Интелигентен, чаровен, романтичен, но не работи, а иска дете.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Интелигентен, чаровен, романтичен, но не работи, а иска дете..
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 3403 пъти
Здравейте,
Нека и аз да споделя нещо, защото ми тежи и съм объркана и буквално не знам какво да правя. Ще бъда малко по подробна, за което моля да ме извините.
Жена на 33 години съм. Преди шест години се разделих с бившия си приятел, който ме обожаваше. С него не съм имала никакви проблеми. Грях ми на душата, много ме обичаше това момче, не знам обаче какво ми стана, но го изоставих заради сегашния, който ме плени не само с визия, но и с маниери и поведение. Бях като омагьосана. Майка ми и баща ми не го харесват, но нищо не казват стискат зъби заради мен. Майка ми един път само се изпусна нервите и ми каза онова момче те обичаше, а при този не е любов, а лигавене. От три години имам собствено жилище, благодарение на родителите ми. Те продадоха имот и отделно имаха и спестявания, дадоха ми парите, за да си купя апартамента. От тях повече абсолютно нищо не мога да искам. Те са направили повече от необходимо за мен. Брат ми, макар и по-малък от мен каза на баща ми, че не иска пари и нека мен да подсигурят, защото съм момиче, а той сам ще се оправя в живота. Чувствам му се длъжница.
От шест години сме заедно със сегашния, от три години живеем в моя апартамент. Преди това той живееше с родителите си. Иначе е на моята възраст, начетен, ерудиран, завършил СУ, свири на китара, пише стихове, абе душата на компанията. Красив, романтичен, готов винаги за секс, спортува, грижещ се за себе си, дори готви и помага в почистването. Няма обаче шофьорска книжка, не било нужно, няма официално и един ден трудов страж. На практика не работи. Преди да срещне мен е бил на издръжка на родителите си. Имал е студентска любов, после още две приятелки, но нищо не се е получило. Отвреме-навреме го викат да помага за някакви социологически проучвания и му плащат 300-400 лв., но това е инцидентно и въобще не може да се говори за доход.
Не съм меркантилна, сами разбирате, но тази негова пасивност започва да ми тежи. Отгоре на това той иска дете, а също, но как? Говоря с него да започне работа, но той си намира оправдания, че се е парил много пъти, работодателите у нас били свине, сега има и ковид било опасно и т.н. Понякога се изнервя много и се сърди, когато го заговоря на тази тема. На въпроса ми как ще гледаме дете? Отговорът е : все ще се оправим някак си, има и по-тежки случай. Просто не знам, някакси не се успокоявам, напротив ставам все по нервна, часовникът тиктака, а аз се страхувам..
Заплатата ми е чисти 1100 лв. Не са много, но за нашия окръжен град е сравнително добре. В деня на заплата му остовам 300 лв. да има за месеца, по 10 лв. на ден. Ако нещо не му достигат иска от родителите си. Работата ми е изморителна и нямам възможност за втора работа събота и неделя. Много ми трябва кола, но не мога да спестя пари, за да купя дори и втора ръка. В съботя и неделя стоим като пенсионери в къщи, единственото разанообразие е да отидем при мойте или неговите родители. Мрънка, че не водим социален живот и не каним вече приятели у нас. Вярно е, че преди канехме, но сега му обяснявам, че парите не достигат и той пак се обижда. Съгласете се, че да поканя 4 човека на гости в къщи, с нас стават шест са необходими мин. 50 лв , а за алкохол да не говорим.
Казвам ви, страхувам се за бъдещито си, а камо ли ако родя дете! Тук не става дума за любов към партньора, а до способността му да издържа и гледа семейство, и да поема отговорност.
Всъщност вече си задавам въпроса дали човека до мен ме обича ? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 2 години, 9 месеца
hash: c335acbec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Това... сериозно ли е? Живяла съм с човек, който развиваше същите теории и на 40 го гледаше баба ми с пенсията си, но пак не мога да повярвам. Особено на фона на тея мъже/женомразки теми, които се изливат непрекъснато.

Все пак: този пич е мързелива пиявица, която чака на техните или на теб да го издържат. Като видях, че му оставяш по 300 лева, за да има 33-годишен мъж джобни, щях да падна. Не е проблемът във вируса, в работодателите или в астралните мамалиги, човекът просто се е прехвърлил от един гостоприемник на друг и смуче до откат. Така ще си го гледаш цял живот, а ако имаш неблагоразумието и дете да му родиш, всичките разходи ще ги покриваш ти и родителите му. Затова и приказва така - щели да се оправите, имало и по-тежки случаи. Много ясно, нали си има крави, от които да дои, а на вас ви е толкова акълът, че продължавате да го издържате все едно е слабоумен. Да ти кажа не е той виновният...
Сядаш и му казваш, че или трябва да си намери работа и да си делите разходите, като той поеме по-голямата част поне временно, защото живее в твоя апартамент и досега си го издържала на всичкото отгоре, или да се връща при мама и тати, които ще го дундуркат, докато не умрат. Егати възпитанието, егати чудото.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 126fc4680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Без значение дали те обича или не, не знам как не му е неудобно да живее на гърба ти толкова години. Правилно си преценила, че не става за баща на този етап. Срамота е млад и здрав мъж да не работи. Какво прави твоят хубостник по цял ден, ако не е тайна? Ако ти и родителите му му спрете кранчето, бързо-бързо ще си намери работа. Аз лично нямаше да издържам такъв и един месец, ти не знам как си се примирила с това положение толкова време. Кажи му, че искаш да се смените - ти да си починеш от работата, да родиш и да гледаш деца, докато той те издържа няколко години. Ако те обича, ще намери начин да промени ситуацията. Ако ли не, само си губиш времето и съответно - шанса за истинско семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cff17ba6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

3.   Това за парите и мързела му веднага обезличава поне 80% от другите му качества -ебач ,свирач,красавец и тъй подобни ,ако беше на 20г ще си кажеш Ок ,но на 33 извинявай ,това си е търтей
М36

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 38f79e6243
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Ако иска да сте заедно да почне работа. Как ще му оставяш и пари, той май ти е дете, а и още едно искаш...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 875fdc82c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   За какво си с него?! Къде виждаш романтика-мърморко, на който целия му свят крив и му трябват джобни. Нищо не прави, но пък много знае. Красив бил и правил секс. Леле!
Майхай този паразит!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 08765884c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

6.   И това е поредна измишльотина от психолог или повярвал си. Не си играйте да коментирате.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 77f7cf6daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

7.   С две думи - имаш мъжка държанка.
Дали те обича? Сигурно, по начина по който паразитът обича гостоприемника, от когото се храни. Какво да правиш? Спри му кранчето, тези 300 лв ги спестявай и си купи кола на старо. Ако си твърда и неотстъпчива, сам ще се махне.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7ee5e30f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

8.   къде да намеря такава жена майка му стара.
6000 ми е заплатата, имотни проблеми отдавна решени.
Подържам се.
Няма и няма за мен. Някой/някоя ми е направил магия.
Заговарям куп жени, срещи и пак не става

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b0b44d79dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Този човек няма да се промени. Не и на тази възраст, не и щом има кой да го храни. Газ, мас и оцет за този - тоест разкарай го тоя, той мъж няма право да се нарича, ти за баща го гласиш?! Ама и ти толкова ли се мразиш, че живееш с тоя плужек?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eaf4393f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пише ти мъж, на 35, който работи от 20 годишен. Докато учех, бях умрял от глад, тъй като заплатата покриваше образованието ми с малко отгоре. Влачех се по рейсове, докато другите купонясваха, аз седях в къщи. Сега взимам над 3к заплата, не мога да се оплача финансово, макар че ми малеят, но пак нямам достатъчно свободно време за себе си. Работя от 8 до 10 часа на ден, имам много отговорности и голям стрес. Имам моменти, в които с часове и дни не мога да си избистря главата от служебните проблеми. Като съм отпуск като сега, първата седмица се настройвам за отпускане и евентуално втората се отпускам. След работа съм като пребит и рядко имам желание да изляза да изпия едно кафе, като шанса за финес и други дивотии е 0.

Написах това за да ти кажа, че ако си ми в къщи , вероятно няма да ти хареса да живееш с мен поради горе изброените причини.

Хора като твоя приятел избягвам на всяка цена, независимо дали става дума за мъже или жени. Вероятно не са лоши, забавни са безспорно, очарователни също, но ме притеснява факта, че са безкрайно безотговорни.
Човек който има време за 120 неща на ден, обикновено някой му покрива масрафа или се занимава с неща, които един ден ще му вземат съня.
Не знам какъв съвет да ти дам, сложно е.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8f11a5fb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   8 ако бях свободна, щях да си помисля. Зависи и ти каква търсиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50c2231faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На другия полюс::::покойният ми мъж/почина преди 8 м. от коронавируса/ беше тираджия с 4000.00 лв. заплата и ни издържаше всички-мен и двете ни големи деца,които работят и имат семейства и деца,а той помагаше с пари на всички ни.Сега аз се справям сама с 800.00лв. месечно и не съм в тежест на никой.Тоя търтей сега го мързи да работи,а после????Детето е отговорност и ако го искаш,поемаш я.Всичко му даваш и го издържаш като кьорав,а той може и да ти бие шута,ако намери по проста и богата от теб.Слез на земята и го разкарай.Ще си намериш стойностен мъж.От жена на 57г.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

13.   В тази история се случва същото, което огромен дял от българките стоварват на мъжете до себе си като оправдание да не работят и да искат да бъдат изцяло на тяхна издръжка: "Не съм в настроение", "Страх ме е", "Навсякъде ме използват работодателите", "За такива пари не си заслужава да се трепя" и т.н.. Просто ролите на мъжа и на жената този път са разменени: той предлага ебане, приятно за теб физическо излъчване, нерви и сърдене, а ти работиш и го издържаш.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ee594f7605
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

14.   Стига бе, кифлоприземител, къде ги намираш тия жени. Аз не познавам нито една такава, ти само такива виждаш. От някое село ли си? Във всяка тема - едно и също. Нищо общо с реалността. Но може пък и в някое село някъде да е така, както ти го описваш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9e2e0a3e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Ако не съм била в подобна ситуация щях да кажа, че е измислица... Но уви.
Запознахме се с него когато бух на 16, а той на 21( студент). Леле ама готин, висок, интелигентен, забавен... нали се сещате за една малка пикла какво означава това- загубих си ума.
Три години поддържахме връзка от разстояние. Няма да коментирам как този негов образ се разпадна във времето, а ще стигна момента, в който той се превърна в твоя "мъж".
Аз вече завършила висшето( на 22г.) започнях веднага да работя. ( Преди това нашите ме издържаха колкото могат, а аз работех летата.) Той, макар и зявършил вече 2 висши, така и не започна работа. Взимаше скромен наем от един малък апартамент и в общи линии аз го хранех.
Аз като започнах работа изведнъж той взе да остава все без пари. Не ми искаше устно, а директно ми преровяше портмонето зарнякой дребен лев. Караше колата ми. И започна да пие бира... от десет сутрин. По цял ден. Всеки ден.
Бях с него 9 години. Най- хубавите ми. На почивки и въобще някъде да идем ставаше след зверско мрънкане от моя страна. Пък и аз плащах някрая. Дрехи взех да му купувам, че като просяк взе да върви.
Вкъщи нищо не пипваше. Живеехме в негов наследствен имот. От самото начало бях против. Да не каже, че в дома му живея и се възползвам. Както и стана накрая.
Сметките от самото начало аз плащах. Или му оставях пари. Така бях първи курс, когато една зима се прибрах и нямаше ток. После той изплю камъчето, че не беше плащал тока 4 месеца(!), защото ме трябвали пари за не мога да си спомня какво. Аз не знам как не го бяха спряли по- рано...
Та... освен всичко това като отидох в неговия "дом" нямаше един килим, нямаше пералня, нямаше диван дори. Зимата студ колкото щеш- свираме се в една стая, че дапне плащаме много ток. Забележки ми правеше, че се къпя всеки ден, голяма сметка щяло да дойде...
Спирам до тук, че ме е срам от себе си.
За дете с него сериозно не сме говорили. Темата за брак също не повдигна, слава Богу.
Един ден просто ми писна, имахме и други проблеми( беше и агресивен) и просто безпда му казвам се изнесох. Ама всичко, което се сетиш, което бях купила.
Пуснах ключа в пощенската кутия и никога не погледнах назад. Зачеркнах 9 години от живота си ... много лесно.
Ама на пръв поглед лесно.
Как се разви живота за мен след това?Запознах се съвсем случайно със съпруга ми. Някъде година и малко след предната ми връзка се омъжих. Две години след сватбата родих дъщеря ни и сега живея на около 13 000 км от ония темерут, който ми открадна младостта.
Поуката сама можеш да си я извадиш. На мен ми трябваха 9 години и много, много нерви, компромиси, сълзи, гняв, дори болест , че да се светна, че нещо не е наред.
За забавление, за еднократен кеф твоя става вероятно, на за да е мъж и глава на семейство си трубват топки.
Не изземвай тази функция на мъжа! Не бъди силната за двама това ще те убие. Две деца не ти трябва да гледаш. Ще срещнеш голям, отговорен партньор, с който наистина да се почувстваш жена.
Пожелавам ти го от все сърце!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 060a856c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Според мен темата е измислица. Но дори и да не е съд сигурност не си единственият случай. Хванала си се с мързеливец и мрънкач. Оправяй се, голяма си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d58b99e0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

17.   Измислена история, викате, а?!. Питайте бившата ми, която ме изостави за такъв романтичен дали е измислена? Слава Богу децата ни бяха пълнолетни. Само тя работи оня го дава интелектуалец.
Тя получи преплитане на червата. Спешна операция. Оня нейния няма пари. Дъщерята вика тате помагай майка ми е. Тате, плаща.
Ходили на разходка в планината, ама объркали пътеката. Някакви спускаше се колоездачи ги помели и двамата, а те избягали. Айде татко пак да плаща, а оня и осигуровки няма.
Накрая тя го изгони, оказа се, че да живееш сам е в пъти по добре отколкото с романтичен хрантутник...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4c209f3de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

18.   За секса може и да се иска красота , но за да гледаш семейство и имаш нормален живот се искат пари. Така че внимавайте кого си избирате …

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a52daeec57
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

19.   Жена съм и не знам как ги хрантутите разни такива отрепки и псевдоинтелектуалци. Мъж да няма книжка и кола? СБОГОМ! Целта на всяка моя връзка е дом и семейство. Мъж без ресурси е негоден за тази цел. Един мъж трябва да работи, да може да се грижи за себе си и най-вече да държи на думата си. Разни лиготии и превземки не са част от един нормален “мъж”. За дете не знам как изобщо мислиш и кога след като ще излезеш в майчинство (евентуално) и ще получаваш пълна заплата 1г. а след това какво? Разларай го този, докато още си на някаква поносима възраст. Търси си нормален мъж и зарежи това кой как изглежда. Това НЕ Е от значение. Красота дом и семейство не гради, къща не върти и дете не гледа.

Съвет: прибери се вкъщи и му събери багажа, искай си всички пари назад обратно и когато следващия път ти мине през главата да оставиш на някого 300 лева джобни се сети, че ти успешно си издържала и отглеждала един паразит 6г., които са ти коствали уважението на близките (а и на околните повярвай ми), финансова нестабилност, много нерви, и не на последно място времето и способността да имаш дете. Късно ти е, но следващия път като усетиш такива наченки в някого БЯГАЙ.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

20.   Номер 14, в село България е така при жените в детероднавъзраст. С редки изключения.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 54e282024b
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

21.   На кифладжията една курва му изневерила и вече всички жени са курви. ОК, наранен си, ами изкарай си главата от задника и ще видиш, че има и некурви. Аз какво - първата ми като беше пача, трябваше да рева денонощно по форумите ли? Търсих и намерих свястна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eaf4393f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

22.   До 19. Цитирам те :
"Мъж без ресурси е негоден за тази цел. Един мъж трябва да работи, да може да се грижи за себе си и най-вече да държи на думата си."


Мъж в различни етапи от живота си може да остане без "ресурс". Ако вземеш някой с "ресурс" , направите семейство и остане без работа какво ,ще избягаш веднага ли ? И като се заговорихме .. Ти какъв ресурс носиш в къщи ? Бас държа че взимаш 600 лева, ама имаш очаквания на принцеса.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

23.   Номер 21, вместо с тона и изразните си средства да излагаш на показ що за душа носиш, по-добре да беше внимавал като четеш мои мнения, в които често пиша, че има и свестни жени. Просто са рядкост. Но ти предпочиташ да си затваряш очите за това и да четеш избирателно между редовете. Твое право е да се самозаблуждаваш и аз няма да ти го нарушавам. Не се усещаш, че всъщност ти мрънкаш с това си мнение. Още самото обръщение, с което започваш, дава ясна представа за културата ти. Пожелавам ти да си щастлив! Защо точно това ли? Защото истински щастливите хора не пишат по такъв начин като твоя.

Що се отнася до любовта, това дали ще срещнеш или не човека за теб не е въпрос на търсене, а много често и на късмет. Също и на условия, местоживеене, възраст, ген, среда на работа и общуване, здравословно състояние, себеосъзнаване, разумно избиране към кои хора да насочиш вниманието си и прочее. Освен това, отношенията зависят от двата души, така че за да се получат нещата трайно и по истинския начин, задължително трябва да има взаимност и изградено уважение, като в същото време не бива никой от двамата да прави опити да се представя в изкуствено добра светлина в първоначалния период на опознаването. Точно последното обаче се случва твърде често и затова много хора впоследствие започват да установяват различия между думите и действията на другия (и мъже, и жени се случва да лъжат).

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 54e282024b
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

24.   23, ау колко сме сдържани, възпитани, интелигентни и... неразбрани. Изразните средства са точно, за да ти светне лампата и да те шокира. Завършил съм елитна гимназия и елитен университет, мога да се изразя и като професор, и като профан в зависимост от целта. Щом има и свестни, не разбирам защо денонощно ревеш по форумите. Като има, излез и ги намери. Само с реване какво променяш? Явно имаш емоционална потребност да се изживяваш като жертва, но не осъзнаваш, че това произлиза от болката и не ти носи никаква полза. Дори самият ти ник подсказва за болка в душата ти, пораждаща желание за реваншизъм, вместо да се опиташ да промениш нещо. Една кифла ме наранила и затова ще "приземявам" всички кифли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c111f167f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

25.   24, изхвърляш се. Ако беше следил коментарите на кифлоприземителя, щеше да знаеш, че има много повече опит с жените, отколкото ти.
Ама, айде! Нали си високоинтелигентен и високообразован, що па да не вземеш и ти да дадеш малко цветущ акъл...?

Мод: от къде пък разбра колко опит има човека, ми е много итнересно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 54e282024b
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

26.   25, не знам колко опит има, ама не му е помогнал особено, щом не е успял да си намери свястна жена. То като няма никой на горния етаж и през 300 жени да минеш, пак не ти увира акълеца. И между другото ти в качеството си на какъв се намесваш в нашия спор? И ти ли си сложил всички жени в кюпа заради една курва, че подскочи така като ощипан и го прие лично? Или завидя, че някои мъже имат свястна жена?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b647336e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

27.   На този му събирам багажа и го изхвърлям от вкъщи моментално. Егати разглезения паразит. Ще събереш за кола - когато спреш да го изхранваш този. Мързеливец, свикнал да смуче докато има от кой. Я да те нямаше теб и техните, да видим как щеше да е. За дете от този не си и помисляй! Само ще си досъсипеш живота!
Събирай му партакешите и да си ходи!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 33ea7d9b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

28.   Ох, как се посмях. Ама той убавец бил, свирука на китара и ебе като Бог. Ама тя се жалва...

Майка ти и татя ти са живели малко повече от теб и видели малко повече от теб. И твоя акъл ще дойде някоя, ама ще си тряскаш главата в ръбовете още малко.


Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f8b6617db9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

29.   Ееее не може миличка хем хуя в путката хем душата в рая…….



Интелектуалната вейка ще ти надуе тумбака инцидентно, ти на тая възраст няма да искаш да го махаш, после ще се разделите, понеже ще ти дойдат в повече две деца и вече с тамазлъка, ще имаш кандидати предимно за чук и бек. Класика!






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

30.   Номер 21/24/26, истински умните хора нямат нужда да се хвалят колко са умни, особено пък по такъв начин като твоя.
Отношението на един човек към друг такъв говори пряко за това какъв е първият. Излишно е да вадиш в твоя подкрепа димпломи и образования, защото по начина ти на писане нещата си личат най-добре. 100% от хората могат да бъдат и любезни, и груби, но всичко е въпрос на личен избор кой какъв да бъде в действителност. И аз бих могъл да употребявам по твой адрес изразни средства като твоите и да те направя на две стотинки, но не го правя, защото просто не съм такъв човек. Това е огромната разлика помежду ни.

Това обобщаване с "всички жени са курви" го повтаряш само ти и не се усещаш, че колкото и напъни да правиш, не можеш да внушиш на четящите, че това са уж мои думи. Лесно може да се провери какво съм писал из темите и никога не можеш да намериш нещо подобно, написано от мен. Знаеш ли защо? Защото точно ти пишеш такива неща, а не аз.

Що се касае до житейския опит и взаимоотношенията между хората, той бива и добър, и недотам добър. Най-добре можеш да опознаеш някого, когато сте попаднали в труден момент, а не когато всичко е минзухарчета и пойни птички. Едва тогава установяваш редица неща и за себе си, и за тези около теб, тъй като сте поставени в условия да се справяте с необичайни в ежедневието предизвикателства. А те изискват сила на духа и способност да се напасваш спрямо променливите условия. Много хора точно в такива трудности установяват, че човекът до тях не е точно това, за което са ги считали преди това. Дори понякога изненадваме и самите себе си.

За любовта и късмета в нея вече писах и няма да повтарям. Нещата не се случват с "излизане и намиране" (както се изразяваш), а зависят от поредица от условия и пак няма гаранция, че ще се получат, дори и хората от двата пола да са читави. В мнение 23 можеш да прочетеш по-подробно за това. Жените не са предмети по улиците, че да ги намираш. Ако имаш друга гледна точка, можеш да я изложиш с доводи. Ако съумееш да го сториш и без нападателен тон, още по-добре (ако си мъж, а не насъбрала яд жена, пишеща от името на такъв).
Когато съм бил в сериозни отношения с жени в продължение на години и всичко е било по мед и масло, никога не съм си позволявал да се бия в гърдите колко съм умен, можещ или знаещ, спрямо хора, които са били необвързани в същото време. Защо ли? Защото това няма нищо общо с успеваемостта на хората, нито би значело, че аз съм с нещо повече от тях. Такъв повърхностен начин на мислене е заблуждаващ. Животът е една постоянна променлива и днес имаш, утре може да нямаш, а вдругиден пак може да имаш.

Ако изключиш половия живот от схемата, ще установиш, че повечето двойки всъщност нищо друго не ги свързва и далеч не са толкова сплотени и щастливи, колкото привидно изглежда отстрани. Огромен брой от тях биха се разпаднали без интимности дори и само за месец. Или, ако жената не изглежда по същия начин. Или, ако мъжът не притежава това, което в момента има. Подбудите на различните хора да са с някого са най-разнообразни и не се свеждат единствено до взаимност и искрена безусловна любов. Мнозина са по-щастливи, бидейки необвързани.

Грешиш и за подписа ми тук, че уж бил израз на болка по някаква си кифла в миналото или на желание да си го връщам на кифли. Ако някой друг се подпише като "Умен, скромен и щастлив в живота", мислиш ли, че щяха да го помислят за точно такъв? ;) То и много хора от двата пола се мислят за свестни, но действията им във времето показват най-добре кой какъв е.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b94ce7f3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

31.   Е, щом си видял само хвалба в коментара ми. Дадох ти само пример, че от реване по сайтове нямаш полза, ама ти от нужда от изживяване като жертва пак си го извърташ да ти е емоционално комфортно и да оправдаеш ролята си на жертва. Виси си по форумите и се самосъжалявай тогава, нали това искаш да чуеш, ето казвам ти го, щом за теб душевния комфорт е по-важен. Ти не искаш свястна жена, ти искаш да имаш оправдание да нямаш такава. Аз исках само да те провокирам да се замислиш, че си се фиксирал в една изневяра, но явно ти не си готов да си извадиш главата от...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 662eb676d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Мъж на 33г. православен християнин, интелигентен, живея с родителите си, не пуша и пия, ток, вода, интернет и храна се покриват от техните пенсии, имам средно образование специалност двг, технически грамотен, също така и категория Ц и право на управления на пътно строителна техника, компютърно грамотен.

Нямам жена до себе си защото не изкарвам пари, а не изкарвам пари защото нямам стимул и не намирам смисъл да ги печеля.

Живея в окупирана територия която се "управлява" години наред от явни престъпници държани на влас от окупаторите с компромати или просто си избраха продажници и егоисти които да им служат.

На територията цари ултра корупция, беззаконие и простотия, не работеща съдебна система, здравна и образователна система, унищожена укономика и пройзводство.

Съмнителни типове и явни престъпници набедени за бизнесмени развиват "бизнес" на територията и подхвърлят трохи на робите колкото да на умрат от глад. За уважение е дори смешно да се говори, всичко е печалба, печалба и пак печалба, на който не му харесва да си ходи, гладни и амбицирани роби много.

Успех с амбициите за пари и лесен живот и раждането на нови роби, антихриста няма нужда вече от тях и текат процеси за съкращаване на населението но вие си раждайте и чудете как да ги осигорите тези деца, кой ще ги лекува, като от територията избягаха и продължават да бягат всички лекари които си разбират от професията, кой ще ги учи на човечност когато в училищата се заличава историята на тази държава, а църквата съществува само по празници.

Жертвате душите и същноста без да осъзнавате в дългосрочен план че това ще бъде много болезненно за много от нас и за тези след нас, жените ги разбирам до някъде и желанието им да родят, но живеем във времена в които това става все по-трудно и невъзможно, а те отказват да го осъзнаят и тичат след болни амбиции и илюзии пропагандирани денонощно по телевизия, радио и интернет, лъжи че със следващо правителство от нови престъпници жадни за влас всички ние заживеем по-добре и така избори след избори, години след години, само избран слугинаж заживява по-добре, всички останали вървите от зле към по-зле и после умирате и оставята тези след вас да се оправят...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 68e421c4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Мацка, аз съм на 22 и съм осъзнала, че такива вятърничави мъже НЕ стават за връзка и дори за донор на детето ти - щом един мъж е неспособен дори и хипотетично, ако жена му остане без работа за кратко време да я издържа, значи не става, какво остава за деца. Деца се гледат с пари, не с усмивка. Да не говорим, че генът си е ген, ще стане същият търтей като баща си и ще развива същите теории. Имам подобни познати от мъжки пол. Освен за еднократен секс, ако съм загоряла, за друго не стават.
И да, това е честа българска картинка, колкото и тука да се пишат женимразки теми, жените масово издържат мъжете си, а не обратното. Чудя ви се на акъла. Мерилин Монро го е казала и следвам тази есенция, много е вярна - с един мъж трябва да ми е добре, зле мога и сама да живея. Стиховете и китарата му плащат ли ти сметките? Едва ли.
И за протокола - работя от 16-годишна, случвало се е приятелят ми да ме издържа, както и аз него. Затова сме двойка да си помагаме, но не и единия да лежи на гърба на другия, както е при вас!
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 21a6353066
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   До 33. Какво правиш по цял ден?
Авторката се претрепва от работа, за да издържа любимия, а ти...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: faba492e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Ако темата е истинска...
Това че свири на китара, е много готино. От свирене на китара също могат да се изкарват някакви пари. Вярно, че много малко, но все пак ще бъдат негови и заработени по честен начин. Може да се събере с приятели музиканти и да свирят заедно по пиано барове, клубове и др. След като пише стихове, сигурно и песни би могъл да пише, така че ще могат да изпълняват и собствени творби. Хем ще прави нещо, което харесва, хем ще изкара някое левче от това. Но така да лежи цял живот на чужд гръб, не знам как не го е срам. Жена съм и не бих могла да бъде издържана от партньора си, а не мога да се представя за достойнството на един мъж какво би означавало това...

Към другия младеж бих искала да се обърна също.
№ 33, световната конспирация я има, вярно е, но това по никакъв начин не ти пречи да работиш. Написаното от теб е вярно в голяма степен, но не е оправдание за целта, за която го използваш. Имаш образование. Не искаш ли да направиш нещо градивно с това, което си учил? Може да се полезен на хората (имам предвид обикновените хора, не лъжливите политици, които експлоатират народа и точат евро фондове). Вапцаров е мислил горе-долу същото за системата, но е работил.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0d51f75110
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   "На въпроса ми как ще гледаме дете? Отговорът е : все ще се оправим някак си, има и по-тежки случай." - целта му трябва да бъде да не бъдете тежък случай, да не те поставя в трудни ситуации. Поздравления! Ти ВЕЧЕ си имаш дете!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 662eb676d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   33. съм. хаотичен отговор на 35. и на 36. жалко че сайте не предлага опция за дискусия в реално време тип чат.

От както завърших средното си образование си стоя в нас, нямам 1 ден трудов стаж и така вече 10 години, от начало просто исках да си почина година-две от системата на обработка на съзнанието на съвременния роб, а именно събуждане и заспиване по график което започва още от детцката градина и продължава през целия живот.

Убивах времето във виртуалния свят и не защото не исках да правя нищо във реалният, а защото виждах несправедливоста в която минава човешкият живот, несправедливо разпределени ресурси от всякакъв харахтер, също така целите които си поставях във виртуалния свят и игрите на компютъра бяха малко или много постижими и изпълними.

До като в реалният свят не можех да постигна нищо без да жертвам спокойствието си, душевното си развитие и усещане за свобода.

В реалният живот: Работа по 8-12ч на ден 5-6 дни в седмицата, никакво уважение, никаква защита на правата ти, заплащане колкото да оцелееш до следващия месец и то сам, какво остава за жена и дете, кола и разходите към нея, дом и разходите към него, ами почивка за по месец два пъти в годината...

"Не искаш ли да направиш нещо градивно с това, което си учил?"

Искам, нямах амбиции да записвам висше образование след средното защото не смятах за нужно, това с което исках да се занимава ми беше интересно още от детството, а именно камиони-пътувания, трактори, комбайни - селско стопанство, големи поля където си работиш на спокойствие и никой не ти се бърка през 5 минути.

Но това няма как да стане за сега когато твоят труд се оценява на това каква печалба си донесъл днес или загуба, когато не си ценен като човек, а само като работна единица все едно си машина без чувства и емоции с които днешните "работодатели" ни най малко не се съобразяват.

За тези 10 години на размишления аз вече не мога просто да започна работа дори и по специалноста която ми харесва, душевното ми развитие достигна до там че просто не искам, да ставам рано сутрин, да отивам да върша нещо 5-6 дни в седмицата, месец след месец, трупащо се еднообразие, неуважение от "работодател" евентуално от колеги поради трупащо се напрежение особенно когато се работи в колектив от хора. В държава в която ако нямаш пари и връзки нямаш и права, а само задължения, мачкан от същата тази държава вместо да ти бъде от полза да те подкрепя и насърчава да ставаш по-добър ЧОВЕК.

За да започна аз да допринасям към това болно общество което ние имаме днес, то първо трябва да бъде излекувано.

Давам пример от най-близката до мен свера на икономиката, земеделието което в момента е раздадено на няколко престъпни групировки.

Ако от мен зависеше това щеше да е стратегически отрасъл за страната който принадлежи на всички, получената продукция ще отива първо за ЗДРАВОСЛОВНОТО изхранване на обществото, в градовете и селата щеше да има кухни където тези които нямат възможност, да могат да се хранят 3 пъти на ден, но за да не възпитаваме мързел и леснаха храна щеше да се измисли схема от психолози как тези хора да бъдат стимулирани да вършат нещо полезно за останалите от обществото.

За останалите работещи и с покрив над главата си щеше да се намали работното време на 6 часа 1 час почивка, плаващо работно време и т.н автоматизация на пройзводството на местата където е възможно, вместо както е сега, да се наема човек за една длъжност, а в процеса на работа да се натоварва с допълнителни задължения и в крайна сметка той се натоварва психически и не свършва нито едно с максимална ефективност, до като в същото време други стоят без работа.

Образователната система ще бъде преработена и обединена с духовното развитие, не с тези фалшиви владики и попове търговци които христос изгони от храма.

Образователната система трябва да учи децата, подрастващите и техните родители първо на съпричастност, състрадание, милост, да дава свобода на развитие на интелекта на растящия човек и да внася корекции когато е необходимо през целият съзнателен живот, сега се обучават роби.

За здравната и правната система същото, трябва заедно с образувателната да наблюдават и възпитават човеци.

В дипломацията и взаимоотношения с други народи трябва да се гледа за общото благо и на двете(или повече) страни, и хората които заемат тези постово на дипломация и представят единият народ пред другия трябва да са много добри психолози и човеколюбци.

В новият завет е записано кодирано какво има да се случи и то се случва сега днес. На много от нас не ни остава време да се замислим над тези неща защото умишлено сме затрупвани с многобройни трвиални проблем които могат да бъдат решени за отрицателно време ако в управлението на този народ и държава застанат духовно извисени личност мислещи за общото благо, справедливост и развитие.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a52daeec57
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   До номер 22:

Жена на 25г.

Висше образование. Нетна заплата без бонус 2250 лева, собствено жилище ново строителство (2018), гараж, собствен автомобил BMW.

Да си жив и здрав.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Средно образование. Нямам заплата в момента, защото си почивам през лятото и само получавам 1000 евро месечно от акции. Живея по квартири от 15 години насам и нямам собствено жилище. Нямам гараж. Нямам БМВ. Каручката ми е такава, каквато сам съм си проектирал.

Да сме живи и здрави!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3654b35c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   (Пускам го за трети път, с недоумение защо предишните два пъти не беше одобрявано, след като е пряк отговор на лъжите по мой адрес на номер 31, които поради незнайна причина обаче бяха одобрени... )

Номер 31, жонглирането с думи като "жертва", "реване" и "да си извадиш главата от" не върши работа. С такива евтини похвати се пробвай другаде. Нещо много загрижен стана за мен; чак и си си повярвал, че знаеш по-добре от мен какво искам и какво не. :) След като за пореден път затвърди мнението, че си самовтълпяваш несъществуващи неща и се включваш само да плюеш и да наставляваш, оттук насетне всички думи са излишни.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 785481a3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   До 40, собствено жилище ново строителство или с парите на мама и тати, или заем, който трябва да се изплаща доста години, или пък нещо по средата от двете.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fd0baba24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

44.   Мъж на 33, прочети книгата Сговор на глупци от Джон Кенеду Тул, имя я в читанката. Там ще откриеш себе си, с много ирония. Книгата я препрочитам в момента за пети път, невероятна е. Ирония на обществото, нищо че е за Америка, но много приложимо за БГ днес. Когато майка ти и баща ти ги няма един ден, ти от какво ще се издържаш? Ще продадеш апартамента и ще се преместиш в гарсониера и ще живееш от разликата, само и само да не работиш? Жена нещо, връзка или те до една са в заговор срещу теб? Мамо, дай 20 лева да заведа на кафе едно гадже....Ами сега ако някой се разболее с тия пенсии изобщо как живеете? Питам и отговор не чакам...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 662eb676d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   От 33. до 44. Вие отговор може и да не чакате но аз ще ви отговоря.

Тази книга не бих я прочел дори и да ми платят, писана от някакъв издухан американски нехранимайко набеден за писател.....

На вас ви предлагам да прочетете "Светът под микроскоп" от Никола Николов, "Лъвът от Мосад" от Виктор Островски, прочетете Стар и Нов завет и размишлявайте. Прочетете за Шумерската цивилизация и ако имате потенциал може и да успеете да наредите пъзела на хомосапиенс. Но едва ли ще успеете като чета какви ги пишете....

"Когато майка ти и баща ти ги няма един ден, ти от какво ще се издържаш?"

Аз роб винаги мога да стана и да изкарвам пари за да се прехранвам, но не в това е целта.

"Жена нещо, връзка или те до една са в заговор срещу теб?"

Търся някоя както авторката на тази тема :)))
Но ако трябва да бъдем сериозни, аз гледам реалистично на заобикалящият ни свят и процесите които текат, ако прочетете стар и нов завет, там пише че първо беше създаден мъжа, след време е създадена жената от реброто на мъжа. Естественно ако го четете буквално това няма да има никаква логика за вас защото е кодирано послание. А за да придобие смисъл вие трябва да прочетете още много, но аз ще се опитам да ви го синтезирам накратко.

В началото така нареченият "Бог" създава мъжът Адам от кал, какво значи това, значи че е въглеродна форма на живот, потърсете в интернет информация за Съобщението изпратено от Телескопа Аресибо и за отговора на това съобщение който пристига след 27 години. Житните кръгове от Чилболтън. http://yourplac3.blogspot.com/2014/02/blog-post_16.html п.п все по малко става информацията за отговора на това съобщение в интернет, случайно..... едва ли!

Освен в библията където се казва че първо беше създаден мъжът Адам, Ванга също споменава за това в историята за Царичина, там е заровено двуполово същество от първите генетични ескперименти по създаването на хомосапиенс.

С каква цел е създаден хомосапиенс? Както ние си създаваме робот и всевъзможна на вид техника за да ни служи в добива на ресурси и преработката им. Тази напреднала цивилизация(Анунаки) създава човекът като инструмент за добив на злато.

В началото хомосапиенс е бил безполов, тоест за създаването е било необходимо синтезиране на ДНК.
Първите видове са били с огромни размери, над 7-8 метра височина(Нефилим), намирани са много такива скелети по цялата планета, има снимки на гиганти снимани до хора с нормален ръст за днешните стандарти, поради остатъци от това първично ДНК. Историята за давид и Голиат.

В библията пише че са живеели по 1000 години. Създателите поради някаква причина са започнали да съкращават размера чрез генно модифициране и продължителноста на живот също спада, може би заради изчерпването на златните ресурси и нуждата на по-малки "инструменти за добив" или пък поради прекалената консумацаия на храна поради размерите си.

За да се справят с проблемите на първите хора от психологичен характер те създават жената, отново описано в библията жената Ева от реброто на Адам, тоест подобен вид но с разлики, от двуполов първоначален вид се разделя на мъж и жена, тогава възниква и секса чрез който основната идеа е била жената да освобождава мъжа от натрупаното напрежение и второ за възпройзвеждане.

Вече имаме автономност на хомосапиенс. Златото намалява и Анунаки се изнасят от планетата, но някой представители(Исус Христос, Аллах, Буда и т.н) на тази напреднала цивилизация решава да продължи развитието на човека и неговата еволюция вместо да бъде оставен да се самоунищожи. За повече информация търсете в гоогле и ютуб превод и разгадаване на древни шумерски текстове.

Кой е Сатаната, Дявола или Луцифер както искате го наричайте, в библията пише че той е бил първоначално "ангел" като всички останали, но започнал да клевети останалите ангели да вреди на хомосапиенс и "Бог"(Главният в тази напреднала цивилизация) го изгонва от "Рая" заедно с други "ангели" съмишленици на луцифер.

В новия завет е описано че Луцифер идва на земята и му е "дадено" време да пакости и изкушава човешкият вид, това е тест за хомосапиенс "Бог" създател до какво еволюционно ниво е достигнал човешкият вид и заслужава ли да започне да се гледа на него не като инструмент за добив на ресурси а като нова интелигетна форма на живот във вселената.

Тези вреди и изкушения луцифер изпълнява чрез "богоизбраният народ" и специално жената като вид, също описано в историята за Рая, Адам и Ева, забранения плод и змията.



"Мамо, дай 20 лева да заведа на кафе едно гадже"
По кафета, дискотеки и т.н не ходя, "сборища на бесове" ;) и също така не си търся таква жена която ходи по такива места(а вече масово жените са такива), а пари за храна и вода ще се намери за мен и евентуална жена.

"Ами сега ако някой се разболее с тия пенсии изобщо как живеете?"
Майка ми е болна, не е на легло но нещата вървят на зле, пари за лекарства за сега имаме, проблема че здравната система на тетиторията е унищожена, и само човек с много пари и в други държава може да се лекува реално, а тук просто те поддържат полужив с неясни диагнози и проба грешка при лечение, кадърните лекари отдавна избягаха в търсене на по-добър живот и реално оценяване на техният труд и то не само финансово.

На всички телата ни ще умрат един ден, но душата(софтуера) на инструмента, биоробота хомосапиенс ще се връща отново в (хардуера човешко тяло) в зависимост от нивото на евюлюцията която е достигнала, дори хипотетично да допуснем че всичко това би могло да е така, всички ние в живота който ни остава сега трябва данаправим всичко възможно да променим изцяло живота който водим към по-добро и по-лесно прекарване при следващо "прераждане" в противен случай ние се обричаме на повече и повече страдание автоматично със всяко следващо поколение.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: af4998d22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Хаха чета и се забавлявам на чужд гръб.
Изглежда оптималния баланс и щастието в този свят и особено тук е за една много малка група хора.
Съвети е лесно да се дават.
Ясно е че без пари няма как да се гледат деца.
Не случайно сме на дъното по всеки един параграф.
Но и много добре обезпечени семейства живеят скучен и сив живот, което в крайна сметка води до често до раздяла и праща всичко под дяволите оставяйки след себе си разрушени семейства и в много случай пропиляни и разбити животи.
Между печалбарството и безпаричието зее една огромна бездна, където спокойно масовия прост работник на заплата 800-1100лв. може да бъде причислен спокойно към втората група. И ето ти умишлено нарушен баланс.
С.2.заплати от по 1000лв отглеждане на дете в непрестанно растящи цени и икономически сътресения е близко до прага на бедността.
Да не говорим колко хора треперят да не загубят жалката си скучна нископлатена работа.
70-80те хората се събираха по естествен начин, често безработни или един от двамата, правиха деца и семейства след това внедрявани в ПРОИЗВОДСТВОТО къде временно, къде постоянно....нооо тогава имаше държава която се грижеше за това. Бебешките пюрета бяха стотинки а качеството им беше един път.
Дори и настоящия партньор на авторката да се хване на нещо да капе заплата пак ще е недостатъч а стабилност на кукуво лято.
Но пък веселбата е на лице, което е много важно. Не може да се мисли от сутрин до вечер за пари.

До 33 Няма да забравя думите на един свещеник от телевизията:
Ако един човек на 35-50 г не е постигнал и няма нищо зад гърба си (семейство, жена, кариери, имоти и тн.) най-вероятно е добър и честен човек!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cc530d300e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Дааа... "Сговор на глупци" наистина, ако не дава отговори, то поставя много въпроси. Игнациус Райли - човекът "родил се в неправилното столетие". Който - по причина, че светът не го устройва - разчита на това, светът да се напасне според неговите разплути телеса. Напълно лишен от емпатия. Напълно неразбиращ икономическите механизми, движещи едно общество.
Авторке, наистина прочети тази книга, както те съветва номер 44.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 849442cc18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   33/39, ти си типичният мързеливец и паразит, който вади от 9 дола вода и облича мързела си в красиви философии, за да се самозалъже, че е някакъв борец срещу системата. Не ти се работи, поне бъди честен пред себе си.
Само искам да знам като се разболеят родителите ти, как ще ги лекуваш и как ще се грижиш за тях? А като умрат родителите ти някой ден и не можеш да разчиташ на пенсиите им, какво ще ядеш? Ще ровиш в кофите? Или ще търсиш някоя като авторката, дето се прехласва по хубави думи, за да те издържа?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c784303691
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   И двамата сте живели наготово досега и вече започвате да се замисляте за бъдещето когато вече няма да има кой да снася...

Всяка приказка си има край. Много скоро ще го разберете и двамата, когато най накрая ще трябва да поемете отговорност за собствените си нужди. Еле па авторката - по същество тя пита кой ще е следващия и провайдър щото очевидно този "романтик, и душата на компанията" няма да може да покрива нуждите на авторката, че и неговите собствени. Ама до сега ви беше кеф, нали?

Идйеки за размисъл - утре вдругиден когато родителите ви грохнат и от вас се очаква да търчите покрай техните гъзове, този път, тогава хептен ще увехнете... За дете да не говорим. Задай си този въпрос, като бъдеща майка - какво ще подсигуриш на това дете? или Баба и дядо пак трябва да снасят? На каква лична отговорност ще го наиучите вие, лично?

Сега "прагматичните" жени тука ще почнат да дават акъл как да си намериш някой по "отговорен" , което по същество значи "мъж който да те издържа" :) Тема , до болка позната :) И след някоя друга година ще заговориш за "любов" в лицето на някой тъпкач :)

п.с. ама това наистина си е обидно на най личностно ниво - да се чудиш дали ще имаш 50 лв че да сложиш една скромна маса за гостите си.... На мене само пурите и пиенето ми за една вечер е над 100 лв ,без изобщо да се хваля. Ако човек над 25 години трябва да си брои стотинките и за това....уфф, стана ми кисело в устата. И проблемът не е в моята орална хигиена :)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 94c758bf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Хайде пак тая измислена връзка между това мъжът да работи и жената да роди дете! Съжалявам, но проблемът тук не е дали твоят юначага работи, а че просто имаш съмнения дали искаш да имаш дете точно от него! Дори да работеше на девет места, пак щеше да ги имаш, защото ти вътрешно не си убедена в избора си, а работата му е само върха на айсберга. Накратко: съмняваш се в себе си и решението, което някога си взела. Останалото са правдиви оправдания за пред теб самата, за да не кажеш "Дали не сгафих", а "Дали тоя е подходящ за мен" макар да няма разлика - ти си го избирала тоя, неподходящия, не аз! Така че всичко опира до лош избор от твоя страна.

Също така тези съмнения можеха да се дължат на наркомания, редовно пиянство, странно поведение /налудничаво, ако бъда по-ясен/, съмнително увлечение към мъже /негово, не твое/ или чужди жени и какво ли още не, така че нямат задължителна връзка с това работи ли или не мъжа. Затова спрете с глупостите и да се върнем на здравия разум: трябва ли да имаш дете от мъж, към когото изпитваш такива неща? Не! Трябва ли да зарежем всеки мъж, който не работи, защото не става за деца? Пак не! Работата ти дава трудов стаж, но не и сертификат "идеален родител". Всъщност никой не ти дава такъв!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a0dd9a540a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Авторката. Благодаря ви за коментарите. За някои от тях оставам озадачена. Какво значи да си търся нов провайдър? Аз работя и мисля, че е нормално и партньора ми да работи, както в повечето семейства. Нито съм меркантилна, нито имам някакви капризи и непостижими изисквания. Имаме нужда от някои елементарни неща, като кола настаро напр. С една заплата не можем да се справяме месечно, видимо е, камо ли да ходим по почивки и да гледаме дете и т.н.
След проведения преди два дни сериозен разговор с него отново стана ясно, че той не иска да работи, но и няма обяснение как ще излезем от положението, в което сме в момента. Не дай си Боже, ако някой се разболее нямаме нито спестен лев, нито идея от къде можем да вземем пари, извън моята заплата. Ами и ако аз спра да работя?! Отговори от рода "все някак ще се оправим въобще не ме устройват и успокояват". За сега сме в задънена улица. Той не обича да бъде стресиран и да взима важни решения, но накрая ще се наложи, защото бягството от отговорност не решава проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6f99b89bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Мила, на един мъж ако не може да разчиташ, поне за майчинството, за какво ти е, такъв дето не може да те по глези, да се почувстваш жена, да ти купи нещи, дори и малко. Остави го този, родиш ли, ще си едва ли не самотен родител. Ще почнеш по-рано работа, той ще ползва майчинство, на теб ще ти писне да гледаш две деца сама и ще се чудиш къде ти е бил акъла.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker