Безсмисленото позитивно мислене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Безсмисленото позитивно мислене
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2115 пъти
Преди месеци попаднах на статия за позитивното мислене и реших да опитам защото не ми върви.
Ами нищо не става, това са пълни глупости.
Забелязали ли сте как на някой хора им се получават нещата с лекота, работа, приятели, любови, пък при някой и с триста зора нищо не се получава... Ами имам изненада за вас, не са си виновни хората! И не, ние не ковем съдбата си, затова се нарича съдба, защото ние нямаме никаква власт над нея!
И не, нищо не се връща, защото има толкова много хора които не живеят добре, а не са навредили на никого, има и такива злобни хора, които само се чудят на кого да направят мръсно и си живеят идеално!

Така, че ако не ви върви не се обвинявайте, че не мислите достатъчно позитивно и ако някой ви казва, че вината си е във вас защото имате ниски вибрации, го пратете на майната му!
И моля ви, не си правете труда да ми препоръчвате книгата на този и онзи защото всички знаем, че тези книги са издадени с едничката цел да се правят пари, а статийките които периодично се споделят във фейсбук страници са писани само за да кликате и да им правите гледания и пак да се печелят пари от рекламите в сайта им!
Хора, пиша ви това за да не се заблуждавате с тези глупости защото няма нищо по-гадно от напразната надежда за по-хубави дни, чакаш, чакаш и нищо.

Може би ще има някой от вас който ще каже, че закона на привличането действа и ще дава пример, но това не е нищо повече от красива случайност, да е станало това което искаш...
Според мен всеки човек си има преопределена съдба и само един слаб човек не би имал смелостта да си признае, че почти нищо от този живот не е под негов контрол, знам много такива хора които нагло настояват, че ние ковем съдбата си. Някои просто имат късмета съдбата им да съвпада с мечтите им и затова така си мислят.
Знам, че много от вас ще ме разберат защото знаят какво е да се стараеш, да опитваш и с оптимизъм и с действия и пак да няма никаква промяна. Вината не е наша, аз лично направих всичко което зависеше от мен, но когато не е писано, няма начин. Не визирам само любов, сега да не скочите да ми обяснявате, че не бил правилния човек и т. н. Говоря за всички сфери от живота. Понякога трябва да се примирим, че нищо не върви и не мисля, че е от ретроградния Меркурии, освен ако не е целогодишен от няколко години насам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 82c98640a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз те разбирам. И мисля, че написаното от теб е израз на лично, емпирично помъдряване, което няма нищо общо със споменатите от теб книги. Само по себе си това си е успех.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5e13f97b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абсолютно съм съгласна. Не всичко зависи от нас.
А тези глупости с вибрациите, силата на мисълта и т. н. са модерни просто през последните няколко години и доста хора са намерили ниша на препитание.
Защото има кой да се хваща!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 22532eee11
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Понякога се случват такива неща в живота, че не може да го контролираме. Позитивното мислене или лекомислието помага за запазване на психическото здраве. Имах колега на 61, които изглеждаше на 45/50 и се чудех как изглежда така млад, но отговора беше в това, че не го бъркаше нищо друго, освен себе си и да му е добре. Да имаш лоша памет, да поставяш себе си на първо място, да си егоист, да мачкаш другите за да си добре е част от това да запазиш себе си психически и физически. Затова хората са казали, че лошите хора трудно умират. Но дори и такива хора имат някаква съдба, от която не могат да избягат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b0eb214f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е лошо човек да е настроен с хуабво към дадени цели, но и да работи върху тях. Това е толкова просто. Аз не мога да повярвам, че има балъци, които да плащат по 200лв за билет за Юли Тонкин(примерно), при положение, че всичко което говори се намира в чужди речи и конференции. Дори от родни такива плагиатства.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6453e550e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не само, че не помага, а дори вреди и то много и съм го установил на 100% в моя живот. Аз също бях запален по темата преди доста години и понеже там ми промиваха мозъка как трябва да вярвам, което е внушение да си затвориш очите за реалността, ми трябваше доста време да осъзная колко пагубен ефект има това върху мен. Само те зарежда с някакви очаквания и ти по този начин просто отлагаш и акумулириш едно бъдещо разочарование, което в даден момент избухва с всичка сила.

То ако ставаше така, със сигурност за толкова години еволюция щяхме да сме го разпознали и да сме го усъвършенствали до съвършенство. И сега нямаше да има нито един болен, беден, изнасилен и какъв ли не. А реалността за съжаление е малко по-различна.

А и се получава парадокс, ако двама души искате едно и също или противоречащи си неща. Ако например двама шахматисти визуализират, че тази година са световни шампиони кой от двамата ще стане.

За мен истинското позитивно мислене е точно да знаеш и осъзнаеш (не да вярваш, а да осъзнаеш по спонтанно по пътя на развитието си), че всичко, което ти се случва, не е случайно и има определена мисия в живота ти. Това изобщо не означава, че всичко в живота ти трябва да е някакъв купон - пари, здраве, любов, жени, почивки, коли. Не, означава, че понякога имаме нужда и от бедност, болест, самота, но всичко това е, за да осъзнаем някои неща, за да научим уроци и т.н. Може да са съдба, но може и да са назидание за наши грешки. Или по-скоро не точно назидание, а следствие от тях, а и възможност да осъзнаем грешките си.

Само за едно не съм съгласен с теб. А именно че няма значение дали правиш добрини или злини. Аз съм убеден напълно, че последици има. Може да не е веднага и да не са очевидни, но има. Нещо повече, убеден съм, че понякога съдбата дори нарочно привидно те възнаграждава за злините, само да види до къде можеш да стигнеш. Но всичко си има цена и в един момент сметката идва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d8fcb2b603
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При мен пък работи или пък имам добра интуииция. Всеки път когато си кажа, че дадено нещо няма дас е случи или каквото и да е и не се случва / отрицателните мисли достигат до вселената по лесно/, положително мислене малко по трудно, но и то вирее при мен. Аз гледам да видя и в най-лошото нещо хубаво, защото смятам че всичко това което ни се сличва дали е лошо или хубаво е не случайно и точно е трябвало да стане. И че след всяка буря идва промяна в живота на човек към нещо добро. И само да вметна, че когато отправяте мисли към вселената с една или друга молба не поставяйте "не" в изречението / например не искам да те случва така, вселената не разбира думата не и ти връща - искам да те случва така/. Мислете положително, светът е шарен :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c9efe63d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен целта на така нареченото "позитивното мислене", е да погледнеш на дадена ситуация от по- различен ъгъл. Например, изгонили са те от работа и вместо да го приемаш тежко и драматично, просто да си кажеш едно "майната му" и да продължиш с живота си. Ако се замислиш, повечето неща са въпрос на гледна точка и на това дали ще гледаш на една случка от по- трагичния или по- непукисткия ъгъл. Да не приемаш нищо прекалено лично или изобщо да не приемаш нищо лично като това кой какво е казал и какво е направил. Разбира се, някои ситуации отнемат време да се съвземеш и тогава пак няма смисъл да дълбаеш и да мислиш защо е станало така, защо на теб и с какво си го заслужила. Казвам го като човек, на когото нещата рядко му се получават с лека ръка. И като такъв съм забелязала, че на хората с по- трудни характери по- трудно им върви в живота. Сега, ти дали си сложен характер, си знаеш само ти, аз просто споделям лични наблюдения от себе си и от близки.
По отношение на съдбата, смятам, че наистина има неща, които са "писани", но повечето определено са под наша власт, било то изцяло или частично. Това дали ще живееш добре, дали ще работиш това, което искаш или поне това, което не мразиш, дали ще си заобиколена от хора, които харесваш или не.... всичко това е въпрос на приоритети и решения. Ако нещо е "писано" и не можеш да го промениш, то може да промениш начинът, по който мислиш за него. Понякога отнема години, но не е невъзможно.
Колкото до законът за привличане - помагал ми е, но не за всичко. Законът за привличане не е толкова лесен за прилагане и понякога отнема години да научиш тънкостите, които вървят с прилагането му. Но едно нещо съм установила лично за себе си и то е че човек понякога толкова много иска да има нещо, че не му позволява да се случи, а когато спре да го иска, то се случва. Това е защото когато си пожелаеш нещо много силно, трябва да спреш да мислиш за него. Така даваш пространство на това желание да те достигне. Това важи за мен на 100%. Понякога отнема години, за да се нагодят нещата и да се появи подходящата ситуация това нещо да се сбъдне. Може би при всеки човек работи по различен начин.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6453e550e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, може просто да имаш добра интуиция и предварително да предусещаш какво ще се случи, а не че ти го предизвикваш с мислите си.

Това е все едно, както случайно се сещаш за някого и след 2 мин го виждаш зад ъгъла. На повечето им се е случвало поне веднъж. Но това не означава, че ти си го телепортирал там, защото янма как за 2 мин да го докаарш от тях до там, ако живее на 10 км. Просто ти си предусетил интуитивно, че той е на близо и ще се срещнете.

Това, което казваш, на доста хора се случва и те го бъркат с позитивното мислене, но в случая причината и следствието са разменени. Не се случва, защото ти си мислил, а си го мислил, защото е щяло да се случи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8388a4f77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   "Hope for the best. Prepare for the worst."
Това е моето мнение за позитивното мислене.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ae615e55ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Позивното мислене е: съзнателни мисъл- вибрация и ДЕЙСТВИЯ в насочената посока в съгласие, синхрон!
Не е просто да си лежиш и мислиш позитивно!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6453e550e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, някой да е казал, че е лежал?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7e790cf30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Помъдрял си, помъдрял си авторе продължавай в същия дух. Само за едно не съм съгласен с теб. А именно че няма значение дали правиш добрини или злини....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f662c1bc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Защото тези откачалки вярват, че само мисъл, без никакво действие, мжое да промени околната среда и да влияе на другите, което е като да вярваш, че ако напишеш нещо на лист хартия и го изгориш, то ще промениш нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 11eef8ccd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Позитивното мислене е пълна гпупост. Когато не ти е ок, не виждам никакъв смисъл да се преструваш, само защото не трябва да допускаш отрицателни мисли.
Но законът за привличането си действа. Ако вярваш, че нищо не зависи от теб и си жертва на обстоятелствата, точно това ще ти се даде. Цял живот ще се бъхтиш за някой друг и ще изкарваш прехраната си с трудност.
Ако мислиш, че всичко ти е наред, че си абсолютно задоволен и щастлив, точно това ще получиш.
А я сега се замислете колко хора познавате с такова мислене? Аз - нито един. Защото от малки ни се втълпява, че "много хубаво не е на хубаво", "не се хвали, за да не доведеш дявола" и други подобни дивотии.
Защо ли? Защото на никой не му е изгодно хората да разпознаят истинската си сила. Един човек, който е жертва и смята, че нищо не зависи от него е лесно контролируем и ще бъде цеден до края на живота си. Не мога да не призная, че е просто гениално измислено.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8b2fc9a9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   А пък за мен този закон работи изключително добре. Прилагам го от много години и в началото и аз си мислех, че не работи. Продължих да размишлявам и да чета за него и в един момент просто ми прищрака как наистина стават нещата.... както каза Black Sabbath, има си тънкост. От тогава, на моменти дори се плаша с каква потресваща точност и колко бързо се случват нещата.
Работата на закона няма нищо общо нито с положителното, нито с отрицателното мислене. Единственото, с което има общо е да успееш да се фокусираш стабилно и продължително върху това, което искаш да се случи и постоянно да си представяш, че то вече ти се е случило и живееш в реалността му. Втората част от приложението е да се абстрахираш от всякакво очакване за определен резултат - никакви емоции по темата, никакво напрегнато очакване... нищо освен постоянна (трябва да ти стане навик) стабилна умствена визуализация на желаната промяна. Ако напрегнато чакаш нещо да се случи, то няма да се случи и съответно ако си кажеш "Ето на, закона не работи!!! " той отново няма работи. Законът няма нищо общо с това дали някой е добър или лош човек или с някаква карма. Този закон е универсален, неутрален и зависи единствено от реорганизацията на материята чрез силата на мисълта и от способноста на всеки човек да се концентрира върху създаването на желана за изживяване реалност достатъчно дълго и без никакви емоции, било то положителни или отрицателни. И колкото повече го правиш, толкова по-добър ставаш с визуализациите, и толкова по-бързо започва да работи.
Ще дам един абсолютно реален личен пример, който започна преди малко повече от половин година - някъде в края на есента на миналата година реших, че заплатата ми не ми стига и бих желал да имам по-висок доход. Намислих си сумата, на която искам да възлиза новият ми по-висок месечен доход и за пореден път реших да се пробвам. За няколко дни си създадох навик по няколко пъти на ден да си представям как си проверявам картата за заплата и тази цифра е там. Насилих се да си мисля, че аз действително получавам толкова пари... просто живеех с идеята, че дохода ми наистина е толкова, колкото си бях намислил. Много внимателно се пазех от това да очаквам нещо конкретно да се случи или да си мисля как нищо не става.... единствено мислех как тази сума пари на месец ми е в сметката, харча си ги, знам, че са там. Минаха 4-5 месеца без нищо да се случи. Изведнъж през април, шефа ми леко небрежно ме извика да си поговорим в кабинета му. Каза ми, че фирмата ни се развива много добре, резулататите ни са изключителни предвид пандемията. Каза, че ми повишава заплатата с близо 400лв и освен това е решил на всяко тримесечие да раздава бонус от още една заплата на определени служители, сред които и аз. След като излязох, и пресметнах колко ми става новия доход с бонусите и повишението... направо щях да припадна. Сумата беше по-малка с около 10 лева, от желаната от мен. Бях направо потресен! След работа седях 1 час на пейка в един парк и гледах в една точка... беше направо сюреалистично. А това е само един от примерите, които лично мога да дам, колкото и автора да ми се смее и да казва "Ето, аз нали казах как някой по случайност е успял, но това нищо не значи.... ".
Авторе, докато четох темата ти, усетих, защо при теб не работи. Описанието ти изобилства от думи като "безмислено", "пълни глупости", "няма начин", "само злобните успяват"... звучиш, като че много си се налютил на бедния закон за привличането. Хем ти се ще да работи, хем нищо не става и това предизвиква негативни емоции в теб, които те кара да отричаш всичко автоматично. Еми с тази умствена нагласа как очакваш да работи? Това е като да се учиш да караш кола и постоянно да казваш - невъзможно е, колата е счупена и затова не мога да я карам, другите шофьори са агресивни, навират ми се и ме стресират, инструктора ме навиква....
За мен закона е чудесен. Просто се научи да го прилагаш без емоции. Горе съм описал как става. Като знаеш начина - всичко останало е практика.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b33edad645
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Позитивизмът трябва да се използва точно тогава - когато нищо не се получава. Независимо от вибрации, ретроградности и хороскопи. Може нищо да не потръгне, но го приемаш по-леко и душата ти е спокойна. А не, че всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f5f7d1a214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Да, номер 28, разбирам какво имаш предвид, но при мен не се получава така. Случвали са се някои дребни неща, които визуализирам, но аз по-скоро го приемам като интуицията ми защото не се концентрирам върху това нещо а само ми минава като мисъл през главата, докато нещата върху които се концентрирам никога не се получават, дори има обратен ефект. Някой може ли да ми обясни защо става така, наистина не разбирам, само при мен ли се случва?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 152657cce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Съгласна съм с теб. Тези безкрайни книги, които ти казват как да мислиш позитивно, как да забогатееш за 10 дни и пр. са повърхностни и спекулативни. Те разчитат на желанието на човек бързо и с магическа пръчка да си реши проблемите. Но те не се решават толкова лесно и обичкновено има дълбоки причини за тях. Първо човек трябва да се зарови и да разбере причините за това си състояние и да ги излекува, доколкото може и после ще дойде положителната промяна. Да си бездомник, примерно, и да си казваш, как утре всичко ще се оправи и ще живееш в палат, е безотговорно и нереалистично. Така че писаници на тези книги е един голям бизнес и разни спекуланти лесно печелят пари.
Да, добре е да се мисли реалистично. Човек да преценява реално ситуацията и как правилно да действа в нея. Това е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 11eef8ccd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   31 - трябва да визуализираш каквото искаш да получиш, но трябва да е много специфично като химична формула, защото доста хора не знаят точно какво искат и резултатът доста силно се разминава с очакванията. Разбирай го като изкуствена интелигентност (ИИ), която ти дава това, което поискаш. Просто пример - седиш и си мислиш: вече съм се отчаял, никога няма да си намеря приятелка. ИИ чува:"няма да си намеря приятелка" и ти изпраща това. Тя не може да схване нюанси или емоции и да разбере, че искаш точно обратното на това, което казваш. По този начин в повечето случаи хората се саботират сами.
Самата визуализация също трябва да се тренира - в началото мислите ти ще блуждаят и няма да се получи, но не се отказвай.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ff2dc5739b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Позитивното мислене е смислено доколкото те държи жив.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 195f72fa18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Абе добре е да си позитивен, това с визуализацията е много добра гимнастика, използвал съм го (несъзнателно) за интроспекция и разрешаване на вътрешни проблеми.

Но работата е там, че трябва да буташ кервана. Като вица за ония, дето се молел да удари от тотото, ама забравял да пусне фиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 78695a49fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Само с мислене не става, трябва и действие. Ще мислиш да забогатееш, ама без работа не може. Ще мислиш да отслабнеш, но без спорт или диети не става. Ще мислиш да си намериш гадже, но без поддържане, излизане с приятели и други такива неща не става.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6453e550e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   37. ми то и обратното важи - като ще пазя диети за какво ми е мислене?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f8745d81b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Не виждам какво лошо има в това да си позитивен. Мисля, че е много по-добре отколкото да си реалист и по този начин още по-негативен. Вероятно, хората влагат различен смисъл в това понятие. Ако някой вярва, че като започне да мисли позитивно, от небето ще завалят пари или каквито фантазии има - това е просто глупост и наивност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker