За мъжкото приятелство, има ли такова и прав ли съм в случая? ( не е тийн историйка) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За мъжкото приятелство, има ли такова и прав ли съм в случая? ( не е тийн историйка)
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1639 пъти
Има ли такова наистина? Големи мъже сме. Преди 3 месеца реших да си направя експеримент. Спрях да пиша пръв и да звъня, на така наречените приятели, за да видя аджеба ще се сети ли някой, че липсвам. Не съм изненадан. 3 месеца, почти 4 юесеца вече абсолютно никой не звънна да пита как съм, какво правя, да се видим и т.н.
Случиха се доста неща, на моменти имах нужда и от малко помощ, но не съм искал от никой, но така или иначе 4 месеца никой не ме потърси.
Днеска единия ми пише - загуби се като старите пари брат как е?
На майтап викам направих си експеримент и 4 месеца никой не звънна- кво значение има как е.
А отговора му беше - абе аз се сетих няколко пъти, ама викам може да не искаш да говорим.
И сега се чудя. Аз ли съм прав или грешно разсъждавам.
Значи сетил се бил няколко пъти, ама така и не звънна аджеба.
Пичове как поддържате такива отношения? Изобшо доверяватв ли се наистина на някой, който може да наречете приятел?
Ще кажете е шо не звънна ти. Ами защото винаги аз съм бил инициатора, исках да разбера дали съм натегач, защото така се чувствам или наистина можеш да разчиташ на някой.
Говоря за хора, с които се познаваме 15 години вече. Нито сюе женени, нито имаме деца още, да сме заети.
Все по често ми се струва, че всичко е взаимни интереси на момента.
Знам, че темата е тъпа, не е за жени, за да стане диалог, но ше се радвам на мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: e21df5296b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   По-различно е, имам подобна група от приятели също - не си звъним през два дена, за разлика от момичетата предполагам. Не си говорим за много емоционални неща, може и два месеца да не сме се търсили, но като се видим, все едно не сме се разделяли от даскало, а сме на по над 30 години вече. Майтапим се, когатп сме заедно. Всички сме заети с нещо, затова няма как да си звъним постоянно. Според мен, това пак си е добро приятелство, но на друго ниво. Мога да извикам някой от тях да помогне, веднъж едното момче доста ми помогна за едно местене. Но не виждам проблем, може би - потърси си и други приятели, също пробвай някой път да споделиш, обрано, нещо ако те мъчи, но като цяло - няма толкова мелодрама, не си я създавай ти.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e21df5296b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   просто, недей да търсиш, ти бъди активния!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 73ddaff219
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   То и с женското приятелство не е по-различно. Изобщо приятелството след една възраст става трудно за поддържане. Според мен си късметлия, ако имаш 1-2 души, които да ти звъннат, за да разберат как си, а не за да ти кажат те как са.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0b5348ff06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   В днешно време хората се промениха и никой не търси никого, освен ако не си активен. Всеки се е задълбал в собствените си нешица и това не се случва само при вас мъжете но и при нас жените. Хората се изолират повече, ако не си активен няма да имаш познати и така наречените приятели които според мен не са такива а само се правят на такива, всъщност са жадни за клюки за да Ина какво да се говори. Приятел е този който не мисли за теб ами се обажда и те пита директно дали си добре!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0b5348ff06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В днешно време хората се промениха и никой не търси никого, освен ако не си активен. Всеки се е задълбал в собствените си нешица и това не се случва само при вас мъжете но и при нас жените. Хората се изолират повече, ако не си активен няма да имаш познати и така наречените приятели които според мен не са такива а само се правят на такива, всъщност са жадни за клюки за да Ина какво да се говори. Приятел е този който не мисли за теб ами се обажда и те пита директно дали си добре!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8a9c3d81d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само ще кажа.. не си единствен

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7bee251bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Щом си винаги ти този, който ги търси, значи работата е ясна - използват те, за да си уплътняват времето с теб, когато им е скучно. Минах през подобно нещо, но го осъзнах по трудния начин, т. е. след като вече ме отсвириха тотално. Даже при мен не бяха просто приятели, а двама от тримата ми най-добри приятели. С единия бяхме неразделни може би над 18 години, а с другия около 10. Мен не, че не ме търсеха. Търсеха ме даже доста понякога, но основно, когато нямаха какво да правят или за услуги. Тогава започнах бавно да осъзнавам, че истинското приятелство изобщо не се среща под път и над път. В следващите години и досега попадам на изключително много използвачи. Някои успявах да ги преценя в самото начало, други не толкова. Това обаче ми помогна да осъзная едно много ценно нещо - трябва да се гледат делата, а не думите. В Библията също е написано, че по делата ще ги познаем и си е точно така. Ако поне малко се запознаем с Божието слово, много неща ще ни станат ясни. След тази случка с моите "добри приятели" съм попадал и продължавам да попадам на всякакви използвачи, интересчии и т. н. Някои от тях са се опитвали да ми правят откровени мръсотии, но като цяло се старая да не се настройвам негативно. Попадна ли на подобни хора или изцяло прекъсвам контакт в зародиш, или ако поддържам някакъв контакт съм много внимателен. Към момента имам 1-2 двама човека, които мога да нарека приятели и които не са ме оставяли в трудни моменти и още 1-2 други, с които не е ставало случай да си доказваме приятелство един на друг и си прекарваме добре заедно. Май в общи линии това е при мен засега.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f46d8fca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   1, и аз имам такива приятели и се чувствам много добре в такива отношения. Но може би не това е случаят на автора и наистина нещо куца. Авторе, съветвам те да тръгнеш с идеята, че приятелите са приятели само по общи интереси. По този начин няма да има разочарования. А и ако наистина не се чувстваш на място, може би не са твоите хора. А можеш и да проведеш един сериозен разговор с тях, за да видиш и те как са настроени.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1337247d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Познати много, приятели истински много рядко ;)

Не се учудвай

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 555b050d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да започна с това, че съм жена, не знам дали ще ти е от полза това, което ще напиша, но все пак да се изкажа. В последно време и аз забелязвам нещо подобно в отношенията си с някои (за щастие не всички) мои приятели - аз трябва да ги търся, да ги питам как са, те мен не се сещат да потърсят. Може да съм умряла, те няма и да разберат, както се казва. На моменти дори се чудя дали не досаждам, което е доста нелепо чувство между уж приятели. В последните седмици реших да не поемам инициативата, ако ме потърсят тези въпросните - добре, ако не ме потърсят - здраве да е. Не че го играя сърдита, просто съм на принципа "каквото повикало, такова се обадило". Според мен трябва да продължиш експеримента, не е окей винаги ти да си активната страна, нека положат усилия и те. Ако пък чувстваш необходимост да го изговориш с тях - повдигни въпроса.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 897cf1b564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто приеми реалността - мъжете не са по-различни от жените и ако преди мъжкото приятелство е било синоним на лоялност и безусловна подкрепа, то вече съдържанието му все повече се променя. Хората са интересчии и са готови да загърбят години приятелство и подкрепа, които си им давал за сметка на някакви еднодневки, с които ще се забавляват. Като не са опознали новите хора и им изглеждат интересни, забавни, топ-ове и разни глупости. Бързо принизяват старите си приятели като ги сравняват с неопознатите нови.

Неприятно е, знам, но това е истината.
Плашещо е колко малко са верните, нормални и стойностни хора, с които можеш да създадеш отношения. :(
Не знам какво да те посъветвам - такива приятелства са изчерпани, но пък защо да завършват със скандал или лоши отношения? Няма смисъл. Търси и ти нови хора, пък не знаеш някога далече в бъдещето дали старите ти другари няма да се осъзнаят как са те пренебрегвали заради моментния им интерес и да те потърсят сами. Хората се променят и в двете посоки - и за добро, и за лошо. Сега явно са тръгнали в лошата посока, но може да сменят курса.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4e8eaa0881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ти какво очакваш, че ще бъдете заедно като мускетари, живота не е роман :) та шегата на страна.. Просто си попаднал на грешни хора, защото търсенето трябва да е взаймно, така мисля опне аз.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0ca986a988
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Трудно. Човек принципно е егоист. Масовката, да не кажа едно над 80% от хората се интересуват само и единствено от себе си. В тоя ред на мисли е много по-вероятно да си обграден от хора, които са такива. Хора, които ще те търсят ако имат изгода. И тук не говорим за нещо материално, те могат да си намират нещо в комуникацията и приятелството, към което да се стремят, ама не виждат ли такова, то тогава те спират да се интересуват, защото имат нещо по-важно - себе си.

Сега, ако някой е случил да има до себе си, в прителски отношения, алтруисти, за които това да подклаждат приятелствата, не само водени от собствената си изгода, ами обратното, то тогава има от тея приятели, които истински се интересуват от отсрещния, а не го правят само за да дадат нещо на себе си.

Колкото повече време минава, толкова повече хората нямат и време. Семействата, работата, децата, натрупващата се умора са все неща, които са в разрез с едни динамични приятелски отношения.

Та, така изложено, ти нищо не печелиш ако тъсиш точно това, което ти даваш или си готов да даваш в името на едно приятелство. Ако са ти приятели, то тогава ти бъди този, който е по-активен и не си го слагай толкова. Просто не сте различни хора като натура, но това не означава непременно, че те не са ти птриятели.


Браан.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2209dfa6a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много се филмираш. Преди всичко трябва да си бъдеш самодостатъчен. Трябва да можеш даже в най - лайняните ситуации да се справяш сам. Трябва да не чувстваш нужда от нечия подкрепа. Приятелите и семейството са винаги около теб и ти около тях заради общи интереси и при нужда. Всичко останало лоялност, любов, безусловна подкрепа са приказки за книгите и нямат нищо общо с реалността.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a2f5cb7923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нещата не опират до семейство, деца, ангажименти, време и т.н. Всичко опира до човека и чисто човешките му качества. Работата ми е доста натоварена, но винаги намирам време за приятелите си. Всеки има периоди, в които задачите го затрупват, но всичко отминава. Не е казано, че трябва да се виждате и чувате всяка седмица, но примерно веднъж в месеца всеки може да отдели време или най-малкото да се обади за 5 минути. Да не говорим, че обикновено точно тези, които уж все са много заети, като им дотрябва нещо изведнъж се "освобождават" и ти подпалват телефона. Ако пък искат нещо по-голямо, направо не можеш да се отървеш от внимание. Човек, който те търси само, когато има нужда от нещо или му е скучно, по-добре деликатно да го отдалечиш от обкръжението си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9e9688284f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нещата не опират до семейство, деца, ангажименти, време и т.н. Всичко опира до човека и чисто човешките му качества. Работата ми е доста натоварена, но винаги намирам време за приятелите си. Всеки има периоди, в които задачите го затрупват, но всичко отминава. Не е казано, че трябва да се виждате и чувате всяка седмица, но примерно веднъж в месеца всеки може да отдели време или най-малкото да се обади за 5 минути. Да не говорим, че обикновено точно тези, които уж все са много заети, като им дотрябва нещо изведнъж се "освобождават" и ти подпалват телефона. Ако пък искат нещо по-голямо, направо не можеш да се отървеш от внимание. Човек, който те търси само, когато има нужда от нещо или му е скучно, по-добре деликатно да го отдалечиш от обкръжението си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker