какво му е брак, като и сега де факто живеете като семейство? С предимството, че един развод винаги е по-сложен и неприятен, отколкото раздяла без никакви формалности. Ако толкова държиш да имаш официален брак, трябваше да му го кажеш и след това да заживееш с него. Като не иска, търсиш си друг. Щом до сега не сте си оформили отношенията, нямаш особен шанс според мен. А щом дори и сексът не върви, просто сте се наситили един на друг. Щом съществуващото положение не те устройва, знаеш какво следва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a4b01669fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Губите си времето взаимно. Харесва му да има слугиня, да спи с някоя, но без реално обвързване. Ти пък седиш и се надяваш, че нещо ще се промени, ама промяната така и не идва. Остави го, иначе рискуваш още 10 години да минат така безцелно

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e3bc3352ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ти да не мислиш, че с един брак го връзваш завинаги. Както се ожените, така може и да се разведете после. Брака не дава никаква сигурност. Ако не се обичате и най-голямата сватба да направите тя нищо няма да значи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7aebad2bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз бях на твое място и при мен стана ясно следното: понеже неговите родители не са ме искали години е чакал да ме приемат и през това време си е търсил и друга жена... На края неговите ме приеха ама вече беше късно... мъж който не иска просто му бей шута.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f898d81de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 13, кой говори тук за "връзване"? ! Аз съм номер 1. Нека не се лъжем: бракът е начинът двамата в една връзка да обявят любовта си пред хората и пред Бога. Това е поемане на отговорност, заемане на позиция, заявяване на намерения, очертаване на границите, оформяне на двойката като отделна единица в обществената структура. А човекът е социално животно. Ние не живеем в пещери, живеем сред хора. Бракът е вид договорни отношения не само с партаньора, а и с външния свят. Език, на който индивидът казва: "Това е моята жена, уважавайте нейната автономност, защото аз отговорям за сигурността й! Това е моят мъж, бащата на децата ми и аз съм поела отговорност към него! "
Обикновено желанието да отправи такова послание се появява у човек на биологично ниво, инстинктивно, когато е открил своята половинка. Ако то отсъства, това е знак, че у него има известни колебания в избора. Съгласна съм, че бракът не дава никаква материална сигуност - болести, смърт, раздяла - но дава психологическа такава. В руския език, който е всъщост старобългарски, изразът за омъжена жена е "замужем", т. е. "за мужем" в превод "след мъжа си", "следва мъжа си", а за женен мъж - "женат", това е причастие, т. е. той вече има жена. Точно тази принадлежност и ясно зададена посока на отношенията се съдържа в брака като социален феномен.
Човек трябва да е изключително повърхностен, за да гледа на тази институция като на "да вържеш някого", да го ограничиш или да си "опечеш баницата". А заради прехвалената ви "свободна любов" на практика съществува този сайт - всяка втора тема е за изневери и предателства.
Авторке, пак се обръщам към теб: ти заслужаваш много повече от това да чакаш някой да реши иска или не иска да поеме отговорност за бъдещето ви заедно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker