Жена съм и не желая да имам деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жена съм и не желая да имам деца
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1772 пъти
Здравейте,

Жена на 28 съм и окончателно съм решила, че не желая да имам деца. Това беше и причината да се разделя с бившия. Напоследък излизам с мъже и забелязвам, че всички имат желание да имат деца и започвам да се обезкуражавам, че изобщо съществува подходящ човек за мен.
Ще остана ли сама? Обречени ли сме хората взеле това решение на самота?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5279d0e7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ами хвани си някой разведен, който вече си има. Спокойно той ще го вижда само събота и неделя. Някой мъже даже спират и да ги виждат след развода. Ако си харесаш някой разведен му кажи "Нали ти си имаш вече. Няма нужда да имаме наше аз не искам" Или пък ако намериш някой стерилен. Може да иска, ама няма да може.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d281a3e920
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Аз съм на 28 и не искам. Ама едва ли ще се срещнем някога, а и сигурно останалите претенции са ти до небето.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7bd1ac0477
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ама къде са тия, с които се запознава, бе скъпа? Давай да се разменим, аз все попадам на такива, които не искат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9baa37460c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Номер 1 съвсем сериозно го казвам направо и сглоби пъзела. И ето нормализация и съвпатедение.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f223cf22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   На 28 години и аз не исках деца. Може би не го бях решила окончателно, но бях сигурна, че ако нямам ще съм напълно в мир със себе си.

Да, ама не. Днес съм на 33 и биологичният часовник те просто чука на вратата, ами е на път да я избие с шутове. На 27-28 имах едно гадже, което ме питаше дали биологичният ми часовник не се обажда вече и на мен това ми звучеше толкова абстрактно като идея, че изобщо не вярвах, че такова него съществува. Бях убедена, че това е тезата на жените, които отчаяно искат деца, но вече преминават във възрастова група, когато това става по-трудно поради физиологични причини. И биологичният часовник е повече плод на фиксацията им, отколкото нещо реално.

И така един ден станах на 30 и няколко месеца по-късно съм седмичната оперативка на отдела ни в офиса. И шефката ми, с 2 години по-голяма от мен, за най-голяма изненада на останалите изтърси как от юли излиза в майчинство, защото началото на септември ще ражда бебе. В този момент, за някакви наносекунди, ме заля най-чистата форма на завист, която човек може да изпита. Разля се в мен неповикана и всичко ми се сви. Толкова се изненадах сама от себе си, че вдигнах кръвно и цялата се разтреперих.

До този момент аз по никакъв начин не бях мислила, че искам деца. Дори напротив. Аз не мога да общувам с деца, смятам, че толяма част от жените рязко мръдват след като родят и изпитвам искрен страх, че и аз ще мръдна. Свикнала съм да живея по собствен график както и когато ми е удобно. И най-важното обичам живота си такъв какъвто е.

Та това е биологичният часовник. Удря неочаквано и без да е повикан. Днес вече само това ми е в главата. Имам хиляди длуги неща, за които да мисля. Работа, жилище купувам, разширяваме с брат ми вилата ни, така че да е удобна за целогодишно живеене, още се възстановявам и от знарвословен проблем, но мисля постоянно и предимно за това как искам бебе. Даже се улавям сама да си го казвам на глас. Изобщо мръднах преди още да съм родила.

Така че не се заричай още, защото не знаеш утре как ще те завърти животът, кого ще срещнеш и дали няма да искаш на му родиш деца, дали и теб хормоните няма да те ударят както мен.

Каквото и да е, пожелавам ти един ден като се обърнеш назад, да си щастлива и удовлетворена от избора си.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f035c871e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Къде всички мъже искат да имат деца? ! Че те повечето не искат сериозна връзка и поемане на каквато и да е отговорност към жената, пък какво остава към деца... В грешка си. Ергени, които не желаят сериозно обвързване нито деца колкото искаш. Иначе съм съгласна, че мъж да ти говори за сериозни връзки и деца от първата среща е много отблъскващо.
Жена на 25, която също не иска деца

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f77deb59f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   100% ще си намериш някой, който не иска деца. Живеем в 21ви век и все повече хора решават да нямат без да се поддават на изисквания на роднини и притеснения “какво ще кажат хората”. Но също така си много млада. С правилния човек и на правилната възраст, може да ти дойде желанието. Ние с мъжа ми също си мислехме, че не искаме да имаме доста време, но постепенно ни дойде желанието и го направихме.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ea8cf0d9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не се обезкуражавай. Има щастливи двойки без деца. Погледни коментарите в темата http://spodeli.net/6/story-162506.html

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3ae8510659
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, на бас, че има даже и кой да ти помага в гледането, но си толкова лигава, че от егоизъм не искаш деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a2e23913ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

11.   Така мислиш, защото си още млада. Знаеш ли, че чевръстата и пъргава жена, която беше майка ми на млади години, се нуждаеше от помощ за всичко на стари години? Мислиш си, че това е толкова далеч в бъдещето, че то няма никога да се случи и на теб? А нали много скоро беше нова година, а само след 3 месеца ще е новата. Спомням си една жена, която на млади години са я искали много мъже, но тя не е била съгласна. Тя казваше:
Ако сега някой иска, ще давам, ще давам, ще давам... Но никой вече не ме иска. Така и ти ще искаш да не си сама като кукувица, но ще е много късно. Ще ми се изсмееш в очите, но ще си спомниш думите ми някога. Не това не е злоба. Описвам ти това, което просто няма как да не стане. Познавам жена, която е омъжена и пред мъжа си казваше, че никога няма да ражда, за да не развали фигурата си. На кого му пука за фигурата ти когато и да е? Само на теб ще ти пука, че си пропиляла живота само за теб самата. Сигурно не искаш да имаш деца, за да не са нещастни в този гаден свят? Той винаги е бил гаден, но деца пак са се раждали, за радост на майката, бащата, бабите и дядовците. Не вярваш на нито една моя дума? Руснаците казват:
- Паживьом, увидим! Ще поживеем, ще видим.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 39b2102074
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   При големите сайтове за запознанства може да се даде информация дали някой не иска деца. Аз също търся половинка, която не иска деца. Така че, това е вариант да се запознаем :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7bb5faf4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да си търсиш разведен с дете е възможно най-лошия избор. Автоматично неговото дете ще стане и твое бреме и ще се налага и ти да се грижиш за него. Голяма част от неговите финанси, ще отиват по неговот дете и бъдещето му, а ти ще се превърнеш в робинята Изаура. Не е ли по-добре да гледаш в случея своето си дете от колкото чуждите? Братовчед ми е на 50г. Фитнес инструктур и шеф на охраната на една от най-оборотните дискотеки по южната френска ревиера. Не може да се отърве от красиви жени. Няма деца, а и не иска. Кара си един хубав живот по цял ден по плажовете с красивите французойки и цял нощ по партита и има къде къде по-добър живот от много хора с деца.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 520c8864d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ти сигурна ли си, че не попадаш на ЖКМ трансджендъри? ! Мъж да иска деца!? Много рядко. Повечето правят деца и ги зарязват на майките им, за да могат да си веят онези работи, било то скрито или не.
Поздравления, че не искаш деца. После (вероятно) няма да си толкова атрактивна след раждане и мъжът ти ще почне да ти изневерява или ще те остави. Сама майка с дете или с изневеряващ мъж не е си работа.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 520c8864d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   11, не приказвай глупости. Естествено, че жената няма да иска да си разваля фигурата. На кой му пука ли? На мъжа й. Развали ли фигурата си, нейният или ще я остави, или ще й изневери. Или си млада наивна жена, или заблуден мъж, за когото "външният вид няма значение". Всички знаем, че това е номер едно за мъжете. А и каква е гаранцията, че децата на една жена няма да я оставят сама един ден. Колкото забравени от децата си стари хора съм виждала. Язък за раждането и грижите.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 013cabb2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Познавам няколко семейни двойки, които вече си имат дете и мъжете виждат ласки в леглото веднъж седмично (ако са "слушали" жена си в предишните дни) или дори веднъж на няколко седмици. Познавам и една двойка, която не може да има деца поради това, че жената вече е на около 42-43 години. От няколко години с мъжа си са все е по клиники и само дето хвърлиха безбожни пари на вятъра. Тя дори и изкуствено вече не може да зачене. Познай кой е единственият измежду тези мъже, които се чувстват доста радостни като излизаме и се виждаме? Точно така - този, който безпрепятствено се празни в жена си по няколко пъти на ден. Преди години казваше на някои от останалите, че им завижда, задето те вече си имат деца, но сега всичките тези татковци му завиждат. Прекрасно е двама влюбени да имат дете/деца. Още по-хубаво е, ако продължават да са пълноценна двойка и след появата на потомството им.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bedaf4d211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз не исках деца и честно, ако мъжът ми не беше започнал да мърмори постоянно, нямаше и да ми хрумне подобна идея.
Може би към 33 имах някакви проблясъци, че вече съм по-улегнала и мога да отглеждам дете, но без натиск отвън щях още дълго да се ослушвам.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3d64a82ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всеки си решава как да живее. Аз съм шокиран, че срещаш мъже, които искат да имат семейство. Масово мъжете не искаме сериозни отношения, няма да споменавам за семейство. Просто в 21-век всеки цели да бъде самодостатъчен и масово хората не искат да създават семейство, което е нещо напълно нормално за мен.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 68208df49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Само да се уточним - не съм съгласен с авторката, но какво сте я почнали някои хора? Нейната генетична линия ще се затрие, не вашата! Като не иска да ражда, какво ви пука? Както и на мен не ми пука, впрочем. Поне не достатъчно, че да се занимавам да ѝ размахвам пръст.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c3e8113e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Това е твое лично право.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 56be1360d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Хубаво - не искаш. Трябва ли да го афишираш? Че ти дори и да искаш пак може да останеш сама. Като цяло тая тема ми мирише и на фейк.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1e4f725370
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Н 1, авторката не иска собствени, ти я пращаш при разведен с деца. Свободен от подобни ангажименти човек трудно ще се навие на връзка в която другият уикендите да прекарва с децата. Да не говорим за всички последствия въобще- децата били болни, пък трябвало повече издръжка, пък лятна ваканция при тате т. н
Авторката има ясно решение по въпроса доколкото разбирам.
Авторке, два варианта може да са в твоят случай:
-харесват те за семейство и за това искат деца с теб
- не те харесват и за това им е "тънкият" начин за измъкване от връзка
Има все повече хора които не искат деца и при актуалната ситуация, пък и като помисли човрк няколко години напред е разбираемо.
Аз имам двама сина, те са големи вече, но ако трябваше тепърва да формирам семейство и да раждам... не, в тези откачени времена не бих! Може би бих осиновила обаче, вече родено и без родител който да го/я обича, се грижи и помага, това го мога и ми е приятно.
Та, тези неща са важни и се уточняват оше в началото на връзката особено ако се знае, че намеренията са за сериозно обвързване.
Познавам щастливи деойки без деца, някои не искат въпреки че, могат, а други (две двойки) искаха, но не можеха, едните имаха вече проба в клиника за инсеминация. Когато обаче започна масовата истериа се отказаха и двете двойки категорично и сега просто си живеят животите както им харесва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 37a1a6cac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 21 защо да го е забранено да го афишира? Тесногръдия българин трябва да разбере, че хората могат и имат различно мнение и начин на живот. Българина трябва да разбере, че традиционното патриархално семейство се руши.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7b6115e5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   21, защо пък да не го казва или пък афишира? Тук всеки има право да споделя, каквото пожелае... както и се казва самия сайт. Да не искаш деца е неразбрано от доста хора, но не е нещо срамно.
Важното е че знаеш какво искаш и какво не.
Проблем в живота става, когато не знаеш тези работи. :)
Инаеч понякога тези възприятия се променят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker