По темата за меркантилните български жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

По темата за меркантилните български жени
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 3474 пъти
Много интересна тема и много многопластова. Със сигурност има и такива, но масово не са такива. Българинът, който се предполага, че създава семейство или се стреми към това 20-40 годишен гледа да мине тънко, да си спести разходи по ухажване, жена и евентуално деца. Кого лъжете, че българките са меркантилни? Внушава ни се, включително и тук, че трябва изцяло да се издържаме, ако може и повече от мъжа да взимаме и него да издържаме - най-добре. Ако взимаме по-малко сме строго порицавани. Българките били меркантилни? Не мисля. Към никоя не виждам да летят облаги, подаръци и пари освен към проститутките, на които ако мъжът плаща не се оплаква колко струват, но ако даде толкова за жена, която уж обича ще е Олеле и това ще се споменава пред всеки и раздухва (по правило не дава по толкова за жена, която обича). Жените около мен сами си плащат дрехи, почивки, всичко, а познавам много. И е малко тъпо да наричате българката меркантилна, ако сте попадали на една на милион такава, която да помните. Плюс това, след като давате по курви или маркови дрехи, кола и пр. все ще си изгледате децата, помогнете на жена си в майчинството й и прочие неща, които са абсолютно редни и даже за тях не бива да се спори. Не мислите като си угаждате с коли, джаджи, маркови дрехи, кафенета, цигари да платите за образование, храна, дрехи или почивка за децата си, има и много свестни мъже, но те не са много. Многото се оплакват от жените как ги ошушкали, което за тях ще рече, че им платили едно кафе.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4c14be12ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Всъщност видът български мъж, описан от теб, е доста материално настроен, но поради общия сравнително невисок стандарт на живот в страната не би могъл да си позволи кой знае какво. Оттам нататък — за да не възприема себе си като доста меркантилен и същевременно неуспешен или несамоосъществил се достатъчно добре, предпочита да възприема околните като именно такива (особено противоположния пол, тъй като непризнато от страдащите липсата на лична сигурност води до множество любовни неуспехи) — все пак обитаваме територии, в които социално сме предразположени и да твърдим, че хората с пари са „мръсни, меркантилни и лоши“; нивото на култура е такова. По-добре е да обиждаме, нареждаме и обвиняваме другите, отколкото да се вгледаме в себе си и да установим, че всъщност ние проектираме собствените си качества и дефицити върху околните. Мъж, който нарича жени „материалистки“ и им лепва злонамерено всякакви неприемливи и неприлични етикети, е всъщност крайно изтормозен психически от собствените си проблеми. До настървеност и деструктивна агресия, отблъскваща всяко живо същество освен себеподобното. Място за промени обаче винаги има, стига те да бъдат пожелани.

От еволюционна гледна точка мъжът счита, макар и несъзнателно, че той е водещ в една връзка — той е сигурността и стабилността; той се чувства сякаш просто трябва да се намира в почти всеки един момент и рационално, и емоционално, и физически, и материално на едно добро място. В тяхното психе това е стандартното заложено, не става дума за девиантни форми. Когато едно или повече от гореспоменатите куцат, мъжът обикновено се осъжда, не може да живее със себе си. Навлиза в пространството на отрицанието — „Аз нямам нужда от еди си какво, защо пък другите да имат?“, докато всъщност дълбоко желае да притежава, изтласква лошите мисли и разсъждения, свързани със своя личен недостатък и започва в защитен механизъм да проектира — „Тази/този е жалък материалист, всички са такива.“, когато единственото му дълбоко скрито желание в случая (с този конкретен пример) е да има достатъчно пари в джоба, портфейла или банковата сметка. Казвам го от професионален опит като психилог, това забелязвам, това съм анализирала, има и изследвания по темата какви качества самият мъж приема, че се налага да притежава. Осъзнаването обаче е много труден процес.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0ed27fb826
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

2.   И моя е в това число. Докато години живеехме заедно и работех наравно с него, съответно всичко беше общо, тогава нямаше проблем. Проблемът става като излязох в майчинство с Неговото дете. При все, че взимах майчинство, вярно, не колкото заплатата ми, но все пак се включвах в общия бюджет, е тогава голямо мрънкане падна. Никога не съм му гледала парите, просто щото няма. Нито имоти има, нито коли, нито е на висока длъжност, че да взима милиони, нищо. Но съм обвинявана, че с детето сме му в голям разход. И се смята с какви пари се е "минал". Иначе претенции до небесата, всичко е мое задължение. И на работа ходи, и роб бъди вкъщи домашна прислужница, накрая и натякване. Ей такива са. Егоисти с претенции до небесата. Аз съм пред раздяла. Пък нека си остарея сама с котки, както обичат да казват тук. По-добре така, отколкото някой да ми пили постоянно за нещо и да ме тормози. Или да се прави на велик на мой гръб. Да не продължавам. Напълно е права авторката.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1fedcac8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Вярно е, че не всички българки са такива, но голяма част от тях са меркантилни. За съжаление не съм само аз на това мнение, имам познати, които също мислят така. Бил съм и обект на подигравки в училище най-вече от страна на момичетата и така и не разбрах защо, но Бог ми е свидетел, че нищо лошо не съм им казал или направил.
Не е правилно да се обвържеш с някого само заради това, че е богат, но такова е положението. За себе си съм решил, че ще си търся чужденка и не ме упреквайте за това, имам си достатъчно причини да прибегна до това решение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7ffcfdad09
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Ти пък съвсем стиснати ни изкара мъжете. Аз кафе черпя дори и майсторите , които ми бачкат вкъщи. Ама я си кажи честно, би ли била с мъж, който няма собствено жилище и добро образование, дори и много да ти харесва?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 204ddff06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Когато една жена се интересува от професията на мъжа и от това как изкарва пари то тя е меркантилна. Но когато мъжа си пада само по руси силиконки, то той не е материалист. Изобщо нито един мъж на света не съществува, който да хареса някоя жена заради душата й. Всички гледат първо външния вид. А жената гледа и да може да се грижи за семейството.
Аз лично винаги съм гледала да има сериозна работа.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 204ddff06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Когато една жена се интересува от професията на мъжа и от това как изкарва пари то тя е меркантилна. Но когато мъжа си пада само по руси силиконки, то той не е материалист. Изобщо нито един мъж на света не съществува, който да хареса някоя жена заради душата й. Всички гледат първо външния вид. А жената гледа и да може да се грижи за семейството.
Аз лично винаги съм гледала да има сериозна работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 12bfa587c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Супер, нека си плащат. Като има дете, не могат да бачкат и се грижат за семейството, заслужават и за тях да се грижат. Иначе, да работят и да си купуват. Вече нали не е като едно време, мъжът на война, носи храна, а жената около печката. Всички работим и всекиму своето.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 875534541a
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

8.   Най-накрая тема, която да отговаря на бг действителността. Сега обаче цинцарите ще те осерат с помията си.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a2a53b9e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Поредните междуполови спорове, които нямат разрешаване и резултатът от които е още по-дълбоко отчуждаване между половете. Просто вършите работа на либерастката машина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 939c1dbf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Просто такива мъже не могат да си намерят жена, не се примиряват с такива които са от тяхната каста. Те смятат, че жените трябва да пренебрегват своите стандарти и да се хвърлят в ръцете им, и когато осъзнаят че това няма да стане започват да бълват змии и гущери, но накрая така или иначе те остават губещи. Какво всъщност значи да си меркантилен? Ако е да си купуваш скъпи дрехи и скъпа козметика, да искаш да ходиш на почивка, то значи и аз съм такава. Приятелят ми никога не ме е съдил за това, нито се е опитвал да мине тънко. Изводът е намерете си жени които не са така ''претенциозни'' и си живейте живота никой не ви се натиска точно пък на вас.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ff62781d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4, аз съм в такава връзка! Или бях! Когато му кажа къде греши, той започва да ми вика и след днешният сериозен скандал, ми каза, че не ме обича. Че и аз съм труден характер, е така, но много съм се грижила за него, готвила съм му, чистила съм му, ходила съм по нощите до аптеката, понеже не се е чувствал добре. Бях до него, когато си изгуби работата, заради коронавируса, както когато получаваше паник атаки, тъй като и той се зарази. Бях готова да си отложа ученето на евентуалното второ висше и да си намеря работа по първото, за да го подкрепя финансово да учи висше или да изкара курсове, защото неговото бачкане в склад му идва в повече. И какво получих? !
През следващите дни ще разбера окончателно дали сме скъсали. Има сериозни жени, макар че и ние си имаме своите кривини в характера. Подминават ни като пътни знаци или не ни ценят достатъчно!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 53b9f4df13
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   7, те и като са по майчинство не се грижат за тях, бъди спокоен. За да разбере българката какво е немилост, да дойде ред на майчинството й. Да не говорим младите майки колко са обиждани в държавата ни, за уличните кучета се изказват по-добре, което е безумие. Постоянно се говори за животинки, приюти и подобни, а българските деца са в немилост. Често заради стиснати бащи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 44b85eb6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   до 2, аз ако бях на ваше място отдавна да съм се махнала от този! Всяка жена (дори всеки човек) трябва да осъзнае че няма по-важно от собственото щастие! Престанете да живеете с оправдания като "ама нали той е баща на детето ми", "ще остана с него само заради детето", "не мога да си позволя да издържам сама дете" и т. н. ПОСТАВЯЙТЕ СЕБЕ СИ АБСОЛЮТНО ВИНАГИ НА ПЪРВО МЯСТО!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8e5ac548d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

17.   В тинейджърските ми години и аз злобеех по турбо мацките, защото се кефеха на мега яките коли и не ми обръщаха внимание. Въпреки, че съвсем нормални момичета не ми липсваха и си правих секс и тогава и сега... Та минаха години и надживях тази меркантилност и сега жените на 23-25 ги разбирам... Биха избрали финансово заможен мъж, който да издържа семейство... но в последните години започнах да усещам и друго... Една доста силна омраза към българския мъж. И не мога да си обясня защо. Една чиста неприязън, че дори и погнуса. Ето това искам някоя от вас да ми обясни. А това, че искате къщи, апартаменти, коли и тн, това е част от стабилността на едно семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 891c0d7403
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

18.   Точно така си е.Мен лично не ме е издържал мъж или отрупвал с подаръци и облаги.Лично аз се отвратих от тия скръндзи и материалисти много отдавна.Даже те са много по-меркантилни от жените.Ето няколко примера:
1.Аз още студентка, неработеща по това време, излизам с мъж със стабилна работа и високи доходи.Е този още от самото начало започна да ме разпитва какво работят нашите, колко голям е апартамента в който живея и т.н.После ме беше поканил на 8 март да излезем и ми изтресе- ще платиш ли ти понеже е твой празник.Е честно тогава ме отврати и повече не съм се занимавала с него.И естествено гледаше да изпие колкото може повече да не се мине, че миналият път той ми беше платил едното кафе.Все пак знаейки, че съм студентка и не работя , това за мен беше доста грозна постъпка.
2.Срещах се с един, който имаше кола, но му беше твърде голям разход да идва да ме взема, но за сметка на това ме караше да му ходя в неговия квартал, който беше в другия край на града и да плащам по 10 лева такси на отиване и връщане.Не мерси!
3.Един мъж който много настояваше да се видим, като непрекъснато повтаряше как той не бил развозвач- тоест да ме вози с колата си насам натам, което аз дори не съм го искала.След като с него съм пила две кафета и 1 минерална вода за 2-3 срещи и ми предложи да отидем на хотел, което аз отказах ми беше казано - ядохме и пихме и нищо не се случи между нас.Хахахах е щом двете кафе са голямото ядене и пиене за което трябва да си плащам със секс, не мерси предложих да му дам 5те лева за голямата почерпка.
Просто такива мизерници и сметкаджии ме отвращават и не бих била с такъв човек.То бива стиснотия и сметкаджийство, но това минава всякакви граници.И според мен точно тия са мъжете, които обвиняват жените в меркантилност.Защото гледат от собствената си гледна точка и мислят, че всички са като тях.Аз дори като съм нямала една стотинка не съм си правила такива сметчици, а те ще ми броят хапките едва ли не.Просто аз за себе си няма как да бъда с такива.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   Номер 5/6, след като вие, жените, УЖ не сте били гледали външния вид на мъжа, можеш ли да обясниш дали жените с охота си подбират мъже със същия ръст като тях самите? Защото, нали, взаимност, равенство, това-онова... Жените по 150-160 см дали искат да са с мъже по 150-160 см? Жените със заплата 800 лева дали искат мъж със заплата 800 лева? Жените без жилище и кола дали искат мъж без жилище и кола? Жените с наднормено тегло или отпуснато тяло дали искат мъже с наднормено тегло или отпуснато тяло? Безработните жени дали искат безработни мъже? Жените с престорено поведение дали искат мъже с престорено поведение? Жените с изкуствен външен вид дали искат мъже с изкуствен външен вид? Жените манипулаторки дали искат мъже манипулатори? Психически недораслите жени дали искат психически недорасли мъже? Безотговорните жени дали искат безотговорни мъже? Жените с проблеми дали искат мъже с проблеми? Жените с ниско самочувствие дали искат мъже с ниско самочувствие? Отговорът на всичките тези въпроси е едно огромно НЕ, което е по-голямо от Вселената!

Имаш крайно погрешна представа за това каква жена искат повечето мъже. Те въобще не искат руса силиконка, а нормална, естествена на вид и поведение, психически уравновесена жена, която не драматизира и не преувеличава, която се поддържа с правилен хранителен режим, не се бои от движение и няма отблъскващи пороци. Разбира се, да е симпатяга на външен вид и това далеч не означава да е като излязла като от корица на списание. Последното е само една от многото самозаблуди на повечето жени. Жените, всъщност, се гримират и гласят с дрехи не заради мъжете, а заради себе си и защото искат да изпъкнат пред останалите жени! Съревнованието между жените е водещата причина за това при тях.
И защото имат ниска себеоценка и не харесват истинския си външен вид. Поради което съществува многомилиардна промишеност, която да отговори на повсеместното желание на жените за многопластова оптическа измама пред околните:

- Не са доволни от това как изглежда лицето им? Няма проблеми - китосват се с грим, скубят веждите си и рисуват изкуствени такива на съвсем различно място и с друга форма, лепят си изкуствени мигли, помпят устните си с гел и приличат на нещо средно между пилешки задник и ухапани от стършел в устата. С което още повече подчертават що за ценности имат и как запълват липсващото си самочувстви. Понякога дори прибягват до прилагане на ботокс и/или лягат под ножа за операция за смяна на формата и размера на носа, брадичката и и скулите;

- Не са доволни от тялото си? Няма проблем - ще облекат хитро подбрани дрехи, които да прикриват недостатъците им. Понякога достигат и до операции за изсмукване на целулита, опъване на кожата и/или за премахване на ребра;

- Не са доволни от това как изглеждат гърдите им? Няма проблеми - слагат си повдигащи сутиени с дебели подплънки, а понякога отиват в клиники да стегнат кожата им с операция или да им присадят силиконови протези;

- Не са доволни от сланините, стриите и целулита си? Няма проблеми - слагат така нашумелите в последните години "йога клинове", които създават зрителна измама за по-изпъната фигура с гладка кожа. Но това върши работа само на улицата, а при свалянето им истината лъсва с пълната ѝ "прелест";

- Не са доволни от ниския си ръст? Няма проблеми - на разположение са всевъзможни обувки с високи токове и високи подметки. Толкова високи, че изискват акробатични умения, за да вървят жените на такива повдигащи обувки. И понякога походката им е смешна отстрани, но затова пък си гарантират проблеми със ставите на краката на по-късна възраст. В помощ идват и високите прически, които привидно добавят по няколко сантиметра отгоре.

- Не са доволни от размера и/или формата на лицето си? Няма проблеми - ще прикрият част от него с умело подбрана прическа на косата.

- И въпреки всичките гореописани хитрини за измама на човешките очи, ако пак не са доволни от себе си и се срамуват да качат своя снимка в интернет, на помощ идва канонадата от повсеместно използвани филтри за промяна на снимките, с които разполагат съвременните телефони и много външни приложения. Тези филтри и програми НЕ са създадени заради мъжете, а заради жените с ниска себеоценка! Край на бръчките, край на акнето, край на бледия цвят на кожата, край на потъмнелите области около очите, край на нежеланата форма на лицето, край на големите носове, края на двойните и тройните гуши. С няколко докосвания с пръст по екрана на телефона вече всичко е привидно съвършено. Поне на картинка, докато не видиш същата жена на живо в естествения ѝ, неприкрит вид.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6d82fa14a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

20.   Падаш прав от смех :)

"ако може и повече от мъжа да взимаме и него да издържаме - най-добре"
- нито, ама абсолютно нито един мъж който аз съм срещал през немалкото си години на тази земя, не очаква жената да взима повече от него, още по малко пък - да го издържа. Би било обидно и пагубно за самочувствието на всеки един зрял мъж. Виж, тази картинка но с обърнати роли ако тряба да ти изброявам колко пъти съм я виждал, особено днешно време...

"Ако взимаме по-малко сме строго порицавани" - да бе, сядаме с аверите да пийнем бира и всеки се надпреварва - "Пак се скарахме с таа моята щото не носи достатъчно кинти в къщи. Обясних и надълго и нашироко къв професионалист е и колко струва". ъхъм, честичко си говорим такива неща :)

"Към никоя не виждам да летят облаги, подаръци и пари освен към проститутките" - кай чес'но :)

"Не мислите като си угаждате с коли, джаджи, маркови дрехи, кафенета, цигари " - ама разбира се, жените винаги се лишават от горепосочените шукарийки и изобщо не мрънкат на мъжа, че е длъжен да покрива всички разходи на децата си. Щото те са само негови и само той трябва да плаща за тех. Малко прилича на приказката - "неговите пари са общи, моите са си мои" :) Апропо - тия дни този феномен се наричаше "навлизане в личното пространство" и е най големия грях който един мъж да извърши :)

От тук следват две неща :

- сериозно са влошили качеството на фетките с чиято консумация авторката очевидно прекалява и илюзиите й имат твърде странен и дълготраен ефект :)

- за пичовете които все изпитват нужда да олабят, без значение как го наричат те - просто си викнете проститутка - хем по чисто, хем по лесно, хем по безпроблемо, особено в дългосрочен план. Поне платените знаят какво са, за какво ги бива и си обявяват цената директно, без празни приказки които другите ще ви говорят, и вие след време ще разберете, че са били просто химера.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: db56c95ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   До 17

Еми минавай на другия бряг. На мен пък ми омръзна мъже да лижат задниците на жените, особено, като плюят по нашия пол.
Повече путки няма да наебеш с тая тактика. Едва ли си толко убав и ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4693802ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

22.   Виж сега, винаги жените сте били в по-добра позиция. Винаги за женския пол се е смятало, че те са по-слабия, по-нежния пол.

Давам пример старата ми работа. Тя беше свързана с интелектуална дейност, а не физическа (казвам го, за да не кажете, че жените са просто физически по-слаби). Винаги, когато трябваше да се свърши нещо сложно, нещо за което някой трябва да поеме голяма отговорност, то задачата се даваше на мъж. Причината - чисто и просто да не вземе жената да се пренатовари, а това дали мъжа, на който е възложена въпросната задача може да се пренатовари - това няма значение. Той е мъж, трябва да държи.

Това обществено мнение винаги много ме е дразнело. Точно за това мъжете (в това число и аз) започнахме да абдикираме от задълженията си (които обществото се опитва да ни втъпли, а не самите ние). Аз вече минавам 30, но няма да се женя, няма и деца да правя. Искам лесен живот, така както и много жени.

Значи, когато една 25-30 годишна жена е безработна някак се гледа с по-добро око на това ако един мъж на тази възраст е безработен и по цял ден си разцъква из фейсбук и си гледа телефона. Ако той го прави е лентяй (забележете, кога сте чували думата "лентяйка", използва предимно за мъжки род), не ставащ за нищо и т. н. Защо?

Супер много се радвам на новото поколение, което сега се сблъсква с живота. Виждам много млади момчета (мъже) на около 20, които са с много по-свободно мислене и им се радвам, че вече не робуват на подобни разсъждения - ти си мъж, ти трябва да бачкаш здраво, да издържаш жена си, децата си - за това си създаден.

Не, мъжете също както жените, сме създадени да се радваме, да сме щастливи, да сме свободни, а не да бачкаме заради интересите на другиго.

Точка. :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bdd03ea221
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

24.   Че то има ли български жени, които да не са меркантилни? !

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 44b85eb6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

25.   17, просто има много прости и неграмотни мъже тип Бай Ганьо

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 11ffed5f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

26.   Не бъргарските жени са меркантилни (освен някои), а българските мъже - визията е преди качествата за тях и жената трябва да е струна, да се занимава с диети, да ходи на фитнес, да ходи по процедури, маникюри, фризьори, да е поддържана, да носи сексапилни дрехи, да работи и изкарва пари за тези неща и пр. Бягат, ако жената качи някое кило или има някой едва, забележим косъм по тялото, но циврят като жените им ги оставят, когато си изгубят финансите. Качествата почти не вълнуват българският принц, иначе мрънка като някоя жена му гледа парите и колата, защото тя трябвало за се интересува от личността му. Пък българското принцче само личността гледа...
И преди да ми кажете, че съм някоя дебела и грозна - не, не съм такава. Бях качила килограми и бях почти дебела, но смъкнах с 10, а искам и с още. Козметик съм, така че като цяло разбирам от поддръжка повече от средностатистическата жена. Балсамът, маската за коса и шампоанът си ги правя по принцип сама с индийски билки, а ако нямам време - ползвам отбрана лечебна козметика, определени сапуни и душ гелове. Редовно ползвам парфюми, кремове за лице и тяло, нося лек грим, внимавам какво ям. Приятелят ми, който е чужденец, не спря да ми говори колко ме харесвал и така, че даже беше против да отслабвам - била съм хубава и така. За него никога не е било проблем, че съм качила няколко килограма отгоре или че съм с малко окосмяване по краката и мишниците, понеже изчаквам за кола маска. Колко пъти ми каза да седна и да се наям като човек, понеже ме е страх да ям малко повече, заради килограмите. Колко пъти ми каза да се наспя, вместо да ставам рано и да бягам в парка. Да, хубаво е жена да де поддържа. Направо си е прекрасно, ама не си заслужава за българкият принц - той все е недоволен и иска Анджелина Джоли, ако че той самият често прилича на Ам Гъл от Али Експрес и смърди на тиня и на шкембе чорба с ракия. Има и свестни български мъже, но са голяма рядкост.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 41a6bd4f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

27.   Номер 17, от оплакването е. Масово се оплакват, обвиняват жените, че били такива и онакива, или че по-заможните мъже били еди-какви си. Това го правят и мъже, които не можеш да наречеш бедни. Това е невероятно, адски дразнещо и явно на много жени не им понася изобщо. Другата причина е, че у нас за много мъже домакинството е изцяло задължение на жената, все едно се прибират на гости.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19f722f24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

28.   Никога не съм била меркантилна, но винаги съм имала всичко, което искам... Коли, дрехи, пари с които да разполагам ( от родителите ми, докато бях студентка) Забременях и се събрах със мъжа ми, кото не със средни доходи, винаги е правел сметка какво харчи за мен и детето, като в повечето случаи сме минавали само с най-необходимото, ако не са радителите ми 7г, откакто съм с него, сигурно и без гащи щях да ходя... Иначе кара скъпа кола... От две години работя и аз и почти всичко делим, даже аз харча повече за домакинството, защото съм свикнала да си "угаждам", но от моите пари... Сега планираме лятната ваканция, като предварително ми мрънка колко трябва да дам аз, колко заплата ще взема и т. н. Въобще така ми е писнала от това делене, че скоро ще му бия шута, като добавим и други проблеми, които имаме..
Та има една група мъже, които ако може жената да издържа семейството ще е идеално, но моя пульо така си го научих аз..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1f6915d53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

29.   Ще ти го обясня, 17. Погнусата дойде на мястото на първоначалното объркване на жената по отношение на това какво в крайна сметка се изисква от нея. Ако е самостоятелна и печели наравно с мъжа, я набеждават във войнстващ феминизъм, а ако се остави зависима от него - в меркантилност. Т. е. сметките трябва да се делят по равно, тя да си плаща личните разходи, своята част от почивката, своята част от наема евентуално, своята част от издръжката на децата и да влага своята част в семейните спестявания. Иначе е златотърсачка. Добре, тази жена откъде да вземе пари, ако не работи? В редки случаи може да е богаташка щерка. Тогава пък е "галена Богданка". А пък ако по някакво чудо мъжът обезпечава семейството, то тогава става "кифла", "златотърсачка" и "мързелана".
Така че българката в 90 на сто от случаите носи не две а пет дини под една мишница - работи, домакинства, деца гледа, че и време за себе си намира, защото ако не го прави, вече е и "неподдържана" и по тази причина - нежелана.
Единиците, които се доверяват на мъжа и разчитат на неговата почтеност пък, живеят в постоянна тревога, че утре могат да бъдат изоставени без покрив, пукната пара, с две-три деца на ръце и вече напълно откъснали се от професията си.
Е, не е ли нормално с течение на времето да започнеш да не изпитваш особено топли чувства към мъжа, който също като теб е работил, с тази разлика, че като се прибере го чака вечеря и в повечето случаи той държи касата? Да, аз също съм от жените, които леко презират онези бабаити, които смятат за подвиг да осигурят хляба на децата си. В по-голямата част от света се смята за позор мъжът да не покрива нуждите на семейството си, у нас едва ли не медал заслужава, ако е платил наема. Това е причината, номер 17, да усещаш неприязън. Тя не е насочена към мъжете по принцип, а към двойния стандарт, който налагат.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 59929ed53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

30.   Авторке твоите приятелки си плащат сами всичко, защото нямат друг избор. Явно не притежават нужните качества да се класират при състоятелен мъж. Ти също лъхаш на такава, която злобее, че няма мъж, който да и плаща всичко. Няма жена, която да не обича парите няма такава. Единствената жена, която би обичала дадения мъж без пари е майка му.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2b7fd8addc
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

31.   19, да, слънчице, на жените не ни пука толкова за визия и ръст, колкото на вас, мъжете. Вие сте по тази част. Моят приятел е съвсем малко по- висок (аз съм 1.64 а той към 1.70). Няма шофьорска книжка и живее под наем в една стаичка (над 30 е). Е, и той понякога е егоист, защото аз се грижа за него като за принц, а понякога на него му и свидно да ми окаже емоционална подкрепа, когато имам нужда от него. Истината е, че мъжете не сте нещо кой знае какво, дори и да сте двуметрови богаташи с големи пениси. И стига сте циврили, че жените държали на височина и пари, когато вие, мъжете, държите на перфектната визия и тяло на супер модел и не пускате кокала!
П.П. стриите трудно се махат, разберете го! Аз моите съм ги мазала с какво ли не, ако че не са много и са едва забележими и нищо! За стриите говори, пък мрънка, че жените гледали ръста. Хахаха, за него може, за жените - не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 745ecbac0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Българските жени са меркантилни точно, колкото са и мъжете. Има балнс, така че...Все едно пък в другите страни не са. Айде моля ви се. Нали знам как немците ти бутат касовата бележка в ресторанта....

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 1fedcac8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

33.   От номер 3 до 31:
Аз не държа на перфектна визия, а само в лице да е сладка и да се разбираме. Няма как да разбереш колко е гадно да си млад и да не правиш секс и да нямаш приятелка, щото вие жените сте много велики и супер недостъпни, не допускате никой до себе си!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

34.   Номер 31, една важна крачка в живота ти ще бъде, когато спреш да слагаш всички под общ знаменател.

Обвързаните жени, които се грижат за точно определен тип мъж като за принц, а насреща не получават дори и обикновена духовна подкрепа, страдат от ниско самочувствие, потиснати са и са отчаяни, че друг няма да ги хареса, затова от страх не смеят да пуснат дори и сегашния огънал се клон, на който са се захванали. Не за друго, ами не виждат да има наоколо друг, по-здрав клон, за който да с хванат.

А как се отнася с теб приятелят ти (въпреки, че ти се грижиш за него като за принц - каквото и да значи това), засяга пряко теб и точно ти си тази, чието е решението дали да има такъв мъж до себе си или не. Дори и да те е подкрепял в началото, фактът, че по твоите твърдения сега е обратното на такъв, говори, че явно и така те устройва; или, че няма друг кандидат за теб към този момент, щом сте още заедно. Което е хубаво - значи все пак държиш на него! А дали обаче ще продължиш да държиш на него, ако се появи наоколо и някой по-добър кандидат? Защото съм сигурен, че в момента това да си с него се дължи единствено на невъзможността да го замениш и е въпрос на време да го сториш при удала ти се възможност. А това е лицемерно спрямо него, защото не си искрена и вместо това би трябвало да си поговорите двамата кой какво очаква във връзката и да стигнете до някакво трайно решение, което да ви удовлетворява и да се чувствате доволни един от друг.

За другата ти самозаблуда относно ръста съм писал и преди, че има редки изключения най-вече сред по-ниските жени, които все пак не държат (поне не и на първо място) мъжът да е над 180-185 см, но почти всички останали жени са доста придирчиви към мъжкия ръст. Липсата ти на опит с други жени, които са взискателни към мъжкия ръст (все пак си жена и не се занимаваш с други жени), те кара да придобиваш погрешното впечатление, че всички други жени са като теб. И не си мисли, че си много за хвалене, само защото си по-ниска от приятеля ти с 6 см, нямал СУМПС и имал малка квартира. Разликата в ръста ви е съвсем нормална и не е, както да сте и двамата по 164 см (такъв мъж ти едва ли би си хванала, а нагледното доказателство за това е, че не си с такъв, а с видимо по-висок от теб). А ти имаш ли СУМПС, квартирата ти по-голяма ли е от неговата? Да не се окаже накрая, че и ти си като него без СУМПС, само че по-ниска и живееш в неговата квартира или си все още при родителите ти? За сметките не си писала кой ги плаща, но не е трудно да се отгатне. Не стана ясно и какво значи да се грижиш за него като за принц. Ти му плащаш сметките, возиш го в твоя Мерцедес, водиш го ресторанти, на почивки, масажираш го, переш и гладиш дрехите му, гледаш го в с влажни от любов очи и си му покорна?

Стриите ги има и при двата пола, така че точно това е излишно да го даваш като пример като нещо, което засяга жените. Засяга и мъжете.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 53b9f4df13
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Чингис Хан, то не е въпроса до състоятелен мъж, а до манталитет. Въпрос е отношението, а не колко е богат човек. Защото единият ще е взел заплата и ще лъже, че няма пари и жена може и с последните стотинки да си плати кафето. А друг няма да е много богат, но когато жената забременее с радост ще я представи на родителите си, ще се грижи за нея докато е бременна и ще се радва да й купи сладолед (бременните доста често обичат сладолед). Не е нито въпрос на външност, нито въпрос на състоятелност, а на манталитет. Мъжете в България дълбоко не уважават жените си, защото са расли с деспотични майки (и) властни сестри, често в матриархат, където бащата е отсъствал. Къде са бащите в България? Много рядко се грижат за децата си. Тези, които избират лесния вариант да нямат деца и задължения добре, няма да им е лесно пак. Радвали се били, че имало мъже на по 20, които смятат, че всичко се дели и теглели чертата. .. Рано или късно сметкаджиите, скръндзите и да, тези, които ходят по проститутки си остават сами те един ден ще си берат плодовете на своя избор

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 927ef545d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   До 31. Защо живееш с твоя приятел? Избори нямаш или нещо друго?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6d82fa14a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   31, аз си мисля, че ти и твоята връзка сте по скоро изключение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 862ddef209
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   Без да чета коментарите.. веднага отговарям…
Много правилно!!!
Омъжих се за мой колега, чиито родители имат доста имоти и финансови възможности. Аз съм бедно момиче по принцип. Работя от 16 годишна, майка ми ми е помагала финансово. Влюбих се в ЧОВЕКА, а не в имането на родителите му. Забременях. Попаднах на кофти свекърва. Майката и сестрата на мъжа ми до ден днешен твърдят, че аз съм родила детето за да мога да получа къщата им. Детето ми е на една година, те дори НЕ СА ГО ВИЖДАЛИ!!! Не ме приемат. Успяха да настроят и мъжа ми. При всеки скандал ми се натяква, че аз съм видяла къщата и съм поискала да съм с него заради това.
А сега нека погледнем реално.. като цяло аз никога не съм искала да живея в къща. Искала съм нормални неща-да имаме жилище и да успяваме да си гледаме детето без лишения от елементарни неща като например да можем да излезем на едно кафе, да можем да отидем на море и т.н. В момента сме на ръба. Сами успяхме да си направим малък бизнес, който да ни носи малко по-добри доходи. Без помощта нито на неговите, нито на моите родители. Винаги съм го подкрепяла и съм му давала стимул да продължи, но в момента затъваме и той обвинява мен за всичко. Аз съм убедена, че това е моментно състояние, няма как вечно да сме в батаците, но той стана много агресивен, защото заради това, че е създал семейство с мен, неговите заможни родители го изоставиха.
Изводът е, че аз реално не съм материалистка, но ме набедиха за такава. Ако бях наистина материалистка, може би днес нямаше да съм с този мъж…?!
До ден днешен аз не спирам да работя с дете на ръце, справям се сама с домакинство, работа, отглеждане на дете. Но съм тормозена психически от семейството на мъжа ни и от самия него..
поне да бях меркантилна, щях да си зная интереса….

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a74941dd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

39.   Да, българските жени са меркантилни и доста от тях са девиантни. Това се случва в България, не е въпрос на гледна точка и не зависи от индивидуалности. Показва го демографското положение. Лошото е, че на жените им е трудно да мислят логично и се оставят на хаотично прелитащите филми в главите си. Ислямските народи завладяват Европа, какво ще правите след 50 години? Помните ли какви ги вършиха мароканците в Германия? Те няма да променят манталитет!. В България има малко и етнически България - 5млн. До 50 години ще има почти милионно росмко население. В затворени комплекси ли ще живеете, момиченца? Или ще разчитате на естрогенните чехльовци до вас, защото ще се наложи да излизате с мъжлето и детето, а групички от 5-10 и повече циганчета ще ви гледат лошо и ще искат нещо. Арабските народи идват и след толкова време ще са се разделили в Европа, до 50 години макс!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ddbd5e2b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

40.   Пак стигнах до заключението, че 90% от българските мъже НЕ знаят какво искат.
Ако жената работи и печели добре, е "гадна кариеристка", която ще си остане без деца.
Ако пък е домакиня и майка, била мързелива и чакала на него.
Ако пък работи и гледа дете, защо детето било само едно, защо къщата не била като аптека, защо печелела малко...
И като заключение, тя винаги е виновна или за демографската криза или за дупките в семейния бюджет, но пък за сметка на това е длъжна да изглежда като модел и никога да не я боли глава.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 85de200ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   40, ми как ще разбереш, като си мислиш, че пише един и същи мъж? Това са различни мъже.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2142ccdd3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

42.   Ами знаят жените, то като ти иска 50 процента за сметките мъжа, как да се чувстваш жена. А масово и заплатите са мизерни. Затова гледат....

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c49eb158b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   40- Ами нали знаеш- на калпав моряк водораслите му пречат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

44.   Номер 40, защо преувеличаваш и лъжеш така нагло? Никой в темата не е писал нещата, които ти твърдиш! Това са изцяло твои измислици и жалки опити да накланяш нещата в посока, която ти е угодна!

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 59929ed53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

45.   35 Мойто поколение почти всички сле израстнали в патриархални семейства където присъствието на бащата е било водещо. Нямам спомени някой от моите приятели да е израстнал само с майка си или с баща мухльо. Когато аз съм бил дете тогава хората нямаха доверие в банките и в къщи в един от шкафовете в кутията от пистолета на баща ми винаги имаше една пачка с Иван Вазов и Захари Зограф. Аз и майка ми, каквото ни е трябвало винаги сме взимали от тая пачка, и никога не мога да кажа, че бащата е бил стистнат. Когато съм бил бебе памперси е имало само в корекома. Повечето майки си гледаха тогава децата с пелени, аз съм отгледам само с памперси. Майка не можеше да си затвори гардероба от дрехи и скъпи палта. Ама е била вярна на баща ми до гроб. В нас винаги е имало по три яденета наготвено. Баща ми никога не е чистил в нас, прал, мил чинии, или майка да му е повишила тон или да не се е съобразила с неговата дума. Сегашните мъжленца 20 те са раснали масово без бащи. Комплексирани, страхливи смотани, егоистични без да могат да носят грам отговорност за себе си, ка моли за други хора. И кой виновен за това? Пак вие жените. Хареса ви феминизма и това мъжлето да ви е послушно кученце. Изгубихте тотално уважение към мъжа, започнахте да се тупате в гърдите, че сте силни и забравихте за неговото превъзходство. В резултат на, което или сте сами или сте с някой мухльо, от който раждате бъдещи мухльовци.








Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ff62781d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

46.   34, опитваш се да се правиш на психолог, но нещо не ти се получава. Имам кандидати, но жените не сме като мъжете веднага да си зарежем половинките при появата на друг потенциален кандидат при някоя по- голяма трудност, било то за просто секс или за нещо евентуално по- сериозно. Плюс, това не е гаранция, че новият ще е по- добър или че ще си паснем с него. Не на последно място, обичам човекът до себе си какъвто и да е той, както и той мен с моите недостатъци, което не е малко, а и той е малко студен по природа, заради в което предполагам, се корени емоционалната му резервираност, както и от проблеми от предни връзки. Верен ми е търпелив и съобразителен с мен, а това са качества, на които много държа.
Не си позволяй наглостта да определяш кого бих избрала и кого не заради ръста, защото преди приятелят си си бях харесала мъж на моят ръст или малко по- нисък (не помня, а и не съм гледала колко е висок спрямо мен), но се оказа че има интерес към друга, съответно се отказах. Сметките ги плаща приятелят ми, защото съм студент и не работя, но много пъти съм лишавала себе си, за да купя нещо за него или нещо необходимо за квартирата (да, пари от родителите ми са или спестявания, но не съм се оправдала никога). Под "грижа се като за принц" имам предвид, че аз готвя, чистя, пера. И да, масажирала съм го по моя инициативай, но той не винаги е в настроение за това. Когато той се прибере, почти винаги е наготвено и изчистено, слагам му храна за работа, често проверявам дали си е взел вещите за работата му, а когато ще пътуваме, осново аз приготвям багажа и на двама ни. Неща като купуване на билети и основното говорене с непознати го правя основно аз, на въпреки притеснението ми, защото той има проблем с говора от детство. Той ми е приоритет номер едно, естествено, и с други неща, но често мисля повече за него, отколкото за себе си. И тези неща те ми тежат, освен когато се сблъскам с неговата хладна природа.
Апропо, наскоро бях в депресия и той не ми остави и беше до мен.
П. П. за стрии първо заговори ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5cab2ae7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

47.   Затова скъпи жени, търсете си мъже, които вече са финансово стабилни иначе ще ви бъде много много трудно. Те поне няма да имат претенции за кариерата ви, за материалното ви състояние и парите на семейството ви.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c7bc4bca3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

48.   Аз не мога да разбера защо във всяка втора тема се джавкате мъже срещу жени и обратно. Българите сме си селяндури и това е факт. Народ, който 12 години го управляваше мутра, а преди това бивш цар с възможно най-лъжливото обещание. Народ, който 20 години по-късно, след като оглави всички класации за най-беден и изостанал в ЕС, гласува за чалгар. Има ли смисъл повече да коментираме! Да, не всички са такива, но свестните и нормалните не са повече от 15%-20%. Останалото е дива селяния.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

49.   Номер 46, нямаш кандидати за твоята личност и заради уменията ти, а заради това, че имаш полов орган между краката си, който е различен от този на кандидатите да го използват. Не бъркай двете неща, защото нямат нищо общо! Да има някакви там нерези в изчакване не е повод за гордост, но много жени го възприемат именно като такъв и оттам идват много други погрешни преценки във възприятията им за околния свят и за отношенията мъже-жени.

Добре е все пак, че разясни на всички как готвенето, чистенето и прането били дейности тип "грижа като за принц"! Умно постъпи, като не сподели в какви условия и как баба ти е готвела, чистела и прала на реката, защото в такъв случай твоите геройства със съвременните уреди щяха да изглеждат недотам впечатляващи. Хайде да не правим опити да изкарваме тези дейности чак толкова специални, че да ги изтъкваме като "грижи като за принцове", защото не са! Готвя тук-там по нещо (макар и много рецепти да не зная), чистя и пера от малък, така че не можеш да излъжеш никого какви усилия са това. 1/4 от живота си съм живял и работил в чужбина и в други родни градове на квартири, а не е като като да не зная какво е човек да извършва тези битовизми след връщане от работа. Ти не ходиш на работа, но ако стигнеш и до това, ще разбереш нещата още по-добре.

Твърде нагло е да пишеш за наглост. Не се усещаш обаче как показваш едни поведенчески черти, които се опитваш да отречеш. Вече споделих, че най-истинският показател за това коя жена какви мъже харесва е, като я видиш какъв мъж е избрала да бъде редом до нея. Не с какъв тя твърди, че теоритично БИ била, а какъв Е в действителност! Някой вече го е написал много правилно:
https://i.imgur.com/MWNWfuK.jpeg

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ff62781d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

51.   49, няма нужда да се самоизтъкваш. Никой няма да ти каже браво, че си си изчистил мизерията. В крайна сметка, не си бебенце, или индивид със специални нужди, че да ти се слугува, пък и като знам повечето мъже как чистят с левия си крак, ме съмнява точно ти да правиш изключение. Обикновено, от вашето "чистене", остава наполовина почистено. Много неща ви убягват като детайли и по- скоро забърсвате мръсното. За твои сведения, аз също мога да пера, гладя и чистя от малка, знам много рецепти е готвя редовно, така че самохвалството ти е тотално излишно. И да, за приятелят ми се грижа като за принц, защото гледам като се прибере, да си почива, тъй като работи тежка физическа работа. Това включва и много дребни неща, които не съм споделяла тук. Нещо не ти харесва в това, че си захапал така репликата?
За кои съвременни уреди говориш, че не разбрах? Съдомиалнията, която нямаме? Прахосмукачката, след която винаги минавам с четка или с парцал? Едната пуста пералня и то след като определени дрехи си ги пера на ръка? Не се сещам за нещо друго. Питам, понеже виждам, че си много начетен по темата, както и знаеш коя моя баба е прала на реката - пореден жалък опит да звучиш умно и оригинално. На коя река е прала, понеже всичките ми баби са имали пералня и прахосмукачка, включително и прабаба ми на село и са си готвели и чистили като съвременните жени.
А че повечето мъже си избирате жена не по личността и уменията, а заради наличието на полов орган, ми е повече от ясно (не знам къде написах, че е обратното, за да ми даваш малоумни обяснения, но го приемам като пореден твой опит да се правиш на много вещ по темата). Толкова си можете повечето мъже и затова си патите от избора на жена, но то си е за вас. Апроро, къде написах, че се гордея с факта, че имам кандидати? Просто ти поясних, че имам такива, след като ти пръв каза че нямам, но ти веднага побърза да ме изкараш горда фръцла. Ами, пич, за много неща ти убягва преценката. Затова и да се мъчиш да анализираш някакви "поведенчески черти" и да ми говориш с какъв мъж съм щяла да бъда теоретично, пък с какъв съм била на практика, е тъпо.

46

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 53b9f4df13
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

52.   Кифлоприземител, забравяш, че когато се роди дете или в трудна ситуация жената вижда мъжа в друга светлина. Никой няма меню с качествата и недостатъците на отсрещния и да е перфектно уведомен кой в каква ситуация ще постъпи. Познавам човек, който изостави жена си през цялата й бременност, завъртя се и по дискретен секс, но много се кълнеше, че обича този човек и никой не предполагаше, че точно той ще постъпи така. Има хора, които смятат в рамките на нормалното да са с хиляда лева в джоба, а половинката им да няма и два лева за кафе и това са много хора. Говориш за времената на баба ми... Баба ми никога не се е тревожила за пари, парите на мъжа са били общи, гладна не е останала и не са й давали техните пари да се изхрани докато е в майчинство. Българският мъж: добър син на майка си и лош баща и съпруг с редки изключения. Българските жени: изключително желание да са поддържани, красиви за мъжа, красиви и след майчинството, недооценени жени, това е факт.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

53.   Номер 51, по надъхания ти и грозен нападателен тон си проличава колко си засегната от неспособността ти да четеш дословно това, което е написано. Когато аз чистя, това според теб е "мизерия", обаче когато ти чистиш, е изтънчено и старателно събитие. И все в този тон пишеш още десетки други глупости в другите си редове. На тема вложено стараене и изпипване на малките детайли също грешиш, но не съм длъжен да ти се обяснявам. Предпочитам да те оставя да се самозаблуждаваш и да се излагаш как си самовтълпяваш измислици, които виреят само в твоята глава.

Баба ти и прабаба ти на село какви марки и модели перални са използвали, и през коя година? Ти имаш ли изобщо представа кога са изобретени електрическите перални машини, кога са навлезли за пръв път в България само за най-богатите хора, кога после са станали достъпни за обикновените домакинства, че и кога изобщо е била прокарвана електрическа мрежа за повечето домакинства по селата!? Когато баща ми е бил малък, е нямало електрически перални машини в България. Нямало е и електричество за повечето домакинства. Говорим за след Втората световна война. Имало е някакви механични перални машини, чийто барабан въртиш с една ръчка половин час и се надяваш да има ефект от това. А по времето, когато бабите и дядовците ни са били в разцвета си, съвсем не е имало и такива ръчни перални машини и се е прало направо на реката, в леген или с търкане в дървени дъски за пране.
Прабаба ти може и да е имала пералня, ако едва в нейната пенсионна възраст ѝ е била закупена такава.

И как така минаваш с четка след прахосмукачката? Звучи абсурдно. С четка за под се минава преди прахосмукачката, за да се оберат по-едрите мръсотии и да не се задръства излишно филтъра на прахосмукачката. След това се минава със самата прахосмукачка и накрая овлажнената гъба на подочистачката. Голяма философия го изкара. Съвсем нормално нещо си е. Дори и ще ти препоръчам много добър модел прахосмукачка, защото от личен опит с такава съм се убедил в качествата ѝ. :) Bosch BCHF216S
Ако пък разчиташ на лошо работещ модел прахосмукачка или на прахосмукачка-робот, там нещата стоят по съвсем различен начин и определено след това има нужда от допълнително основно почистване.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7cf926ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

54.   Номер 51, нека ти припомня, че именно ти в мнение 46 се себеизтъкваше с думите:

"Под "грижа се като за принц" имам предвид, че аз готвя, чистя, пера."

Но, незнайно защо, сега реши да обърнеш палачинката и правиш безуспешни опити да внушиш на четящите, че уж аз съм се бил себеизтъквал. А всъщност в мнение 49 аз ти написах, че готвене, чистене и пране не са кой знае какви специални дейности, че чак да ги изтъкваш като "грижи като за принц". Ако нещо не ти е ясно, прочети отново собственото си мнение под номер 46 и после сравни с него последното си мнение под номер 51. Ако беше безпристрастна, би установила, че в тези две мнения си противоречиш и не се усещаш как сама се злепоставяш с това твое тръгване с рогата напред и целевата употреба на думи като "мизерия", "бебенце", "слугува" и други подобни.

Ако пък в миналото си си попадала на мъже мърлячи (понеже в мнение 51 доста натъртваш на това), претупващи всичко надве-натри, то те са били твой осъзнат избор измежду всичките ти кандидати, а не нечий чужд избор.

- Кифлоприземител

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker