Защо приятелите ми са такива педали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо приятелите ми са такива педали?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1498 пъти
Всеки път едно и също. Когато им е скучно или им трябвам за нещо - търсят ме. Когато обаче аз ги търся - никой не отговаря. Ми най-добре е наистина, да се научиш сам да си щъкаш напред-назад, да не ти е нужен никакъв социален контакт, сам да си си отдушник на себе си, сам да си даваш съвети, сам да се радваш на успехи и т.н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 34ead626b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Същата съм, приятели са ми само когато трябва да се посмеем и толкова. Остана само една с която си споделям повече, другите са егоисти. Да ти кажа, много по-добре ми е така. Преди едва ли не се молех да ме изслушат и за някакъв разговор и изглеждах жалка, сега вече не ми пука, не споделям и не влизам в подробности. И ми е много по-добре. Никой не те познава по-добре от теб самия, никой не те разбира по-добре от теб. Когато имам нужда да споделям идвам тук, за съжаление, или в друг подобен сайт. Чувствам се по-спокойна да споделям на абсолютно непознати, отколкото на "приятелите".

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0efe2bad9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Има един лаф: Когато спрях да пиша и звъня първи, разбрах кой наистина ми е приятел. Аз пък много отдавна установих колко големи предатели и егоисти са приятелите.
Още в гимназията, ама бях наивен тогава. После в университета и след това също. И установих, че съм най себе си когато съм сам. Когато човек се научи да е сам става изключително силен. И когато спрях да пия изведнъж се оказах без така наречени приятели, когато те лъжат в очите осъзнаваш, че всичко е било илюзия. Не се шашкай. Сам е много по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 23dc76ed9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз вече приятели нямам, само познати. С годините човек осъзнава много неща. Хората се променят, стават егоисти и лицемери. Приятелствата от детството са истински, тогава сме невинни и мислим наивно, вярваме в истинските неща, имаме надежди за бъдещето. Толкова много приятелки съм имала, ама те или ми завиждаха или ме използваха за слушател. Винаги в трудните моменти съм била сама, но аз се радвам за което, научих се че само от мен зависи дали ще продължа напред или ще се предам. Предпочитам да съм сама отколкото заобиколена от предателки. Иска ми се да почувствам онази близост, онова споделяне по женски, но като знам че ще е лъжливо и няма да е истинско. Аз не обичам да съм с кой да е, просто да мине времето. Искам да съм с хора, които наистина ценя и те мен също, но вече не успявам да намеря такива, може би и аз съм станала по-студена и не допускам никого. Нямам и търпението от преди години да прощавам и да забравям. Видя ли, че ще ми въртят номера и интриги директно ги отсвирвам и ми е мирна главата. Знам, че има истински приятелства и мога тайно да завиждам на такива, няма по-ценно от това, но аз не съм добра в намирането на правилните хора за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3e1c000820
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз съм като теб авторе. Имам само един приятел, който от време на време се сеща за мен, иначе си пишем, но другите които познавам, трябва все аз да ги търся, иначе те нямат нужда от мен.
За съжаление в днешно време, дори приятелството е рядкост.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a861c2130a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Още древните са го казали. Истински приятел е само този, който в радост идва ако го поканиш, а при нужда идва без да чака покана.
Лесно е да си приятел когато всичко е ок и половина ти само да се весели и да празнуваш с приятелите си, трудно е, обаче, да си приятел, когато трябва да направиш някаква жертва и усилие за да помогнеш на приятел в нужда.
И за това е толкова трудно да намериш истински приятели, а не хора, които са с теб само докато е весело, забавно или по-лошо, само ако имат изгода. Потърси такъв човек и дано го откриеш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 16b738d75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защото такива си ги избрал. Ако общуваше със свестни хора, нямаше да имаш такива проблеми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 16b738d75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защото такива си ги избрал. Ако общуваше със свестни хора, нямаше да имаш такива проблеми.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f17d64323f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Присъединявам се към №1 и автора... И моите приятели са доста егоистични, пък аз изключително много търся контакта и разговора. Просто разлики в приоритетите и моментите от живота. Не трябва да ги виниш. Те също си имат живот, който ги ангажира. Търси начини да прекарваш качествено време със себе си - спортувай или се разхождай например.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1ae408e510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   То може и да е най-добре ама не стават нещата така. Абсолютно невъзможно е да си добре сам. Затова винаги зависим от някой под една или друга форма, приятели, близки. Няма такова нещо като самодостатъчен, това означава асоциален и обикновено става когато си в дълбока депресия и не ти се занимава с никой. Един пълноценен човек има нужда от контакти, не ги гледай тия тъпи фейсбук статуси дето казват "Научи се да бъдеш щастлив сам", ами не става, няма как да си щастлив сам, дори милионерите са нещастни ако няма с кого да споделят парите си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4799c204c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Well, duh. Based.

Така е било, така и ще бъде, брато. През годините бая такива "приятели" са ми минали и заминали: дали да ти мрънка за курсова в университета, дали за два лева, все тая. Наскоро едни от детсвото разбраха, че съм се увенчал с малко успех и веднага едни поздрави предават, покани по сурат тефтера, всичките тъпотии. Аха, ама преди няколко години, когато ги търсех просто ей така, средния показаха. Едното те муфти за по няколко кинта и бега, другото се прави, че не те познава. На такива педалчета им теглиш по една и толко. За к'во са ти такива дружки? За украса на фейсбук страницата?

Разчитай на себе си, дръж качествените приятели близо, другите педери на мечки у гората да духат.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ccde47f0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   И при много други хора са така и не са ти приятели реално. Това модерното обозначаване на всеки с думата приятел е толкова грешно... Реално човек има в живота си един двама истински приятели, хора с които може да сподели всичко или разчита на тях. И при мен от известно време стана като при теб, заради това и аз прекратих контакт с тези хора. Виждам, че има един двама на които истински разчитам и те на мен и си споделяме всичко. Не си мисли и че останалите, които ти разправят че имат доста приятели е така, защото това си е чист фалш. И сега при кризата се видя лесно, колко "мъртви цветя" поливахме. Не казвам и да прекъснеш с всички контакт, но съветът ми е да общуваш без очаквания към тях и да знаеш, че стане ли нещо, те няма да помогнат или ще го направят ако са на кеф. Концентрирай се повече върху истинския приятел ако имаш такъв. А ако нямаш още по - добре се вижда погрижи за себе си и се отдай на хобита, книги, театър или нещо друго като мен примерно. Такива съвети като смени средата са неправилни, защото няма как да отидеш при хора и да кажеш искам да бъда с вас, трябва и те да изберат. За това най доброто е да се концентрираш върху горните неща, а другото става неусетно и непринудено. Горе главата, това са уроците на живота!

М25

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6524994ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе, споко братле, при всички го има това. Просто си осъзнал, че тези хора не са ти приятели. Просто се дистанцирай от тях и си потърси друга среда. Аз бях в подобно положение преди години. Търсеха ме, когато бяха сами и нямаше какво да правят или пък за услуги. Когато на мен ми потрябваше помощ обаче, започваха едни оправдания и философствания. Въпреки всичко, аз продължавах да ги имам за приятели и то "най-добри". Накрая, като видяха, че повече нямат полза от мен, спряха всякакви контакти. Единия отиде да живее в друг град и моментално ме забрави, буквално от днес за утре. Стигна се до там да го срещам случайно на улицата при някои от прибиранията му. А преди това бяхме кажи-речи денонощно заедно. Другият пък започна да се държи така, все едно не се познаваме, а сме отраснали заедно. Не е толкова страшно обаче да остане малко сам и да се отърве от фалшивите приятели. Първо, така се научаваш да бъдеш по-внимателен. Второ - отърсваш се от доста заблуди. На мен специално, това ми помогна да се предпазя от доста използвачи в бъдеще и от серизони разочарования също така. Например, доста дълго за мен се беше закачил един познат, с който всички ни смятаха за много близки приятели. И наистина отстрани точно така изглеждаше, понеже се виждахме почти всяка седмица. Постоянно ме канеше у тях, въпреки че с приятелката си живееха в апартамента на техните. Аз обаче си имах повече от едно на ум с него и добре знаех, че всичко това е защото има изгода от мен. Пряко съм му помагал за чисто битови неща, но с моя помощ успя да изкара доста сериозни пари и то без почти никаква работа и усилия. Така си минаха едни 5-6 години, в които не спирах да се питам дълбоко в себе си "кога ще ми обърне гръб". И този момент дойде и то точно, както си мислех, че ще стане. Просто възможностите да има изгода от мен драстично намаляха и оп - изненада! Изведнъж стана много зает и всякакви гостита и излизания секнаха отведнъж. Даже и на улицата като сме се засичали едвам говори и разбира се винаги много бърза. Да не говорим, че по времето, когато стана ясно, че вече трудно ще има полза от мен, ми се наложи за пръв път да го помоля за малко помощ. Отказа ми, много ясно:). Почуствах се гадно, естествено, от всичко това, но пък както казах, всичко беше очаквано и не бях изненадан. Та, така с фалшивите приятели. Колкото по-скоро се отскубнеш от тях, толкова по-добре. Най-малкото трябва да ги държиш на дистанция от себе си. Когато това стане, вече можеш да се огледаш за истински хора около себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1d2a891ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако очакваш някой да ти помогне от тези твои "приятели" не се и надявай, като цяло самата дефиниция за "истинско" приятелство в днешно време е доста изтъркана. Единствените хора с които да си помагате това е семейството а тази идея да станеш самодостатъчен не е много добра идея да си сам и тн. поради простата причина, че така по-скоро ще се затвориш в себе си, отколкото реално да си помогнеш, но ако реално виждаш, че тези хора имат токсично влияние върху теб веднага ги махаш например говори си тях излиза ако желаеш, но знай, че тези хора са просто познати с които можете да изпишете по едно кафе и нищо повече и съответно вече спри да им помагаш, защото то просто личи, че те си гледат своя кеф.

Късмет!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d725bcaf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И това те изненадва? Егоистите не са нещо ново на този свят, повечето хора са точно такива!

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 1f2d4e8e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   То да си егоист в днешно време е нормално. Имам такива приятели и повечето не ме търсят аз им пиша, но някои от свестните дори не ме и търсят вече, обаче това не ми тежи. Имам пирятели достатъмно, дори да са рядкост. На 30 съм и затова избрах самотата като верен пирятел.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: fc6f71bf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Приятелите не са ми педали, но разбрах кой държи на мен в последната година. За жалост установих, че хора, с които съм бил в най-трудните им моменти веднага забравят за мен, когато прогнозата за времето в техния живот се подобри. За много мои познати сигурно съм вълкът единак, но аз си имам лично обяснение. Сега се виждам с 3ма приятели, с които се познавам от 10-15 години и ми е все тая за всичко и всички. Тези не ме търсят, когато имат нужда, просто се търсим за да си говорим и да споделяме без задни мисли.
Проблемите ми гледам да си ги оправям сам за да не се разочаровам от приятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker