жените, които правят първата крачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

жените, които правят първата крачка
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2214 пъти
Имало е такава история и бях меко казано объркана от коментарите под нея, затова мисля да подхвана темата отново. Какво мислите за първата крачка? Кой трябва да е инициатор? Аз винаги съм смятала, че трябва да е мъжът. Знам, че има срамежливи момчета, които просто не смеят, сладки са, но никога не ме е бивало в това аз да водя разговора, аз да водя всичко въобще. Някак не е моето. За мен е напълно естествено мъжът да има смелост да заговори една жена. Много ми е грозно като гледам съвременните жени как се бутат и натискат, едно е да му се усмихваш, да го гледаш, да си играеш с косата, да му даваш сигнали, и да се постараеш да ги забележи. Друго е да ходиш да го заговаряш, да му се вреш, ми адски антисекси ми е на мен. Буквално още малко ще го и нае*е тя, до такава степен случки виждам. Смятам, че е важно, първата крачка да е от господата. Аз ще му намекна колкото мога, но харесвам мъже, на които им стиска. Много е хубаво чувството. Веднъж, дваж заговарях, ами пасивни хора си бяха тези мъже , а аз не искам да съм активната, поне не в началото. Сигурно ще ви се сторя старомодна, но просто не мога да приема аз дори една жена на сериозно, която се слага на някой мъж, как той гледа на нея не знам... Иска ми се да привлека мъж с мъжка енергия, а не с женска. Някак това е, което ме кара после аз да се развихря. Някой да ми подаде, пък аз ще вкарам после в ред нещата...:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 49270fa3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Абсолютно си права авторке. Аз съм мъж с мъжка енергия. Винаги съм по-активния. Жените ме харесват точно заради това. Ама какво имаш предвид после, че ще вкараш ред нещата. Няма такова нещо. После пак ще ме следваш. Мъжът води, а жената следва. Това е било и винаги ще бъде. Всичко извън това правило не е нормално.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a988961107
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Иска ми се да привлека мъж с мъжка енергия, а не с женска. - казала авторката.
Освен да го питаш коя зодия е и да си дадеш сметка с каква енергия ще е, друг по-директен начин не виждам. А между другото авторке, ти коя зодия си?

Аз съм с мъжка енергия - близнаци. Не ме бива в това да си седя на дупето и да чакам. Най-мразя да чакам, но понякога се е случвало де. Родена съм във вторник - марсов ден. Винаги във връзките си аз съм действала. Не казвам, че съм ходила се натискам, но когато знам, че ме харесва, аз просто си го взимам и точка по въпроса. Да, има много ама много пасивни момче/мъже разбирай го както искаш, но пак за мен то си зависи от енергията на зодията и асцендента. Да явно гледам леко различно на нещата. ф36

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 05b679c8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Такава тема вече имаше, няма смисъл да се коментира пак, като ви интересува толкова, намерете темата и си прочетете коментарите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4982c16468
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Жена съм и напълно подкрепям написаното. Изобщо не ме интересува, че някой ще ме сметне за старомодна, един мъж няма ли "топки" да ме заговори, ако ще да е най-невероятният на планетата - не ми го хвали. Обикновено такива мъже са свити и нерешителни не просто при запознанството, а и във връзката като цяло, което за мен лично не е никак добре. Да, има нещо сладко в това мъжът да е срамежлив, но дотам, не мога да го възприема насериозно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ca5ae7ce55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да и мен като мъж са ми странни такива. Някак си ме отблъсква. Една жена като те харесва си личи, няма нужда от прекалени работи.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 882d31731b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много ясно, че мъжът трябва да направи първата крачка. Ако не го прави значи просто няма интерес, не се заблуждавай, че не смее и разни такива глупости защото това не е вярно.
Аз така си загубих доста от времето заради един дето само зяпаше и минаваше покрай мен с колата си и после какво да видя, хванал си няква друга. Ами явно с нея е бил по-смел?
Досега от мъжете съм научила едно нещо - ако искат една жена - действат, ако само се канят ама нищо не правят значи не я искат достатъчно, а ти не искаш да си с някой, който те приема като компромисен вариант защото си му се навряла, нали?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c2d7cde799
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   ЖЕНИ запомнете, жената е тази която избира, мъжът само дава. Природата му е такава, да раздава, но само ако има женски да си поискат. Затова мъжете много не избират, даде ли им се възможност, те се възползва от случая. Няма случай, потентен мъж да откаже на млада жена. Така е и в природата, мъжките се разгонват, когато около тях се появят разгонени женски. Ако на една жена й допада мъжкар, да не чака да бъде сватосвана кото през 19 век, а да даде знак, с по чести погледи или закачки, само да покаже желание, по нататък мъжът действа. Но задължително му трябва първоначялен сигнал, иначе се превръща в натрапник, което не говори добре за мъжа. Жената избира! Навремето беше лесно, във всеки град си имаше "гезме", това е разходка като на манифестация, ходим по главната улица и се оглеждаме едни други. Обикновено момичета и момчета на отделни групички и си хвърляхме взаимно погледи. Ако при разходките срещнеш погледа на едно момиче няколко пъти, това значи, че то те е харесало и започват плановете за свалка. Обикновено лесно ставаше, след като знаеш, че момичето те харесва. Гаджосаните не си губеха времето по гезмета, те вече ходеха по ресторанти и домашни купони. Сега тази електронна комуникация уби това удоволствие, хората станаха виртуални, по скоро вироглави, ходят като зомбирани. Авторке, щом ти харесва, дай му знак, колкото и да е срамежлив, мъжкото в него ще се възбуди и той ще се престраши.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 05b679c8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първата крачка я прави този, който е по-решителен и по-смел. Според мен такъв трябва да е мъжът. Ако не му стиска да каже пет изречения, да се представи, да се запознае, с какво да привлече вниманието на жената? Разбира са, трябва да е направено възпитано, с такт, не нахално и просташки. Пълно е с теми от мъже, които се описват като нерешителни, срамежливи , не можещи да общуват, но иначе добри и т.н. Ами колкото и ценни качества да имаш, след като не можеш да ги покажеш на хората, те няма и да те забележат.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b1bc073502
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ми ще изпуснеш много влакове, ако все чакаш друг да направи първата крачка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ca5ae7ce55
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе не е така бе пичове, жената само в погледа се познава, че те харесва, оттам нека аз да работя. Какво значи решителна и смела жена? Всички знаят, че като стане джумбиша, жените се покриват, и не виждам нищо лошо.

Има жени дето буквално от здрастито почват да те прегръщат, да се натискат и тн. Ама агресивно. Няма как да не се сещате за типажа. Едно е шеги закачки, друго е това, което авторката описва.

За мен такива жени са противни, а обичам много жените. Тя да стои да си хубавее, аз ще си я хвана, спокойно, не знам мъж да харесва агресивни мъжкарани. Такива мъжкарани са същите, дето в училище биеха момчетата и ние нали възпитани, кво да бием по-слабите. Хаха къде ме върнахте. Но наистина има такива и на години. Нека жените да са женствени, красиви и нежни. Според мен си абсолютно нормална и така трябва да е.

А ако някой е смотан и срамежлив, ми няма да му се отвори парашутът и толкоз. Теб ако те е страх да хванеш момичето през кръста, какъв мъж си? Утре като стане нещо сериозно ще се наакаш и ще избягаш. На такъв мъж не бих разчитал никога.

По скоро коментара със зодиите и енергията е най-верен, като изключим частта със зодиите. Въпреки че и аз си знам мойте, зодия везни, асцендент скорпион :)

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 89bf2ca206
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям коментар номер 9.

Вихър Развихренов

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c090bf66cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие предпочитате, но така ще си останете със старомодните виждания и предпочитания.
Не ви знам мъжките енергии, но свалячи и първокрачковци, такива мъжки путки са се навъдили, че буквално е пълно с нлъгани и объркани женици на всяка крачка.
Отделен е въпроса какво означава първа крачка.
Ако е покана за среща мъжа е редно да я направи но....
Преди това трябва жената да се е постарала да даде много ясни индикации а защо не е и да му каже директно дори че го хареса.
Тоест преди това жената трябва да се постарае малко поне иначе може да стане неловко или нахалстване.
И без ясен и открит разговор, че се харесват взаимно бързо всичко може да си отмине а в днешно време е трудно да намериш тн. подходящ и точен човек, както всички знаем. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 64b3126baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Често най-наглите и нахални са най-лошият избор. Подъл, зъл, изневеряващ, но умее да говори лъже и не му липсва самочувствие. Но затова понеже сме традиционалисти и жените у нас чакат на мъжа и затова повечето все се хващат с отракани тъпаци, надуват им коремите, а после реват от тях.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2b6a6fc0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ако трябваше да чакам на мъж да действа, щях още да съм девствена. Казвали са ми, че изглеждам арогантна и надута, затова и не ме заговарят. Усетя ли "химия" и желание от другата страна, действам ненатрапчиво, заговарям внимателно, усмихвам се и го предразполагам. Не може всички да са супер мачовци, които те хващат и айде в пещерата. И сред мъжете има притеснителни, скромни, неопитни и прочее. Какво от това? Нормални човешки качества... Не знам защо, ако една жена поеме инициативата, непременно се разбира, че му се вре и предлага като някаква отчаяна курва. Да, има и такива, познавам няколко и са ужасяващо тъжни и жалки, но това нищо не значи. Все едно да кажеш, че русите жени са тъпи. Има начини и начини... Да предразположиш някого тактично, за да види, че няма да го изядеш, е съвсем различно от това да си свалиш гащите пред него едва ли не. Айде по-сериозно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b074291a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14 прави разлика между предразполагане- правене на първа крачка.
И двете са вид инициатива, но в първият случай само подаваш положителни сигнали.
А мъжете които чакат директно да им се "навре" жена от страх че, може да бъдат отхвърлени, приемам че, във всичко ще бъдат така и никакъв шанс. Че той ако не може да приеме отказ на една жена, как занапред ще бъде в живота въобше- цели, амбиции, случаи в които ще се налага да е упорит т.н. с такива жената трябва да прави всичко, а да го закачи на теглиш и него.
Не, мерси!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e4351e1ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За всеки по нещо. Аз па лично, ако някое момиче ми се навре така и я харесам ...хамънънъхамънъ :D

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 46fad83182
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм от типа мъже, които чакат жената да направи първата крачка, дори да виждам интерес от нейна страна. Чакам да ме покани да излезем на среща. В онлайн пространството, също чакам да ми пишат първи да покажат интерес, за да не бъда отхвърлен, може би и затова не съм бил все още със жена. Ако не стане нищо явно не е било писано.

М 29 г.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ad5b9eb529
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 9 и 11, а на вас колко "влакове" ви трябват, за да изживеете живота си? Не е ли еидн? (Е, хайде, най-много 2-3...)

Напротив, по този начин авторката ще изпусне много НЕПРАВИЛНИ влакове!

Жена, която няма търпение да изчака и да предразположи партньора си, да му покаже, че го харесва, а той ако няма смелостта и "топките" (както са писали по-горе) да направи първата крачка, то тая връзка я пиши бег`aла! Нито мъжът ще играе мъжката си роля в нея, нито жената - женската! Това е.. вид протокол, ако щеш - тест, че всичко ще е наред...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 265f7fd16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Първата крачка обикновенно прави този, който има повече зор. Дами разберете, че дори и при мъжа, когато има богат избор, за да го впечатлите трябва да се преборите с конкуренцията. А това, че досега не ви е поканил на среща или на неангажиращо кафенце означава, че няма достатъчно интерес. А може и да е обвързан. Затова се държи по-пасивно. Което няма нищо общо с теорията на авторката за "мъжки, женски", и не знам какви още енергии. Ако това, все пак служи за начин на успокоение на егото - така да е.

Другият рядко срещан вариант е/мъжът да стои пасивно/,е жената да е толкова готина, че в неговите очи да изглежда прекалено висока летва. Когато бях по-неопитен и при мен се случи подобна ситуация. И въпреки, че получавах доста "женски знаци", не предприемах нищо защото не очаквах, че имам някакви шансове и се опитвах да се държа на положение. Развръзката се случи на една дискотека, където ми се метна на врата с уникална прегръдка, след което отидох и си седнах на сепарето. Тя дойде по мен и ме пита какво става, определено не очакваше такава реакция. Тогава реших да разтоваря малко от емоционалния багаж, който бях натрупал, и й казах, че е супер готина, че е свикнала всички да я харесват, и че вече няма нужда да тича по мен, постигнала си е целта, защото и аз съм яко хлътнал. Последва целувка от моя страна, награбихме се, и последва 2-годишна връзка с много заряд.

Но пак да споделя, лесно се различава опитен от неопитен мъж. И ако виждате, че отсреща не стои някой неуверен спрямо ВАС мъж, и същевременно не поема инициативата, то по-добре си спестете загубата навреме и се насочете към друг.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ca5ae7ce55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Еми мисля, че номер 18 приключи спора, човекът си го каза. А вий чакайте наготово някоя да си отвори краката със сигнални светлини на чатала и ще ви огрее, ама друг път.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 05b679c8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   18 - Приятно чакане.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a988961107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 18 коя ти е зодията страмежливецо? :)
Номер 10 опасна комбинация си - според моите наблюдения везните са харесвани от жените и/или имат доста такива в обкръжението, а скорпионското придава магнетизъм. След като си знаеш асц, къде ти е луната?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a988961107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Във връзка с изказването на номер 16 ,
не вярвам, че след като един човек е по-пасивен от към първата крачка / това обикновено са женските зодиакални знаци - телец, дева, козирог, рак , скорпион, риби/, ще е пасивен във всичко. Според мен, просто този тип хора имат нужда да се убедят, че човекът е точният, за да не сгрешат в избора си, но за това им трябва активен човек отсреща и време, в което те да се отпуснат, в последствие да се доверят и да се разкрият. И съм просто убедена, че тогава ще са коренно стрещуположни на това какви са те в действитеност.

Малко отклонение - приятелят ми е козирог - докато се докосна до самият него бяха минали 2 месеца. А пък за един близнак е много време, но някак си ме влечеше той, с неговата студенина. И на него му трябваше всичко това, за което писах по-горе, искаше да е сигурен, че си струва...
Та тъй де не е от мъжкарите, за които пишете тук, но е толкова над тях. Харесва ми, че е точно такъв, не харесвам мъже, които ти се будат пред очите, гледат да ти направят хубаво впечатление и обикновено след 3-4мес. си показват рогата.
И ако сте забелязали в една двойка няма двама от мъжки знаци или от женски или ако слънчевите знаци са с еднаква енергия , асцендентите са различни - винаги единият е "жертва" /пасивен/, а другият - "защитник" / активен - мъжка енергия/.
от ф36

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9653c68585
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Жена съм. При мен са случвали и двата варианта - и аз съм правила първата крачка, и към мен мъже са правили първата крачка. Проблемът при мен е, че всички мъже, които са правили първата крачка към мен, с изключение само на един, бяха мъже, от които не бях привлечена. Не съм им давала знаци, сигнали, напразни надежди, не съм ги подканвала да ме доближават, защото не харесвах душите им. Нямаха тази нежност и доброта в душата, които ме привличат, или нямаха интелект или ако са имали интелект, то той е бил изроден в хитрост, използвачество или лицемерие. И съм се чудила как да ги отклоня от себе си без да ги наранявам. Затова май аз предпочитам да правя първата крачка, макар да не ми е лесно, но поне знам, че ще бъде към мъж, който ме привлича.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 35e8032433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   То и аз съм срамежлив и ми е трудно да направя първата крачка, но при положение че имам коренно различни вкусове от масата народ, то явно и за това не се решавам да правя никакви крачки, щото го виждам човека отсреща какъв е и си казвам Надали е американец като мен (антибългарин) и не си правя опитите.

Покрай други ситуации съм видял и разбрал че нямам нищо общо с българското общество и затова си живея сам.

Е има една колежка, която просто вътрешно го усещам, че много по-отпуснато мога да разговарям с нея (отпуснат се и чувствам) и тя се е ухилила по принцип и така, такова излъчване, предразполагащо има.

Та от една страна срам, от друга общи вкусове, от трета си опира до химия.
Щото я сравнявам таз ухилената колежка, с една друга колежка, пак която си харесвам, еми при другата колежка изпитвам повечко срам, такава е химията явно, иначе е добро и срамежливо момичето.

А таз ухилената (така си я нарекох вече) и тя ми се вижда свенливичка, но пак - химията е по-различна.

Според мен нещата са до усещане, въпреки че даден човек (аз например) не може да направи първата крачка.
Не сме открили момичето към което ще усещаме едно спокойствие и тогава няма да има правене на първа крачка, а просто разговорите ще си потръгнат от само-себе си.

Първа крачка.... тва за мене е когато на някой му се прави секс и прави първата крачка.

Всеки убиец, изнасилвач, крадец, измамник прави първата крачка. Така че, когато момче и момиче се влюбят, няма правене на първа крачка, а просто без да се контролират, единия отива при другия и (понеже гори от желание да бъде до този човек) го заговаря.

Аз като съм срамежлив, некога като имах интернет любов, звъннах ли й по телефона (без тя да очаква)? Звъннах и говорих (нямах подготвена предварително реч).
Така че, то като те поведе влюбеността напред към целта.... нема срамежлив съм, първа крачка, четвърта крачка.
Така стоят нещата като се замисля.


0909

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 95af24138d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Определено смятам, че мъжът трябва да направи първата крачка.Жената може да покаже с поглед, усмивка, жестове, закачка , но главната покана трябва да се чуе от мъжа.
Естествено има и притеснителни срамежливи мъже, но когато ясно недвусмислено им се покаже интереса, вече те трябва да действат.Ако и тогава няма инициатива , значи нещо има сбъркано в тях, в самочувствието, страхът от отхвърляне и т.н.
Природата е такава-жената показва, мъжът действа.
Това е моето мнение, дори на някои да се стори старомодно.Мъжът трябва да е решителен и инициативен.Обратното е противоестествено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker