Постоянна мисъл за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постоянна мисъл за самоубийство
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1152 пъти
Хора какво мислите за самоубийството ? Това ми се върти в главата от една - две години насам.Аз съм беден ,семейството ми е бедно ,живеем в малък апартамент 4 души и е адски тясно.Заплатата ми стига колкото да оцелея за месеца.Нямам половинка ,нямам любов.За какво ми е тогава този живот да се мъча само !? Обмислям да сложа край на всички тези мъки и да се обеся някъде.Защото ако имах любов ,ако имах апартамент, хубава работа и кола и пари нямаше да съм така.Вече съм на 30.Да не се бях раждал!!Мисля ,че след като се самоубия,ще сложа край на всички мъки.Какво мислите вие ? Живота е гаден и суров.Яд ме е , че съм се родил в такава бедна и корумпирана страна като България.Имам два варианта пред себе си - дали да се обеся на някое дърво в околностите на града ни или да изпия някаква отрова.Побърква ме този живот мизерен!Не искам повече да се мъча!И тази страхова невроза и паник атаки също.Нямам и момиче до себе си ,което да ме подкрепя!!!Питам се за пореден път,защо е трябвало да се раждам, щом ще се мъча само!?!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48c5d927dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ако това ще те успокои - имам хубава работа, кола и пари, нямам половинка. Също като теб почти всеки ден си мисля за самоубийство. Човек може да бъде нещастен и депресиран независимо от това в какъв период от живота си се намира и в каква среда живее. Хората в Куба нямат нищо, но много от тях са щастливи. При мен не е заради липсата на половинка, по-скоро не виждам някакъв смисъл от съществуването си - само работя, храня се и спя. Но няма да го направя, защото не искам да причинявам страдание на близките си. Защото една от ролите на хората като нас е да бъдем опора на семейството. Да даваме кураж и пример на близките си в трудни моменти. Може би смисълът е да се опитаме да променим настоящето си - да дадем всичко от себе си, така че да постигнем някакъв душевен мир. Не знам какво да ти кажа, пробвай да тренираш - това мен винаги ме успокоява. Какво работиш?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 72b8740577
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Самоубийството ще ти направи задгробния "живот" ад.
Така или иначе ще умреш защо бързаш? Всички ще умрем, натам отиваме.Кой по-рано, кой по-късно. Какъв е смисълът да слагаш край, като той ще дойде дори и да не искаш?
Защо не се опиташ да промениш нещо през това време. Всички имаме проблеми малко или много. Ето първи номер ти е казал, че има пари и пак мисли за това. Аз също имах период с доста пари като студент и бях доста депресиран, после бях затънал в хиляди дългове. Не виждах край на това нещо.
Е познай, всичко се оправи малко по малко. И на мен ми е идвало да сложа край. Колкото теб съм, но искам да ти кажа, че не осъзнаваш колко млад си всъщност и можеш да промениш нещата. Ти ако не се стегнеш, няма да дойде момиче за да те оправи. Никой не обича слабаците пич. Сори, ама това е истината и варианта е да се стегнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b2480cbef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е депресия.
Била съм в подобно състояние на духа - буквално за 2 седмици с антидепресанти ще се почувстваш по-добре.
Препоръчвам ти да посетиш психиатър.
Има изход от всяка ситуация, докато си жив! Погрижи се за себе си, посети доктор! Не взимай прибързани решения!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9e9764b62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Потърси психолог и/или психиатър. Прилича на клинична депресия. Може да ти трябва медикаментозна подкрепа. Реално докато си депресиран е невъзможно да си намериш приятелка. Психолог ти трябва, за да осъзнаеш моделите, които са довели до това положение (явно не само теб, а целият ти род) и да видиш как да ги промениш, за да живееш по-добре.

Иначе, не мисли, че имането на кола и апартамент и гадже те прави щастлив. Ти първо трябва да си щастлив сам със себе си, за да дойде гаджето. Също виж да не би работата или някой от хората с които живееш не те натоварва прекалено.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9732f909a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А защо не станеш от готините лоши момчета, като по филмите. Те също са бедни, ама готини, със сампчивствие, секси. Примерно си представи един тип гангстее. Живее в Бронкс, съдбата го е наказала отвсякъде, обаче е ебати пича. Не му пука от нищо, мацките полудяват по него. Знаеш ли що? Щото не зависи само от това беден ли си. Това е нагласа на ума. Трябва да си хем борбен, хем пълен непукист. Отиваш, спортуваш, правиш топ тяло, с жените се държиш с мега самочивствие, сменяш ги редовно, секси си. Като не можеш да ги каниш у вас, ходиш у тях. И винаги с топ самочувстяие, никога отчаян. Това е най важното. Никой не обича сдихани. Промени се кардинално. Ако решиш и татуировки си сложи, стани бунтар. Какво си се отчаял. Бъди пич! После поработи и върху тва да изкарваш пари, но най важното е: топ самочувствие! Постигнеш ли го, ще си като господ. Щастлив и непоколебим. Така се живее лесно, а не с мазохистични мисли като твоите. Ти в момента се саморазрушаваш. Моментално си смени гледната точка за нещата. Всичко е в главата ти.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 05897f5c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От Автора:Тренирам и имам много хубаво тяло и височина около 190 см.Но проблема е там ,че душата ми е наранена и плаче.Нямам душевен мир и спокойствие.Сякаш нещо ме човърка отвътре.Това ме побърква.Иначе работя към пътно поддържане (ако е от значение).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 48c5d927dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   до 7: Това, че тренираш е хубаво, добре е човек да поддържа физическа форма. Още си млад - на 30 е напълно възможно да промениш посоката на живота си - имаш доста време, както и опит.

Ако работата не те устройва или не изкарваш достатъчно - можеш да потърсиш нещо друго. Не знам какви са ти интересите, най-добре е работата да ти е интересна, но преди всичко е важно да ти стигат парите. Ако имаш книжка, има доста фирми, в които търсят шофьори/дистрибутори например. Но много зависи от района, в който се намираш.

Дори и проблемът да не е в работата, хубаво е да си намериш някакъв отдушник. Компания, с която да прекарваш време, хоби, книги, някакъв занаят или спорт. Нещо, което да те разсейва и което харесваш да правиш. Доброволческа дейност, ако щеш. Може и да пробваш да отидеш на психолог. Аз не съм ходил досега, но много хора твърдят, че помага и може и да отида в бъдеще. Понякога е трудно да се погледнем отстрани и да си зададем точните въпроси и някой такъв човек може да ни помогне да излезем от ямата, в която се намираме.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 05897f5c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора:Посетил съм много психолози и психиатри и всички ми даваха да пия някакъв вид антидепресант.Пиех ги , успокояват ме до някаква степен ,но дотам.Изпаднал съм не във дупка ами във яма.Без желание за никаквон развитие, амбиции и прочие.Не успях да завърша образование висше пак заради липса на цели и амбиции.Не намирам като цяло смисъл в живота.Иначе имах дълга 4 - годишна връзка, но момичето ме изостави точно заради тези неща.И сега депресията още повече се засили.Незнам дали да отида при някой свещеник или духовник за помощ,да повдигне духа ми.Както ви казвам имам душевно безпокойство.Дали изкупувам нечий грях ,дали защото съм преживял много стресови ситуации в миналото незнам.Благодаря.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a3e8239f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, я малко по-спокойно.Аз съм хубава и добре материално. Искаш ли да ти кажа какво преживях. Бившия ми мъж се оказа мъжка проститутка, разделихме се малко след сватбата. На всичкото отгоре имаме и дете. Сега точи една друга жена, а сред клиентите му са били и мъже. Как ти звучи тази история, ами по-добре да съм бедна и да нямах такъв удар в живота. Стегни се, не винаги парите се гаранция за щастие. Беден си, голяма работа. Търси момиче, човек... Всичко ще се нареди, но не като си така.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82525abec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей! Аз съм момиче на 24г. Ще ти дам един пример моят приятел беше в същото състояние дори на същата възраст, когато се запознах с него преди 3г. Той дори не беше спал с момиче, но аз го подкрепях и постоянно го мотивирах да изкара шофьорски курсове, да си намери работа, да има самочувствие, защото го обичам и няма да го зарежа в такъв период и знаеш ли какво стана. Сега работи, шофира по -добре от мен, амбициран е и дори се справя по-добре и аз съм изключително щастлива. Сега аз изпаднах в такова състояние от 2 месеца. Баба ми почина, баща ми се разболя от тежко и не можа да отиде на погребението и изпадна в депресия в това време и дядо ми се разболя, а майка ми която живее отделно получи бъбречна криза и също изпадна в депресия. Това всичко стана в рамките на 4 дни и единствената здрава бях аз и не знаех на кого да помогна първо тичах като луда ту при единия ту при другия и получих ужасни проблеме със зъбите и челюстта ми беше схваната 1 месец от притеснения, но благодаря на БОГ че моят приятел е преминал през такова състояние и ме подкрепя и разбира във всеке един момент. Така че, докато ти и близките ти сте здрави винаги има начин. Повярвай ми много пъти хора, които са пробвали да се самоубиват и са оцелели казват, че в последната секунда са съжалявали жестоко и след това живеят чисто нов живот и грабят с пълни шепи. Смъртта е един неизбежен изход и дори не е труден, животът е труден и пълен с несправедливост, но все пак ни е даден като подарък и трябва да се възползваме пък каквото стане. Приеми живота за едно предизвикателство така или иначе всички ще стигнем до смъртта. НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Моля те! Дори баба ми когато почина в зверски мъки, защото беше болна от рак на 89години се мъчеше до последно да се бори за глътка живот. Тя дори е намира смисъл да продължи и искаше да живее. Намери други хора като теб и им вдъхвай кураж с твоята история, гредай живота от духовна гледна точка и не мисли за материалното така или иначе то не стува нищо. Аз не те познавам, но вярвам и знам, че ще се справиш! Ти си по-силен и смел от колкото смяташ. Кураж!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker