История от Пеещите фонтани - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

История от Пеещите фонтани
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 3842 пъти
Не знам дали ще прочетеш това. Знам, че е глупаво и че се случва само в сладникавите филми по Hallmark, но нищо по-добро не успях да измисля…

Помниш ли ме? Сигурно си ме забравил вече. Мина повече от месец и половина от последния път, когато те видях. Не те познавам и ти не ме познаваш. Дори не знам име, с което да се обърна към теб. Аз съм момичето от пейката до езерото с фонтаните от края на месец май, което още помни погледа ти. Тогава видях нещо в очите ти, което не бях виждала цяла вечност. Разминавахме се по централната улица няколко пъти. Ти свеждаше поглед надолу и аз не посмях да те заговоря. Не исках да се натрапвам, да те безпокоя. Или знам ли – да изглеждам нелепа в очите ти. Последния път, когато те видях , беше на подлеза, в края на юни. Ти кашляше силно. Исках да те попитам как си, но отново не събрах смелост. Не исках да ме помислиш за луда. Не се бой – не съм някаква нахалница или ненормална…

Теб вече те няма, не те срещам на същата улица. Липсваш ми. Искам да знам как си, дали си добре… да те опозная, да разбера каква душа се крие зад очите ти, да науча кой си, какво обичаш да правиш, какво харесваш и какво не. Ела да изпием едно кафе или да си поговорим на някоя пейка до езерото. Още минавам по същите места като преди…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 42e8b8a88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

1.   От опит знам, че в такива случаи другият човек дори не те е забелязал или запомнил, или не те е харесал изобщо, а ти си въобразяваш разни филми... На няколко пъти успях да издиря разни хора във фейсбук и да им пиша, и се оказа, че те изобщо не са ме чакали със затаен дъх да се появя в живота им.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c821600000
гласове:
1 2 3 4 5
  (87 гласа)

2.   Извинявай,но ми звучиш като психопат...

Думите не значат нищо пред действията,можеше просто да видиш как ще реагира при такова запознанство,вместо да пишеш любовно обяснение,което може и да не достигне до него.

Хорааа,комуникирайте се тет-а-тет!!!







~darkgirl~

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7192d72f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (56 гласа)

3.   Просто, следващият път го попитай колко е часа, дали има огънче (ако пушиш) или за някаква посока. И от там намери начин да го заговориш за други неща, ако ще в началото да е нещо тъпо. После, каквото стане.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f0dee14fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (65 гласа)

4.   Интересна история. Ще е хубаво да има положително развитие накрая!

Животът неведнъж е показвал, че в такива моменти на неволно срещане на погледи е по-добре веднага да заговориш човека, без притеснения кой какво може да си помисли, защото след това може никога повече да не се засечете...

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 569b8ba50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

5.   Два пъти ми се случва вече да пламне искра между мен и някой напълно непознат, от пръв поглед, както се казва... Единият път бяхме на събитие, погледите ни се пресякоха, магията стана и в течение на вечерта той ме заговори и си разменихме контактите, беше изкусително, вълнуващо и вълшебно, но само в началото... Писахме си няколко дни след това, оказахме се прекалено различни и така и не се видяхме отново... Но си остава най-забележителното ми влюбване от пръв поглед.
Второто влюбване беше на едно кръстовище, където се разминахме с мъж с невероятно прекрасни очи. Спряхме поглед един на друг за секунди. Ах, тези очи! Не сме разговаряли, като цяло на хормоните не им е необходимо много, за да си свършат работата.
Целта на тази кратка моя история е да разкажа изводите, които си направих - а именно, че освен симпатията и желанието да се запознаем с обекта, който я е предизвикал, вероятнастта да си паснем не е голяма. Доколкото помня, човек се влюбва на няколко етапа, а визуалното привличане е първият от тях. Затова и не тая надежди, че може да се получи нещо повече от познанство при такива случайни срещи. Също така най-опасни са фантазиите, които сме склонни да си създаваме, защото ни подвеждат и карат да страдаме буквално за нищо.
Някой ако е открил любовта на живота си от пръв поглед, нека разкаже.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c2c7c1bdfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (68 гласа)

6.   Браво! Чудесно написано! Една интимна изповед за първите любовни трепети, несподелени чувства и запознанства. Ех,... пеещите фонтани в град Пловдив. Колко много влюбени двойки и колко много млади хора има през летните вечери до късно там. През целия летен сезон. Разхождат се, седят на пейките, гушкат се и се любуват на музиката, и режисираните водни струи, които непрекъснато се променят според музикалната изразност, с различен интензитет, в различни визуални картини и цветове. Колко много красота, мечти, щастливи мигове и преживявания има там.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f0dee14fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

7.   Довечера пак ще съм там. Атмосферата там е страхотна! включително и преди/след лятото.

Номер 6, много приказно написано от твоя страна. Поздравления!

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0d4b00b557
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

8.   Хубаво е човек да си въобразява цветя и рози, но реалността в повечето случаи е много по-различна и сурова. Нямаш си и идея с колко мъжки погледи сме се засичали и то без да си забиват погледа накрая в земята. Последното е знак, че може би човекът няма интерес и/или му е станало неудобно непозната да го зяпа. Така и с един колега се гледахме, поглеждахме, когато и да погледнех към него все към мен гледаше и се чудих дали има интерес. Чудих се да го заговоря ли, да се запознаем ли, да направя ли първата крачка... Благодарих на себе си, че не го направих, понеже се оказа семеен с щастлива жена до него на профилната му снимка.
Като съвет ще ти кажа, че преди да обявиш някого за човека на мечтите си трябва да си провела поне един разговор с него. Да видиш какво отношение има към теб, какво вълнува сърцето му, какъв му е погледа към света, добър човек ли е... Не бива да бъркаме физическото привличане, ако щеш и възбуда с чувства на привързаност и едва ли не материализиране на "човека от мечтите ти". Сега си мисля и това, че много често любовта от пръв поглед е бъркана с нагона и визуалното привличане. Защото как бихме могли да изчерпим едно толкова обширно чувство като любовта, която включва в себе си толкова други взаимоотношения и усещания, та как бихме могли да изчерпим любовта с това харесване от пръв поглед? Категоричният ми отговор е, че този първи поглед е абсолютно недостатъчен, за да си правим каквито и да било изводи, планове и да създаваме мечти.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9cfbdfe376
гласове:
1 2 3 4 5
  (66 гласа)

9.   Благодаря на всички!

Само да напиша, че ми е неприятно да ме сравняват с психопат при положение, че съм емпат.

Едно видео на д-р Рамани Дурвасула за психопатите, социопатите и страдащите от нарцистично личностно разтройство (може да е полезно за някого)
https://www.youtube.com/watch?v=6dv8zJiggBs

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 028d547f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Историята не е написана за нас и нашето мнение. Все пак ще напиша какви са трите варианта според мен: 1) той също много те е харесал, но е нямал смелост да те заговори; 2) харесал те е, но си има приятелка; 3) няма симпатии към теб, а те гледа, защото и ти го гледаш. Заради свеждането на погледа и бездействието от негова страна си мисля, че може би първият вариант отпада. Дано греша и в крайна сметка да се заговорите следващия път :)

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9cfbdfe376
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

11.   Благодаря и на теб, № 10!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3d00164fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката съм. Обръщам се отново към героя от историята ми.
Мина почти половин година от последния път, в който те видях на онзи подлез. Не съм те забравила. Не знам как да забравя очите, в които видях душа като моята... и онази нежност, с която душите ни се докосваха всеки път, когато се бояхме да се погледнем.

Тази вечер, 18.12.2021 г., в 17 часа без нещо се разминах между Джумая джамия и Римския стадион с някого, който ми заприлича много на теб. Стъмваше се, бързах, не се оглеждах, а после изгубих непознатия в тълпата. Ако това си бил ти и прочетеш това, моля те, дай ми знак.
Поздрав за теб с Foreigner - I want to know what love is
https://www.youtube.com/watch?v=r3Pr1_v7hsw

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4c44af7108
гласове:
1 2 3 4 5
  (53 гласа)

13.   Много се е филмирала авторката. Обектът най-вероятно и хабер си няма какви емоции е предизвикал.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 90a369010c
гласове:
1 2 3 4 5
  (59 гласа)

14.   Отиди на психиатър,стига гледа вторачено минаващите хора.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f0dee14fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (56 гласа)

15.   Авторке, това, което описваш като почувствани трепети само при погледа на този или сходен на него по външен вид мъж, всъщност е просто едно съвсем съзнателно търсене на строго определено мъжко излъчване и дължащото се на това хлътване, плод на зрителното ти възприятие за това какво те "пали" на мига и без значение какъв е самият мъж, когото въобще не познаваш. Жените често бъркат любовта с хлътването по нечия външност, което те погрешно наричат "влюбване от пръв поглед". Любовта с следствие от дълбокото опознаване между двама души при трайното общуване помежду им, преживените случки заедно, а често и се поражда след трудни житейски препятствия, защото при тях най-истински опознаваш доколко с един човек ви е грижа един за друг.

В последното ти мнение ти пишеш, че си видяла мъж, който много е заприличал на мъжа с така желаното от теб физическо излъчване. Дори да е бил друг мъж, той пак е успял "да те запали", само защото това ти е донесло някакви спомени и въображението ти е заработило трескаво. Това съзнателно жадуване по строго определен мъжки вид е нож с две остриета, понеже може да те накара целево да търсиш изрично мъже с точно такова излъчване и ако един ден наистина попаднеш на подобен, голяма е вероятността сляпо да побързаш да му се довериш, да си въобразиш как той е "любовта на живота ти" още от първия миг и после да вършиш необмислено всичко за него, без да си дадеш време да го опознаеш истински и накрая да се разочароваш, че си загубила време и си била употребена. Пожелавам ти да не се случва така, но имай предвид, че именно това става при мнозинството жени, които "се влюбват от пръв поглед" и дават превес на моментното хлътване по мъжката външност над разума и същинските действия на мъжа при едно вече изградено трайно общуване.

Много мъже също имат навика да хлътват по жена с определено излъчване, но те пределно ясно правят разлика между хлътването и любовта и не бъркат едното с другото, а знаят точната причина, поради която една жена ги привлича, както и с кое друго не ги привлича.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8212e05b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

17.   от номер 6
Ето защо, когато човек се влюби, трябва да побърза, да събере смелост и да разкрие любовта си! Трябва да се действа на мига, защото след това, може и да няма втори шанс!
Но знае ли човек, по Коледа стават чудеса! При такива чисти чувства, може съдбата да бъде по-благосклонна, и всичко да се случи по най-добрия начин. Мечтите да се сбъднат и да станат реалност! Все пак идват хубави, светли празници и може всичко да се очаква от тях!
Най-искрено ти пожелавам успех!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3d00164fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

19.   Благодаря ти, № 6 (17) за добрината в коментарите ти и хубавите пожелания! Дори и да не се сбъднат, важното е, че са от сърце и изпратени с положителна енергия. Приятно е, когато човек получи малко човещинка под формата на разбиране и съпричастност. Стопля душата. Пожелавам ти щастливи празници, много топлина и хармония!

Бих искала да попитам защо липсва коментар № 16? Нарушил е правилата на форума ли? Ако е бил с обиди към мен, спокойно, свикнала съм да ме "пращат" в психодиспансера, когато започна да говоря за душѝ, енергии и тем подобни. Има хора, които живеят само или предимно в материалния свят, и за тях приказки като моите са празно бръщолевене. Така да бъде. Всеки има право на своята гледна точка. Не споря и не целя да убеждавам никого в нищо. Нито се правя на интересна, нито на важна... Знам, че вероятността той да прочете тази тема тук е много малка, но е по-голяма от 0 и реших да опитам всяка възможност.

Ще коментирам коментара на Кифлоприземител (№ 15), защото ако евентуално това момче прочете темата, не бих искала под влияние на този коментар да си състави грешно мнение за мен преди да ме познава изобщо.

Кифлоприземител, не търся някого, който да прилича на него. Защо са ми мъже, които приличат на него физически? Те нямат неговата душа. Търся точно тази конкретна душа, която е той. Преди да го срещна, не знаех, че ще го срещна. Не съм го търсила. Понякога намираш някого или нещо без да си го търсил изобщо. Получаваш отговор на въпрос, който още не си задал. Исках да срещна нежна и добра душа, както винаги съм искала - това беше. Не знаех в каква форма ще се появи. Външният вид е само обвивката, по която очите ми ще го разпознаят, ако го видя отново (при условие, че не се променил много). Аз го гледах с очите си, но го "видях" с душата си. Не ми се беше случвало досега и надали ще ми се случи отново. Не се заглеждам в непознати по принцип, не зяпам втренчено хората по улиците, защото съм по-скоро срамежлива и не искам да ги карам да се чувстват неудобно.
Да, не го познавам. Затова го търся - за да го опозная. За да проверя дали душата му е такава, каквато я усетих.
Дори да се разочаровам, по-добре да съм го опознала и да съм се разочаровала, отколкото да не го познавам изобщо. Досега съм се разочаровала от познати, какво толкова да прибавя още едно разочарование към списъка. Мокър от дъжд се не бои, както се казва. Най-разочароващото, знаеш ли кое е - да нямаме възможност да се разочароваме един от друг. Ако душата му прилича на моята, както усетих, значи познавам и част от недостатъците му, защото добре си давам сметка за моите.
Той е такъв, какъвто е. Не искам да го променям. Искам да имам шанса да го опозная. Щом пътищата ни се пресякоха, значи е имало защо...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f0dee14fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (52 гласа)

20.   Авторке, в твоето мнение номер 19 пишеш така, сякаш си наясно каква душа носи този мъж и каква нямат другите мъже:

"Защо са ми мъже, които приличат на него физически? Те нямат неговата душа. Търся точно тази конкретна душа, която е той. "

А в самата ти история още преди четири месеца явно показваш, че не познаваш неговата душа, но ти се иска да можеше да я опознаеш:

"Не те познавам и ти не ме познаваш. Дори не знам име, с което да се обърна към теб. Аз съм момичето от пейката до езерото с фонтаните от края на месец май, което още помни погледа ти. Тогава видях нещо в очите ти, което не бях виждала цяла вечност. "
"Искам да знам как си, дали си добре… да те опозная, да разбера каква душа се крие зад очите ти, да науча кой си, какво обичаш да правиш, какво харесваш и какво не. "

Това противоречие между двете неща показва, че с течение на последните месеци най-вероятно - поради затихващи надежди и усещането за безпомощност да промениш нещата - обожествяваш образа за този мъж, който си изградила в представите си и му приписваш качества, които той едва ли притежава в действителност. Възлагаш повече вяра на символиката и търсенето на скрит смисъл в някакъв поглед или жест, отколкото на изпитаните във времето, наистина случили се действия между двама души. И на мен ми се е случвало с момичета от квартала още преди години да разменяме по някой и друг поглед при случайни разминавания, но това не значи нищо. И отново ще заявя, че за теб може и да е важна душата на един мъж, но тъй като ти този мъж не го познаваш изобщо, всичките ти усещания за него се дължат само на външния му вид и на въображението ти, което волно или неволно мечтае и работи в посока изграждането на един идеализиран образ. В това няма нищо лошо - хубаво е човек да се размечтае, но е много опасно за теб самата, тъй като е още по-хубаво човек да мисли трезво над нещата и да не прибързва с изводите си за някой напълно непознат, от който има единствено попити зрителни усещания и едно кашляне. Нито външността на човек, зависеща от гена му по рождение, нито едно кашляне са способни да разкрият душата му.

Много жени правят грешката да приписват несъществуващи качества у някой мъж, когото си набележат, че е "единственият", само защото са съсредоточили вниманието си върху някаква символика у този мъж (замислен вид, магнетичен поглед, общо излъчване, фигура, походка, жестове, глас, облекло и прочее). Навият ли си жените на ума, че "това е Той", следва поредица от грешно взети решения от тяхна страна и после плащат за тази си лековерност с цената на много загубени надежди, време и разочарования от несбъдналите се сценарии за крайната победа на любовния небосклон, които са разигравали в главата си предварително.

Нямам намерението да те отказвам от това да мислиш за тази твоя тръпка и мечта, а само споделям моето мнение като читател на твоята история и като човек, който също си е патил на младини от въодушевлението по някоя девойка, само защото ми е правила впечатление със замислен тъжен поглед, глас (например нещо отличително, като невъзможност да каже "р") или срамежлива усмивка. Такива наглед дребни особености лесно "палят" способните да мечтаят смело хора, но и лесно ги изгарят вътрешно, защото основната част от приповдигнатото ни настроение и мисли за този човек се дължи преди всичко на заложеното във всекиго от нас въображение. Като човешки същества изпитваме вътрешната нужда да мечтаем за някаква цел и да я преследваме, но също като такива е задължително да проявяваме здрав разум и да не позволяваме разсъдъкът ни да бъде замъгляван от отчаяни блянове нещо набелязано непременно да се случи по наш сценарий.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker