Как дамата да направи първата крачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как дамата да направи първата крачка
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 2256 пъти
Здравейте момиче на 23 съм и искам да направя първата крачка с един мъж на 31години. До сега никога не съм правила първата крачка с никого,винаги мен са ме ''сваляли''.Той е необвързан и притеснителен,според мен също има нещо към мен обаче искам да се убедя заслужава ли си да опитам,поне да не си губя времето в очакване да се случи нещо. Как да подходя искам да го попитам на живо,да излезем някой път,в най-скоро време. Има ли разлика между среща и излизане според вас? Страхувам се от неизвестното,как ще го приеме той,как ще продължи от тук насетне,как ще го погледна след това и той с какви очи ще гледа на мен,дори се притеснявам как ще тръгне разговора ни.Как да постъпя,изпадали ли сте в подобна ситуация? Смятате ли,че жените вече са станали повече мъже от самите тях,или е безсмислено нежния пол да направи първата крачка?Жените ли избират мъжете си,каква е вашата гледна точка. Много ще съм Ви благодарна,ако ми вдъхнете кураж!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5b903710a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Дамата затова е дама, защото не се навира сама на мъжете. Определи си един срок, примерно седмица или 10 дни и не ти ли предложи среща, не се занимавай с него. Ако мъж на 31 не знае как да покани жена да излязат, срами се и се притеснява, не бих се занимавала с него. На неговите години имахме семейство и дете. Но както върви май вече жените ще им предлагат брак и пръстен на такива...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 763c82094e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Има и доста приятеснителни мъже, номер 1 казва да определиш срок, аз не бих го правила. Това е жив човек, не е някакъв продукт с краен срок на годност.
И какво като направиш първа крачка с предложение да се видите на кафе, разходка, ти не му казваш искаш ли да спиш с мен. Един вид му хвърляш топката в негото поле, пък той ако се съгласи супер, ако не вече не го убеждавай.
Ако седиш и чакаш, и той седи и чака...доста ще си почакате и никой нищо няма да направи.

Ето например с моя приятел се запознах аз и направих първата крачка аз. След това се завърза разговора и сега той е един вид водещата фигура във връзката ни, но в началото му трябваше уверение, че си струва да се започне нещо и също така беше леко срамежлив.
Ние сме около 30 и години.

Късмет момиче, нищо не губиш, само може да спечелиш!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ffe7e647a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И после какво? Ти ще го водиш като малко бавноразвиващо се дете? Ще му готвиш, ще му чистиш, ще го ч*каш...за какво ти е такъв?!
Едно е да подадеш с поглед, усмивка т.н. за да се "хвърля да лови"
друго е "аз ще бъда и мъжът освен жената" и такива най-после могат да пуснат полата на мама за друга маминка, но с екстри.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 415dfd06f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Нес слушай 1, за да не плачеш, когато го видиш с друга, която ще е по-нахакана от тебе.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 61bae7ce29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо реши, че е притеснителен? Може би той е преценил, че нямате много общи неща и не иска да си губи времето с безмислени срещи.




Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c86737a328
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "Как да подходя искам да го попитам на живо,да излезем някой път,в най-скоро време. Има ли разлика между среща и излизане според вас?"

Според мен няма разлика. Но една среща може да бъде дегизирана като нещо друго. Проучи интересите му и виж дали не можеш да си измислиш повод. Например, ако е фен на колоезденето, можеш да го помолиш да дойде с теб до магазин за велосипеди и да ти даде съвети, на живо, какво колело би било най-подходящо за теб.

"Страхувам се от неизвестното,как ще го приеме той,как ще продължи от тук насетне,как ще го погледна след това и той с какви очи ще гледа на мен,дори се притеснявам как ще тръгне разговора ни.Как да постъпя,изпадали ли сте в подобна ситуация?"

От тези неща се притесняват и страхуват почти всички, особено притеснителните.

"Смятате ли,че жените вече са станали повече мъже от самите тях,или е безсмислено нежния пол да направи първата крачка?Жените ли избират мъжете си,каква е вашата гледна точка."

Ами какво да ти кажа, първо направи първата крачка и чак след това ела да питаш дали жените са повече мъже от мъжете. Смятам, че кой е повече от друг, зависи единствено от това как се възприемаш самата себе си. Ако вярваш в еманципацията и че си равнопоставена на мъжете - тогава се дръж като такава. Ако пък не, и се имаш за "дама" от миналия век, както излиза от написаното от 1, тогава си чакай седмицата или 10-те дни, или какъвто си искаш напълно арбитрарен и измислен срок. Само после да не се вайкаш, че си изпуснала момента, и да се питаш "Какво би станало, ако..."

За мен свенливостта не е знак за липса на мъжество, а за силно изразена емпатия. По темата за първите крачки съм писал тук и преди. Ще го напиша пак, накратко: от мъжа, веднъж като си хареса жена, масово се очаква да е решителен и настъпателен. Направо приклещва харизаната в метафоричния ъгъл: "няма не искам, няма недей." Да, ама от "дамата", видиш ли, пък се очаква да се прави на недостъпна, та следва "гонка" в стил абориген гони сърна в гората (или Бени Хил бяга от полицаи в парка, изберете си сами). Ако и тя го харесва, всичко е наред. Но ако не го харесва? Какво правим тогава? Тогава мъжът вече не се възприема за решителен/настъпателен, а за некъв нагъл тип, който тормози горкото момиче и й троши нервите. Еми съжалявам, но някои мъже не понасят да бъдат възприемани по последния начин.

В крайна сметка кой прави първата крачка не е ЧАК толкова важно. Важното е дали се харесвате взаимно, дали си пасвате, дали има химия в общуването ви. Ако да, то тогава дори първите разговори насаме да са неловки, пак ще има нещо умилително в тях и пак ще остане желанието да продължавате да се виждате.

П.С. Чакам с нетърпение да чета неизбежните интерпретации от сорта на "може да е гей".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8e1fd8052a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   До 1.
Очевидно си жена и не знаеш изобщо какво е да си от предлагащата страна. Мъжете не сме от дърво, като ни отрежат няколко пъти с въртене на очи и "уфф, тоя пък", та почваме да се спичаме.
Ти очевидно харесваш нахакани мъже. Ама нищо чудно 90 процента от жените харесвате такива. А такива са много малък процент, вероятно 10-20. Съответно тоя има интереса на повечето жени и като си хване една, използва я и я зарязва. Щото го чакат други, няма смисъл да се напъва за никоя конкретно.

До авторката.
Мен са ме сваляли жени. Обикновено се опитват да ни поставят в неформална обстановка - разходка, излет с колегите или нещо такова - хем не сте само двамата, хем ситуацията предполага да си говорите. Ако възникне конфузна ситуация може да се "спасиш" при някой колега/жка и да си говорите с него/нея. Идеално е за да го разпиташ има ли си приятелка, какво мисли да прави в бъдеще и да подхвърлиш че може някой път да те покани на разходка само двамата.
Обикновено мъжете сме по-меки в отхвърлянето, щото не ни се случва често някой да ни се натиска. Така че и да се случи, няма да е голям стрес.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b2cb50775d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Покани го у ома да ти смени крушка, че имаш страх от електричество. Посрещни го облечена секси, къси прилепнали дрехи. Говори му, омайвай го, почерпи го, пусни музика, покани да танцувате, подканяй го с поглед. Чакай сам да те награби.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 268e50c925
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 1 е в заблуда според мен. Моята жена дойде да се запознае с мен и сме заедно 6 години. Истината е, че мъжете в края на 20те и началото на 30те сме фокусирани единствено в уреждането на житейските си цели.
Друг въпрос е, че в западното общество се налага феминизирането на популацията и мъжете се предполага, че трябва да направят първата крачка.
Истината е, че мъж като има себестойност не му се налага да заговаря пръв жените, та дори това да означава да пропуска възможности за секс. Та чакайки той няма да направи първата стъпка, в този случай някой бета веднага ще се намести на мястото му и ще си кажеш ето тоя дойде - да дойде защото е в нужда, а другия не.
Според мен отивай не слушай леля си номер 1.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cdcd373a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ми харесва написаното от № 6. Аз съм жена в подобна ситуация като на авторката - харесвам един срамежливко. И да - искам да направя първата крачка, не ме притеснява това, че съм жена. Само се страхувам да не го изплаша. Не съм горгона Медуза, нито богомолка, нито някакво изкуствено страшилище. Миловидно естествено момиче съм, т.е. жена, но изглеждам като момиче. Обаче момчето наистина е притеснително и реагира нервно на появата ми - свежда глава и забива поглед в земята. А първо се гледахме в очите...

Авторке, ако харесваш мъжа, действай! Покани ги на питие, хапване, разходка и т.н. Успех!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 89096d3d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аман от скучаещи домакини като 1.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 89096d3d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не че нещо, а и не е по темата, но думата аман ми е много зарибяващо да я употребявам фром тайм ту тайм. Ии мисля, че точно срещу изказвания като 1 употребата ѝ определно е съвсем намясто.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b3fea301d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не е нужно да е директна покана за "класическа" среща, т.е. вечеря или излизане на по кафе. Съвсем нормално ми изглежда и най-вече ненатрапчиво,, ако например спортуваш нещо да го поканиш да тичате заедно в парка, ако имате кучета да ги разхождате заедно и други подобни. По този начин, ако и той има интерес ще прекарате известно време заедно без да сте под напрежение и да има някакви очаквания и ако и двамата се харесвате нещата ще се получат естествено и от самосебе си.

На предложеното от номер 8, аз бих отговорил: "Ами, просто изключи лампата и тогава смени крушката" и то дори да ми харесва жената, защото такива плоски свалки заслужават такъв отговор. Или бъди директен и си кажи какво искаш или бъди креативен.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e690bdb381
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Абе номер 1 е прав, ебаси нежните ко му бухате минуси. Дъжд кола не мие, срам пу... не е.., те хората са го казали

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b5ef9623e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Почни по-отдалече: търси приказка с него, намирай нещо да го питаш. След отговора се старай да кажеш още нещо, друг въпрос ... Помоли го да ти свърши нещо дребно (да ти купи пътьом нещо, за занесе някъде, на някого нещо ...). Задържай се възможно най-дълго край него. Усмихвай му се възможно най-често. На по-късен етап го попитай къде/какво обядва/вечеря ... Прояви интерес към заведението, храната ... коментирай ги. Подхвърли, че би опитала и не пропускай ако те покани. В този ред можеш да го питаш за кафе, бира алкохол ...
Не го кани директно! Ще го притесниш на макс и ще се спече тотално.
Обади се как вървят нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2d4a337579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Добре дошла в света на мъжете!

Сега за допълнение като сложим, че последните няколко стотин пъти са те отхвърляли и то дори доста невзрачни хора. Като сложим и модерните закони които върлуват че може да те обвинят в изнасилване само защото си я погледнал..
Като сложим и че самочувствието ти е в земята още от времето когато майка ти те е пребивала от бой, като малък....
И сега виждаш как се чувстваме ние. И на 40 да е пак може да е притеснен.
И то не защото не е мъж, а защото обществото (включително разните му там ЛГБТ) му крещи че не е такъв и му насажда комплекси..

Авторке, дейвствай! Мъжете, които са без приятелка едва ли биха те върнали.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a201ae9582
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   "Ами, просто изключи лампата и тогава смени крушката" - ами не може да се отвърти. Май е нещо много стегната и ме е страх да не счупя нещо. (примерен отговор)

Между другото преди време ей така си бях у нас при нашите и в стаята ми крушката изгоря, а то там е един стар соц полилей. Тръгнах да свалям крушката и заедно с нея се свали и още нещо, не знам какво. Трябваше баща ми да свали целия полилей за да оправи нещото, така че не винаги е толкова лесно, колкото някои си мислят.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b18eb706b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   16 Повечето сме в света на мъжете, но малко мъже и дени говорят за открито за споменатите от теб проблеми. Не си изброил всички, но поне едни 95% знаем за тях и са ни добре познати. Не веднъж в мои коментари съм писала, чисто и просто да са по-смирени и честни... Това е тайната. А не напред с рогата и с лъгане. Кой бил по, по и най. Кой е по-голям женомразец и т.н. Не че пак няма да попадате на социопатни индивиди, но поне вие ще си знаете цената, че сте хора, и че сте направили каквото сте могли. Заблудените комплексари да му мислят, които от чупене на стойки само затъват повече. Все по-смешни изглеждат, тук таме ще успяват да наранят някоя душица и все по-тъжни и ранени ще бъдат те. Носете си кръста, по-малкото зло е от чупене на стойки и подмолничество. А и по-достойно, нали е на мода.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 77afd3e592
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Н 16 те поздрави с "добре дошла в света на мъжете"
А накрая те подканва да действаш.
Потвърждават ми коментара иначе...
Изводите оставям на теб, авторке!

Н 3

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9950b3962d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   ,,Жената сама избира мъжа който ,,ще я избере."Тази умна и вярна мисъл прочетох някъде...отдавна.Ако искаш да не е среща, а излизане, достатъчно е на края всеки сам да си плати сметката. Дали ще е кафенце, дали ще е обилна вечеря- няма значение.Това ще бъде точка в твоя полза- ще разбере че не си меркантилна. А дали си струва да се отпусне с теб-вече от набора зависи....той ще си прецени.Успех.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9950b3962d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Що се притеснявате жените. Здрасти-Здрасти....Имаш ли някакви планове за довечера ИЛИ утре вечер?-това ИЛИ е много важно, давате шанс да избира човека-Дай да отидем на кафе....или някакво събитие там....ще ми е приятно да се разходя в твоята компания....
Не хапем бе гугутки...но требе да се настроите и за отказ....Има малка вероятност, но все пак я има. Но когато сте се настроили предварително, няма да сте толкова разочаровани. Ако случайно се окаже че е зает двете вечери, прехвърлете топката на него- Ами добре, когато имаш свободна вечер МНОГО ЩЕ СЕ РАДВАМ да излезем. Няма да се отчайвате, няма да се предавате....Животът е кратък....Не отлагайте...рискувайте....вземете това което мислите че ве се полага.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2af31460b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Първата крачка въобще не е нещо особено. Обикновено, ако нещата не се получат, дори не се води за крачка. Покани го на кафе или разходка в парка, нещо дребно и съвсем ежедневно.
Това е покана за среща, която може да бъде романтична, а може и да е изцяло приятелска. Хвърляш топката в неговото поле, откъдето той трябва да поеме щафетата- ще те прегърне ли, ще те целуне ли, на втора среща ли ще те покани. Ако покаже интерес, всичко нататък ще се случи естествено. Ако няма интерес, ти си излязла приятелски с един мъж и това е.
Поканата за среща е далеч по-безопасна от целувката например. Не му мисли много. Мъжът може да се притеснява от възрастовата разлика и да си мисли, че въобще не би му обърнала внимание, в такъв случай той има нужда от зелена светлина, че да тръгне напред.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 61bae7ce29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Колкото и да е подканяте авторката, това не е заложено в женската природа. Къде се видяло сърна да гони ловеца? Май само в света на феминистките. Няма по-унизителна гледка от жена да тича след мъж. Ми да го вземе и с джипа си от у тях, да го покани на вечеря в ресторанта на някой хотел и после да го завлече горе в хотелската стая и да го изчука.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 890ad9b5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз бих те посъветвала да намериш смелост и да му подхвърлиш някак небрежно, че може да излезете някой път, или че ще се радваш да отидете еди си къде. Първо разбери какви интереси има-спорт, кино, има ли куче например. Това с цел да не го стреснеш, защото наистина има притеснителни мъже, които се стряскат, когато жената им предложи видно среща. Направи го някак си завоалирано, с усмивка, с поглед, просто ей така измежду другото. Така ще му запалиш интереса и все пак ще го подтикнеш към действие. Просто без да си натрапчива, ще му дадеш зелена светлина. А може и на бъзик да го вметнеш- няма да ти се разсърдя, ако ме поканиш на кино, обяд, кафе и една усмивка и го поглеждаш в очите и така :)))Може и да не е усетил симпатиите ти до този момент.
Също бъди настроена и за отказ, дано не се случи де, но все пак по мое мнение притеснителните мъже са с много комплекси и дълбоки страхове от какво ли не.
Успех и дано се наредят нещата, както желаеш!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5b903710a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   21 - Ами що се притесняват мъжете тогава и не действат, та се налага жените да ги канят? Ето хубаво го обясняваш, да четат притеснителните срамежливи момчета.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f97f999beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Аз така забърсах мъжа си:) видяхме се случайно в едно заведение. Стана малко спречкване с охраната и той се оказа в навалицата. Затова излязохме от заведението. Забелязах, че е пийнал и му предложих да го закарам до тях. Питах го за телефонния му номер. След няколко дни му писах ,,здравей'', не ми отговори. След още няколко пак:). Този път отговори и на другия ден ми каза, че иска да се срещнем. Видяхме се на кафе. След това бях 2 седмици на почивка, през които си писахме. Следващата ни среща беше пак случайна, обикаляхме цяла нощ заедно. След няколко дни отидохме на мач на любимия му отбор. В един момент нещата бяха ясни...
Всичко това го написах, за да покажа един пример как жената поема инициативата в началото, но това не означава да му досажда. И също това няма голямо значение по-натам във връзката. Той сега води нещата и е много активен.
Моят мъж не е от притеснителните, но пред мен се стягаше и си личеше, че си пада по мен. Сега се майгапи, че аз съм го свалила.
Ти можеш да опипаш почвата като го помолиш за някаква услуга, примерно да поправи нещо малко счупено или да ти даде някаква информация. Гледай как се държи. Тези неща просто се усещат. Покажи му, че го харесваш и ако и той е привлечен от теб, ще го забележиш!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b2cb50775d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   M36
Директни предложения съм получавал само от жени 40-55г.
Хайде на разхока, хайде на кафе, хайде да пийнем нещо вкъщи.
Знаят какво искат и си го вземат. А младичките, само задръжки, фантазии и незадоволеност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker