Доминиращ мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Доминиращ мъж
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2233 пъти
Здравейте! Имам приятел от година и половина. Връзката ни е сериозна и живеем заедно. Проблемът е, че имаме различно мнение по основни въпроси. Той твърди, че мъжът трябва да доминира и винаги той са определя каква да се прави-кога и какво са се пазарува, какви решения да се вземат по всички въпроси. Настоява, че жената не трябва да работи и да е изцяло посветена на мъжа, децата и семейството. Каза, че ако връзката ни се задълбочи, иска да подпишем договор, с който са се регламентира задълженията ни като мъж и жена на база неговата дефиниция. Аз не споделям тези негови становища и определения и това е повод да чести караници помежду ни. Той твърди, че неговата позиция е нормална, защото живеем в патриархално общество.
Благодаря, че отделите време и прочетохте историята ми! Ще се радвам да споделите мнение и съвет! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4803f4db8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Този е пациент за, който психиатриата все още не знае. Ако няма взаимно уважение и споделяне на едни и същи мирогледи връзката е тотално обречена.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ca0996b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Ние Не живеем в патриархално или матриахално или изобщо доминиращо общество!Мъжа ти не знам в кой век живее но в Този век всеки е свободен да е себе си и да прави това което иска ,аз самия не разбирам подобни глупости как още се обсъждат в държава от ЕС в 21 век това е смешно!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fda6cbb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Робиня съм твоя.....кажи на този,че тази песен отдавна вече не я пеем....в 21 в. договор.....е.ах ти педераса смятан....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 31e3dbb381
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Живеели сме в патриархално общество в 19ти век, вече не. Ти сама прецени дали всъщност искаш да живееш по такъв начин, и изобщо дали има любов с човек който гледа на теб като на подчинена.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 68153e1d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Живеели сме в патриархално общество... хахахахаха. Приятелят ти или е чисто луд, или е поредният Ганьо, комплексиран от възможностите и потенциала на жените. Има и трети вариант: да го мързи да си слугува на задника и да кара теб. Не го ли разкараш, ще трябва постоянно да си слугиня и да му бършеш лайняния задник (и в буквален, и в преносен смисъл). При всички положения бягай, защото този е радикален психопат и боклук. Шута отзад и сбогом. Аз такъв дори час не бих изтърпяла, вие как ги понасяте не знам.



Нина

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d48d23f945
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Пак поредно безумие ! И защо си с този мъж ?! А , да ! Защото го обичаш ! А защо си пуснала темата ?
На този мъж му трябва обслужващ персонал , роб -да роди , да гледа децата , домакинства и дори паста за зъби да не може да купи без неговата санкция . Ако в някакъв момент той не може да издържа 4 човека , какво правим ? А колко сигурно е , че отношенията ви ще бъдат винаги любовни ? Имай предвид ,че ако сега евентуално приемеш такава схема , ти ще си същата безгласна буква и за бъдещите си деца , защото само това ще са попили от вашето семейство .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f9a1f12a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако не те устройва, разделяте се. По-късно ще е много по-болезнено. Но ако темата е истинска, аз преди всичко бих попитала този мъж как ще ми осигури старините и изобщо съществуването, ако остана сама, защото никой не знае кога му е писано да умре, да катастрофира, да получи инфаркт или каквото и да е, което всъщност може да се случи и след 5г, примерно. Защото няма да имам стаж, съответно трудно бих си намерила работа и със сигурност не бих имала пенсия. И вторият ми въпрос би бил какъв месечен доход би ми осигурил за личните ми нужди, вкл. спорт и хоби, защото ще съм му съпруга, а не слугиня?
Той наистина ли вярва, че такъв договор има каквато и да е правна сила?
Най-вече заради това си мисля, че темата е измислена и някой пак прави безплатно обществено проучване :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f3634d814
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Договор за какво? За робиня плюс инкубатор плюс анален с***, когато той съпругът иска.
Първи вариант: 45 и 46 хромозома са Y, вместо X - Y, както е нормално. Това са мъжете тип мачо. Виж първото ми изречение.
Втори вариант: Провери в Интернет, Wikipedia и др. темите или всичко свързано, включително интернет линкове с: Комплекс за малоценност, Нарцисизъм - два вида, Его, Скъперничество, Стиснатост, Преживяни травми и преживявания, като дете, Възпитание на детето - Видове, Самовлюбване, Самомнение, Постоянен страх от срам, Психични отклонения, Невротични родители, Невротични психози и др. Аз съм Машинен инженер и слаботоков техник. Но в интернет има много статии и материали писани от Психиатри, а не Психолози за тези неща и по- тези твой въпроси.
При избор между лошо възпитание от невротичен родител баща или без същия баща, то съветът на Психиатрите, е че е по- добре за детето и по- правилният вариант - вторият. Моля не ме бийте и не ме съдете.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 54ace651f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко прекалено ми се струва това с подписването, според мен той има някакви комплекси. Иначе е прав донякъде, относно това че жената трябва да се грижи за семейството, но чак пък да се подписват разни договори...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3bdd769046
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Ами какво да ти кажа - хубаво е да доминира, той за това е мъж, в тази посока е и еволюирал през хилядолетията. Но чак пък на 100% да се налага - не е хубаво. Трябва да си изработите някакъв баланс - или да си разделите нещата в живота на области, в които се чува мнението на единия, и други, в които се чува мнението на другия.
Примерно на жена ми съм ѝ дал пълната свобода с какво да бъдат облечени децата, включително и аз самия - мен такива подробости не ме интересуват.
Но пък никога не бих позволил да ми дават тон каква кола да си купим или каква стерео-уредба да си сглобя, или каква пералня/мияла/домашен робот да взема за домакинството...
Е, може да дава мнения, съвети, предпочитания (с някаква част от които дори бих могъл да се съобразя, за да е щастлива, или за да ѝ е удобно), но толкова!
Мислиш ли че ти би могла да правиш и да вземаш решения за всичко това? Ако можеш, и взимаш правилни такива, то значи ти си главата на семейството, а не приятеля ти...
Да, има такива двойки, даже познавам няколко, но мнението ми за мъжете в тях е... (да не казвам...)

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a30ef1ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако не си съгласна с неговите правила, как си представяш живота с него? Или се оставяш да те опитоми, или си търсиш друг. Моят също не иска да работя, защото не вижда смисъл. Не мисля, че е лошо жената да си гледа къщата и децата. Работещите многодетни майки са доста стресирани. За взимането на решения: има неща, които решава жената. Относно пазаруване и готвене, защо мъжът да се меси? Жената знае по-добре, нали е вкъщи? Говори с него и го питай дали е готов на компромиси. Има неща, за които би се съгласил, ако спокойно говориш с него и изкажеш аргументи. Аз съм все по-доволна, защото правя така, че мъжът ми да си мисли, че решава всичко. Много е важен диалогът помежду ви. Помисли върху това как се държиш с него. Договор да подписвате е смешно. Не сте в работни отношения. Любовта не е сделка! Трябва да изградите доверие помежду си. Кажи му това. И бъди мила и нежна с него, покажи му уважение! Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d58c33bef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Ес какъв съвет?! Ти си се върнала в примитивното, че даже въобще допускаш обсъждане на договор за налагане на комплексите на тоя сбърканяк!
Щом още не си запалила обувките с 200, значи допускаш така да живееш и обслужващ неговият живот и не те бърка че, човекът е психопат!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2a82eacae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Как си допуснала сериозна връзка с такъв маниакален тип? Ако се ожените, ще ти стъжни живота. Сега може да ти е интересно да спорите и да се доказваш, но някой ден ще ревеш с горчиви сълзи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 33154de151
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Точно така! Жената трябва да си знае мястото.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e0baa31f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не мисля, че има правилно и грешно. Повечето жени са привлечени от доминантни мъже, така че е нормално. Макар и неговото да ми се вижда крайно.
Няма какво толкова да го умувате. Или правите компромиси и стигате до средно положение, или всеки по пътя си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b90d504fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Съвет: бягай докато можеш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 827cb4f6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Мъжът ти е прав на 100%, никой нормален човек от мъжки пол не харесва жени, които търсят кариера. Жената трябва да готви, да пере, да си гледа децата и да предлага секс на мъжа.

Мъжът от своя страна е отговорен да осигури финансите.

Ама то с тези феминистки движение, всичко се обърка....

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 47d3b6dc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   И една опашка да си вържеш отзад, да улесниш човека с дръжка да има за къде да те лови като му духаш ей!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3b4755ff87
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Хем патриархално, ама хем и жената да работи ахахахаха, както на него му изнася демек.
Бягай с 300, само проблеми ще имащ цял живот с този и ще те срине психически.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3bdd769046
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Не ги слушай развилнелите се феминистки тука - те ще си останат "красиви и сами", както в една съседна тема!
Постарай се да постигнете баланс с приятеля си - нито ти да се чувстваш много притисната, нито той да има чувството, че жена го води за носа.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19a06e5f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Зависи - ако на теб ти харесва така, то супер. Ако не - ще трябва да поговорите мнгоо сериозно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 645f2be756
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Няма нищо лошо в неговите виждания, стига да си намери жена, която да ги споделя. Като не си подхождате, не виждам защо трябва да се измъчвате взаимно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 645f2be756
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Няма нищо лошо в неговите виждания, стига да си намери жена, която да ги споделя. Като не си подхождате, не виждам защо трябва да се измъчвате взаимно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bb9317e962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Този не е в ред, зарежи го.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 54915412a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Абе вие в тоя сайт добре ли сте? Модератори тази тема е нямам думи... Обаче вие я публикувате, отделно одобряват всички коментари, а има теми които чакат с дни одобрение на коментари, въпреки че са далеч по-интересни и сериозни. Заслужават внимание и бързо реагиране. Защо сте такива не мога да разбера?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d58c33bef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Подготви му ти свой си договор който да включва- соц. осигуровки макс, да готви и чисти, да гледа бъдещите деца 24/7 до три годишна възраст, а после да наеме детегледачка, да ти осигурява достатъчна сума за лични нужди т.н.
Сложи пред него договора смирена и гледай сеир хахха
А после му покажи един пръст и си гледай живота!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 31e3dbb381
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   №22 случая изобщо не е 'феминистки'. 'Мъжа' на авторката е чисто и просто комплексиран човек, който не може да приеме жена да му бъде равностоен партньор.

Нещата които изповядвате са били отживелица още преди 100на години, камо ли днес. Може да не сме като западняците, но все пак не живеем в 3тия свят. Който иска патриархат е напълно свободен да отиде да живее в произволна арабска държава. Само че нещо не им стиска май.

М, 35

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker