Разсъждения за любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разсъждения за любовта
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 899 пъти
Може би съм афектирана от собствения ми опит в любовта, а може и да се окаже всеобща истина, знам ли.

На мнение съм, че най-чистата и истинска любов между двама души, е когато и двамата са си първи. Във всичко. Целувки, секс, преживявания.
Разбира се, не казвам, че тя ще продължи вечно, просто я смятам за най-искрена. И не защото ако не са си първи, хората са се "омърсили", а именно защото имат спомени, които не могат да се забравят, а понякога и неизживяни моменти с предишните си връзки. В това няма нищо лошо, но за съжаление това има склонност да се проектира в следващи любовни взаимоотношения.

Вие на какво мнение сте? Много бих се радвала някой да ме обори със смислено изказване и да променя възприятията си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ac3529962
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Аз мисля, че жените ще си помогнете много, ако вместо любов, се научите да ползвате правилното име - секс. Жените се научават на любов, чак като имат дете, и трябва за пръв път в живота си да обичат няколко безусловно. Не заради това как изглежда, или какво прави за вас, а какво вие правите за някой друг. Покрай това дете, може да заобичате и съпругът си който ви помага, но е рядко. Така е било исторически.

И да, за да сработи цялото нещо, са изисквали девственост. Защото не е до лични размисли и мнения, а е научно доказано, че хората имат тенденция да се привързват само в началото - и двата пола, но особено жените. След няколко връзки, особено с "лоши момчета" (дето влекат повечето), те вече са неспособни да общуват на здравословно емоционално ниво с мъж. Има изследвания и с проститутки, как психологията им се променя, и то невъзвратно. Дали проституцията е била за пари, или просто внимание и подаръчета... няма значение. Секс с мъж с който не възнамерявате да имате семейство е от биологична гледна точка - проституция. За съжаление културата в която живеем ви направи проститутки, представяйки ви го като "еманципация". Реално ви отне женствеността и една камара естествени прежиявания, за да ги замени с виртуала и нарцисизъм. Ще го разберете по някое време, но масово хората се усещат какво са изживели, чак когато приключи и стане очевадно за всички. Както беше и комунизма...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 12d679a90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей, аз съм на същото мнение и то от скоро. От известно време имам приятел, все още не сме правили нищо, но искам той да ми е първият и последният в целуваме, секса и т.н. Просто според мен тръпката е различна, не е като тази в която си имал 7 приятела и с всички си се целувала (най-малкото). Някак си така го чуствам, че ще ми е по-добре с един. Но пък това е моето ЛИЧНО мнение. Нямам нищо против другите да са си имали повече от 1-2 гаджета, дори и да имах проблем с това не бива да се меся, все пак това си е техният живот и могат да правят каквото си поискат.

До колкото до мен и приятеля ми, на мен той ми е второ гадже, а аз на него първо. Аз си смятам него за първо, защото с "бившия" ми бяхме само 1 седмица и нищо не сме правили.

За мен и теб е по-добре да сме цял живот с един, за други с повече. Кое е правилното всеки сам решава за себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0916c7e2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И съм съгласна с теб, и не.
Абсолютно права си за проекциите върху новите взаимоотношение - това се случва твърде често.
Но в същото време зная, че когато аз се влюбя моментално преставам да мисля за който и да е друг, т.е. не проектирам нищо върху новите си отношения. Те винаги са чисти и по детски красиви.
Единственото, което може да се случи, е да забележа някой и дург червен флаг, който съм забелязвала и преди, но това не значи непременно, че това е нещо негативно.
Случва се понякога , когато човек види конкретен проблем още в зародиш да може да го коригира при добро желание :)
Според мен просто не си попаднала на подходящ човек, който да те изстреля в друго измерение и с който да се чувстваш наистина добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8b9d87668a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Първата любов е без товар, емоционален, травмиращ и комплексиращ. Спрямо това и всеки човек помни уникални детски спомени.
Ако попиташ 100 човека, вероятно 80 ще ти отговорят точно това, че първата любов е най-чиста, други 15 ще ти кажат, че моментната им любов е най-качествена. Това обаче със сигурност няма да значи че въпросните не са сбъркали, даже напротив.
Емоцията, подхода и отношението в дадена връзка винаги зависи само от първо лице, без значение дали е първа или десета, но зависи от това как е преглътнат товара от предишните.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 65c5d57bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да авторке подкрепям те безусловно, много ми хареса и коментара на ном. 1, но за съжаление ни заляха с толкова помия, че и ние станахме такава(феминизация, еманципация, консуматорщина и т. н). И точно спомените (преживяванията)за които говориш добри или лоши са ни омърсили и осакатили емоционално което неминуемо се предава в следващите връзки и носи негативи, реакцията е верижна. Винаги търсиш в настоящия си партньор нещо което са го имали други и така за съжаление (дори в дъното на душата си още изпитваш и чувства)а всичко на едно място няма.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: db3238da42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Според мен не си права, най-истинската любов е когато тя се случи под въздействието на много важна серия от събития, която се случва без анализи, без да очакваме това да се случи и без това ние да я търсим, става въпрос за изграждане в отношенията и голям късмет ето например, запознаваш се с някого и го харесваш започвате да говорите той също започва да има интерес към теб само като разговор и ето ниво едно преминато после ставате приятели от познати такива след това изграждате чрез разговори излизания и пак казвам това става от само себе си чувстваш го не го правиш машинално и така до много добри приятели и тук идва тънкият момент АКО имате взаимно чувства да го споделите, напълно възможно е да не е взаимно даже това е по големият шанс, НО ако се случи сте преминали най-трудното ниво и тогава нещата стават много силни и, ако имате още късмет и НАЙ-ВЕЧЕ търпение достатъчно ум и отдаденост, а не да тръгвате по други, след доста време от началото на познанството ви нещата могат да се случат, и ако се случат то ти печелиш от лотарията, в крайна сметка истинската любов е почти чудо много рядко става, и в основите и стоят най-вече човешки отношения, приятелство чувства, ум, късмет и други неща, секса е най-накрая за него не се мисли особено при изграждането, и знай винаги ще има трудности или минуси в другия, които ще трябва да преборите заедно трябва хората да се научат да обичат въпреки минусите и да се усъвършенстват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f99b8cfe7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мисля си че си права точно така е

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ec487b4767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вие говорите за една идеална любов, която съществува повече в литературата, киното и пр. Нещо като любовта на Ромео и Жулиета. Идеални неща в този свят обаче няма. Първата любов много рядко остава единствена и последна. Самият човек расте и се променя, пътува, среща много повече хора и прави сравнения, които не винаги са в полза на първия/та.
Някъде бях прочела една мисъл, че най-важната бройка е тази, която превръща останалите в нули.
За мен най-важният и любим човек е този, с когото сме останали заедно, минали през добро и лошо през годините и сме създали дом и деца. Въобще не ме вълнува, че не сме първи един за друг и не изпитвам никакъв сантимент към никакви бивши.
Това е моят живот и мое мнение, не ангажирам никого с него, разбира се.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: db127bbfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Истинската любов за мен е тази, в която 1. основата е доброто приятелство 2. щастието на другия е твоето щастие (и това е двупосочно разбира се) 3. чувстваш, че можеш да бъдеш себе си, без всякакви задръжки.
В този ред на мисли, дали е първият, третият или петият, или пък ти самият си, какво значение има? Може да сте се открили на "дърти години", както има една приказка, а може да сте се открили на 15 и да сте си първи.
Не поредността е важна, а отношенията, дали сте на "една вълна". Що се отнася до "проекциите", пренасянето на емоции, чувства, горчилка и т.н. от предишни връзки, това е за неузрелите в емоционален план хора. И е голям проблем, защото не виждам как биха могли да имат пълноценна връзка с когото и да е. Но това е друга тема.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 186749a276
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хубавото на първата любов е, че няма с кой да я сравняваш. Няма да мислите "Ама на него е по-малък от на бившия", "Нейните цици са по-малки от на бившата", "С него се караме повече, отколкото с бившия и е по-ревнив" Но пък веднъж четох нещо "2 приятелки си говорят Мислиш ли още за бившия? Не, защо ми е нокия, когато имам айфон?"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker