Страх от съвместно съжителство и семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх от съвместно съжителство и семейство
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1547 пъти
Здравейте!
Аз съм на 22г, а моят приятел на 26г. Той е турчин, а аз българка. Далеч сме от различията на двете религии, семейните обичаи и традиции. И двамата сме съвременни хора, със съвременни разбирания. Но не е тук проблема.
Заедно сме от година. Той обаче, няма намерение да живеем заедно. Когато повдигна темата получавам отговор колкото да отбие номера. Също така, знае че като жена, искам и деца. Готова съм на тази крачка и искам той да бъде баща на децата ми... но... просто ставайки въпрос казва "не". Ако наши приятели се пошегуват с нас за сватба и/ или деца той чука на масата и категорично отрича... Не разбира всички негови приятели, които живеят с половинките си, всъщност той е единственият,който не живее с приятелката си. Също така не иска да се запознава и с моите приятели. Мразя да следя и задушавам половинката си, но имам безпогрешно шесто чувство, което ме накара да му проверя телефона и открих, че пази снимки на бившата му, също и техни общи снимки. Каза че я е забравил, че иска мен и т.н.
За разлика от тях двамата обаче, ние нямаме кой знае колко общи снимки дори, не излизаме много заедно, сякаш го е срам... Аз обичам да споделям всичко с него, от първата си глътка кафе сутрин и минаването ми на деня, до вечерта. Споделям му всичките си радости и трегови, или тези, свързани със семейството ми, а той не ми споделя нищо..
Знам,че е сериозен с мен, знам че ме обича. Показва го непрестанно, а и аз го чувствам, но отбягването от тези сериозни теми... Разбира се, аз не съм на мнение, че след месец познанство трябва да живеем заедно, но бих искала да чуя " когото живеем заедно и имаме деца... " или " искам да имаме деца" , да не ме крие, да споделя с мен и т.н.
Като допълнение мога да кажа, че в никакъв случай, че не е вързан на каишка и това да го плаши. Никога не съм го спирала да излиза с приятели /колеги на кафе, ресторант, че и дискотека. Не съм му забранила да общува с познати (жени), или пък да му разчиствам ФБ. По-скоро съм от жените, които ще купят бира чипс, за да гледаме заедно (или с приятели) Европейското. И не .. не е проблема в парите, кариерата и на двамата или апартамента.
Имало ли е дами в подобна позиция или пък мъжете да кажат, какво ги спира да направят тази крачка ?

Благодаря Ви предварително и желая хубаво лято и много любов на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 16b54af0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Може и да сте съвременни и модерни хора но етноса е дълбоко вграден в човека и няма изтръгване. Не иска да живеете заедно защото най-вероятно вкъщи винаги си говори на турски с техните а ти ако си там това значи че ще трябва да говори и на български.Общи снимки не иска защото не иска турците да го виждат с българка, а за дете най-вероятно се надява след време да си хване туркиня за тази работа. Разделяйте се, то е ясно че нищо няма да излезе, само те използва за секс най-вероятно. И после си хвани българин, а не да залиташ по кюмюри..

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a11289e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   То в България, с нашия манталитет и икономика, където масово хората се събират да живеят заедно с цел оцеляване и мъжът те оценява по къщовните ти умения и те иска за домашна прислужница, си е за страх съвместното съжителство... Виж, с готин мъж с възможности, който ще ти осигури домашна прислужница и ще иска да живеете заедно заради компанията ти на теб, самата, няма да те е страх... Не забравяй, има от първите мъже, ама има и от вторите. И мъжете да не го забравят, като третират жената до тях като даденост и готвачка, щото незаменими хора няма...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ee13358d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Заедно сме от година...аз не съм на мнение, че след месец познанство трябва да живеем заедно...
Последно? Месец или година?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a9bb03c603
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това, че е съвременен и уж далеч от турските порядки и обичаи е ала бала. Той може да е такъв, но родителите му? А бабите и дядовците? Знаеш ли колко е важно мнението и уважението от по-възрастните за младите? Разбира се, има изключения, но те именно за това са такива, защото се случват рядко и ако при теб също беше изключение тази тема нямаше да я има.
Във вашия случай явно той не желае да официализира отношенията си с теб, защото ги счита за нещо временно. Мъжете, без значение от религията, ако решат, че ти си жената на живота им, ще искат всички да го разберат, хем от щастие, хем да знае друг да не те поглежда :)
Имах съученик турчин, на който няма да забравя думите, че може с хиляда българки да излиза и да бъде, но само за туркиня ще се ожени, защото семейството му няма да приеме да е от друга религия. Тези дни видях тук подобна тема как бабата на едно момиче не може да се примири, че сестра ѝ има дете от турчин. Просто по-старите поколения си държат на традициите и са си прави до голяма степен. Любов, любов, ама ако вземем всички да се мешаме...
Искам да подчертая, че имам доста приятели турци и нямам абсолютно нищо против тях или етноса им.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bff9ddb255
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Млади мъже и жени турци често си хващат българи за гаджета. Но винаги се женят за турци. Семействата им са много консервативни в това отношение. Според мен религията е водеща, но може и да имат други причини.
В твоя случай, дори да не ставаше въпрос за турчин, по поведението му считам, че не те смята за нещо различно от временна утеха.Дори да има чувства към теб (или по-вероятно привързаност) , може да е запазил чувствата към бившата си или просто да знае, че не си онази голямата любов. Парадоксалното е, че точно поради тази причина и гузна съвест, може да е много внимателен към теб и да те обгрижва, което ти тълкуваш като израз на любов. Със сигурност те уважава, но както са ти казали по-горе, не си Неговата жена.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a9b45ee36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не иска да се ожени за теб, защото си българка и християнка. Семейството му никога няма да те приеме. Дори и да те обича ще се ожени за туркиня. Ти си само за секс. Опомни се и си търси българин или поне християнин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a9b45ee36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не се жени за турчин. Имам позната, която се ожени и роди дете. След време се разведе с него, но турският съд даде детето им на бащата. Нищо, че е безработен и пияница. А на нея определи да го вижда веднъж в годината за по един месец и то без да може да излиза от града, в който детето живее. Да не говорим, че семейството на бащата турчин не дава на майката да е сама с детето, което е момиче. За идване на детето в България изобщо не може да се говори. Майката българка и семейството и се разболяха от мъка. Детето го гледа баба му туркиня. Е, ти такава съдба ли искаш. По-добре не се навирай сред мюсюлмани. Ти никога няма да им бъдеш равна, защото си християнка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e8c4d6d577
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дай му да те напомпи, пък после друга песен ще пееш!? Сега гледаш през розови очила, но после сълзи ще рониш. Как може да вярваш на фанатици-мюсюлмани, той го показва с поведението си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ead1a00c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Една такава връзка е обречена на провал. И самото поведение на въпросния мъж от историята го показва предостатъчно красноречиво. Човек, който обича и уважава другия, не би постъпил по такъв начин. Тук просто липсват задължителните уважение и доверие, които са основа за всяка една връзка. А те липсват ли, нито друго не може да спаси отношенията.
Докато му вярваш лековерно и търпиш безропотно, ще те клати в кревата и ще отлага "детето" възможно най-дълго във времето, докато един ден се усетиш, че си вече твърде закъсняла да раждаш навреме.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3a37045f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен си временно на поста, а какво ти си мислиш е друг въпрос.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8b38528c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много, много наранена бих се почувствала, ако пред приятели заявява, че не желае деца от мен, че не иска да се жени или да живее с мен. Та това си е унижение. Поне от възпитание да каже пред мен, че още е рано, че някой ден...А той е категоричен.
Щом е така не бих си губила времето. Очевидно ти си някакъв компромис за него, вид компаньонка на повикване, когато негово величество пожелае.

Както по-горе ти казаха - милото отношение и подаръците в този случай не е любов. Просто си плаща човекът.


Не си мисли, че няма да имаш проблеми с него, дори и да се ожените. Ако пък имате деца, ще държи да са възпитани в неговата религия, ще са с турски имена.
Една позната туркиня се ожени за българин. Уж е жена, но явно сватовете надделяли - детето е с турско име, обрязано...
Религията им е водеща. Дори и да не ходи на джамия, никога няма да се откаже от вярата си, по-скоро теб ще принудят, елегантно и без да се усетиш.
Сложни са тези бракове. Ако обичаш да ти е сложно...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ba3c363e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мен, този турчин не става за сериозна връзка. Намирисва на курволяк. Почти всички турци, които познавам са пълни боклуци - тъпи, прости, задръстени, зли, интригантстват, лицемерничат и тн. Не ти трябва работа с такива, аз само като чуя, или прочета турско име, подминавам веднага. Манталитетът им е на боклуци. Не стават за нищо и това е.


Нина

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ee13358d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хубаво му е с теб, безспорно, но до там, не иска да се обвързва по-сериозно. По-горе са ти обяснили защо.
Щом ти казва не на плановете ти за семейство и деца, не се занимавай повече с него. Насила хубост не става.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6760ec6a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Просто седнете и си поговорете, какво иска, притеснява, какви планове има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker