Ще се обидилите, ако половинката ви каже, че има доста по-хубави от вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще се обидилите, ако половинката ви каже, че има доста по-хубави от вас?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1762 пъти
Хората с реалистично и адекватно мислене знаят, че винаги има някой по-добър, по-красив, по-млад, по-умен и кадърен от тях. Също така е лесно да признаем пред себе си, че не сме върха на сладоледа в доста отношения, но какво става, когато това ни го каже партньорът и то на толкова чувствителна тема като външния вид? От една страна искаме той/тя да ни има за единствени и неповторими, но от друга, ако трябва да сме честни, е ясно, че е виждал/а много по-привлекателни жени/мъже. Желанието е едно, реалността съвсем друго. Тук не говоря за неща от сорта на: "нали това е моят човек, за мен е най-красив и прекрасен.". Интересува ме чисто практическата и безпристрастна оценка.
В по-младите си години щях да полудея, ако някой ми беше заявил, че има доста по-хубави момичета от мен. Мислех си, че аз трябва да съм най-най за моя мъж. С времето осъзнах, че работата не стои точно така. Най-малкото на мен самата ми е пределно ясно, че не ходя с копие на Джеймс Дийн, така че няма защо да изисквам подобно нещо от партньора си. В разговори по тоя въпрос с настоящия си приятел винаги казвам, че сме просто част от нормално изглеждащите хора, не сме ударили генетичното тото или нещо подобно. Притесняваше се да ми отвърне със същото, все отричаше и настояваше колко съм хубава и прочее (за да не ме обиди предполагам), но с времето сам осъзна, че това не е нужно и не съм 10/10 модел. Е, иска ми се да бях ослепителна красавица, но няма да е в този живот. Лично аз предпочитам тези неща да си се казват, но не с цел и по начин да засегнеш другия, а просто да си искрен. И нямам предвид на третата среща да изтърсиш, че от другата страна не са кой знае какво визуално, ами с течение на връзката, в нормални разговори като зрели хора да споделите. Знам, че може да ви се стори тъпа темата, но като човек, който цял живот е бил подиграван за външния си вид и има страхотни комплекси, за мен беше много важно да спра да търся признание и възхвала по този въпрос, за да повдигна ниското си самочувствие. Радвам се, че до известна степен се освободих от този товар и донякъде приех реалността. Едва ли ще успея напълно, но и на това съм доволна.

Та евентуално откровение от този род ще ви нарани ли или ще сте благодарни за истината макар и неприятна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f5dcbdcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Бившият ми казваше подобни неща. В единият момент ми казваше "Ти си най-хубавата жена за мен", в следващия ми намекваше че е бил с някакви много яки жени тип "кифли" (не го казваше с тези думи, но то се подразбираше). А накрая на връзката ми каза директно, че съм "хубаво момиче", но не красавица. Смешното е, че цял живот от малка ми казват, че съм красива, и то жени в реалния живот и винаги съм го знаела, а позволих на най-грозният мъж, когото съм виждала (той имаше еврейски черти, чупен огромен крив нос и побеляла брада и ниско, дребно телосложение), с 11 години по-стар от мен да ми смачка самочувствието.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8a4a2e9c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   От цялата тема не ми стана ясно кой е тоя навлек Джеймс Дийн?
Оказа се мъртвец! Починал 55-та на 24 г., 1.73 висок, икона на младежта тогава.

Момиче, ходи се прегледай! Имаш психо-емоционални травми.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e3614865e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не знам на кого е нужно да обсъжда такива очевидни неща. За мен просто няма смисъл да се обижда партньора с подобни умозаключения. Човек и сам може да се види в огледалото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8d51d6987b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Зависи от доста неща. На ранен етап от връзката си звучи като "Какво ми се правиш на голяма работа? Знаеш ли колко варианта имам? Ей сега те смених, умнико!" На по-късен етап звучи като "Ех, как се прецаках с тоя... А какви хубавци има сред хетерото! Дали не е късно да го сменя?"

Общото е, че на всеки етап имаме следното:
1. "Урааа, браво! Моята половинка не е сляпа и има ум в главата."
2. "Яяяяяя чакай малко! Че има по-хубави от мен, има, ама тя защо точно ги е оглеждала, та чак ги е и сравнявала? Да не би да... кашлюк... си проверява вариантите? Аз не съм поглеждал външни откакто сме заедно, а той/тя си подбира. Значи така - имало кастинг, а?"

Така че повечето хора /и в случая аз/ предпочитат да им го спести. Дори да добави някое "но аз си те харесвам/ще си остана с теб/друго от тоя сорт", то ще звучи като някое от следните:
1. замитане на гафа/диверсия.
2. "стана ми жал като му видях физиономията при думите ми."
3. неволно признание, че се чувства прецакан/а.
4. лъжа /вече виждаме, че оглежда другите, кой ни гарантира, че наистина смята да остане с мен/ и т.н.

В общи линии: аз знам, че има по-красиви от мен и тя трябва да е наясно, че има по-красиви от нея, но предпочитам да си го спестим един на друг. Нищо положително не носи на връзката, нямам нужда от това, тя едва ли има /и едва ли ще има нужда да ѝ върна признанието/. Наречете ме дечко, но ми се иска да вярвам, че жената до мен е с мен, защото ме смята за по-по-най, а не от липса на варианти или по милост. Аз ще знам, че не съм най-красивия и най-идеалния, но е друго да имаш този един човек, за който ти си такъв. Да знаеш, че дори целият свят да те презира или смята за нищожество, този човек ще вижда в теб само добри неща. Тук не става дума за комплекси, а за някаква романтични лиготии, както биха ги нарекли повечето мъже. Такъв съм си аз!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6f02cd9698
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Разбира се бих се засегнала, аз съм доста красива. Няма такова нещо като най-красив. Но дори и да има много красиви, щом иска точно мен, би трябвало да е достатъчно. То е ясно, че винаги има по и най. За един човек е красиво едно, за друг друго. Ама то и при мъжете има и по-красиви и по-богати....

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ccdbd4f45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Хубаво е човек да е обективен, но пък го има и другото - наистина след доста време, прекарано с един човек има два варианта - в този човек да започнеш да виждаш едва ли не само недостатъците му или да се дразниш от тях или пък другия вариант - да го заобичаш още повече барабар с недостатъците му и те да ти се струват още по-секси. Ако постигнете второто и то не се изпарява през годините, е това е любовната нирвана, поглеждаш своя човек и си казваш, ей колко е готин/а. От време на време виждаш някой красавец/красавица и се заглеждаш след него/нея, но не би заменила своя си човек за нищо на света:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f92f6e4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   През годините няколко жени са ме питали за откровеното ми мнение относно тяхната външност, като са държали да бъда напълно безпристрастен, независимо дали отговорът ще им хареса или не. Само една от тях после не ми се разсърди, а дори напротив - благодари ми, че съм честен с нея и каза, че и тя си ги знае тези неща, но всички други мъже винаги са ѝ се подмазвали с някакви скадникави лъжи колко е красива, тъй като целта им е била да им пусне. После допълних, че има приятно излъчване, макар и да не е първа красавица, но важна част от това да я харесвам е заради Човека в нея: земното отношение, откровеността ѝ, чувството за хумор и това, че не гледа парите у мъжа. Липсата на тези качества могат да направят нелицеприятна дори и най-красивата външно жена. А що се касае до нейните личностни качества, питайки ме какво би могла да подобри в себе си, ѝ казах, че твърде лесно "пали" и когато не е сигурна за нещо изречено или сторено от друг човек, по-добре направо да попита дали е така или иначе, вместо да бърза да си съставя погрешни изводи и после от мухата да се получава слон.

В живота е важно човек да има правилна преценка за себе си, защото често тя е различна - някои се надценяват, а други се подценяват - и това води след себе си до редица заблуди и моменти на разочарование.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2253eb10f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, ще ми стане неприятно, точно по причини, по които ти разсъждаваш. Едно е, приятелят ми да ми каже " с дълга коса си по-добре, тази блуза не ти отива много и т.н" съвсем друго е, да ми натяква аз за каква се имам. Същото е и, когато мъжете зяпат с отворена уста и извит врат след някоя, която им е направила впечатление. Всички имаме очи и хората ни правят някакво впечатление. Можеш да гледаш, без да изглеждаш като олигофрен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8a77e14702
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   2, завистта е лошо нещо, мой човек. Примири се със себе си и не пиши глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 848e89b29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз имам самочувствие, че съм красива жена. Казвали са ми го много пъти. Усещам го и по погледите, но винаги ми е било неприятно да гледат на мен единствено като външност.
Ако човекът до теб говори само за външност, означава, че е повърхностен и не те цени като личност. Ако се интересува предимно от външността, то връзките, които създава са само сексуални и такива не могат да просъществуват много дълго.
Подобна реплика може да се употреби с още по-голяма сила за мъж, отколкото за жена, защото красиви жени има много повече, отколкото красиви мъже. Който я използва със сигурност вече не е влюбен в другия, но и влюбването е до време, след голямата еуфория идва време да обърнеш по-голямо внимание на личността на човека до себе си.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a145c4b548
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не, разбира се.
Виж - ако ми каже,че няма по-- хубави от мен, ще си помисля че ме взима за мезе и тогава наистина ще ми стане неприятно.
Ясно че има и по-хубави и грозни и по-високи и ниски и умни и прости и богати и бедни и каквото се сетиш:-)
Особено пък с красотата която е супер субективна и бързопреходна пък съвсем е неясна ситуацията:-)
А и в крайна сметка , човека до теб е твоята реална оценка която реалният живот ти е поставил и ти си съгласен с нея,щото иначе пък си свободен да се пробваш за по-добро, нали?
Иначе всеки може да си фантазира на воля че е каквото си ще.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5d6f0b8bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако си с правилният човек няма по-хубави. Има по-красиви сигурно, да... ама по-хубаво от твоето си няма.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8c4d4cd135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Един човек ако те обича наистина и държи на теб останалите му изглеждат безлични. Всеки от нас е уникален, включително с недостатъците си. Както и с чара си. Чаровен мъж би ми харесал и ме грабнал повече, отколкото някой със суха красота. Зависи какви очи те гледат. Само от това зависи. Почне ли да се нищи кой е по по най... Отношенията са сбъркани. Пред такива отношения предпочитам да съм сама. Просто няма какво да ми дадат. Това са повърхностни връзки, няма нищо там и е пълна загуба на време. Тази мания да сме с някого щото да не сме сами също не я разбирам. Бих се чувствала много по-нещастна в такава насилена връзка. Та за мен отговорът на въпроса е - тръгне ли да ми обяснява коя била по-хубава, а аз какво недостатъци имам - шута!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e4fa515307
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не. Нищо обидно няма в това. Красотата е субективно понятие.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3aa28c062a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 2 - https://en.wikipedia.org/wiki/James_Deen

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0922f5df12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако я питам конкретно половинката и получа честното й мнение - тогава няма да се обидя. Само че никога не съм питал никого за външния си вид, с изключение на въпроси като "как ми стои тази риза", "абе, да не ми стърчи косата ПАК" и т.н.

Ама ако ей така ни в клин, ни в ръкав ми каже, "Миличко, сладък си, ама не си Ален Делон, нито братчеда Брад Пит" то тогава определено бих се обидил. Да, не съм Ален Делон (когато Ален Делон беше млад, де), не съм и БраТ ПиД (то и той е одъртял вече, мама му стара), това си го знаех и преди и мерси че ми го каза, Шерлок Холмс, ама от къв зор засягаш темата?

Не знам дали не изпадам в грешка така, но по принцип не коментирам външния вид на жените, с които излизам. Смятам, че е изтъркано, че е най-клишираното нещо което един мъж може да каже по адрес на една жена. Да, яко е да ти кажат че си красива и т.н., но не мислите ли че някои фрази са повтаряни толкова често, че губят значението си?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5497cb2adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Винаги има по-хубави от нас! Но да, обидно е да ти го каже любимият човек! Не е възпитано и е липса на уважение и любов към теб.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9eabd92de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В този живот няма нужда всичко да се казва, това важи за много неща, ти може да си ги знаеш, но така направо всичко да изтърсиш, няма нужда от това, не е належащо, като го знаеш, за какво да го казваш? Не сме на 5, може да мислим без всичко да е на езика ни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 06585607aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   След като прочетох заглавието, очаквах да прочета в темата как си засегната от грубото отношение на приятеля ти. А то се оказа, че ти си искала да ти се казва "истината" и провокираш грубо отношение.

Извинявай за това, което ще кажа, но от комплексите изобщо не си се отървала. Значи приятеля ти казва, че си красива, че те харесва, а ти стоиш и му набиваш, че не си ударила тотото. И му го набиваш докато спре да ти прави комплименти и повярва, че и той не е ударил тотото с неговия си вид, както и с това, че е с теб, понеже нали и двамата не сте ударили тото. Около твоите комплекси въвличаш и него за съжаление и ми се струва, че твоята обвзетост от външния вид краде от времето и щастието ви. Мисля, че ти самата си доста суетна и материална. Ясно е, че и двамата не сте Mis и Mr свят и ще има много по-хубави от вас (както и по-малко хубави от вас), но това, че сте заедно и се обичате е това, което ви прави специални и красиви един към друг. Не мога да повярвам, че толкова много държиш да се обсъжда външния вид и каква огромна роля придаваш на този въпрос. До толкова, че ти самата си направила така, че приятеля ти да погледне по друг начин на нещата и теб.. Така че спри да крадеш от вашето време и се опитай да бъдеш щастлива с това, което имаш. Не цениш ли човека до себе си, както и себе си нито той ще иска да бъде с теб, нито някой друг.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c9b407b739
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не, не си се освободила от този товар. Фактът, че пишеш по тази тема тук го показва.

Успех!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: da5c7af675
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Авторке, аз на тоя му отговарям "Ами, има много по-надарени и по-богати, ама ти пускаш яки шеги" и приключвам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f92f6e4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Скорошна случка. Една позната нещо се била засегнала, че мъжете считали жените за леки и ме попита "Според теб, аз с колко мъже съм била досега? ". Аз казах, че не обичам да гадая, защото тя си знае най-добре. Но тя настоя да ѝ отговоря и аз отвърнах, че понеже не е много красива, според мен по-лесно е пускала на момчетата и мъжете през годините и най-вероятно е спала с около 50 мъже. Обиди се и каза "Не мога да повярвам какво мнение имаш за мен! ". После я питам: "Добре, а с колко мъже си била тогава? " и тя: "Ами, с 62-ма. ". Е, какво да си говорим? Иначе секунди по-рано беше много възмутена как съм се бил осмелил да предположа голяма бройка, а тя се оказа още по-голяма. Питаш, за да чуеш истинското мнение на мъжа, или питаш, за да те излъже с нещо засукано, което да гали егото ти?

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cab7a81ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23 сериозно ли са толкова оборот и и защо мислиш, че само по-неослепителни са с големи бройки.
Накъде отива всичко. Аз сигурно 62 мъже не съм виждала през живота си. Сериозно ли има хора с такава бройка, а аз как трябва да се чувствам като са били само двама.
Тея дами тефтер ли си водят.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f92f6e4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 24, всякакви ги има. Неведнъж съм писал в различни теми, че повечето красиви жени, с редки изключения, са минавали през креватите на много мъже. И изобщо не се касае за сериозни и стойностни отношения, а или с цел бързо удоволствие и кой от къде е, или заради парична изгода и условия на лукс, които мъжките пари предоставят. Но и доста от тези средна хубост не са стока за мирисане, особено като имаш предвид и това, че 4 от 5 жени в детеродна възраст въобще не са хубави и разчитат на грим.

И тъй като всеки има различни представи що е то красив мъж или красива жена (като външност, не като поведение, което е отделен въпрос и също има огромно значение), неслучайно са съставени и едни таблички, описващи всеобхватни по привлекателност хора и от двата пола, така че да може да се даде по-ясна оценка кой къде се вписва сред останалите. Ето нещо по темата и нека всеки си прецени:
https://i.imgur.com/HdlFi3z.jpeg
https://i.imgur.com/poZA33F.jpeg
https://i.imgur.com/NWU15cM.jpeg
https://i.imgur.com/mJCI6QV.jpeg

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2bb3864aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Ми като има по-красиви,при тях да отива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker