България е страна на мамини синчета и разбити семейства - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

България е страна на мамини синчета и разбити семейства
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2349 пъти
Изключително често срещано явление е мъжът да е мамин син, дори да създаде семейство то да бъде разбито и жената да е изкарана истеричка, невротичка и ненормална. А защо? Защото не е удобна и няма да се роди жена, достойна за такъв син. По правило той ще остарее сам с майка си, дори неизнесъл се на квартира (за какво му е? Нали си има дом?). Опитите за семейство на такава жена до подобен ще са измъчени и накрая тя сама ще се откаже от идеята за семейство. Тъй като се влияе от мнението на околните, на него с времето ще му бъде внушено, че жена му е Зло, Изключително Зло и дори да я е обичал, ще престане да я обича.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: b6e61f9a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

1.   Поредната закоравела ЛГБТ... Абе, като толкова ви бърка кой има х*й, вземи си присади един и мирясай... Квичи, че за разбитите семейства е виновен само мъжа и майка му, в същото време се дистанцира от случващото се, все едно става на въпрос за някой индиец от турски сериал. Първо, ти сама си виновна за личния си избор. Какъвто и да го изкарваш, сама си го избрала - бъди така добра да не се описваш за последиците. Никой не те е задължил да се събираш точно с такъв. Второ, защо изобщо трябва да драматизираш, че да става някакъв избор между теб и майка му? Трябва да си много наивна, за да си мислиш, че някой би си зарезал майката за да се занимава с теб - независимо дали си с пари, силикони, или хипер-приповдигната самооценка. Никога не виждам мъже да се оплакват от жените си, че се занимават със родителите си, но обаче ако мъж се занимава веднага става "синче". Трето, с толкова мърши, нима мислиш, че ще попаднеш на някой "свестен"? Аз отдавна спрях да се занимавам със славянки - не че изглеждате по-зле от останалите ама най-добре си знаем стоката - бързо се разсмърдява... Като толкова не ти харесват, вдигаш си чуковете или почваш да си търсиш некой мачо от майна си по интернет да те дръпне при него и да си му център на вселената - понеже си жена ти гарантирам, че няма да търсиш дълго да намериш някой подобен балъчор.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2a6bd4648a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Общо взето разбрала си как стават нещата родом.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f8da48ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Така е, но и жените не са по-различни.

На по 30 години, но живеят с техните - има си стая, тате носи-мама меси, а "жената" работи нещо символично и с парите си купува парцалки и дрънкулти и се мотае напред-назад... Добре че са техните, за да помагат през целият им живот...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fed2dba567
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Не само при мъжете , но и при жените е масово така. Ако не чакат на бащите си , то ще гледат да използват мъжа до тях на макс. Красивите и млади момичета задължително се бутат при богатите чичковци, за да ги муфтят за маркови дрехи и айфон, а може и за скъп джип или пък защо не апартамент.
Като цяло всеки гледа да лежи на гърба на другия . И после се чудим защо сме толкова беден народ . Не са само управляващите ни виновни, а и ние като нация не ставаме .

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 15a527f3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това е същата глупост, както някой мъж да пише, че България е страната на к*рвите, златотърсачките, меркантилните жени. Навсякъде има качествени хора, има и боклуци.
Хайде сега, понеже нейният бил някакъв смотан и безгръбначен, всички са такива. Ами моят , например,не е , макар че е българин.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: de5ff90877
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Това, че ти си избрала льольо за мъж, никой не ти е виновен. Това, че ти си оставила льольо да ти напълни фурната, пак никой не ти е виновен. До голяма степен човек сам определя съдбата си. Не може да си с акъл за джапанки, а да имаш претенциите за ботуши……








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: db300aac38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Права си, но има изключения - не винаги свекървата успява с пъкления си план да раздели семейството. Моята се опита, но сина й не го позволи и не сме я виждали и чували вече 5 години. От една страна ми е мъчно, че нямам свекъри (когато се запознах с тях се надявах да ми бъдат като второ семейство, да се обичаме и подкрепяме хаха), но при това положение, сега сме много щастливи и единственото, за което съжаляваме е, че не сме прекъснали контакт по-рано.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 63f8e61132
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Така е за жалост... Аз затова не искам да съм във връзка. Навсякъде мамини синчета.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 01bd218822
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Проблема авторке е по скоро в жените от колкото в мъжете. И не говоря за свекървите.
Първо ти си избираш мъжа и никой не би трябвало да е виновен за собствения ти избор.
Второ логично е че щом даден мъж е лесно податлив на женската ти манипулация е научен от майка си и следователно е податлив и на нейната манипулация и на тази на сестра си (зълвата). Мъжът който не се поддава на майка си, няма да изслушва и твоето мнение, а ще решава нещата сам като мъж, което 100% няма да ти хареса. От тук изборът е твой.
Развалянето на семейства е по вина и на двамата участници в семейството, не от трети човек, и зависи или от първоначалния им грешен избор с надеждата да променят в бъдеще манталитета на партньора, обикновенно жените имат надежда да превъзпитат мъжа си и последствие осъзнават че е невъзможно или на държанието и на двамата по време на брака. Ако си достатъчно умна и хитра ще въртиш и мъжа си и свекърва си, ако си тъпа проблема е в теб не в мъжа или свекървата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 00d2cee5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами за това пропускаме мамините синчета, там няма място за втора жена...

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 82d84a245e
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   Намери си чужденец. Аз съм във връзка с такъв и такива проблеми нямам. Тук много рядко ще видиш мамино синче, но българските мъже просто за нищо не стават. Чака на маминка, после си търси втора такава в лицето на жена си/ приятелката си. Вкъщи го мързи една чиния да измие, иначе няма равен в това да дава команди и да има нечовешки претенции. Ката се о*ере за нещо, все се оправдава, че бил мъж, че бил това, че бил онова. Просто ги остави българските ***** с техните луди майки. В българия качествен мъж няма да намериш, особено до 38- 40- годишна възраст.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d3f074a137
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо в България настоящи или бъдещи мами постоянно се оплакват от нечии други мами? Ако пък искат да обидят мъж, му казват, че се държал като жена. Чак толкова ли е обидно женското поведение? И защо толкова жени все се хвалят, че те са тези, които избират с кой мъж да се съберат, а в същото време никоя не иска да поеме отговорност за собствения си избор и се оплаква от последствията?

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: da23f0e12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Стигам до извода че хора които генерализират:България страната на идиотите,България най-пропадналата държава и такива подобни,в повечето случаи са с беден житейски и професионален опит и доста често изхождат от собствените си впечатления за това,какво е едно общество.Бонус съвет:попътувайте малко,запознайтете с нови и различни от вас хора изобщо правете нещо различно и мааалко ще ви се променят възгледите,надявам се повечето да ме разберат преди да ми натряскат ниските звезди ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ecc15ea5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Виждаш ли манталитета на Ганьо/вица? Веднага осъдителни коментари, плюене и т.н., сякаш те са перфектни във всичко. Така е най-лесно, като например някои мои роднини - питаш ги за съвет, споделиш им и те "Ама ти си знаеш, взимай си ти решение" и после "Ама защо не попита, трябваше да питаш, да кажеш" и т.н.
А иначе така ще е, защото в България манталитетът ни е тотално сбъркан. Робува се на остарели и закостенели разбирания, че мъжът видиш ли трябва да се занимава само с мъжката работа, да е мачо, простак, с шкембе, да пие ракия и да чака салата; а жената да е безплатна слугиня вкъщи, да няма мнение и право на глас.
Трябва да се учат и момчета, и момичета както да коват пирони, така и да си сготвят една манджа. Защото в живота се случва всичко - има хора, при които партньорът/партньорката си отиват млади от този свят и после другият какво прави, ако не може да се справи с всичките задължения, било то ''мъжката'' работа и ''женската''??? Дядо ми е бил военен и умира много млад; баба ми цял живот не можа да го прежали, много тежък живот е имала. Но като няма кой, научила се е и дърва да цепи, и пирон да си закове, и градината да си гледа и т.н.
Така че мисленето трябва да се промени и да се учим от малки да правим всичко, а не да чакаме на другия/другата.
Но уви, у нас това няма да стане.
Българите сме малък, но много завистлив, злобен и прост народ. И с много закостенели разбирания.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6d006938a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Жена съм, но жените какви са? Мамини литли, които на 30 едно яйце не могат да издържат. Проблемът е, че и млади и стари не разбират, че трябва да си гледат собствения живот и над 18 трябва да оставите децата си да взимат решения за собствения си живот. Не ви е работа да избирате какво да учат, живеят, ядът, с кого ще спят. И като каже някоя 30 годишна, ами аз много обичам мама, тя ми е като приятелка. Мама трябва да мисли за себе си, да не се меси и да дава излишни, непоискани съвети, а вие млади хора спрете да мрънкате и да се оплаквате на мама за каквото и да било, да очерняте партньора си и да очаквате как мама утре ще му прости как е наранил горичката дъщеричка, която отдавана е забравила какво е станало, но мама помни. Родителите на пораснали деца, им е скучно, от работа вкъщи на дивана, с апарата за кръвно и търсене на забавление с проблемите на другите, скука, кой рекъл, казал. Защо? Вместо да живеят живота си, спорт, учене за което никога не е късно, четене, пътувания. Не, все си ден чуване с децата, ама как, защо, само негативизми, кой, какво рекъл, колежката. Това е масата. Факт.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: febee7c61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Не може да се генерализира, но като цяло по-голямата част от мъжете, както и от жените не струват. Ние сме едни изключително неприятни хора.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a5fd4218a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Ми защо да се изнасям на квартира като нашите си имат къща. 100пъти по-лесно е, отколкото да давам излишни пари за глупости. За квартири и тем подобни простотии.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 285eeaf555
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 5, всички ние искаме да е глупост, повярвай. Доста теории се потвърдиха през годините и продължават да показват грозната истина. Изключенията от правилото са твърде малко, а и щом ги има значи действително нещата стоят така. Учудващо, как може да има толкова хора с розови очила. То вече се получава една статистика през последните години, която не е официализирана, но това не я прави измислица. Достатъчно е само да обърнеш внимание на заплащането, което получава всеки обвързан или семеен мъж. Да теглиш разделителна черта и да направиш сравнение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 00d2cee5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Кифльо, мъж който се държи като жена не може и не трябва да симулира, че е хетеро. Какво се получава иначе, две жени, едната с пишка, имат нужда от мъж. Сети ли се сега?
Няма лошо да се държиш като жена щом толкова ти харесва, ама намери си вече мъж и бъди щастлив.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 69e594e5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   17, амо да, за какво да даваш пари за такива глупости като квартири. Едно дете като теб трябва да стои покрай мама и тати, да го обгрижват, пък като станеш на 50 (най рано) може и да ти дойде желанието да поемеш някаква отговорност за живота ти, да бъдеш самостоятелен и да си наемеш квартира

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6a7c2e7662
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз съм мъж доста над 18 и живея при родителите си. Баща ми навремето построи къща и има място за всички. Проблем?

Битовите сметки плащам аз, чистя след себе си и се пера, ремонтирам счупеното вкъщи и поддържам двора, и макар да обожавам готвенето на майка ми, съм живял достатъчно години самостоятелно за да мога да готвя - като има някои гозби, които съм изпипал до съвършенство, но като цяло не съм за Мастър Шеф. Проблем?

Докато съм бил малък, майка ми е била типичната домакиня и всеотдайна майка, отделно на това е обгрижвала дядо ми и баба ми когато се разболели и така до сетния им дъх. Тази жена няма спиране дори днес, вече пенсионерка. Работи в БАН и е публикувала стотици статии, някои от които се четат от десетки хиляди по цял свят. Канили са я в Щатите да споделя опит, от Австралия са й идвали на крака да предлагат съвместна дейност, трети са я молили за интервюта. Постоянно я търсят хора за консултации, съвети и изследвания както от България, така и от чужбина. Възхищавам й се, защото се е отдала изцяло както на СЕМЕЙСТВОТО си, така и на науката, никога не се е оплаквала и честно казано смятам, че днешната средностатистическа жена не може да й стъпи на малкия пръст. Проблем?

Има майки всякакви. Някои са ограничени злобарки като свекървата, описана от авторката, други са замесени от друго тесто. Моята например изгаряше от желание да се запознае с последната ми приятелка и се скъса да й хвали един сладкиш, който тя беше направила за мен (и беше наистина страхотен).

Мамино синче ли съм? Ако да, така да бъде - но ако ми беше приятелка и ми го беше казала в очите, щях да ти бия шута. Ай цъкайте минусите сега.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ac1068a853
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   17, тогава не ти трябват "глупости" като семейство.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d8674666ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Номер 1 ме изкефи много с коментара за славянските жени. Те и мъжете им са си пълна измет. Най-големите утайки са славянските народи, да им го дам в устата на всички

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 15a527f3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Съгласявам се с №13. Стига с това те, българите, те, всички... Нито ги познаваш всичките, нито им знаеш живота. Я познавате отблизо 50 човека, я не, ама обобщавате. Пиши за себе си, от свое име, ти какъв си, какво ми повтаряш като папагал- българката, ганьо, маньо! Големи социолози , народопсихолози и статистици се извъдихте!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: aa0fe08fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   Хайде да си поговорим за жените, а? Мама ги е научила, че като си отворят краката, вече трябва да им платят за това. Модерните тъпанарки са им обяснили, че да сготвиш нещо, което да ядете двамата, е слугуване /слугите дали сядат на масата на господарите си/ или даже робство /питайте негрите какво е робство и после им се извинете, че ги обиждате като се пришивате с жалките си мъки към хора с реални проблеми/. Нашата душичка е източила портфейла на тате и като на тате му писне, я шитва на някой там малкопишковец, за да я издържа той, че татко да може да си осигури пари за пенсия. За предпочитане кандидатът да е чужденец, защото мама е чула, че чужденците са тъпи и имат много пари. Като традиция девойката не може даже да си закърпи сама дупка на дрехата, през живота си е научила само как да прави "шопинг", да гледа американски сериали /любим ѝ е "Сексът и града"/, а също така може да си лакира ноктите, което противоречи на всякаква домакинска дейност. Любимата ѝ дума е "Искам" и приема това като заповед. Казали са ѝ, че трябва да е равна с мъжа, което тя приема като "да работи в някой кол център или като секретарка на някой бизнесмен", но да е зверски пребита от цял ден седене на бюрото и да очаква никой да не я закача за нищо. Не иска деца, защото ще ѝ съсипят фигурата, а и тя самата още е дете, та как ще възпитава деца?

Та ако ще си търсим недостатъците, мога да карам така с дни. Даже не съм започнал да обсъждам как правите кастинг за мъже все едно сте рода на Елизабет Втора, а накрая избирате най-големите селяндури и после четем теми като тая, защото не ви и хрумва, че мъжете са ОК, ама критериите ви не струват. Факт е, че жените се избиват за една конкретна група от мъжете /да речем 30% от популацията/, но какви са останалите 70% вие и идея си нямате, защото ви е страх да ги доближите, за да не вземат да ви харесат случайно. Защото мама няма да одобри обикновен нашенец, трябва да е от чужбина или поне богат, за да се хвали на приятелките си със зетя. Пу, да не ви е уроки!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8037b80e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Това с мамините синчета отдавна се изтърка. Наистина има мъже, които са зависими от майките си, но това са може би 1% или още по-малко. Под "зависими" нямам предвид такива, които поддържат нормални отношения с родителите си. Наблюденията ми по-скоро са, че доста голяма част от мъжете и от жените са готованковци, които лежат на гърба на мама и тате. Знаят само да тропат с крак и да викат "искам". И когато мама и тате излязат малко по-хитри и върнат газта, започват проблемите. Почват се едни "майка му го контролира" или "майка й я навива против мен" и т.н. Ами, така е, като и апартаментаи колата на младото семейство са дошли от мама и татко. Да не говорим, че и за да изкарат месеца пак до тях опират.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b23b167fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Това са синовете и дъщерите на прехода. Майките и бащите не можаха да го преживеят и превъзмогнат и това се отрази на поколенията до ден днешен. Стойностните и креативните отдавна шетат и се развиват във всички посоки по широкия свят. И знаят- никой не им е длъжен или виновен за тяхното участие в процесите. Грабвайте и подреждайте живота си сами, умно и с переспектива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 61e2ae5fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Това е синдрома на лошата свекърва.
Сигурен съм че авторката е писала коментари под други постове и се жалва как БГ мъжете давали пари на майките и сестрите си
Вероятно е случила на такъв, но то не е характерно за БГ.
Има много американски вицове и сериали осмиващи свекърви и намесата им в живота на семейството.
В арабските мисюлмански страни семейството на жениха, често прави на пух и прах съпругата ако си позволи да не играе по свирката им!
Тук даже може да кажем че е къде по добре в това отношение.
Това не е случайно. Майките често се притесняват за избора на синовете си защото добре знаят, какви подли същества и гадинки са много жени!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 01bd218822
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Подкрепям 26
Авторке България не е страна на мамини синчета, а е страна на мързеливи млади хора, както мъже така и жени. Заради мързела си не изкарват достатъчно пари или въобще не изкарват и ревът на майките си "дай". Обикновенно младите жени карат мъжа си да иска и са недоволни от него, ако той не успее да изкрънка от родителите си пари или вещи. Ама наистина какъв мъж е ако не може да накара техните да му купят апартамент. Мамин син е щом твърди че техните не са длъжни да му купят обзавеждане, това само майка му му го е казала и той като същински мамин син повярвалл и повтаря.
Забелязвам че доста млади жени, които са във връзка спират да работят, за тях е по лесно да са безработни и искащи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker