Какво мислите за неангажиращите връзки и свободната любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за неангажиращите връзки и свободната любов?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1556 пъти
Хората още от праисторията са имали полигамни наклонности и все още ги имат. На повечето хора им се иска да разнообразяват с нови хора интимния си живот, дори да имат партньор/ка. Ако интензивно го искаш, по добре да си го потърсиш, отколкото да потискаш желанието в теб, създавайки си вредно напрежение, не мислите ли? В крайна сметка, ревността е форма на егоцентризъм, желание за собственост, което е неестествено и вредно. Християнството казва, че истинската любов дава пълна свобода, каквото и да струва това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 630177d1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Човек, който обича истински, няма нужда от други. Казвам го като човек, който си мислеше, че обича жена си, докато наистина не заобича жена. Всичко друго са оправдания с нагон, свобода и потискане на желания. Всичо тръгва от психическата нагласа, тя не е ли правилна, ще ти се прави с всяка срещанта и оравдания има доволно много и все "достоверни".

А колкото до неангажиращи връзки - ако на човек секса му е прекалено голям приоритет, значи не е моя човек. Аз не мога да имам доверие на подобен човек. Това е нещо като фитнес батките - да си тренираш за здраве и да си във форма - ОК, ама ако висиш по цял ден във фитнеса и това ти е приоритет номер 1 и всичко друго в живота ти страда от небалансирането на приоритетите, не ми трябва да такъв човек. Човек, който държи на себе си, би правил секс само с чувства и в истинска връзка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9289f91bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Тази свободна любов, за която пишеш няма нищо общо с любовта, кажи го секс с който ти падне. Кой ти пречи, стига да намериш желаещи да легнат с тебе? Само недей си свързва живота с друг човек, като си полигамен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e16e3315d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Неангажиращите връзки са рядкост вече. То в нормална връзка имат супер стерилност в общуването, а какво остава за кратки авантюри. Само да има кяр за жената, тогава стават нещата. Стига да си тъп.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b927156267
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ти въобще Християнството знаеш ли какво е? Знаеш ли, че съюзът между един мъж и една жена е свещен съюз и че прелюбодеянието е грях? Мирише на либерастка пропаганда целяща да промени представата за Християнство.

Иначе те сега повечето "връзки" са "свободни льобови", с неща като Тиндър, Бъмбъл и подобни. Това, разбира се, носи само негативи за всички в дългосрочен аспект, но в краткосрочен е "забавно" и "яко", защото си задоволяваш животинския нагон. В дългосрочен аспект тези хора имат трудности със създаването на сериозни връзки, семейства, трудности при възпитанието на децата си с нормални (дори не говоря за някакви консервативни или религиозни) ценности.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9d3ec20c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Когато сърцето е пълно, очите не търсят. Когато обичаш, ставаш "притежание' на човека, когото обичаш. И не защото той те кара, или така трябва, а защото ТИ доброволно пожелаваш да си само негов/а. Другите просто ти стават отвратителни, сиви, скучни и не виждаш друг освен любимия си. Това е любовта.

По разсъжденията ти става ясно, че никога не си обичал/а, което е много жалко за теб. Плюс това курвалък и свобода са различни неща, въобще не ги слагай в едно изречение, защото става нелепо и смешно. Надявам се, че никой не ти пречи свободно да курвееш, курвей си на воля, само стой далече от моногамни хора. От твоята порода има предостатъчно, ще ти стигнат.

Ж

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 325a642482
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Да, много е гадно, авторе/авторке да поставяш под общ знаменател най-висшата християнска ценност -любовта, със слободията и разврата. Така като тебе дявола чете Евангелието. И как да те попитам си създаваш"вредно напрежение", като не правиш секс със всеки, който ти попадне? Ами нали затова сме хора, човеци, за да мислим с главите си, да сме верни на човека до нас, да личи, че имаме втора сигнална система, а не като животните да се ръководим от инстинктите си. За тебе е ясно от кой тип си, но не се старай да убеждаваш хората в извратеното си мислене.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 656dbcfa4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ей много високо морални това българите бре :) Като почнеш от политиците та стигнеш до последния юзър в "Сподели.нет". Че и дълбоко набожни и вярващи (както и всички политици). А колко истински ми звучеше "няма такава държава" ... с продължение "няма такъв ... народ"! Пък то "совата не била това, което е" ;)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9289f91bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7- Иронията ти е неуместна. Какъв си пък ти, че ще правиш обобщения за всички българи? Китаец ли? Колкото да ти е чудно не всички ги кефят нито политиците, нито чалгата, нито курварлъка. Кой колко е вярващ е лично негов въпрос. Ти можеш да пишеш само за себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e34b676414
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Непораснали деца, които искат всичко. Това са "полигамните", от колкото и кладенеца да ми носите вода в защита на това, дето ви сърби. Бях ли ясен?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ddd0dc6324
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, от 6-те отговора преди мен и 6-те заклеймяват питането на автора. В случая това е 100% "моралисти". Всички - българи, не китайци. "Нехаресването" на политиците е точно толкова фасадно ... Аз съм потресен от масата българи! Всеки "по-католик от папата", но не пропуска и най-малката възможност да се облагодетелства лично, макар и на кокошкарско ниво. В любовта ... нищо по-различно. И в днешните новини има убийство от ревност. И вие го оправдавате?! В ХХI век човек правил секс веднъж с някого, вече е само негова собственост?
Така виждам аз нещата. Това е моето мнение и го изразявам/заявявам. Никой не може да ми забранява това, включително и ти, който и да си!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 13bd584f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторът остава неразбран, номер 10, защото е пропуснал едно важно условие: договарянето на отношенията. Ние не се договаряме и оттук следват проблемите. Дори на елементарно битово ниво, ако единият от партьорите слуша чалга, а другият - Моцарт, конфликтът е въпрос на време.
Моногамията и полигамията са твърде лични и деликатни наклонности на всеки човек. Аз лично ги приемам като това да си се родил с руса или с черна коса. Но! Когато двама души се събират да прекарат живота си заедно, тези сексуални потребности трябва да бъдат уточнени наред с въпроса къде ще се живее, какъв ще е режимът на семейната собственост и така нататък. Ние не сме научени да гледаме на брака като на съдружие, в което има правила, отговорности и права, и което съдружие може да бъде прекратено в интерес и на двамата партньори. Ами как няма да има убийства от ревност?! Единият очаква едно, другият - друго, и за всичко това не е говорено. С моя мъж преди да се оженим уточнихме тези въпроси и приехме и двамата, че полигамията е възможен вариант, но не и задължителен. Т.е. възможен, ако някой от двамата изпита такава потребност и че тогава просто ще седнем и преосмислим формата на връзката си, без да се избиваме или изобщо да си създаваме някакви емоционални драми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker