Защо мъжете правят този избор когато си търсят съпруга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете правят този избор когато си търсят съпруга?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 7322 пъти
Наблюдавам доста странен феномен, защо мъжете се заглеждат по красивите жени, а избират за свои съпруги обикновено изглеждащи и дори откровени грозни жени? Какви са вашите мнения и наблюдения по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 84

преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc5f1b1c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   По същата причина, поради която много жени избират батки за ебане, докато скромните им мъже гледат деца вкъщи, който да им е в кръпа вързан и да плаща сметките и за децата. Мъжете и жените не са много по-различни. По-голямо значение има чипа на втория етаж, не пола.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c21d40ae62
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Някои са на принципа: "Хвани си грозен, за да е сериозен". Честно казано и моят мъж не е мистър свят, но съм го избрала по други качества. По-добре човек да направи компромис с външния вид, отколкото с характера.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d8bce370a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Защото красивите жени не си падат по тези мъже, за които говориш и имат по-високи изисквания.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7e7d54c07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Еми да, за нас е важно жената да е добра и да се грижи за къщата, за децата, да е добра с мъжа, да обгрижва и него... защото това е в нейната природа и заложено генетично.

Като ти гледам повърхносният начин на мислене само от тия няколко реда, за теб сигурно "красиви" жени са тия турбо парцали по социалните мрежи - набохани със силикон и хиалурон в дужките. Такива жени стават само за любовници за веднъж-два пъти и после се връщаме обратно при добрите и при грижовните, които не е нужно да са грозни, но може би не се вписват в твойта кифленска/курвенска представа за красота.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: af84afff60
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Рядко се случва. Почти винаги прибират к*рви, които им изневеряват.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 160f81f3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Защото голяма част от мъжете правят компромиси с външния вид на жената, ако жената знае, как да им замотае главата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 73972fd25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   По улиците такива бонбончета виждам, в смисъл красиви жени, че ми е много странно твърдението ти. Даже омъжените или тези с мъж или дете се грижат доста за външния си вид като правило, за да си запазят мъжа. Я виж майките по площадките! 3 месеца след раждането вече са на старите килограми. Та ти шегуваш ли се? Точно на грозна жена мъж ще избягва да направи дете, по-скоро грозновата ще избере за любовница - все пак никой не иска грозни деца.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 29ff539495
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Ами по същата причина по която заглеждат скъпи коли, ама карат бараки за 3 500лв...едно е да заглеждаш, друго е да можеш да си го позволиш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: faa1f849e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

9.   Ти явно си някоя силиконка и си мислиш, че грозните хора не заслужават да са щастливи и да създават семейство. Според теб какво е да си красива жена? Сигурно да ходиш постоянно натокана, да си слагаш всеки ден грим, да си купуваш скъпи парцалка, да качваш сторита в инстаграм и да го играеш на супер яката мацка. На кого му е нужно това? Само да ти кажа, че аз съм омъжена и всички край мен са омъжени или в сериозна връзка, но определено никоя от нас не е грозилище. Жените, които са в моят кръг са скромни и не парадират с визия, не се опитват да изпъкват единствено и само с външен вид. Явно някоя обикновена женица, по твоите критерии грозно вата ти е отмъкнал мъж и сега стискаш зъби от яд и завиждаш. Колкото ти е плитък ума, толкова ти е и голяма красотата според мен, иначе нямаше да си сама и завистлива.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 75bdefd8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7 номер,не е вярно. Има страшно грозни жени, грозновата, с гадния черти,гърбави носове,дебели,свърхдебели,дебелогъзи ,с кофти тела ,разплути и т.н , абе много кофти примери и всички те имат деца и мъж до себе си. Някои са с по две деца и мъж до себе си. Ама наистина дебели и грозновати ,меко казано ужасни лица,тела,черти,кожа,коса,поглед и излъчване... Но мъжете им са същите като тях,ако ли не,подобни... Обикновената жена, невзрачна, без грим,скучна коса,скучна визия ,излъчване и съвсем невзрачно ,сякаш е омита чиния,много лесно си намира мъж и му ражда дете... Тя,освен за домакиня,перачка и готвачка,за друго не става. Ама добре си гледа децата и знае да е скромна и да пести,по навик и задължение готви, чисти и слугува на мъжа си,но не го приема за слугуване. Повечето натокани жени,с красиви тела,прически,маникюри ,гримове ,слаби и красиво облечени и д красиви лица,нямат деца,или имат късно деца... По-скоро,по техен избор,за да се радват по-дълго на светския живот. Иначе най-лесно то е ,такава жена да омагьоса мъж да я заплоди. Никой не си хваща грозна жена за любовница,да рискува брак,деца,връзка и/или нерви заради нея ,да харчи пари по нея,да прави секс ,да плаща гориво,хотели,вечери и т.н....За какво му е да си хваща втора жена,при това грозна? За да й посещава красивия апартамент, да бъде возен в лъскавата й кола и да му даде пари за море ли? Ми в такъв случай,момчета,хванете си баби за любовници! Една ттаква моя позната,на 60 години,вози 35 годишен,в джипа си,който е стар и му купува уискита и му плаща телефона,всеки месец. Това е единственото ,което прави за него и той е доволен. А тя е с дрезгав глас и с вид на баба,облечена в прозрачни дрехи... Номер 9,ти май си злобна и завистлива,задето мъжът ти заглежда силиконови,слабички ,с огромни гърди натокани жени,каквито все по-често по улиците се размотават със самочувствие и похотлива физиономия,но не колкото на мъжете ви... Стегнете ги малко,че е страшно,когато ви няма край тях!!!

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a6573b8cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Е, то всеки заглежда красивите, ама не всеки може да се докопа до тях. Много ясно, че хората искат половинките им да са И красиви освен всичко останало, но няма как това искане да огрее 8 милиарда души. Простираме се според възможностите и късмета си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сега ще ти кажа защо е така. Повечето мъже смятаме за по-практично да се оженим за по-грозничка жена. Първо нея я заглеждат по-малко мъже, тоест вероятността да ни изневери е по-малка, после по-грозните уж харчат по-малко да се поддържат, и накрая грозната жена по принцип няма самочувствие, и от това следва, че се оставя да я командват. Приблизително това е мъжката логика, понякога дори неосъзната. Така мислим мъжете когато се женим, но после, като мине малко време разбираме, че сме сбъркали. Защото грозната жена се впечатлява от всяко внимание към нея, понеже радко й се случва. Това значи, че вероятността да изневери на практика е дори по-голяма. В опит да се маскира като красива харчи повече за козметика, за да компенсира ниското си самочувствие. И накрая става зла, защото разбира, че нищо не може да й помогне да бъде хубава. Докато стане това обаче, минават години, през които мъжете плащат скъпо за глупостта си, че са се подчинили на комплексите си, когато са си избирали жена. Това не е злоба, а житейски опит.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 85bb58e6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Кой ти каза, че ги заглеждат? Повечето мои връстници въобще не забелязват разлика между красиви и грозни жени. Защо е така, повярвай ми - нямам идея и много искам да чуя какво ще кажат тези хора. Иначе номер 8 го е казал много добре.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

14.   Авторката съм

До 4 Драги, да ти кажа, баща ми е норвежец и аз съм висока руса и синеока, изключително красива жена. Нямам никакви пластични операции, нито силикон никъде по тялото, нито намирам този тип жени за красиви, нито ги визирам във въпроса ми. Моят критерии за красота е много по различен от това което ти предполагаш и не е кифленски. И да ти кажа, красивите жени никога не играем втора цигулка, така че за любовници не ставаме, още по-малко на такива мъже като теб.

До 5 Това, че са приблари к*рва която им изневерява, не означава че тази курва е красива. Тоест, некрасивите жени са склонни да изневеряват не по-малко от красивите.

До 6 А дали после не си посипват главата с пепел? След като са позволили замотаването на главата им имам предвид....

До 7 това че са отслабнали след раждането не ги прави красиви по класическият моден критерий за красота. А той е универсален.

До 9 Не съм силиконка, освен това не намирам силиконовите жени за красиви. Смятам, че човек може да бъде изящен и без пластични намеси. Не мога да кажа, че завиждам и злобея, но съм била сама дълги години, а съм красива. И винаги ми е било странно защо мъжете ме подминават, не ме искат за съпруга. А ако се осмелят да поискат нещо от мен, то е секс за една нощ, а това нещо мен не ме устройва и е мой дълг да отрежа такъв мъж. Но да, повечето мъже които са ме заглеждали са си избрали обикновени жени за спътнички в живота, а мен са пренебрегнали и съм била самотна. Чудно ми е ЗАЩО?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

15.   Не ви искаме за връзка, защото красавиците сте тъпи, бездарни, с лош характер, капризни, не ставате в леглото и не можете да правите свирки. Ясен ли съм?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c085f430b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Ами съпругът ми веднъж призна, че е харесвал една много красива мацка /познавам я и е много красива/, но е знаел, че няма да му се отвори парашута, а и сигурно щяла да го командва и да има големи претенции, дори да я върже, и просто не е направил дори опит да я сваля.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a232183e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

17.   Щот Ганьо иска слугиня. После ще си хване любовница, така или иначе.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dae568e29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Ами, ето какво се случи преди малко, например. Съвпадаме си с някаква 31-годишна жена в Тиндър с що-годе добър външен вид, почти без грим и със стилни дрехи (не кифленски), което поне привидно даваше някаква заявка, че не залага на тежък крим и евтино поведение. Хубаво, но първото впечатление трая твърде кратко и нещо май беше твърде самоуверена, че ще може да впечатли с приказки за креватните изпълнения. При бързо ѝ показах, че с такова нещо няма как да задържи мъж трайно. Ето го и краткият ни разговор, преди да се самоизтрие:

(Аз) 11:10 AM
Кои свои качества на личността намираш за способни да задържат интереса на мъжа към теб?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f84217f9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Това, че някоя не е като модел, не означава че не привлича мъжа си, една жена може да впечатли с много неща, за да реши един мъж да се омъжи за нея.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3d037bb662
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Когато човек реши да предприеме тази доста сериозна стъпка като брака, критериите му доста се променят за отсрещния човек. Дори външният вид да не е толкова впечатляващ, други качества компенсират. В крайна сметка идеята е да остарееш с този човек, да отгледате деца евентуално, т.е. трябва да имате близки виждания по важните въпроси, да се подкрепяте, да има взаимна грижа и внимание помежду ви, и прочие.
Е, разбира се, ако се случи така, че хем да е супер красив/а, хем да "покрива" и другите критерии, това си е като печалба от тотото. Но се случва рядко. Както има една приказка "няма пълно щастие". :)

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 04d9ffaf9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   Много просто, може да заглеждаме красиви жени, но ако нямаме висок социален статус, няма как да бъдем с тях.

Хубавите жени, знаят си цената и искат мъж с финанси, дом, кола последен модел, почивки и пр. Но те са сами, т.к. много малко мъже могат да им осигурят такъв стандарт.

За това има доста жени, които са били красавици от 19-26год, но остават само и на 30 .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 62d630a266
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

22.   Мъжете си смъйнаха масово цените като фалирали предприятие. Готови са да хванат и най-голямата грозница за едната дупка всяка вечер и само и само да имат жена до себе си. Мой приятел освен, че си хвана грозна въпросната е и глупава като малко дете на 8 години и го злепоставя с държанието си пред приятели и родата му. Сам ми призна, че я предпочита пред това да бъде сам.Аз пък предпочитам обратното. Различни хора различни идеали.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: abfe58822e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Защото толко им е самочувствието. Така се определят, срещат се невероятни красавци с не много приятни на окото жени. Така се самоопределят мъжете.
Но да не забравяме, че красотата е преходна и характера е важен, че и други неща

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c36d3cacf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   Защото освен красота, която е преходна, мъжете търсят и други качества в жените. Виж дали проблемът не е в самата теб, след като си красива, а не те искат за брак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc5f1b1c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

25.   Красивите жени рядко стават за семейство. Мисленето им е "аз съм красива, много други ме искат, знам си цената и правя компромис, че съм с теб и ти не ме заслужава, затова ще ми сваляш звезди и ще ме оси денонощно на ръце, за да компенсираш".

Мислят, че като са красиви, са хванали господа за шлифера, нощо повече не е необходимо да правят, всеки им е длъжен за всичко и са готови при първия незадоволен каприз да скочат в нечие легло. Свикнали са да имат винаги готов тъпкач на разположение и винаги някой да им чеше егото. И малко да не ми обърнеш внимание или да не им вървиш по свирката и вече търгват да отмъщават.

Особено сега с тия социални мрежи като видят как някоя "инфлуенсърка" я водят по Кариби и Сейшели, само защото е "красива" и тя си мисли, че и на нея някой и е длъжен да и осигурява всичко само заради едната и красота и нищо друго ен трябва да очакваш от нея, освен да краси пространството около теб.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2699b766a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

26.   Тъпо обобщение и невярно. Има всякакви мъже - и такива, които се женят за невзрачни и такива, които се женят за красавици, но когато мъж избира жена за цял живот, с която да отлгеда потомство, да гради дом и семейство, той се води най-вече от някакъв баланс. Няма как да се жени човек само заради красотата на жената, прсото защото това не е достатъчно за семейни отношения. Имал съм супер красавици (говоря за наистина красиви момичета с визия на модели) гаджета, но бяха с ужасен характер и колкото и да бях влюбен, просто не става и не става. Сегашната ми съпруга (втора е) също е красива жена. Макар и не като онез двечките за които говоря. Едната беше наполовина украинка с руса коса, сини очи, висока, с невероятно дълги крака, сравнителнно малки гърди, слаба и с ангелско лице. 1 година бяхме заедно, но в един момент тя ме заряза. Не ми каза защо, но подозирах, че е заради друг. Така и се оказа, хвана се с някаква мутра, после разбрах, че оня си я е и шамарил. Много я обичах, страдах за нея. Няколко месеца преди да се разделим обмислях как да и предложа брак. Истината е, че прсото не можех да и смогна на стандарта на живот, който тя очакваше да и бъде осигурен. Не ми го е казвала в прав текст, но се усещаше това мислене, характерно за повечето красавици: "аз съм красива и всички са ми длъжни, заслужавам най-доброто". Другата, за която говоря беше подобна кифла, която се вълнуваше предимно от дрехи, чанти, обувки и също очакваше аз да съм като касичка. Да, тогава тъкмо бях почнал нова добре платена работа, но ясно виждах, че тя ме тупа като брашнян чувал. След няколко месеца, в които бях щедър и я глезех, реших, че не е за мен и се разделихме. Е, как да се ожениш за такива? И да искаш, няма смисъл.

Сегашната ми съпруга също е красива жена, с хубаво тяло, красиво лице, очи и т.н., но онова, което ме впечатли най-много е скромността, чистотата и трудолюбието и. Онези двечките топ хубавици бяха невероятни мързелани. Нищо не пипаха. С украинката кажи речи, живеехме заедно, защото постоянно беше у нас. Не пипаше нищо, ама нищо. Вярно, не съм очаквал, че е ми е длъжна, но нито веднъж не ми помогна за нищо, искаше все да излизаме, излизаме, излизаме.......

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dae568e29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

27.   Голяма част от мнение номер 18 е отрязана и липсва. Пускам наново пълния текст:

Ами, ето какво се случи преди малко, например. Съвпадаме си с някаква 31-годишна жена в Тиндър с що-годе добър външен вид, почти без грим и със стилни дрехи (не кифленски), което поне привидно даваше някаква заявка, че не залага на тежък крим и евтино поведение. Хубаво, но първото впечатление трая твърде кратко и нещо май беше твърде самоуверена, че ще може да впечатли с приказки за креватните изпълнения. Бързо ѝ показах, че с такова нещо няма как да задържи мъж трайно. Ето го и краткият ни разговор, преди да се самоизтрие:

(Аз) 11:10 AM
Кои свои качества на личността намираш за способни да задържат интереса на мъжа към теб?

(Тя) 11:13 AM
има едно единствено нещо, което жената трябва да може да прави добре, за да може да задържа мъжа си до себе си :) и ти си го споменал в описанието ти

(Аз) 12:47 PM
Кое от всичките изброени неща имаш предвид?
Без да е "доверен приятел в живота", жената няма как да накара мъжа да желае да е трайно с нея. Но същото важи и за мъжа спрямо жената.

(Тя) 1:54 PM
познай, какво имам предвид

(Аз) 2:11 PM
Залагам на сигурността и винаги предпочитам да попитам за нечие мнение, вместо да гадая напосоки с вероятността да сгреша. :) Кажи ми ти какво имаш предвид?

(Тя) 2:11 PM
или по скоро нямаш топки да си директен

(Аз) 2:13 PM
Свирките вършат работа с цел жената да завърти главата на мъжа първоначално. Но извън кревата е желателно да има какво да свързва мъжа и жената.

(Аз) 2:13 PM
(по-прям от мен едва ли има)

(Тя) 2:17 PM
ако жената е достатъчно голяма мръсница в леглото, рядко мъж ще търси другите и предимства

(Аз) 2:19 PM
Зависи какъв мъж си е избрала жената. Има мъже, на които им трябва само една кукла в леглото и им е все тая дали жената е умна или не, дали могат да си кажат нещо или не, дали би им било приятно в ежедневието извън кревата или не, дали е грижовна или не.

(Тя) 2:20 PM
ok

(Аз) 2:21 PM
Все още си във възраст, в която женската външност помага в общуването с мъжете. След 35-тата и особено след 40-тата година нещата рязко се променят.

(Аз) 2:22 PM
Колкото повече растеш, толкова повече другите качества ще са на преден план. А ласките така или иначе са си задължителна част от връзката.

(Аз) 2:32 PM
В момента си самонадеяна и нямаш дълъг житейски опит, но съвсем скоро ще установиш, че мъжете на твоята възраст вече ще се озъртат за по-млади жени и ако нямаш други качества освен "хубавеенето", трудно ще задържиш грижовен мъж, на когото истински да му пука за теб.

(след тези мои думи разбра, че само с "онова нещУ" няма да стане номерът и си плю на петите)


А самото описание, което тя използваше като "отговор", без да назове коя част от него има предвид, гласи следното:

"Умната жена е наясно, че има шанс да бъде с мен само ако е естествено красива, със стегнати гърди и прави страхотни свирки. Жена, отдадена на това да бъде едновременно доверен приятел в живота, грижовна съпруга, страстна мръсница в леглото и бъдеща майка на нашите деца. ;)

Аз също съм умен и затова още на втората ни среща ще изпробвам умението ти да се целуваш, а на ресторанти ще ходим, когато живеем заедно и сме отдадени един на друг. ;)

171 см"

Много жени не могат или не желаят да осъзнаят, че не всички мъже са курвари и повечето от останалите всъщност искат да имат до себе си не просто жена, а преди всичко Човек! Жена, която да оправдае тяхното ДОВЕРИЕ (което явно се оказва крайно трудно за много жени), да е с благ нрав, приятна и задължително да не е себелюбива нахалница. И жена, която да знае значението на думата ВЗАИМНОСТ и да е наясно, че в една връзка и двамата влагат време, желание и усилия, за да им е хубав и по-лек животът заедно!
Жените, разчитащи, че с едно отваряне на краката ще получават наготово всичко от мъжа, са просто със самосъзнание на проститутки и действат като такива, но с разликата, че вместо да си пускат обявите открито и без заобикалки, те са ги заменили със снимки в Instagram, Tinder и т.н. и се продават по по-завоелиран начин. А после се чудят "Ха!? Как тая никаквица с обикновена външност е успяла да спечели такъв свестен мъж, а мен само ме употребяват като надуваема кукла в леглото и никой не ме иска за сериозна връзка!? С какво съм по-зле от нея? Та аз съм толкова красива и така широко съм разтворила деколтето си...".

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

28.   До 21 Красива не означава задължително меркантилна

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3e10032bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

29.   Отговорът на въпроса ти, авторке, се състои в твоя коментар номер 14. Говориш само за красота, красота и пак красота. Но красотата е преходна и еднозначна - тя няма да те топли вечер, няма да ти даде любов и разбиране, няма да те подкрепя, няма да те изслушва, няма да възпита децата ти, няма да ти даде взаимност, няма да те изненада с романтична вечеря. Всички тези неща ще ги направи човекът до теб и ще ги направи, защото такъв му е характерът и представата му за отношенията, а тези неща не са свързани с красотата. В един брак тя е само бонус. Права си, че класическа красота съществува и аз също вярвам, че дадени хора, без значение мъже или жени, ще бъдат сметнати за красиви от 99% от популацията. Обаче колко на брой са те? Красотата не е гаранция за чувства, затова спри да разчиташ само на нея. След 20 години кожата ти ще загуби еластичност, а косата ти ще загуби цвета си. Пък и красотата е субективна в общия случай - има мъже, които се влюбват в чара на някой крив кътник примерно. Между другото звучиш адски самовлюбено, прекаленото самочувствие отблъсква и в двата пола.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e083e40b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   "Да се ожениш за една жена само за това,че е красива,е толкова умно,колкото да купиш ливада само заради цветята ѝ.Тя поне има предимството,че цветята цъфтят всяка пролет."

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

32.   23 Това са мъже със средна външност, хванали се с грозни жени, за да могат самите те да блеснат. Те не са красавци реално погледнато, но на фона на грозилището изпъкват.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 89f176336a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

33.   От 7, Авторке и аз съм руса, синеока, бяла, слаба и висока и ти го казвам само защото ти уточни как изглеждаш да ти покажа, че сме сходни, имам дете, брак нямам, не се считам за грозна и тук ме бъркат с рускиня обикновено. Не се съгласявам с теб, може би защото браня територията, в която отскоро попаднах на жени с деца, но да, грозни има, ще има и преди нас и след нас. Само ще защо толкова категорично, да, ако повечето за теб са такива, ок, но не всички.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9ba7712ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

34.   Това с красивите жени е като мъжете с по-голям размер на атрибута. В огромния процент от случаите и едните, и другите разчитат основно на даденото им от природата и че то работи само за себе си. Не се стараят, не дават достатъчно от себе си, не работят върху себе си, работят за егото си най-вече. За добър брак и добър секс трябва много повече от красота и голям размер. Ама много повече.

ж

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

35.   Авторке, номер 15 ти е отговорил много точно. Стереотипите свързани с красотата пречат на красавиците да създадат една стабилна и дълготрайна връзка с мъж. Повечето мъже си мислят, че красавиците са прекалено взискателни, прекалено капризни, тъпи или с лош характер, както и доста ясно е написал- не стават в леглото и не могат да правят свирки. Явно свирките са много важни. Реално излиза, че красивите хора и по- точно красивите жени са натоварени с най-много и най-тежки стереотипи. Тези стереотипи им създават пречки в личния и професионалния живот. Подобно е и с красивите мъже.

Психологът

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c846ee3d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

36.   Навремето преди 10-тина и повече години, когато бях тръгнал да се женя, един приятел ми каза..."Недей да се жениш за красавица, ще береш ядове...ожени се като мен за по-грозничка.." Не го послушах...обаче се оказа прав...сега съм разведен след куп изневери от нейна страна, а той си има още грозната женичка и две деца вече вкъщи и си e*e на воля разни колежки по време на командировки...и те така...

Извода, който си извадих от горчивия опит е, че си има жени само за секс и жени да ти въртят децата и къщата...Може да има успешни бракове с красавици, ама това май по-скоро е изключение, което потвърждава правилото...

Di

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

37.   ми как да ти кажа, най хубав секс съм правил с грозни жени. най хубавите свирки са ми ги правили грозни жени Имал съм връзки само с грозни жени. наздраве за грозните жени, хахахахахахаха

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 81f19e701a
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

38.   Като ви слушам, аз наистина съм спечелила шестица от тотото. Отивам да разцелувам мъжа ми.
Той е изчезващ вид.

Красива Жена

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

39.   Мисля че историята от коментар 26 е измислена, за да се дискредитират още повече красивите жени било то и в някакъв форум за споделяне на истории и мнения.

Психологът

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

40.   36 Тази женичка твоята не е била красавица, а средностатистическа, която просто изпъква на фона на грозните жени. С красивите жени е по-различно, затова и не ти се връзва историята. А приятелят ти е доста долнопробен човек, щом изневерява на жена си постоянно. Красавиците това не търпят.

Психологът

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

41.   Авторке, само погледни повечето коментари написани от мъже, какви са подигравателни и как оплюват красивите жени. Един даже се е писал "Кифлоприземител". Кристално ясно е защо имаш проблем с връзките ако си красива, просто мъжете се комплексират от женската красота и се стремят да я стъпчат и очернят, това е. Коментарите тук го доказват.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e0417c1392
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

42.   Кифльо, айде вземи и ти да си вземеш някоя грозница за жена, че да мирясаш най-после.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bd6bcc16e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

43.   Жена на 32 години съм. Не съм красива и никога не съм била. Мисля че съм на границата между средна външност и грозна външност. Имала съм много гаджета, над 10. Имам и съпруг от три години, но съм му изневерявала три пъти, той не знае. Като цяло жените със средна или дори грозна външност(както авторката се е изказала за нас във въпроса) имаме значително по-голям брой партньори в живота, дори и такива за една нощ. Така се получава защото знаем, че не сме привлекателни за мъжете и сме по-"дашни"от останалите "красиви"жени като авторката, за да намажем все пак нещо и ние, и много често намазваме повече от достатъчно хаха. Тя явно реже мъжете и се оплаква в интернет после, хахахахахах много е глупава. Или изобщо не я заговарят защото им изглежда недостъпна. Странно е, но красивите жени стоят сами, а ние по-грозничките обираме всички мъжки атрибути. Проблемът за който пита авторката е напълно реален, нас ни свалят мъжете, защото сме по-лесни, а те не са.....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dca826d13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

45.   Аз мисля, че умът е най-важен и при жената, и при мъжа. Вижте жената на Зукърбърг - особено, когато са били гаджета като студенти. Тя е направо грозна. А той като най-младият милиардер в света е имал много възможности да ходи и да се жени за манекенки, актриси от Холивуд, мис Свят и пр. Но той е бил гадже и се жени за грозна жена, която после са я поотремонтирали, но пак не е хубава. Да кажем е симпатична, но явно е умна, хитра и пр
Същото е и с повечето съпруги на милиардери. Жената -бившата на Бил Гейтс не е хубава, на Безос - също. И сегашната му приятелка на Безос е на 51 г и не е кой знае какво. Така че истински богатите мъже не търсят красота, а ум, хитрост или нещо подобно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a8d5a98000
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

46.   27, искаш жена, която преди всичко да е Човек, ама на първо място гледаш циците и красотата, а качествата са някъде много назад, така че не се прави на някакъв много рядко срещан мъж. Не на празно се пишеш "кифлоприземител", защото и ти, както и повечето мъже, си падате по такива. И не е задължително да е стереотипната ц/кифла с фалшиви цици и/или джуки. И недей да мрънкаш, че жените търсили височина и пари в един мъж, като вие мъжете търсите красота, красиви цици и гъз.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e6208d6fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

47.   Авторке, от споделеното от теб относно външния вид тип северно сияние, мисля, че те възприемат като студена. Не казвам, че си студена като характер. Напротив. Ти може да си с гореща кръв, страстна и огнена (alma latina = латино душа), но голяма част от мъжете преценяват жената първо по външния вид и повърхностните сред тях си остават с това първо впечатление, защото не си правят труда да опознаят човека отвътре. В България външен вид като твоя стереотипно се възприема като студен, а повърхностните хора робуват на стереотипи. Мисля, че за такива мъже става дума в разказа ти. Ако това е така, както си мисля, няма за какво да тъгуваш за тези мъже.
Интересно ми е дали в разказа ти става дума за мъже българи или има и северняци сред тях - германци, датчани, скандинавци? Защото аз също съм от смесен брак (майка ми е от северна страна, но не е скандинавска, нито рускоговоряща) и ме възприемат по-различно още от дете, въпреки че не съм руса (като дете бях). Но това отношение към мен идва от мъже българи, а мъже от западна Европа са ме приемали по-топло, когато сме контактували. Но живея в България и не съм контактувала с много чужденци, само с няколко. Като дете търпях доста обиди заради произхода ми. Даже родителите на някои деца са им забранявали да си играят с мен. Смешна работа.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f4efca4943
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

49.   И аз така съм намислил, да се оженя за някоя простовата готвачка да не умра от глад а тайно ще си ходя по млади разгонени путета да наигравам еднорога. Мисля че ще е страхотно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e083e40b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

50.   Правилният въпрос е: защо никой мъж не иска да се ожени за авторката?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dae568e29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

51.   Номер 42, разбирам желанието ти да ми отправиш точно такова послание, но е излишно да ми се предлагаш. Не си падам по такива като теб.

Винаги съм твърдял, че вътрешната красота е едното изражение на човек, без оглед на пол, а другото са поддържаният външен вид и здравето. Разумният мъж не би бил нито с празноглава и нагла красавица, нито с отпусната и занемарена жена, минаваща за "умна". Тя, ако беше наистина умна, щеше да се поддържа и нямаше да стигне дотам да е на това положение.
Нито красотата, нито грозотата на една жена са в състояние да гарантират нейната вярност към мъжа. За това нещо се искат качества, като човечност и съвест, както и пълна липса на лукавост и комплексарщина у жената.

Номер 46, въз основа на какво правиш тези твои догадки относно мен? Не си виждала последните две жени, с които имах нещо като връзки. Едната буквално нямаше гърди (все едно момиченце, но такова деколте ѝ се е паднало като ген и не прави драми от това), а другата имаше увиснали гърди и плоско дупе и като цяло беше слаба навсякъде. Но това дупе го въртеше много игриво (по елегантен начин, а не като някаква "пайнерка") при нейната походка на бивша манекенка, слагайки в малкия си джоб всякакви жени с натежали "бразилски" задници, които в повечето случаи са просто сланини, а не мускули. И, да, в най-добрия случай минава за средна работа в лице; плюс акне, тънки устни и голям нос. Но пък като топло отношение в първите месеци беше великолепна! И сама си знаеше, че не е първа хубост, като правилната преценка на една жена за себе си е доста важна за мъжете, тъй като почти всички жени допускат грешката да се надценяват и да се мислят за много желани, само защото някакви хормонално превъзбудени типове на улицата ги били зяпали в пазвата или ги задиряли в Мрежата.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9b30d25539
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

52.   Защото красивите обикновено са по-търсени, което в дългосрочен план ги прави:
1. претенциозни.
2. разглезени.
3. трудно спазващи концепцията за моногамност.

Като бонус красиви и умни като комбинация е едно на милион. Та коя ли да избера - умна и вярна или другата? Все пак търсим жена, с която да остареем заедно - нямам нужда да се тревожа колко трудно ще се прибирам у дома заради това, че рогата ми не могат да минат през вратата. А и за съжителство в дългосрочен план предпочиташ умен човек - хем ще ти спести ядове с ало измамници и какви ли не лешпери, хем имаш шанс децата да са умни. Иначе разчиташ да са красиви, та поне да ги търсят масово напук на факта, че когато ги питаш за повечето неща, приличат на Пени от "Теория на Големия взрив" при разговор за наука. Защото ако вземат красотата на тате и ума на мама, горките са... прецакани!

Да, за кеф на жените - не съм красавец! И да ви кажа нямам желание да съм - това създава заблуда, че си по-специален заради вида си, както виждам от примерите около мен. Ако трябваше да избирам, пак щях да избера да имам този си вид, но да знам, че преценявам добре хората и си знам мястото в обществото. И като бонус не съм получил нищо даром или заради... гръцкия си профил/скулите на Матю МакКонъхи! Това укрепва самочувствието - знаеш, че това, което имаш, е твое, защото си го заслужил, а не, защото генетиката те е направила с идеални пропорции за част от човечеството.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 81f19e701a
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

53.   Кифли, ти наистина ли си написал подобна глупост? :"Умната жена е наясно, че има шанс да бъде с мен само ако е естествено красива, със стегнати гърди и прави страхотни свирки. Жена, отдадена на това да бъде едновременно доверен приятел в живота, грижовна съпруга, страстна мръсница в леглото и бъдеща майка на нашите деца. ;)
Е, с това освен загорял парцал, друго не можеш да уловиш.
Пълна каша ти е в главата.

 
  ...

1-50 от 84
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker