Когато се чувстваш безсилна .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато се чувстваш безсилна ..
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2054 пъти
Кажете ми какво повече мога да направя ? Как се променя човек със голямо его , човек който си мисли че е прав за всичко , човек който се съобразява само с неговите мисли и интереси , човек който не чува другите и тяхното мнение..а и по лошото - неговата половинка.. Живеем от 4 години заедно , за него аз съм к*рва , б*клук, жена която не е създадена за семейство , за скромният си четвърт век живот нищо не е постигнала.. Имахме минало в което той от свръхревност без причина ме накара да му кажа край , в което време той ме преследваше , а аз исках нов живот и спокойствие, излизах с друго момче , но не сме правили нищо защото аз не исках , по скоро беше приятелско излизане. Не спира да ми втълпява миналото всяка сутрин , всеки ден , когато се скараме.Няма ми доверие за нищо.Всяка сутрин отивам на работа по рано с 20 минути защото съм по бавна и ми е по лесно да си оправя някои неща преди началото на работния ден ,той не ми вярва мисли си че отивам да пия кафенце с колегите си , които са женени и имат деца , но оставете това , никакво доверие за нищо.Не иска да работя никаква работа свързана с мъже , постоянно ме манипулира че нарочно съм си търсила такава работа и т.н . А аз изгубих себе си..в постоянни обяснения че съм му вярна , че искам да съм само с него , че искам семейство и деца от него.А той не разбира - не ме чува.Живеем в постоянни скандали , съобразявайки се само с него.Той винаги е правия , моето мнение неструва и стотинка. Когато го попитам защо е с мен - казва ами ако умреш ще е по лесно , така няма да стане. Има още много да пиша но нямам сили..чувствам се безсилна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0cf4d805e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Момиче страдаш от стокхолмски синдром! Тоест обожаваш насилника си! Спешно психолог, че тоя утре ще те изхвърли, а ти психически ще бъдеш толкова изчерпана, че ни за семейство ще ставаш , ни за дори някаква авантюра.







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 049494761b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Разкарай го аз и минутка няма да остана с него,ужас, защо изобщо сте в такива токсини връзки вие добре ли сте?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ef45325468
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Стегни си багажа, докато е на работа и се изнасяй колкото се може по-скоро. В никакъв случай не го заплашвай, че ще се изнесеш или ще го зарежеш. Той не трябва нищичко да знае.Този човек има психически отклонения и може да посегне на живота ти. Миналата година имаше подобен случай с един който много ревнувал приятелката си и накрая я беше пребил, защото колега дошъл да я вземе, за да отидат заедно на работа.
Той смазва самочувствието ти, унижава те, обижда те, искала те изолира от всички, защо си още с него? Той няма да се промени, ще стане по-зле.
Има телефонни линии за тормоз над жени,можеш да потърсиш съвет и там.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: df843d963f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Обижда тв, дори ти пожелава смъртта,, ама ти си седиш с него. Няма как да го промениш, просто излез от тази връзка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 431679b67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Извинявай, но ти мазохист ли си? Какво изобщо правиш с този човек и то цели 4 години? Това си е направо психически тормоз, както и да го гледам. Че и семейство искаш с него, и с какъв акъл? Да тормози и детето/децата, 'щото не е достатъчно само теб да тормози? Не те познавам, но съм ти супер ядосана, че позволяваш на някакъв неуравновесен човек да ти трови живота. Имай малко повече самоуважение. Отдавна е трябвало да му биеш шута.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f8a36d2ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Зарязвай го моментално и повече не го допускай в живота си! Вярно, че в началото ще ти е кофти, ще ти е мъчно, но няма да ти бъде по-трудно от състоянието, в което си в момента!
Очевидно е, че този мъж е много комплексиран и се страхува, че самият той не струва и ще остане сам. Ти си му нужна, за да му даваш самочувствие, че е голямата работа и щом си склонна да му търпиш обидите.

На 25 години си, не си пропилявай младостта! Сега трябва да се радваш на живота и да се развиваш! Вземи по-скоро окончателно решение, че го напускаш и започваш да градиш основите на новия ти живот! Бъди силна и потърси някаква подкрепа от роднини, приятелки, ще ти бъде от полза!
Успех, момиче!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d2ccea73b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А защо трябва да променяш възрастен човек, след като е ясно, че не подлежи на превъзпитание? Или приемаш някого такъв, какъвто е и се опитваш да живееш с всичките му особености, или си търсиш друг човек, щом с този се чувстваш буквално нещастна.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8b3bb3e701
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направо не ми се вярва, че нормален човек може да живее в такава връзка, че и да иска да създава семейство и деца с някой, за когото е боклук. Не можеш да промениш никого освен себе си. Ако не искаш да се гаври с теб, напусни го и не се обръщай повече назад.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: eed97ef61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторке има нещо нездравословно в теб. От 4 години сте заедно, а определено време сте били разделени. Въпреки това ти си се върнала пак при него. Питам те защо. След като те обижда и те нарича с всякакви имена защо си още с него. Как може да искаш да бъдеш само с него, да се ожените и да имаш деца от него. Ей това не мога да разбера в тебе. Ти май си мазохистка и искаш да бъдеш тормозена от време на време. Ако има нещо вярно в моето съмнение ами тогава стой си при него и се кефи когато те обижда. Ако пък не можеш да го търпиш повече напусни го тогава. Как може да си заедно с човек, който ти казва, че ако умреш ще е по-лесно. Не те разбирам.... а може би си заслужаваш съдбата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4b57b6da65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чудя ти се акъла. При този психически тормоз да стоиш 4 години.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 49c994536f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Moмиче, защо стоиш с този малоумник? За да родиш 2 деца, да останеш без никакви начини за отскубване и да ядеш бой в къщи?! Не мога да повярвам, че съществуват толкова безхарактерни и заблудени жени. Вероятно, се заблуждаваш, че той като те ревнува, значи много ти обича ? Няма такова нещо, той е нарцис с патологини психопатски отклонение. Прочети, поне, това какво значи. Няма ли кой да ти отвори очите или ти не общуваш с никого заради неговата псевдолюбов ?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0ff5a0d4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И ти си още с тоя талибан???Бегай,докато не са те писали по вестниците и новините....Алооооо,мизерник,21 век сме!!!!!!!Жената може всичко сама да прави,даже и дете да си направи и да го гледа сама.....Егати комплексара.....ма ти си за бой,че още си с него....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d8ceb5faef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Жена съм и те питам следното:
-Толкова ли си се намразила?
-Някакво елементарно чувство за самосъхранение имаш ли?
-Какво си мислиш?Ще като родиш на този деца,ще станеш по-добре ли?
По-добре вземи мерки за живота си, ако не си чела простата статистика за домашното насилие е време да го направиш,за да не се окажеш пребита или нарязана на парчета някъде
И като жена ти го казвам-подобни маймуни изобщо не допускам до себе си под никакъв благовиден предлог.Ти очевидно не се цениш изобщо и вината си е твоя тук

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 205a090cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мда н1 го е казал правилно. Трябва ти психолог,ако не го потърсиш ,шанса да свършиш пребита или зарязана е много голям. Направо тръпки ме побиха,историята е като по учебник..
Този твоя хубавец,без полиция няма да мине (както и бой) но това е положението. Взимай мерки ,защото може да направи някаква глупост ,това че пишеш тук е добро начало.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0dabfa3f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Както написа някой по-горе: Събирай си багажа и бягай от него, без да го предупреждаваш за нищо!
Виждала съм жена, съсипана след 15г живот с такъв, не знам колко пъти я е пребивал, колко пъти й е крещял да се прибира веднага от работа и такива неща. И имат дете, което не знам в какви условия живее. Майката вече тотално никаква я няма, тя за себе си не може да се грижи, камо ли за детето. Не ти пожелавам да се превръщаш в това, но нещо подобно те очаква ако останеш с този насилник. Ти си подложена на психически тормоз. Не знам как си го изтърпяла 4 години, но стига толкова! Ако искаш да остане нещо от теб, бягай и не се връщай при него! Прекъсни всякакъв контакт! Този е много опасен.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 19e44a8e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Проблема е че си задаваш въпроса 'как да го променя', вместо 'какво аджеба намирам в него и защо още съм тук'. Стокхолмски синдром не е точното определение, по-скоро травматично обвързване се нарича.

Иначе отговора на въпроса ти е - не можеш да промениш никого, още по-малко еготист и нарцисист. Можеш да промениш единствено себе си и начина по който реагираш спрямо дадена ситуация. В случая избора ти се свежда до 2 варианта - търпиш или си тръгваш. Ти избираш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker