Демографска пустиня - защо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Демографска пустиня - защо?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1818 пъти
Приятели,
четейки последното проучване, че до 2040 населението на България ще намалее средно с 1/4 до 5 млн. -

и оценявайки уникалността на този сайт, където анонимно могат да общуват хора от всякакви прослойки на родината ни (било то и извън нейните географски граници) -

искам да ви задам въпроса - защо?

Аз откривам няколко тенденции и причини:

0. Западната цивилизация е в упадък. Гръбнакът й в миналото са били моралните, ценностни норми и саможертвата в името им. Саможертвата - генезисът на културните и архитектурни постижения на Европа, се превръща от формиращ принцип, в застрашаваща личното благоденствие отживелица. Ако чуете случайно интервю с някой мислител, живял през 20 век, (гледах наскоро с Бертранд Ръсел),
става ясно, че в обществото е имало една суровост, която е била присъща - не е била лайфстайл избор, ами вградена в битието на всеки.

1. Благоденствието. Целият стремеж на бабите и дядовците ни е бил подклаждан от това, че повечето са били бедни. При такава бедност, човек няма време за дилемите коя лютеница или кое кисело мляко да избере в магазина например (макар че там няма дилема за мен). Или дали да работи като мениджър, в АйТи сектора, или да се отдаде на свой неподозиран талант и да гони кариера в шоубизнеса... Предците ни са били щастливи, да имат прости неща на масата, и да мечтаят - за едно по-добро и спокойно време. Е, това време дойде за някои - проблемите се преместват след две поколения на друго равнище. Проблематизира се битието, излиза че личното удоволствие е целта на съществованието, а не стремежът към Бог, или тоест, към приближаване до източника на всички ни. Дали чрез доброта към другите, дали чрез заможертва в изкуството или чрез най-голямата саможертва - да водиш нормален, спокоен живот...

Същият този Бертранд Ръсел от по-горе говори и за нуждата от депопулация. Тази анти-хуманност се споделя и от повечето други (британски?) мислители - Алдъс Хъксли например. Те казват - при ограничените ресурси на земята, ръстът на популацията води само до липси и повишаваща се конкуренция. Това, че това е вярно, не означава, че намаляването на населението ще доведе до положителни резултати. Може би тъкмо тази конкуренция ще роди нещо ново?

Може да пиша още, но нека спра дотук. Какво мислите вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0470e08667
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Истината е, че ако държавната политика е правилна, няма да има демографска криза. Какво може да се направи? Ами може например всяка една жена, която е на възраст от 30 до 35 години и няма дете или не е бременна, да бъде задължена да плаща някакъв данък. Ако е на 35 и още няма нито едно дете или не е бременна, този данък да се удвои. За тези, които не са обвързани, това няма да е проблем, защото вече науката се разви и могат да забременеят и без сексуален контакт. Виж колко просто решение. Ако така се направи, набързо демографската криза ще бъде преодоляна.
А сега въпросът е защо не се прави така. Няма да напиша защо, понеже ако го направя, модераторът ще ми изтрие коментара.


Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d85e603875
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Приятел, остави западната цивилизация. При нас геноцидът идва от комунизма. Жалко е, че никой не го разбира, защото посткомунистическата олигархия крие истината. Има една книга, на английски е, потърси я, казва се "6 Million Abortions", там е описано много точно защо е така днес.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 859b46c17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами аз имам две, за другите не ме интересува. С деца е трудно, мислиш ги постоянно. Не можеш на почивка да отидеш примерно, разболяват се често, трябва някой да ги гледа. Изнервят те доста често. Пари също трябват. Живота става по-угрижен и монотонен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4b2ecd2793
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Преди години известен писател беше описал в книгите си, как ще дойде това време, където човек при среща с друг човек на живо ще започне да му се гади да получава паник атаки и да повръща. Тези времена за съжеление настъпват, това е част от плана за редуциране на населението на света.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 91b64cfb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Виж сега, 2021 г. не е 1921, нито дори 1951. Това, което е било характерно за живота на предишните поколения, няма нищо общо с живота ни днес.
Един пример. Преди 100 години 80% от хората са живеели на село и са се прехранва ли със земеделие, като земята се е обработвала ръчно, т. е. на тях им е трябвала много работна ръка. И са имали 15 деца за да има кой да помага на нивите. Разбира се, тези деца масово са били неграмотни или са учили колкото да могат да пишат и да четат. Не им е трябвало повече!
Като прибавиш и високата детска смъртност, от 15 я 10 до живеят до 20, я не... И се вижда една много различна картина от живота днес. Ти как си представяш да отгледаш и изучиш 10 деца с една заплата в панделка в Люлин?! А и дори да живееш на село и да имаш къща, училището е задължително до 16, а в селското стопанство се използват машини. Та какво ще работят децата ти един ден, особено без добро образование? Ще идат в града и ще си търсят работа там. Защото на село работа вече няма.
Да не говорим, че средата продължителност на живот не е 45, че да се женим на 15. И от 16 да почнем да раждане.
Така, че преди да сравниш 2021 с 1921, помисли малко за твоя живот и за живота на прадядо ти. Има разлика, нали?

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c503151f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Навсякъде в развития свят раждаемостта е изключително ниска. Това са нормални тенденции. При нас проблемът се обостря от емиграцията. Общо-взето няма какво да се направи. Мислиш ли, че можеш насила да накараш хората да имат деца? Познавам двойки дето си гледат кучета вместо деца - тъпо, но те си се радват. Мислите ли, че икономиката е виновна? Ами не е. В най-богатите държави е най-ниска раждаемостта. Населението на Германия се покачва само и единствено заради имигрантите, не заради това, че богатите германци раждат повече деца.

Няма какво да се направи и не трябва да се възприема като голяма драма. Драмата ще дойде като от разни международни организации започнат да натискат още повече за това да приемаме и населяваме Европа с мигранти, защото трябвало работна ръка пък нямало раждаемост, и лека-полека да започнат да превръщат Европа в афро-арабски халифат. Европейците масово са тъпи индивидуалисти и нямат усещане за национално единство като цяло. Японците примерно са много застаряващи и с много ниска раждаемост, пак нямат работна ръка, но няма почти никакви емигранти при тях. Хората си автоматизират фабриките и минават на роботи, само и само да не си напълнят държавата с чужди за тяхната култура хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 244da64a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Аз мисля, че просто с развиването на цивилизацията ни, света става все по-сбъркан и все по-малко хората искат да правят деца. Всеки гледа да си изживее живота, така както му харесва и много малко мислят да оставят наследство след себе си. Мисля, че няма оправия. Раждаемостта ще продължава да спада, като някои определени етноси като цигани, индийци, китайци, мюсюлмани от близкия изток, ще продължат пък да се увеличават.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0fe66d7676
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Мен пък въпросът ми е: Какво като?
Иначе е ясно, че по образованите във фертилна възраст осъзнават че с деца е трудно, и не им се влагат усилия в отглеждането на повече от едно.
Номер 1 За мен написаното от теб е глупаво. Първо ми кажи защо този данък да е само за жени, мъжете не са ли родители? И колко смяташ да е този данък, като количество, така че да накара хората да имат деца. Все пак децата са разход по над 400лв на месец, по висок ли данък ще сложиш, че да им излезе на хората по евтино да имат дете? Разказват че по кумунизма имало ергенски данък, комунизма ли ще връщаш?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2b45819e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   1 - Този филм вече е игран по времето на бай ти Тошак. Т.н.ергенски данък - плащан от мъже и жени без деца или несемейни- от 25 до 30г - 5% върху брутната заплата, след 30- 10%. Ако детето почине родителите започват да плащат данъка. В същото време детските са на колосалната сума 5 лв. месечно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7fbfc9c985
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1, а ако жената има репродуктивни проблеми, пак ли трябва да плаща? И между другото пак по-евтино излиза да плащаш данък, отколкото да гледаш дете. Така че това няма да ги накара да раждат. Даже по-скоро биха отишли да работят в чужбина и така ефекта може да избие в допълнителна емиграция. Няма как заплатите да са 400 евро и да ти искат още допълнителни данъци. В Германия например има ергенски данък, ама там дори след данъците пак взимат 2-3 к чисти. Няма как да им взимаш от залъка на хората и пак да ти стоят тук в циганията.

А и тези деца един ден като пораснат, нали трябва да бачкат нещо. Какво ще бачкат, като няма икономика? Всичките келнери и продавачи по моловете ли да станат? Само с молове и барчета икономика не се прави. Като няма икономика, за какво са ти тия деца, само да увеличават безработицата и да смъкват заплатите. Тя държавата ако направи икономика, те майките сами ще почнат да раждат. Ама не може хем 800 лв заплати, хем деца да има, че и да плащаш, ако нямаш, щото ни е малко мизерията.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 62979d7e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   1, с това ти предпложение единственото, което би могло да се постигне е ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЕМИГРАЦИЯ... :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 836faecfa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Саможертвата - генезисът на културните и архитектурни постижения на Европа, се превръща от формиращ принцип, в застрашаваща личното благоденствие отживелица."

Добре формулирано и много вярно.

Не бих казал, че проблемите са само и единствено финансови, че българките не искат да раждат. Поне в огромната част от случаите.

Проблемите са по-скоро ментални. Хората са с промити мозъци. Ценностната им система беше предефинирана в близките години.
Сам виждаш - да изградиш семейство, да имаш мъж, който да обичаш и за който да се грижиш, да си вярна съпруга, да отгледаш 2 деца, да ги образоваш и да ги възпиташ не е ценност за младите жени, дори и за старите!

Ценното в днешно време за една жена (пък била тя и на 12-16 г.) е да бъде ЖЕЛАНА, ДА Ѝ СЕ СВАЛЯТ ЗВЕЗДИ, ДА БЪДЕ ХРАНТУТЕНА, ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА - разбирай ПОДСИГУРЕНА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ, така че независимо дали ще ти изневерява, дали ще ти гледа добре децата, дали въобще ще иска да роди от теб, а не от комшията ти, а теб да използва за касичка, да ИМА ПАРИ ДА ЯДЕ И ПИЕ ДОЖИВОТ БЕЗ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА!
Тя иска бляскав живот - тип холивудска звезда! Което е изключително просташко и гротескно, погледнато отстрани. Една полуграмотна, невъзпитана, безхаберна за общите проблеми жена/момиче БЪЛГАРКА да иска и да се надява на повече от просто един обикновен живот!

Те дори не знаят, че това, което сега успяват да изкопчат като ресурси по някакъв начин от мъжете - ПАРИ/ИМОТИ, някой ден ще рефлектира жестоко върху тях и техните поколения.

Истината е такава - не може ти да си на нивото на едно африканско племе, което реже клона, на който седи, и да искаш да имаш бъдеще. Българите ще се затрият. Няма да ги има.

Всичко идва от лакомията им, алчността им, абсолютното безхаберие, крадливостта им, мързела им.

Авторе, няма никаква трагедия, че този "народ" ще си отиде.
С колкото повече българи говориш, толкова повече ще се убеждаваш, че те никога няма да скъсат с отрицателните качесва, които сами ги унищожават. Това не е народ, това е мърша!

Защо трябва да жалиме, че българките вече не искат да раждат, плашат се да раждат, правят аборти, спят с по десетки, а някои и със стотици мъже преди да родят първото си дете, че раждали масово след 30-годишна възраст и пр.? Не виждам смисъл. Такъв им е акъла, такова им е нивото. А причини винаги могат да се намерят - липсата на пари, липсата на кола/скъпа кола, липсата на възможност мъжа да покрива екскурзии на екзотични места в чужбина и тн. За хора, на които сутрешното и следобедно кафенце, изпито на кълка в някое столично кафене, им е по-важно от образованието и от семейството защо трябва да ги жалим и да им мислим бъдещето?

Не си ли видял, че българката ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НЕ СЕ ОМЪЖВА И НЕ СЪЗДАВА СЕМЕЙСТВО ОТ ЧОВЕКА, КОГОТО ОБИЧА????

Те се продават МАСОВО! На по-богатия, на този, които им даде повече и тн. А тя е само с претенции. Ами такива същества защо и на кого им е нужно да се размножават? Даже не я интересува дали тези пари, които консумира са изкарани честно/легално или дали не са от мръсни занимани - наркотици, кражби, далавери?

Че то и африканските племена не са толкова изпаднали от морална гледна точка. Жената там си изпълнява ролята на ЖЕНА и МАЙКА!

Тука в България българката каква е? ЛЮБОВНИЦА НА МНОГО МЪЖЕ ЕДНОВРЕМЕННО! Системно изневеряваща и емоционално осакатена. Т.е. тя е загубила способността си да обича и да дава любов на мъжа до себе си. Тя даже и не умее да приема любов от някого. Тя е сметкаджийка и тарикатка, която единственото, което я вълнува, е да се наконти със 100 кила грим, които да я превърнат в треторазрядна мумифицирана инстаграмка, да те изцоца до кокал, така че да си задоволи многобройните безумни приумици и прищевки, да ти изневери с някой, който "повече"ставал - незнайно за какво..., и да си гледа от сутрин довечер САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕЙНИЯТ КЕФ, УЮТ И ЛИЧЕН КОНФОРТ. Нито я вълнуваш ти, нито майка ѝ и баща ѝ, най-малко на какво дередже е обществото и подрастващите в какви изроди се превръщат!

Ти мислиш ли, че такива жени въобще заслужават да живеят, нежели да създадат потомство? ХАхаха

Африканките са по-стойностни жени от българките!


И за сведение - от тези 5 милиона, за които говориш, 1.5 млн. ще са цигани/турци поне! Ние сега чисто етническите българи сме 5 милиона и малко в страната. До 2050 ще сме двойно по-малко.

Въобще не трябва да ти пука за тая утайка, която се е родила тук на 111 хил. кв. км. площ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 474e907777
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Нормално е раждаемостта на земята да бъде ниска, все пак живеем във времена на глобализъм и промивка. И тенденцията със сигурност е навсякъде, но със сигурност не е нормална и естествена. Демографски проблеми ще има само в страни с православно и католическо население. Мюсюлманските народи ще увеличат своето население, а населението на жълтата раса ще се запази с този ръст, вероятно японците ще намалят с няколко милиона, тъй като там в момента има голям проблем в общуването между мъжете и жените. Има културна аномалия в Япония. Там се води за успех изобщо мъж да говори с жена и да се целува с нея, нещо, което започваме да наблюдаваме доста често и в България. Тук отношенията между повечето млади мъже и жени се изразяват в разходка и държане за ръка, целуване и разговорчета. Това е положението.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 950f268fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Хахах още не могат да принудят бащите да си плащат мижавите издръжки, ще принуждават жената да ражда или да плаща?!
Поредният "силен алфа мъжкар" зависещ от жените...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 59170fe5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хей, страхотни коментари! Всички са интересни, но на мен са ми интересни определени нишки в тях.
Примерно, 2. - да, и аз мисля така за комунизма, макар че в Италия например, където е нямало комунизъм, катастрофата е налична също като у нас. Но грехът на комунизма, както Георги Марков пише в “Задочните репортажи...” е най-вече чувството за безмислие, измиването на идеалите, там той показва, че още 80та тръгва демографската катастрофа.
у нас.

Десятка, н.1 , проблемът не е да накараш хората насила, проблемът е по-скоро какво се промени в средата, че не възприемаме децата като жертва, която “си струва”?

3. Ами ти си поел/поела кръстът да направиш нещо градивно, колкото и да е трудно сега, да имаш две деца... Интересно ми е, че човек така мислиш когато вече е от другата страна и го има, може би “тревата е винаги по-зелена другаде...”

Да, със останалите се съгласявам, че проблемът е нормален. Културата ни е християнска. До много скоро, жертвата на краткосрочните удоволствия в името на дългосрочните идеали беше норма във всички западни общества. Това акумулира благоденствие, което в един момент хората не могат да издържат - в крайна сметка всички искаме да ни бъде приятно и лесно да живеем, малко луди глави биха избрали трудностите, а и те нв биха удържали много - тялото ни си има граници... Та, ролята на християнството, като онова, което ще те изведе от дупката, вече отминава. Хората нямат нужда от задълбочаване, когато имат всичко.

Тук идват другите религии. Те за сметка на това са в по-неразвити общества, разбирай по-неблагоденстващи. Съответно, те са готови да жертват личните си удоволствия в името на вярата си, в името на нещо дългосрочно, което не се вижда дори на хоризонта. Тоест, хората са готови да бъдат чаркове в организма на една религия, организмът е жив. Защото имат причина за това - неблагоденстващи са, търсят спасение от трудностите на живота във вярата си.

Мисля, че разбирате накъде бия. И не мисля, че това е неестествено, в крайна сметка всичко диша - като морските вълни имат прилив и отлив, така и човешките култури. Въпросът е, “ние” - кои сме, жив ли е нашият целокупен организъм, или заслужава да умре?

Хер Меневт

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c6fbe460f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Много неща са и всички си ги знаем, на хората не им се седи тук, искат да се "наживеят" каквото и да значи това, жените вече могат сами да си се издържат и не им се налага да се оженят за някого и да му родят деца, само и само че да не умрат от глад. И да станем по-малко аз не виждам особено голям проблем, Албания е с малко под 3 милиона население и са на светлинни години от нас

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 45b6e6c7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Европа е в упадък отдавна. Бъдещето принадлежи на Азия.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9ba9c91364
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   1, А четворен данък за калпавата ти спермограма не искаш ли!?
Т.нар!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f39c03a0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Братчето няма сми да се живее в БГ-то, ниски заплати, злобни хора, голяма разлика между "класите" бедните хора защо да търпят всичко това, здравеопазването не струва и пукнат грош, няма сми :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b4095802e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен основен проблем е безобразно високата смъртност, която няма аналог с другите европейски държави. Освен това, ние не привличаме имигранти. Ниската раждаемост също допринася, макар и да не сме стигнали такива ниски нива като Южна Корея, Тайван, Италия или Испания. Мисля, че трябва да направим нещо, за да намалим смъртността. Нужно е подобрение на доболничната помощ, по-редовно да се изследват хората. Трябва и да се задържат българите в България. Не можем изцяло да обърнем тенденцията, но със сигурност можем да намалим смъртните случаи и оттам да променим тази черна картина. От нас зависи...

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 91b64cfb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   А не е вярно, че българките не раждат. Не раждат в България! Повечето ми приятелки, които заминаха за чужбина имат 2-3, чудо е една даже 4 деца. Сами сещате защо. Там наистина насърчавам образованите хора да имат деца, а тук е пълна подигравка. Като се почне от хилядите левове, за избор на екип и за да ти обърнат внимание в родилното, а да не те оставят сама и се стигне до драмите с детските градини, които хем са задължителни, хем места няма. Та хем говорим за криза и катастрофа, хем правим всичко възможно да затрудним и направо да накажем работещите родители. Е, кой е луд да си го причини повече от веднъж?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9ba9c91364
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   12, хахахаха, поне като плюеш го прави грамотно!
Или да си подобриш БЪЛГАРСКИЯ език ти нарушава коНфорта!??

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4cc6da145b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Хахахаха, Право в Десятката, Номер14 !

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4cc6da145b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Почти всеки ден съобщават по някой инцидент, свързан с дете, а нерядко и фатален такъв. Ето днес е това: Футболна врата падна върху 3-годишно дете (този път детето е живо, доколкото разбрах)
Дали България заслужава да е многолюдна държава при условие, че дори е неспособна да опази вече родените (си) деца?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4929e04c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   21, право в десятката. В чужбина не познавам българи с по1 дете, изключително рядко, масово по 3 деца, дори познавам такива с 4 и едно семейство с 6! Да, шест деца и са българи от български произход, не цигани!
България по абсолютно никакъв начин не стимулира раждането и отглеждането на деца и резултатът се вижда.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a1970df707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Точно номер 21. Чичо ми е в Чехия и има 2 деца. Леля ми е в Англия и има 1 дете. Имам сестра от майка ми и от гръг.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc73fb5351
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Съгласен съм с 21 и 28. Братовчед ми през 2014 февруари започна работа в Англия. Още същата година си хвана приятелка, също българка. Там са се запознали. Сега 7 години по-кътно е 32 г. с малка кокетна къща с ипотека и чака трето дете. В момента кандидатстват и за британско гражданство.
Аз съм на 30, имам приятелка на 28. Живеем на квартира и събираме пари за ипотека вече 4 година. Нямаме деца.....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c503151f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Хм, сега се опитвам и аз да се сетя за някоя позната в чужбина, която да има повечко деца, но не мога. Всъщност повечето ми познати българки в чужбина (средна възраст малко над трийсе) още не са омъжени дори. Само една двойка българи в Англия знам, които живеят там от над 10 години и имат едно дете. Така че явно е индивидуално.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1f92d9c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Защото масово хората са боклуци, не стават за абсолютно нищо, камо ли за родители. Гледат само да пушат, пият и да се е**т. Нищо друго не ги вълнува.


Нина

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1a1fcbb836
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Българските жени, особено от чалга поколението, напълно се изродиха. Те не мислят за семейство, а за брак изгоден и по сметка. Хвърлят се на първия, който им предложи по-лесен и удобен живот, и после завършват с шепа депресанти. Тотална перверзия на ума.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e1dbd35627
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Още ли ти дъфчете тези глупости бе? Феминизмът е най-големият виновник за демографската криза и не само у нас, а в целия Хр. свят. Дали модовете-феминисти пак няма да пуснат коментара ми е без значение. Причината за ниската раждаемост е женската еманципация и извратенията със женските закони за защита на жените и гавра с мъжете. Когато кокошката пропее вместо петела макар и с пресипнал глас, значи е дошло началото на края. Там, където феминизъм не вирее репродукцията на човешки фактор е в геометрична прогресия и такива общества ще населяват планетата след време заемайки празните пространства!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1f951cf13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Това е реторичен въпрос.

Отговорът е ясен:
Ниски заплата, скъпи стоки. Слаба покупателна способност.

Само ИТ вземат добри заплати и лекарите с 10 стаж.
Всичко друго е трагедия.

Както е посочено по горе, в чужбина раждат 2 деца. Ромите 5 .
В Германия има детски помощи, евтини стоки, нормални заплати.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0cef4b8168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Защото хората започнаха да се осъзнават и вече не смятат, че върхът в живота им трябва да бъде раждането на деца, което да ги забие вкъщи и да ги ограничи за следващите 18 години.
Не съм против децата, но смятам, че това е отговорно решение и трябва да се вземе само от хора, които имат желание за това и са достатъчно подготвени за такава стъпка.
Аз лично не познавам добри родители. Всички само крещят и се нервят на децата си, искат да ги контролират, дори и като пораснат, а никой не си дава сметка, че детето има нужда от подкрепа и от насърчаване на креативността, а не да го забиеш за върши неща, които ти смяташ за правилни и да го наказваш, ако се съпротивлява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker