Качих 10+кг. за по-мялко от месец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Качих 10+кг. за по-мялко от месец
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1589 пъти
Здравейте!
Началото на април изкарах двустранна бронхопневмония и естествено, поради цялата истерия за Ковид-19, ме лекуваха и с лекарства за коронавирус - два антибиотика и още шепа друго лекарства. Тежах 59.00 кг. и бях енергична и трудоспособна.
И след тези лекарства всичко се обърна в друга насока. До средата на май месец стигнах 71кг.тегло, започнах да се запъхтявам, измарям, което ми пречи и на работата.
Менструацията ми е редовна и нормална, но предвид факта че качвам главно в корем, си направих 4 теста за бременност и 4-те са отрицателни (секс не съм правила от февруари, предвид този факт, би трябвало вече да отчитат, дори и при цветна). Направих си и ППК и изследвания за хормони на щитовидната жлеза, всичко ми е в норми. Дрехите ми не ми стават и от вечнити въпроси бременна ли съм, в кой месец съм и прочие , ми и хванала апатия и нежелание да виждам хора.
Пия добавки за задържана вода и детокс чай, доколкото мога тренирам и това вече 3 седмици, но както вече казах движията ми идват прекалено натоварващи. Това, което мога да правя е планк, но не повече от 30 секунди и клекове. Кардио издържам до 15 минути (а преди съм правила по над час тичкане) Въпреки всичко , успях да стигна 67кг. Но това все още не е удовлетворяващо за мен и не мисля, че е нормално толкова бавно да свалям.
Дали някой от вас е минал през същото и би могъл да даде съвет как да се върна към нормалните килограми и начин на живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: dfdc6cc32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   След корона вируса и аз нямах никакви сили, но поне не качих много.
Първо започни да пиеш нещо за имунната система - пробиотици, Вит. Д или др.подобни.Купи си аминокиселини(най-добре BCAA 2.1.1), л-карнитин и протеин изолат - може и растителен(грахов и.т.н)Преди тренировка пиеш аминокиселини и л-карнитин, които ще ти дадат енергия, а след тренировка от протеина.Поне 3-4 леки хранения на ден и много вода.
Успех:)
М47

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6102a471a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Направи си изследване за инсулинова резистентност. При нея се качват рязко килограми и особено на корем. Пусни си кръвна захар, инсулин HOMA индекс и гликиран хемоглобин.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 918d39f638
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По скоро е от залежаването - дълги разходки, ако не можеш да тичаш, кардио. С планкове и силови упражнения кила не се свалят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cc8b08aaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Подкрепям коментиралия под номер 2. Точно инсулиновата резистентност може да те докара до такова бързо качване на килограми. Направи си обременяване с глюкоза, за да се види инсулин и кръвна захар. Друго - ако си пила кортикостероиди, те също спомагат за наддаване на теглото.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b126eeee0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Повече движение и пий прясно изцеден портокалов сок. Също и яж по няколко кивита на ден. Ако можеш да си позволиш парично, хапвай и ягоди. Но ако движението ти е ограничено, не очаквай кой знае какво. Препоръчително е да си правиш приятни разходки поне по 5 км дневно, а не да се натоварваш физически, защото от последното най-много да качиш мускулна маса, вместо да годиш сланинки. Откажи тестените изделия или силно ги ограничи. Също и изделията с повече захар в тях. Никакви бира и газирани напитки.
Аз прекарах двойна бронхопневмония преди Коледа 2020, имах вода в белите двобове и в съчетание със случила също по това време травма от падане лежах над месец на легло и качих 19 кг. Свалих повечето от тях с горепосочените способи, но определено има още какво да се желае, защото и повече се задъхвам при тичане (преди година тичах по 5 км, сега със зор правя 2-2,5 км, макар че и няколкото кг в повече също оказват влияние за това).
Не подценявай портокаловия сок! Гори мазнини и прочиства организма! Сутрин на гладно пий топла вода с изстискан портокалов сок в нея, а още по-добре, ако сложиш и лъжичка готварска сода в нея.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker