Дразни ме натякването, че ми е време да родя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дразни ме натякването, че ми е време да родя
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 3914 пъти
От 3г. съм с приятеля ми и в последно време постоянно чувам подмятания и коментари как вече ми било време да родя. Аз още не съм готова и не мисля, че изобщо е нечия работа. Скоро дори майка му прекали като навлезе в темата - как било време, как нямало как всичко да е идеално и така както го искаме ние, как хората се справяли с по-малко от нас и т.н. Много грозно и обидно ми стана, защото макар да го казва с “добро” преди не е имало такива неща. Разни случайни хора, семейни приятели, рода и т.н си позволяват такива коментари и ме тормозят постоянно. Преди няма и 1м. направих 25 години.

Как се справяте с критиката и има ли начин да заобикалям и отхвърлям директно тези въпроси без да бъда груба. Наистина ми идва прекалено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 2 години, 10 месеца
hash: b3dab6e9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Пълен игнор. Млада си още. Детето само ще дойдексто му дойде времето :). Сега се наслаждавай на младостта и свободата!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f9a45f856a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Не съм жена, мъж съм на 27, но и при мъжете го има това нещо.
Постоянно да чуваш айде, няма ли да се жениш. Айде, време ти е за деца. За жалост хората не осъзнават, че човек сам определя как да живее и как се чувства добре.
Такива подмятания се правят от егоистични родители, които искат внуци или от сърдити млади такива, които не искат да са единствените, които са се прецакали и всъщност не са искали дете.
Да не ти дреме изобщо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2eae1e4793
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мила, аз съм на 21, а приятелят ми е на 30 и имам същия проблем. На него му е време, а ние сме заедно от 4 години и семейството му на всяко събиране ме питат кога ще имат внуци и, че те на моите години вече имали деца. Знам, че на него му е време, а на мен не, но той щом не къса с мен значи е ок. Обяснила съм му, че не искам сега. Съветвам те да говориш с мъжа си и да го питаш за неговото мнение. Ако той ти каже, че не дава зор, не се притеснявай и като роднините му ти дават зор кажи, че опитвате и това е. Аки обаче и той дава зор, тогава имаш проблем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ae978fab8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Кажи им че си без матка. Това е рядък феномен но се среща сред жените. Кажи им че точно поради тази причина нямаш и мензис.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9ed1d660e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами кажи им като решите тогава. Има време, реших че си около 30, но на 25 е рано, три години не са толкова много. Просто преди на 25 е било доста късно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c3b846cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз отговарях, че времето е когато аз реша. Или игнорирах с усмивка. Не, че ще престанат, но поне така ще съкратиш тормоза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 25ac7c5855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз бих има казала, че когато ми дойде времето и реша тогава ще родя и да не се бъркат или ще се правя чукната в случай, че се повтаря темата.
Ще дам пример с нещо друго, но пак е с "натякване" от страна майка ми, което ме дразни, но гледам да пропускам през ушите или да сменям темата,с времето мисля, че ще отшуми. Живях около 2 години и нещо с един човек, имам дете, но не от него. Обаче в последната година виждам, че все едно не сме семейство, не искаше да мърда от нас, а ми се разхождаше, оставах заради него в къщи въпреки че семейни приятели ни каниха често да излизаме заедно и то не на кръчма ми ей така на разходка как да е и по важното е че стана доста груб с детето ми, а когато се хващаше с мен знаеше, че имам дете така, че не е било изненада за него, секса куцаше :) Как да е, реших се разделя с него и разбира се в последствие той се изнасе от мястото където живеехме / къщата е на родителите ми/ и се почна едно натякване от страна на майка ми, как е бил много добър човек и най добър от гаджетата ми до сега, при всеки удобен случай споменаваше името му. Той наистина играеше много добра роля пред тях да добър, грижовен и всеотдаем родител, но реално не е , но майка ми си го е харесала и няма как да го променя. След почти година все още го спомена често, как еди кво си е направил и ако не беше той, то щеше еди кво си да стане. Аз само й казах да си го осинови, след като си го харесва. И когато заговори за него, ем се правя че ни лук яла ни лук мирисала.
Просто някои хора ще продължават ти се бъркат в живота, но като поставиш ясни граници, че решението е само твое и на приятеля ти..мисля, след време ще се кротнат. Успех. ф36

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c370648f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Ние сме заедно от 5г и не мислим изобщо за деца скоро, но слушаме подмятания постоянно. И на мен яко ми е писнало, започнах да им отговарям с "ако ше ми го гледаш ти, ок, раждам????" ама не, щото сме от 5г ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да раждам. Пълни глупости, много ме товарят. На никого не цепя басма, нито на свекърви, баби, дядовци, директно ги режа. Те ако са раждали по 3 деца на 20г аз ще пропусна. Въобще не знам кога е станало приемливо да ти дават наклон кога да забременяваш, ако искате ще го направите сега, ако искате и след 10г. Тва си е изцяло ваша работа, колко такива деца са родени за радост на баба и само щото "трябвало" да родим, е мерси, видяхме и от тия деца кво става

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8670432554
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Да натякването е неприятно, но имай предвид, че за всяко нещо в живота си има подходящо време, което като го пропуснеш, и после нещата стават много тегави, и с много по-неприятни (и дългосрочни) последствия...
Така че по-добре се вслушай, макар и да ти е неприятно. Хората ти го казват за твое добро (или поне го правят с такова намерение).
Виж, ако няма с кого да създадете дете, това е вече отделен въпрос, но и той не е оправдание да се помайваш...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f3d63d2379
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка, съжалявам, ако те разочаровам но предпочитам да ти отворя очите вместо да те успокоявам. Не е критика от тези които ти го казват! Просто за разгрижени за теб, защото времето ще си литне вие с този може и да се разделите, кой знае, и ти да си останеш стара мома!
Няма защо да заобикаляш или отхвърляш въпроса, просто роди, защото сега му е времето!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 90aec9ff87
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Това, което ти е казала, е вярно. Лошото е, че много хора не го разбирате. Ако се позабавиш още 10 годинки(които минават хей така), мини и пиши в темата след като минат, ако се сетиш, де. Истината не винаги може да ти се хареса. А за да те кара да родиш от сина ѝ, вероятно те обича или поне уважава. Ако не те харесваше, щеше да ти прави мили очи и да се надява да бЕгаш с 300 един ден.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 874783567d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Като толкова искаш дете, направи си свое! Когато АЗ поискам, ще направя каквото трябва!"
Режи директно и ако се налага грубо!
Ако виждат че, премълчава, мънкаш, става ти неудобно, ще започнат още повече да те натискат. И след първо бебе, ще започнат репликите за второ,че да растат заедно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 207e7d308d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

13.   Възрастта ти е перфектна за първо бебе - 26-годишна да родиш.
Не мисля, че ти го говорят без основание.

Хубаво е да отговориш на въпроса - кога мислиш да родиш? Ако сега не си готова, кога? На 30 или по-късно?

Жените нямате правилен ориентир в живота. Просто всяка жена, която не е родила и не е отгледала децата си на определена възраст, т.е. да е минала през майчинстовото и да започне да гледа на живота през погледа на децата си, кое е добро за тях и тн., НЯМА ПРАВИЛНА ПРЕЦЕНКА ЗА ЖИВОТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ТОВА, КОЕТО ПРАВИ И МИСЛИ!

Хайде кажи кога му е времето да родиш? НА 100?

Или вече и раждането не е прироритет. Те учените са вече много напред с откритията и само чакаме да го въведат зачеването в епруветка и отглеждането на плода в инкубатор, така че ДАЖЕ ДА НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПЪВАМ ДА РАЖДАМ, А ДОТОГАВА МЪЖЪТ МИ МОЖЕ ДА ПОЧАКА И ДА ПРИТИСКА МЕРАЦИТЕ СИ. А бабичките да си мечтаят за внуци у гроба!

МДаааамммм! Българката 2021!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 66c82b1db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   През едното ухо влиза през другото излиза и тва е . Като цяло не слушам хората и натякванията от този сорт (на 24 съм), пък и това си е моят живот и аз ще трябва да живея с решенията си,а не сульо и пульо,така че да не ти пука.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 39d9d4c474
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   Може да ти звучи като груба намеса и натякване, но хората наистина ти мислят доброто. Да имаш деца е част от мисията на всяка жена, защото тялото й е създадено за това. А преди е било нормално на 20 да родиш, още по-отдавна - дори на около 15. Хората не го казват с лошо, а искат да те мотивират. И аз понякога убеждавам една приятелка (над 30, кариеристка), че вече й е време. Но един нормален човек не би се обидил, а би провел диалог по темата. Ако планираш да имаш деца, трябва да знаеш, че с възрастта става все по-трудно износването и отглеждането, така че преди 30 е идеалното време.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e5c4d7d5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Скоро като ти бие шута ще пишеш разревана друга тема. Няма никой да те чака , или баламурниците са единици . Вземи си 5 котки и това ще ти е.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 744951c688
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

17.   Ми прави са хората. Какво правиш в момента с живота си? Ядеш и сереш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 20a54e7b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Изобщо да не ти пука кой какво ти казва. Това си е само и единствено твоя работа, въпрос на личен избор. Пускай си го покрай ушите и си живей живота!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 15a3a51418
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Кажи им, че нямаш тръби и да спрат да се подиграват на инвалид и приятелят е съвсем наясно със ситуацията.
За процедури си млада за осиновител незряла, тъй че да чакат.
Ем ще ги тестваш всички.
Аз съм мъж, обаче много ги мразя тия работи с мрънкането за внуци, що за простащина!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 762e41a31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   Родих първото си дете на 33, второто на 35.
До 30г възраст, майка ми ме изяде с парцалите кога ще се омъжвам, кога деца ще имам и т.н. Как тя на моите години вече била съпруга от 7г и имала дъщеря-първокласничка...
Е, не всеки се омъжва/ражда на 22, нали?
При мен всичко стана сравнително бързо - среща на 29, брак на 30, деца на 33 и 35, просто отне време докато ми се случи!
Сега пък са критики по мъжа ми, децата...
Никога не съм й обръщала внимание. Просто не живеем в един град, защото избягах...
Да не ти пука.
Аз бих отвърнала, че всеки сам си решава и ще стане като му дойде времето!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b36e36ae32
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Ще родиш, когато се почувстваш готова. Имаш време и просто не им обръщай внимание. Ти си човек, личност, а не животно за разплод.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3b6da347eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Тази тема абсолютно все едно аз съм я писала. На 22 години, приятелят ми на 29, заедно също от 3 години, редовно неговите роднини и хора покрай нас, дори познати на моите години ми подхвърлят как било време да родя, как бързо съм щяла да се възстановя, деца се раждали на 20-23, след това било късно, вече ми било време и най-голямата простотия, която баща му изръси онзи ден - само аз съм си мислела, че съм млада. :)))) аз им отговарям, че нашите са станали родители на 30 и 40 и не смятам да нарушавам семейната традиция. Млъкват веднага.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5cc77e4adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   Какво значи мислят ти доброто? Айде да млъквате, жените си знаем възможностите и без да ни го напомнят. Ясно й е, че не може да зачене на 50. Има и по-важни неща в живота от създаването и гледането на деца, приемете го най'-накрая, колкото и гадно да ви звучи е факт

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 62fd861d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

25.   Няма да бързаш за никъде,може да родиш на 50-60 и т.н.Абе малоумници не разбирате ли,че колкото си по-млад толкова е по-лесно и за родителите и за децата и за всички!Едното ми се роди на 27 другото на 31 и горко съжалявам,че е могло 4-5г.по-рано да се случат нещата.Човек с образование и работа съм не мангал от Факултето.Умело приспаха основната цел на жената-да ражда,отглежда и възпитава,феминизацията ни еба мамата и на двата пола....Кучета и котки гледат по апартаментите ненормалници.....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9700b3dbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Те защото всички раждат на по 24ти и заради това после техните са принудени да работят в чужбина, за да си гледат внучетата.
Стига вече с това ,че е време. Детето не се нуждае само да го родиш. Има нужда от качествена храна, добър пример от родителите си и добро образовние. А не да вижда каращи се родители, неспособни себе си да гледат, зависещи от техните без ден работен в живота.
Стегнете се малко- да родиш на 30-35 не е края на света. Който има проблем, има проблем и на 25 и на 35.
Хората в държавите, с които обичаме да се сравняваме първо се образоват, после работят и постигат някаква финансова и емоционална стабилност и след това правят деца.
Да родиш дете на 25 често е само в твой интерес, не и в този на детето ти. Искаш на теб да ти е лесно, да има кой да ти помага.
Реално ти току-що завършил нямаш нито един лев, нямаш стаж, нямаш работа...правиш дете и после? Тепърва на 28 ще си търсиш работа?
Така мисля аз. На почти 30 години съм и сега си купихме дом,обзавеждаме го и плануваме скоро да започнем опити за дете. Ако е писано ще стане.
Не им обръщай внимание, ти ще си го гледаш, с теб ще е по цял ден, от теб ще зависи. Прави деца, когато решиш, другите да си направят за себе си като имат зор!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: af4f5b7872
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Твоето изобщо не е критика, просто това са хора, които искат внуче и го казват с добро. Знаеш ли какво са намеци и критика? Да си родил дете, а да не те взимат на семейните събирания и да смятат това за нормално, да е нямало и разговор с теб като майка на внучето им, да са те блокирали дори във фейсбук (без да е имало спор и разговор), а ти раждай когато искаш. Това е твоя работа, но не се обиждай на такива наистина дребни неща на хора, които от добро, защото искат внуче го казват.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 73d4cc7f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Българина си вре носа навсякъде. Изгледай поне 10 видеа по темата лични граници и имай готов отговор.
Пример:
Стоп! Не се меси в неща, които не са твоя работа.
Тъй като, българина не разбира от такт и дипломатичност.
Рязкък отговор.
Край! Приключихме темата.
Наскоро четох една сентенция:
Когато не се държат добре с мен, аз се държа добре със себе си.
Ставам и си тръгвам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f3d63d2379
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

29.   Миличка, аз съм номер 10 и ти пиша отново, защото се сетих да допълня, че дъщеря ми е три години по-малка от теб, на 22. Но тя мисли по-зряло от теб и вече се ориентират към дете с нейния приятел. Аз съм на 41 и от позицията на моя житейски опит помагам с каквото мога, а тя приема с благодарност съветите ми. И на теб бих искала да помогна, да ти отворя очите както се казва - не си мисли че си първа младост, защото времето ще литне и ще ти е все по-трудно да задържиш този мъж, където си го хванала!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c3acc1574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Нека да стоим на темата, а да не се отклоняваме дали е добре да се раждат деца или не. Ясно е, че много хора обичат компетентно да се изказват по въпроса, но всеки човек е индивидуален и заслужава да живее живота си както реши.
По темата - отговаряй с усмивка и учтиво, но бъди твърда, че каквито и решения се налага да вземеш по този въпрос ще зависят само от теб и половинката ти. Ако се огънеш и почнеш да се обясняваш е най-грешното решение, защото ще решат, че се чудиш и още по-настоятелно ще се опитват да те убедят в своята гледна точка.
От опит мога да ти кажа, че доста хора приказват просто по инерция, без да искат да те обидят. Покажи им, че това не ти е приятно и тези, които са ти приятели и ти мислят доброто ще престанат. Останалите досадници можеш напълно да игнорираш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 208eb34876
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Животът си е твой и ти си решаваш как и с кого да го живееш.
Въпросът за детето е само и единствено между теб и приятеля ти. Тези, дето сега ти натякват, няма да ти помогнат с нищо, когато имаш дете. Режи ги директно и безцеремонно. Вие двамата ще решите кога е време да имате дете, когато сте готови и имате и условия и възможности за това.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 41e0ae683a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Аз родих първото си дете на 25, второто на 26, а третото на 31 и не съжалявам! Познавам и жени, родили по-късно, ами и те се справят! Прекалено рано е под 19 според мен, но и тези жени се справят! Не се ядосвай, че те питат! Това би било огромна радост за свекърва ти! Не се сърди, един ден ще разбереш, че е прекрасно като остарееш да ги дойдат внуците на гости. Някои хора се страхуват дали ще доживеят внуци! Не казвам, че трябва сега да раждаш деца, просто се опитай да разбереш останалите! Кажи, че го обмисляш и да не се притесняват! Но все пак да знаеш, че има хора, които остават без деца, защото все не намират подходящия момент. Ти обаче решаваш... Познавам една двойка на 50 години са и двамата. Сестрата на мъжа още обяснява на всички, че той не е избрал правилния партньор, колко лошо е че нямат деца и т. н. А жената изглежда щастлива и много младее, така че... живей си живота както ти искаш, няма как на всеки да му харесва какво правиш или не правиш!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c370648f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

35.   29, лелеее, срам ме е направо, че още има майки, които си възпитават дъщерите да са една матка и тва е! На 22 се ориентирала към деца ВЕЧЕ, щото нали 22 е супер нормално според някои хора да се ражда (?!?!?!!?!) защото трябвало да го задържи тоя мъж! Ако знам, че съм родена за да остане баща ми само и само ще се гръмна, сериозно! Мамче, утре ако я спуква от бой кво ще правите? Пак ще го гледате двете, защото МЪЖ С ДЕЦА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА, маце. Колкото и да ти се иска, един мъж ако не те иска, посмъртно няма да седи с тебе заради детето, а и да седи ще изневерява, ще се крие и дъщеря ти няма да е щастлива! Слезте на земята и научете дъщерите ви, че стават и за малко повече от тва да са просто една дупка.Срамота е в 21 век да разъждаваш така. Защо не я научи да е амбициозна? Да е откривател? Да следва мечтите си? Не, братче, учите ги само, че трябва да вадят деца и после що обществото ги третира просто като една утроба, ми не се чудете после, че имат ниско мнение за вас.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2c2f1c8a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Нямам деца и аз все още, но имам да кажа следното. Дори сега да родиш, докато детето ти се изнесе, ти ще гониш 50-те години. А ако и то се колебае на тази възраст още, то може би няма да дочакаш внуци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 72c41ee92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Първото такова подмятане получих на 21 години от бъдещата ми свекърва. Малко по-късно осъзнах, че е често срещано явление и трябва да свиквам. Още нямам навършени 25, така че... Представи си.

Живей си живота без да обръщаш внимание. Отговаряй с "Добре; И това ще се случи". Ти какъвто и отговор да дадеш, хората няма как да те надприказват и убедят да родиш. Решението е изцяло твое и на приятеля ти, другите да си приказват. Могат да ви притискат с думи, но нищо повече и повярвай, те го знаят.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 30ee346237
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Определено е време да се замислиш кога искаш деца, защото сега може да не искаш, а когато искаш да има проблеми. Желанията и решенията за твоя живот са едно нещо, а биологията друго. По-скоро ти се живее още и искаш всичко да имаш. Няма как, един ден всеки го научава. По-добре да е по-рано.
Прочети темите на 30 годишните жени, колко им се иска да се женят и да имат деца, а на мъжете не им се иска вече. Това е само 5 години разлика. Замисли се поне дали искаш брак с този мъж. Ще предположа- вероятно не. Ако за 3 години не си го почуствала, едва ли харесваш и се доверяваш на този мъж за семейство. Не се залъгвай че го обичаш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 207e7d308d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

39.   Към 35: "Слезте на земята и научете дъщерите ви, че стават и за малко повече от тва да са просто една дупка.Срамота е в 21 век да разъждаваш така. Защо не я научи да е амбициозна? Да е откривател? Да следва мечтите си?"

ГАНКЕ! Ти чуваш ли се какви ги говориш?

Жената трябвало да бъде амбициозна! Да е откривател! Да следва мечтите си!


Пхахаххахахахах!

Казваш ѝ, че трябва да замести желанието да направи семейство и деца от някого с това да има амбиции, да открива нови неща и да следва мечтите си, но не става въпрос какви амбиции трябва да има и какви са тези открития, които ще прави?

Нека предположа - под амбиции се разбира кариера, маркови дрехи, екскурзии, прически, айфончета, маникюр, кафенца...

Под откривател се разбира да потроши N на брой пишки. ПО възможност над 100, така че да може да избере правилния! Че ако не пробва какво е поне с една рота ебачи, то никога няма да има реална и правилна преценка за мъжете... Което я прави твърде ограничена, неопитна и задръстен.

Да следва мечтите си вероятно имаш предвид ДА СИ ГЛЕДА ЖИВОТА и да не мисли за семейство. Защото досега никога не съм чул, че на младите жени мечтата им е да се задомят и да родят - не, това винаги е сочено като контрапункт на тяхното "щастие"!


37: "Живей си живота без да обръщаш внимание. " Ето и другата Ганьовка, която успя да синтезира всичко в едно изречение!


Ехх, Ганке, ганкеееее!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 57afd89539
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Ох, тия роднини! До скоро и двете със сестра ми бяхме подложени на подобни атаки. А истината е, че с поликистоза, хормонален дисбаланс и куп проблеми и да искаш е трудно, а аз на инвитро няма да се подложа.
Сега сестра ми е бременна, о ужас на цели 36 (за феновете на раждането около 20). Така, че на нея вече няма за какво да и мрънкат, а аз ги режа, че ще съм чудесна леля и ще се "упражнявам" в гледането на деца с племенника.
Да, не ти пука. Винаги намират за какво да мрънкат. Защо нямаш деца, защо не си се омъжила на 20 (тя баба ти едно време...), защо мъжът ти бил такъв, а не онакъв, пък работата ти не била престижна... Угодия няма! Така, че да не ти пука!
А като прекалят, спирам да им реагирам. Или контраатакувам.
"Ти ли ще ми гледаш детето?" или "Като не ти харесва къде работя, намери ми по-добра работа." Действа!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b497590620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Не ми се струва нормално да се дразниш чак, какво толкова е станало?
Не казваш мнението на приятеля ти по въпроса. Ако и той не иска деца, би следвало да се намеси, за да престанат въпросите по темата.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1f3f722afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

42.   Мине се, не мине и хоп такава тема. Сякаш да имаш дете е нещо лошо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 684e944515
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   За бога, та ти си още дете. Тепърва ще имаш кариера, пътувания и красотата на живота. Не знам защо имат прекалено големи очаквания. Трябва да им обясниш всичко това

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 41e4905d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Аз като мъж малко под 30, като ме питат, само казвам, че не искам и им гледам учудените и изкривяващи физиономии от недоумение и разговора приключва. Нито давам да ми се налива акъл, нито искам съвети, нито чакам да ми кажат прав ли съм, не съм ли прав. Не искам деца и точка.
Живея, както искам и както се чувствам добре. При вас жените е по-различно с децата, но никой няма право да се меси в живота на другите.
В България личното пространство за нищо го нямат.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7f84ab2910
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Който иска “бебенца” да си ги роди и точка. Давай с рогата напред, не им се обяснявай. Мъжът ти къде е в цялата схема? Не може ли да каже на майка си да не повдига тази тема и че ще имате деца, когато вие решите? Или спират да повдигат темата, или спрете да им ходите на гости. Матката ти не е под наем и децата в крайна сметка вие ще си ги гледате, не те. Да не говорим, че ако мъжът ти не може да им се опре за такова елементарно нещо, какво мислиш, че те чака след като родиш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7f84ab2910
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   39, Ганка точно иска само да слугинства вкъщи и да се плоди. Какво лошо има в кариерата и пътуванията?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7f84ab2910
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   29, на 22 години да искаш да правиш дете не е никаква форма на зрялост и в никакъв случай начин да задържиш мъж насила. Дъщеря ти завършила ли е? Има ли постоянна работа? Имат ли жилище? Имат ли достатъчен доход за дете? Обичат ли се или ще се вързват? Имаш много хляб да изядеш. Интелигентността не е въпрос на години “миличка”...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 831fa2216e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   До 42

Аз мисля, че проблемът е в разделението между хората. За еидн, да имаш дете е най-хубавото нещо, кеото може да им се случи, за други е просто едно от нещата от живота, за трети е нещо, което не им се харесва.

И тъй като сме 2021-а, трябва да водим словесни войни за всяко нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 203fc9efe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   И аз така се дразних, ама после като се решихме, бебето не стана доста време.
Добре, че още не бях минала 30-те, защото се оказва, че с всяка изминала година намалява качеството на яйцеклетките.
Имам 2 познати, които на 35, когато се решиха за второ, се оказаха, че са с изчерпан яйчников резерв т. е цикъл има, но яйцеклетка не. Добре, че и двете имаха вече по 1 дете.
На друга пък на 42 й дойде критическата.
Шарен свят.
Отне ми година и половина, за да се сдобия с дете, но в болницата масово бяха жени, които са чакали 10 години.
Хората ви го казват за добро. Аз също ще говоря на моите деца да станат родители, ако е възможно, преди 30 г.
Второто го родих доста късно и мога да направя разлика между бременност и малко бебе на 28 и бременност и бягане подир бебе на 40.
Щом сте заедно от 3 години, имате работа, какъв е проблема? Чакате да ви се изчерпа връзката ли? Тогава съвсем ще осъзнаете, че сте изпуснали момента.
За да успокоите жената, кажете, че планувате бебе след 1-2-н броя години. Дайте й отговор, за да се успокои. Майчината тревога е най-болезнена. Ще го разбереш след време.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4080e486ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   Към номер 39,
Като сме без образование на 20-24 все още, както и без стабилни или никакви доходи, както и най-вече без спестени пари да раждаме? С какво предлагаш да го гледаме това дете? Усмивка? Както и за никого не е тайна, че мъжете в България в 95% от случаите са неспособни финансово да отгледат дори и едно дете, независимо на колко години са. Мога да го потвърдя и от личен опит. Всичките ми съученички, омъжили се на 19-22 и родили - всичките до една ги издържат родителите им (нейните и тези на момчето). Значи ти ни казваш да сме гюле на шията на родители ни до смъртта им?
Най-лесно е да се говорят празни думи! Осеменявай наред като си се загрижил за демографията! АМА И СИ ГИ ГЛЕДАЙ, че нямате много този навик.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4080e486ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Забравих да допълня и че моята амбиция е никога да не завися от мъж, още повече с гнусно мислене като твоето.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c931c467df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Явно не учиш и нямаш амбиции за кариера, не си заета с някаква голяма ЦЕЛ в живота си. Ти и твоя приятел, та роднините са решили поне едно смислено нещода направите заедно.
Аз съм по-голяма от теб и не ми подмята никой нищо, защото бързо ще му затворя устата.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: af66518930
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

54.   Не, номер 42, не е лошо да имаш деца, разбира се. Лошо е да се бъркаш в живота и дори в биологията на друг човек. Да имаш или не дете е едно от най-личните решения, то е един вид "сделка" между теб и Бога, а не между теб и бабите на пейката. Да не говорим, че много жени или пък мъжете им имат чисто здравословни пречки да имат деца. И какво да направи тази жена? Да си размахва изследванията от гинеколога ли? Или пък съпругът й да си го извади пред роднините и да каже: "Ето, вижте, не ми става! "
На въпроси от толкова интимен характер съм отговаряла винаги с леко повдигане на лявата вежда. Втори път не са ме питали.
Току-що преброих приятеските ни семейства, които си осиновиха деца след години опити да имат свои. Точно 5 са. Съпругът ми, между другото, също е осиновен, защото свекърва ми (която обаче не пропусна да зададе навремето въпроса за децата) дълго не е забременявала. Косите ми настръхват само като си представя на какво са били подложени тези хора от близки, роднини, познати, комшии и прочее "доброжелатели". Няма ли как на българина най-после да му уври в главата, че границата между цивилизования човек и дивака е в разграничаването на "лично" от "общо"? ! А като чета разни дамички как съветват щерките си бързичко да раждат, че да задържат мъжете си, направо ме е срам, че плащам данъци, понеже ми става ясно за какво отиват тези пари.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker