Какъв ми е проблема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123655)
 Любов и изневяра (30419)
 Секс и интимност (14592)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв ми е проблема?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3517 пъти
Днес върнах времето назад и се замислих за всички мъже, с които съм била, да си дам сметка за настоящ проблем. С него няма да ви занимавам, но ще ви разкажа какво се случва от край насам и не мога да проумея защо.

Мъжете, които избирам винаги са много чаровни и задължително интелигентни, възпитани, с добро образование, с цели и потенциал. Държа на моногамността, но и без това голяма част от горе споменатите би трябвало да са точно такива (не си представям интелигентен и мил джентълмен да ходи безразборно по леки жени).

Смея да кажа, колкото и нескромно да звучи, че имам доста добър външен вид и привличам много мъжки погледи, включително и на този тип мъже. Единственият недостатък е, че съм малко срамежлива и не винаги успявам да дам най-доброто от себе си в разговор, примерно. Да, често се притеснявам и не съм съвсем естествена, може би личи.

В последно време когато се запозная с някой в началото ме гледа с огромни очи и зяпнала уста, прави какво ли не, за да ми привлече вниманието. Започнем ли връзка летят в облаците, не се отделят от мен, чувала съм фрази от сорта на "Ако някой ми беше казал, че ще съм с теб никога нямаше да повярвам. ", "Ти си най-красивата жена, която съм срещал. " или "Искам да бъдем колкото се може по-дълго заедно. "

След отрицателно време те сами провокират разговори за по-сериозни отношения и наистина виждам желание не само от моя стана. Старая се да бъда мила, да покажа, че съм сериозна и вярна във връзките си. Мисля, че съм добър човек и не бих наранила мъжа до себе си.

Накрая всичко се разваля с гръм и трясък. Стават незаинтересовани, срещите уредяват, докато накрая нещата не приключат най-често по някакъв абсурден начин. С кратък разговор по телефона, смс, като спрат да ми се обаждат и вдигат или си намерят някоя друга изневиделица. И никога не съжаляват и не ме търсят отново, сякаш забравят от раз какво е било и това далеч не е идентичен случай.

Най-лесно е да кажа всички (почти) са идиоти без значение колко дипломи имат и не ме заслужават. Но дали проблема не е в тях, а в мен?

Недоумявам, след всичкото това внимание в началото и моето старание да им покажа, че имат стойностен човек, а не наконтена кифла, дето само ще им харчи парите защо постъпват така? Явно даже едно уважение не мога да постигна щом дори не отделят един час да поговорим очи в очи, да получа някакво обяснение и да се разделим като нормални хора. И как е възможно един образован, мил и възпитан мъж да постъпва така?

Дали външният ми вид ги кара да ме възприемат само като кукла за забавление? Или ме мислят за глупава (защото понякога се срамувам)? Може би ставам безинтересна щом разберат, че съм сигурна, т. е сериозна или може би ги плаша с това. Бъркам ли някъде или имам лошия късмет да попадам все на изкусни манипулатори и добре прикрити лъжци, търсещи малко забавление с цената на всичко?

Трябва да разбера защо става така. Рядко се влюбвам и съм много взискателна с избора на мъж. Просто такъв ми е манталитета. Не искам и в редките случаи когато изпитам "пеперуди в корема" всичко да свършва с голямо разочарование.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: 573fc4d7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Може да си привлекателна, но безинтересна като личност! Жената трябва да е кокетка и да държи интереса на мъжа винаги буден. Проблемът ти е в това, че се мислиш за идеална, а е факт, че те изоставят. Помъчи се да станеш забавна и интригуваща!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 2284e48694
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Фразите, които си чула ги е чувала всяка жена. Не се възгордявай. Докато четях постоянно си мислех, че смисъла на темата е "колко си красива и скромна"... Явно като те опознаят виждат, че не си това, на което се правиш...
Огледай се, оцени хората и излез от собствената си светлина и ще има мъже, които да останат до теб...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1c3add290e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ех, ех, все едно аз съм го писала. И при мен е същото. Отначало много ме харесват чудят се как да ме спечелят и като всичко се нареди спират да се стараят, не се съобразяват с мен, разиграват ме или пък срещите оредяват. И най-лошото че накрая с смси ми съобщават края. Страх ги е да ми го кажат в очите. Все изтъкват колко съм добра за тях, те не ме заслужавали и т. н. Демек ми правят добро като ме оставят, защото не съм заслужила такива като тях. Тръгнат ли на сериозно нещата бягат с всичка сила. И аз не знам какво да правя. И аз като теб трудно харесвам някого, но все на такива попадам. Явно такъв ми е вкусът. Уж и аз все сериозни харесвам, но накрая и те стават съвсем неочаквано несериозни и ме оставят и винаги ми идва като гръм от ясно небе. Не знам и аз на какво се дължи. Плашат ли се от мен. Иначе мисля че съм добра. Не искам нищо от тях, нито пари нито нищо материално, нито услуги, дори не настоявам да живеем заедно или да сключваме брак. Искам само да се виждаме, да ме обичат и да си прекарваме приятно. Може би и това ми е грешката. Ако бях като другите да ги командвам щяха сигурно повече да се съоразяват с мен и да ме обичат. Не знам и аз май когато си прекалено добър и се съобразяваш с тях за да им е добре и ставаш безинтересна и нежелана. Може би и при теб е така. Не знам имаме интересни разговори, имам чувство за хумор, много ги забавлявам и разсмивам. Просто нямам думи. На 30 години станах и до сега нито веднъж някой от приятелите ми не е казал гледайки ме в очите, че ме обича, пък камо ли да ми предложи брак или дори да заговори за това. Без да споменавам дори за брак те сами като че ли от рано ме подготвят да не очаквам нищо, нищо не можели да ми предложат, нямали пари, нямали сигурност или пък искали да заминават за чужбина. Даже единия ми се кълнеше че никога нямало да ме остави и след 6 месеца ме заряза. Аз му казах тогава да не се изхвърля с такива силни думи, че не се знае какво ще стане и после се учуди сам как е говорил такива неща. И все така 6 месеца всичко е супер и после нещата тръгват назад и по никакъв начин не се развиват. Винаги те ме оставят, аз до сега дори да не съм била съвсем доволна съм правила компромиси и не съм ги оставяла. Може и там да ми е грешката. Наистина ще се радвам да дадете някакви съвети.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c0082e96ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами плаши ги. в смисъл ти си сериозна, отговорна, силна, улегнала, готова си да създадеш семейство щом мислиш че си открила подходящия за теб мъж. А това ги плаши, защото тее не са готови, още им се живее и дивее. Съдейки по написаното си някъде във възрастовата граница 23-29 год. и съответно партньорите ти са били също в тази граница, кво повече да говорим това не са мъже, а момченца още.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f5ceb1b698
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До авторката - ами какво да ти кажа, задавал съм си подобни въпроси и аз. А за това, не само повечето мъже, както казваш ти са такива и онакива. Аз мога да кажа същото и за повечето от жените в днешно време. Аз, ей така имах уж сериозна приятелка, а накрая да се окаже, че тя ме е мамела и използвала, а аз имах сериозни намерения, но така и нищо не се случи. Ще спестя подробностите около тази моя връзка или по точно фарс, но ей така тя не ми се обади никаква 4-5 дена, аз се скъсах да звъня, sms-и и нищо. Дори поне не каза, дали е приключило всичко между нас, ама то си беше очевидно, накрая аз сам се отдалечих от нея. Уж много смела, уж истинска, уж не мислела за пари, уж широко скроена - пълни глупости! А за моногамията, аз също съм твърдо "ЗА", за което те поздравявам! Аз също съм така, срамежливичък... :) Даже понякога ме е яд на това, но пък си мисля, може да ми е такъв характерът, не знам. А за това, дали ти си виновна, ами, така както се описа - не мисля. По-скоро, по мое мнение и при двата пола все по-често се срещат манипулаторите, лъжците, използвачите и т. н. Днес повечето гледат да се "налудуват", ако мога така да се изразя. Гледат, сякаш, колкото се може повече партньори да сменят. Аз се чудя, какво толкова нередно има момче като мен да иска сериозна връзка от първият път? Да, аз искам да си имам едно момиче и толкова, което да ме обича истински. Аз по принцип не гледам толкова на външността, колкото на вътрешността на човек, в смисъл неговата вътрешна красота. Но засега очевидно нямам късмет с жените. :(
Авторке, поздравявам те още веднъж! Радвам, се че все още има истински момичета като теб.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d0f6991128
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "И как е възможно един образован, мил и възпитан мъж да постъпва така? "

Мъжът е МЪЖ преди всичко. Според мен ти си действително доста хубава и представляваш добър дивеч - жена, която да показват и с която да парадират. След като това се е случило, след като са те завладяли, показали - срещат по-интересна жена, с която могат да си прекарват добре и разбират, че нещо им е липсвало с теб.

Не си елементарен човек, вярвам, че си доста интелигентна, но не можеш да се отпуснеш. Харесва ми нагласата ти, търсейки проблема в теб самата. Първо, другите не можеш да промениш, второ - ако беше един мъж ОК, но всичките ти връзки са протичали така.

Какво да промениш - ами ти знаеш.

1. Как се обличаш? Съветвам те да почнеш да се обличаш по-спортно, захвърли високите токове и грима - само лек грим, подходящ за младо момиче.
2. Повече усмивки, отпусни се. Почни да говориш с хората около теб. Тук може би ще ти помогнат разните книги-съветници. Аз много ги мразех и ги избягвах преди, но сега си признавам, че са ми помагали отделни книги. Особено на американски автори, защото има и примери, с които можеш да се идентифицираш.

Човек вярно се ражда с характера си, има една дума, но човекът е човек, защото може да учи. Поведението също може да бъде изучено!
Аз в момента тренирам по-мъжествен стил на поведение в работата, защото в бизнеса си бих имала повече успех - работя с мъже, а те разбират мъжки начин на говорене и поведение, а моят ги обърква често или ме използват.

И при теб е така - анализирай проблемите си и търси някакъв наръчник, за да се промениш.

Не си елементарна, не си проста, просто си стеснителна и може би това те прави скучна.
Хората очакват зад привлекателната ти външност да предложиш и добро прекарване, добър разговор, идеи, добър слушател.
(винаги чети вестници и слушай новините, не бъди слушател, когато почне да се говори за политика, социален живот, икономика, звезди, клюки, .... )

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a1ae6836f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всички ние ставаме жертва на това, че се събираме с хора, които не са подходящи за нас. Аз например винаги съм търсил такава жена, с характер като твоя, но късмета винаги ти праща обратното. Сякаш хората, колкото повече си приличат и биха могли да се разбират, толкова повече бягат един от друг, а се наместват онези, които винаги трябва да се донапасват, понеже са противоположности.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5d2f1f0045
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Какъв ти е проблема ли... аз ще ти кажа.
Явно досега не си успяла да накараш мъж да се
влюби в теб истински. И повярвай ми... за тази цел
добрия външен вид, далеч не е достатъчно условие.
Сигурен съм, че достатъчно добре разбираш собствения
си проблем, но търсиш и обществено потвърждение.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f34816b918
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката:До номер 1 и 2:Никога не съм се имала за идеална. Всеки слага някаква маска за пред обществото, вкл. и аз, но когато съм заинтригувана от даден мъж аз съм истинска и няма как да "виждат, че не съм това, на което се правя", защото с тях съм точно това, което съм (явно непечеливша стратегия ако съдя по опита си, но все пак правилната за мен). Явно не можете или не искате да вникнете в написаното.
На всички останали благодаря за написаното. Има върху какво да се помисли по думите на всеки един от вас.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3eff30a815
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На първо място си мисля, че си прекалено доверчива. Започват да ти правят комплименти и ти им вярваш. Всеки мъж за да свали някоя жена започва с тези комплименти и казва на жената това, което иска да чуе. Някой започне ли в първите месеци да ти казва как ще бъде с теб цял живот, изобщо не му вярвай. За да стигнеш до това заключение, трябва добре да познаваш човека. Така че на приказки не вярвай, гледай действията на хората. Относно външния ти вид- това е плюс, но ако правиш грешката да мислиш, че само той е достатъчен винаги ще си излъгана. Външния вид прави впечатление в началото, но колкото повече време се виждаш с някой, той свиква с външността ти и не му прави вече такова впечатление, както преди. Тогава започва да изпъква характера и вече започваш да приемаш човека според характера му. А в твоя характер мисля, че от една страна проблема ти е че прекалено много гледаш да се нагодиш към мъжете с които си. Показваш им колко си добра, мила, не се интересуваш от пари и т. н. Само че те това не го възприемат като добри качества, а като глупост. Просто в техните очи започваш да изглеждаш като човек, който не си гледа интереса, а е готов да се съобрази с всеки и всичко и оттам ставаш безинтересна. На теб лично би ли ти бил интересен човек, който се съгласява с всичко и винаги е добрър и прощаваш? Хората които са интересни и уважавани са тези, които си знаят интереса и го отстояват. Просто мисли на първо място ти каква перспектива би имала в отношенията с някой, а не чакай той да командва парада и да си вечно жертва на неговата милост- ще се обади ли няма ли да се обади, ще предприеме ли нещо по-сериозно, не стой и не чакай някой да се сети за теб, а мисли ти за себе си. Недай да се поставяш в положението на жертва, която ако някой хареса и благоволи да и предложи нещо сериозно, ще приеме, а ако не благоволи, ще седи и ще страда мълчаливо. Самата ти каза че си срамежлива, това може да се приема като нормална човешка черта, но в действителност е белег за ниско самочувствие. Ти се притесняваш от нещо свързано с теб, характера или нещо друго. Разбери какво е, като си искрена със себе си и работи върху това. Проблема е че си неуверена, а тази неувереност те кара да се държиш като човек втора категория, който не заслужава дори да му кажат в лицето, че го зарязват. И не се залъгвай занапред, ако срещнеш някой от този тип мъже дето те омайват от първата среща, просто се научи да ги разпознаваш и ги режи, без да ти пука. И най-важното, не се самозалъгвай, гледай знаците в поведение и всичко, по-добре да разбереш, че някой е кофти човек отрано, а не да преглъщаш всичките му недостатъци и да разбереш какъв е на по-късен етап, когато ще е по-болезнено. Нищо не спомена за това, дали в тези мъже с които си се виждала, не си харесала нещо. Казваш колко са мили, интелигентни и т. н. Не вярвам да не е имало неща, които не харесваш, но може би си ги преглътнала и си ги възприемала като перфектни, а за себе си си се опитала да ги убедиш и ти колко си струваш. Това пак е белег за ниска самооценка- възприемаш всички други като по-добри от теб, и не им забелязваш недостатъците, а винаги търсиш вина в себе си. Мисля че много добре трябва да си преразгледаш поведението и характера за да разрешиш проблема. А че скапани мъже има и винаги ще има, това също си е вярно, лошо става само когато на такива попадаш!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 51db39eaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много си е добро момичето според мен, като чета какво е написала, но това че е пълно с олигофрени е вярно и добре че не съм един от тях. Вярвай и един ден ще срещнеш някой свестен, който да сите обича и то истински :) горе главата

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ead41ef8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Мъжете, които избирам винаги са много чаровни и задължително интелигентни, възпитани, с добро образование, с цели и потенциал" - звучи ми като:
1. Щом ги избираш по толкова много критерии - значи не си влюбена;
2. Това са вечните свалячи, с които винаги ще имаш неуспех.

Имаш грешка в търсенето (тези хора, които ти намираш, по твойто описание са идеални, а такива хора няма - явно те се представят за такива, каквито не са, а ти не можеш да видиш това, защото си много наивна). Отпусни се, не търси идеалния, а реалния и намали малко критериите.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 11b4f5feb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, възможно е да си прав, но, според мен, критериите на авторката може да не отговарят на свалячи. Те не означават и че не е влюбена. Аз, например, не харесвам глупави мъже, не виждам как бих могла да се влюбя в такъв. Просто именно това, че отговарят на критериите ни, може да е сериозна предпоставка или причина да се влюбим.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker