Демонстриране кинти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Демонстриране кинти
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1179 пъти
Пиша по повод на онази тема, дето някакъв забогатял и го съветват да не си купува скъпа къща, премиум марки коли, можело да му завидят и т. н. Чудя се защо който и да било трябва да се съобразява с другите. Щели да му завидят. Ами като му завидят, пък завидят, това си е техен проблем, защо трябва някой да се съобразява с тях? Разбира се, че е грозно да се повтаря на всяка втора дума като Динко колко си богат, какъв мъжкар си и всякакви такива, но ако например човек е фен на луксозни коли, може да си го позволи и си е изкарал парите честно, защо да не си направи кефа, ами да се съобразява кой щял да го види и да му завиди? Защо да не го направи за себе си ей така за кеф и като хоби и от какъв зор трябва да се съобразява с другите? Всеки си го кефи нещо - коли, къщи, пътешествия, дрехи. Ако го правиш за себе си, не пречиш на друг, трябва ли да се съобразява с другите, че ще им причини психологически дискомфорт? Много ли е хубаво пък да си в другата крайност - да имаш възможности, пък от страх да не ти завидят, пак да си живееш като беден? То какъв е смисълът да си богат тогава, като постоянно ще се озърташ този и онзи да не те види и завиди илиоще по-лошо ще живееш като бедняк? Ако наистина нямаш нужда от такива неща - ОК, ама 99% от хората имат нуждата от време да се поглезят, стига да им позволява материалното положение. В което няма нищо лошо, разбира се - пак казвам (като Божинката), стига наистина да могат да си го позволят финансово, не като някои да теглят заеми за глезотии, стига да не пречат, стига да си си изкарали парите честно и стига да не навират в носовете на хората колко са по-по-най по арогантен и нагъл начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9ce9340545
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Тези съвети бяха дадени, защото самият автор на темата искаше да не се разбира, че е забогатял. В същия момент сумата, която беше посочил, че притежава е огромна и когато рязко промени стандарта си на живот и го покаже чрез скъпата и лъскава кола, тогава ще се появят едни много кофти хора. Използвачи, които се правят на приятели, уж големи инвеститори и предприемачи. Ще му покажат лъскавата страна на нещата - партита, жени, почивки, алкохол, наркотици. И докато разбере какво се е случило, тия хора вече няма да ги има и няма да има пари.

Пък ако реши да ги изгони още в началото, те няма да се откажат лесно и по друг начин ще тръгнат да си искат пари - чрез рекет, заплахи. Не е лесно и да си богат - все ще трябва да си плащаш за спокойствие.

Не мисля, че някой написа в онази тема някакъв лош и злонамерен коментар. Ако 10 години постепенно, със спадове и възходи, си натрупал 5 млн.лв, то ти вече имаш психиката, опита с коварни хора, и можеш да парадираш, защото ще се справиш със завист и подлост.
Но ако днес си имал 5000 лв спестени, инвестираш във валута и след година ги продадеш и имаш 1 млн.лв, то не е същото. Динамиката, опитът в бизнеса учат и каляват. А там самият автор си каза, че не иска да става бизнесмен, защото не разбира от това.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 42647321a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Златната среда според мен е най-подходяща.
Мен скъпите коли не ме бъркат, нека си ги карат хората.
На мен проблем ми е единствено когато започнат да ми карат с 200 по населени места, дрифтят и да блъскат и убиват невинни хора по пътищата.
Също другото за мен лично неприятно нещо е когато започват да гледат лошо през прозореца и мутреят.
Още по-грозно е когато човек се прави на богат, кара скъпа кола, а е скъсан и с два лева в джоба.
Нямам нищо против богатите хора, които просто се държат нормално, нека карат скъпи коли. Ако не са откраднали пари от мен чрез някакви далавери и измами, нямам нищо против.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7ae436e204
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не разбрах смисъла на темата,някой забогатял други го съветват какво да не прави с парите си,трети го съветва какво да прави,абе вие работа нямате ли си или поне хоби,вземете и вие забогатейте и си живейте живота!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4771e17a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Тука в БГ-то е по-друго.

Тук като демонстрираш пари, е все едно да се самопростреляш в крака...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 22ef60d5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Имал съм доста подобни случки през годините, когато определени хора и от двата пола са завиждали или просто са подмятали съскащо, че уж съм се бил гъзарил. Няма такова нещо. Например, преди 15-20 години с мой приятел в продължения на няколко години си бачкахме по няколко проекта с преправяне на коли - раздувки, брони, прагове, масивни джанти, вграждане на на по-мощен двигател и все от сорта. После джиткахме за удоволствие с тях из Пловдив и различни области на България, преди да ги продадем, но неминуемо се появиха злите езици по наш адрес, като най-смешните подмятания бяха от типа "Тати им е купил гъзарска кола". Не, милички, докато вие киснахте цяло лято по заведенията и клюкарехте за какво ли не, ние с лишения и пот на челото сме се бъхтили в един бивш краварник на село и сме дишали прахоляци, ръжди и изпарения от смола, кит и боя, за да си измайсторим с голи ръце това, в което после сме се возили.
Тогава изпъкна и една много неприятна поведенческа черта у много жени - скъсваха се да се навъртат около нас, само защото усещаха как мирише на наточена кола и кинти. Мен този престорен интерес "към нас" ме отблъскваше, но моят приятел изреди сума ти жени в кревата си и после ги оставяше само с мечтите им за нещо по-така. Той знаеше, че му се свалят само с цел да ги вози насам-натам и не се връзваше на пърхащите им миглички. Разликата обаче между мен и него беше, че той действително обичаше да показва пред околните, че разполага с пари, докато аз бях пълна противоположност и не исках да ме "харесват" заради кинтите.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f413da9628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Само тежък комплексар иска да демонстрира. Какво означава една кола? Нищо! Като имам 5 имота не мога да ги нося на гърба си и да се показвам с тях, нито с банкови сметки, Имам познат който си прави между 15-20хил на мвсец и кара Пежо партнер, защото ходи за риба и има такива хобита свързани с природата, живее в къща с вс. екстри, ама не я мъкне с него. Аман вече от увредени хора със сбъркана ценностна система

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker