Той иска деца, а аз не съм сигурна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той иска деца, а аз не съм сигурна
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1428 пъти
Здравейте.
С приятелят ми сме заедно от година и половина, като от половин година живеем заедно.
Аз съм на 21 той на 26г и от доста време настоява че му е време за деца, бил закъснял, неговите набори имали по 1,2 вече..
Аз много обичам този човек, от момента в който го видях исках това да е моят човек и направих адски много компромиси заради него, оставила съм приятели и др. неща, които не е уместно да споделям, но не са малки компромиси. Та с една дума искам да кажа, че мисля че съм му доказала колко го обичам и държа на него.
И идваме на думата за детето, аз също искам кой не иска да си има, но в момента въобще не го усещам, не ми се иска, плаши ме всичко свързано с това, от раждане - до отглеждане. Самата аз се чувствам все още едно голямо дете, което се страхува от живота, няма с кого да го споделя..
И само и само да не го загубя този човек, защото буквално ми е всичко, все увъртам все “печеля” време, но виждам как неговото желание е огромно вече и се чувствам адски гадно всеедно аз му преча да си има дете. Адски ми е гадно, че не мога да му кажа какво найстина чувствам, защото мисля че ще ги изгубя заради това.. Станало му е като някаква фикс идея и мисля че колкото и да ме обича и той това ще му повлияе много и може за вземе решение под афект. Много негови приятели наистина имат дечица вече и виждам как всеедно му “тежи” , че той си няма.
Чудя се какво да правя, мислех да приема някакви противозачатъчни за да минат още 2,3 месеца да осмисля нещата и да взема някакво решение.
Родителите му на всичкото отгоре също му повтарят че е закъснял, те на неговите години били вече с 2.. Чувствам се много притискана от всички, а няма къде да отида и какво да направя. Почвам да се чудя на моменти в мен ли е проблема, аз ли нещо не съм окей, че се чувствам на моменти такова дете и така уплашена от нещо толкова нормално и радосттно за всички..
Моля ви за някакъв съвет, какво бихте направили в такава ситуация, не искам да имам дете което аз не съм искала, правя винаги голями компромиси за човека до мен, но да позволя да ми направи дете само защото го обичам ми се вижда абсурдно. Найстина не знам какво решение да взема.. съжелявам ако съм подразнила някого с моята нерешителност, такъв човек съм просто все гледам първо другите после себе си..
Моля ви дайте съвет на едно объркано момиче..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: a9e9ad1685
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Моля, спрете да използвате това "си" навсякъде! Да си имаме, да си ме закара, да си ме вземе, да си ме н...е... Иначе по темата - мъж съм на 29. Донякъде разбирам приятеля ти, че иска дете, но не разбирам защо се сравнява с другите и гледа да не остане по-назад от тях. Това не е като почването на първи клас - станал си на седем и трябва да отиваш. За това нещо няма възраст. С такива важни неща като съпруг/съпруга и хеля пък дете, не се прибързва изобщо. Другото което е - според мен година и половина връзка и още по-малко - половин година съвместно съжителство е доста кратко време за предприемане на такава сериозна стъпка като дете. Майка му и баща му и те казвали, че те на вашите години имали деца. Да, навремето хората масово са се създавали семейства и деца на по горе-долу 20-25, но тогава и животът е бил съвсем различен. Кажи им, че и вашите, на годините на приятелят ти са имали вече собствено жилище, ама той няма, нали. Ти сама казваш, че се чувстваш като дете, пък вече се двоумиш за такова, щото оня и неговите били натискали... Също така по начина на писане и описанието на приятеля ти и семейството му ми се струва, че сте от малък град или даже град от селски тип. Вие дори и да живеете в град, майка му и баща му съм на 100% сигурен, че са от някое село. Просто, такива разбирания и разсъждения в 21-ви век... На теб ще ти кажа следното - живей си живота и най-вече младините, моме! Като не искаш още да имаш деца - кажи му и ако не му харесва, да си хваща пътя. Сама казваш, че си направила много компромиси заради него, оставила си приятели и кой знае какво още, но затова ти казвам - не прави компромиси с такива работи като дете, защото накрая децата теглят от грешните избори на родителите си!
The wise one.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 456799de25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Недей, не и от тоя. Не е нормално за момче на 26 години, та и родата да натиска. Почвай противозачатъчни или се махай.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1f7c4e33b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Той като инкубатор ли те вижда?!
Има ли финанси за деца, стабилност? Наистина не раджай дете, което не искаш, за да угодиш. Този е глезльо и егоист.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f6d644124
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ами като бил закъснял защо е тръгнал с жена 5 години по-малка от него ? Нека ти влезе в положението...той като е бил на 21 деца искал ли е ?! Какво дете на 21, ти те първа ще си завършиш образованието, после и работа. Когато и ТИ искаш дете, тогава го правете. Просто им кажи - Аз съм майката и когато аз искам - тогава.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2ab72394bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Човек не трябва да гледа само неговите желания. Млади сте детето е едно поне 20г грижи и тревоги. Има недоспиване, болести, болнични се взимат. Ти работиш ли? Ако иска теб, ще чака. Другите да не ги гледа, на всеки живота е различен, той е много млад. Утре може да реши, че не му се гледа детето и да духне. С деца е трудно, изнервят те.
Ние сме с две, хубаво е и помощ да имаш, защото и за себе си време няма да имаш.
Дали не иска просто защото и другите имат. На 21г е рано.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 92021031b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "направих адски много компромиси заради него, оставила съм приятели и др. неща"
"И само и само да не го загубя този човек, защото буквално ми е всичко"
"Родителите му на всичкото отгоре също му повтарят че е закъснял, те на неговите години били вече с 2.. Чувствам се много притискана от всички, а няма къде да отида и какво да направя"

Не! Това ще е най- голямата грешка в животът ти!
Дете не се създава под натиск, с манипулации, с човек под чието влияние (това е токсично) си се отдалечила от близки и приятели. Един ден ще отшумят "пеперудите" ще си дадеш сметка с колко невротичен и токсичен човек си, но ще бъдеш с 1-2 деца от него...
Това "нямам какво да направя, нямам къде да отида" е най-невярното твърдение, винаги има начин- търсене на работа с настаняване за трамплин към после по-добро, наемане на стая и работа дори на мин. заплата на първо време, всяка опция е по- добра и с възможност за по-добро бъдеще пред абсолютно "заробване" чрез натиск и манипулация с човек който не уважава личността ти, не приема изборът ти дори за най-важното (това са психопати обикновено, не ми вярвай, говори с психолог или дори психиатър-попитай).
Не си съсипвай живота!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a6c6ffb169
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Авторке, време е да престанеш да се изживяваш като дете, дете си била преди десетина години. В момента си млада жена, която има връзка и прави секс с мъж и трябва да се държиш и мислиш като такава. Не те знам какви компромиси си правила (всеки прави такива, щом живее с други хора), но си ги правила преди всичко не за него, а за себе си, заради твоето желание да си с него. Ти самата пишеш "Аз много обичам този човек, от момента в който го видях исках това да е моят човек...". Като ти тежи да се съобразяваш с друг и да правиш компромиси, просто не ги правиш, поемайки риска да останеш сама. Което пък изобщо не е толкова страшно. Любовта не се мери на кантар- ето, аз направих това и това за теб, ти сега ми го върни. Никой не е длъжен на никого. И не дава любов ей така, от съжаление или алтруизъм.
Във връзката ви е настъпил момент, в който трябва да си изясните вижданията и приоритетите за бъдещето си, съвсем сериозно и като зрели хора, не като объркани деца. Това е въпрос само между вас двамата. Ако не вземете общо решение, добро и за двамата, разделете се и толкова. Всеки да си търси, каквото желае и каквото му трябва. Грешка е да родиш дете, което не желаеш и не си готова да гледаш, само защото приятелят ти го иска плюс майка му, баща му и не знам си кой. Така мисля аз, не съм човек, много склонен на компромиси, но съм за ясни и точни отношения. Не одобрявам лъжи, премълчавания и разни игрички за печелене на време.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b158d2113d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Той от ромски произход ли е?
Нямам познат, който на 26 да е с 2 деца.
Рано ти е още, ако те притиска, значи това НЕ Е твоят човек. Той си търси крава за разплод, не приятелка.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e2d199acce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, ако имаш роднина с деца отидете при тях за няколко дни да видите каква отговорност е, но не да са децата на 2, 3, 4, а бебета, въпреки, че и другите деца са трудни за гледане. Изобщо с децата животът ти се променя, ако нямате помощ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d2b12db0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега ще ти напишат да го напуснеш, да си живееш живота и всички останали неща, знаеш ги, ако четеш тук. Аз ще ти кажа няколко неща. Първо, идеален човек няма, твоя също не е. Второ, ако се разбирате и всичко ви е точно за момента, имате и финансова възможност(което не значи да осигурите и внуците си до 9-то коляно), може да опитате да имате деца. Трето, винаги ще те е страх, докато не се случи. То си е страшно, трудно и неприятно да раждаш, макар да съм мъж, така ми звучи. И аз не бих искал да раждам, но такъв е животът и така се продължава. Четвърто, няма да си на 21 винаги. "Животът е пред теб" са тра-ла-ла приказки. Бързо минава времето и неусетно. Не казвам "прави го" или "не го прави", казвам ти факти. Никога няма да си готова напълно, както човек не е готов да си смени работата, да прави промени като цяло. Не всички хора, има си и супер пробивни, но като цяло повечето не искаме да си избягаме от комфорта, който сме си създали. Това е много удобно и много неправилно, за съжаление. Все пак аз ви желая да имате хубаво семейство и деца и да сте живи и здрави, пък каквото изберете/се случи!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c1c3652fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   На 26 бил закъснял?! Хахаххаха
НИКОГА не раждай деца, щом не си сигурна, основната тежест по отглеждането им пада на жената, като в България почти винаги изцяло върху жената, много мъже нямат навика да си гледат децата нито като време, нито като финанси. Да не говорим ако, не дай си Боже, се разделите с твоичкия - малък шанс да си намериш след това друг свестен мъж. Бг мъжете бягат от самотни майки, били ремарке за тях.... А, и най-важния въпрос - ти на 21, той на 26, отде пари за гледане на детенце? Не позволявай да станете гюле на шията на родителите си, както много мои съученички, всъщност всичките ми родили съученички ги издържат родителите им, гадженцата им на по 23-27 не ги издържат и не са в състояние да го правят.
Ж22, с приятел на 30 и без деца

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e3a9070708
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип е много хубаво да си млада майка. Аз винаги съм искала деца на около 20, но срещнах подходящия мъж по-късно и станах майка за първи път на 30. Човек никога не е готов, аз също не бях до последния момент. Отговори си на въпроса какво искаш да постигнеш преди да родиш - следване, работа, пътувания. След това обсъди желанията си с твоя приятел. Ако имаш добри аргументи, той ще те разбере и ще ти даде време.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 16317e7222
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много ти е рано. Първо ти трябва професия.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 57e26bc0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   В днешно време, до към 30-35г. сте деца и ако не са вашите да "помагат", сте за никъде...

Ти на 21г. няма ли да учиш или нещо друго относно личностното развитие, или си решила да си необразована майчица, която се занимава с маджата и гледа турски сериали и тъпи предавания и разчита за всичко на мъжа си?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2d5663d0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Детето трябва да е желано от двамата. Просто се разделете. Още си малка, а основната грижа и отговорност ще е твоя. Просто му постави ултиматум -или те чака 4-5 години, или край.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 90bd125339
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Наистина си дете, изчакай малко с децата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 04741f579b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Еми послушай човека, разделила се с приятели, сигурно някои наркоманчета, като има пари и родата помага прави дете сега, иначе все няма да дойде времето.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 990884deda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не разбирам какви са тези коментари "никога няма да си готова". Това изобщо не е вярно! Или поне за огромната част от жените, които аз познавам!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b65a41089a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От авторката:
Благодаря на всички, много сте мили и смятам, че всеки от вас има право и найстина сте полезни на останалите хора.
Радвам се, че има такъв сайт в който може да споделяме и да се подкрепяме, очаквах да срещна честно казано повече критики, по принцип хората около мен са такива.. но останах приятно изненада. Четейки вашите съвети ме отпусна това чувство за вина, което изпитвах, благодаря ви :)

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: e9cccb5988
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Случила си на човек, притиснат от роднините и обкръжението си да има деца а ти самата още не си готова за семейство. Всеки човек съзрява по различно време - кой като млад, кой като вече е нагазил сериозно в живота. Ако вие двамата сте заедно едната страна ще страда - ако ти избързаш единствените щастливи ще са може би роднините на твоя приятел. Не бива да се оставяш на хорското мнение да диктува твоите решения.
Родителите на момчето не му влияят много добре съдейки по писаното от тебе. Може би си имат своите причини но е некоректно да се месят във връзката ви и във живота ви като цяло - вие двамата сте големи хора и сами решавате за себе си
Посъберете средства и се разберете да заминете нанякъде, например в някой друг град или държава за да се отделите от влиянието на роднините му - под техен натиск може да вземете пагубно решение и да се окажете във загубила позиция и само да си пропилеете времето
Проведи сериозен разговор със приятеля си и го попитай той наистина ли желае деца или е защото родителите му го притискат.
Ако не се чувстваш готова направи някакъв компромис със него - да почакате малко или да се разделите. От теб и от него си зависи
Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker