Среднощни размисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Среднощни размисли
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1840 пъти
Стоя си аз, детето спи, “мъжа” също.. и си мисля.. къде сбърках?
Нямам сили да навлизам в подробности, накратко-запознавам се с момче, харесваме се, обикваме се, забременях, майка му се появи, почерни ми живота. Обиди, псувни, “не разбивай семейството ми” и т.н
Простих, примирих се, заживях в нейната къща. Бременна и нещастна. В очакване на първородна рожба, мечтаеща от малка за дъщеричка, благодаря на Господ, даде ми я. Махнах се оттам бременна, мъжа не ме последва. Той е пас през целия епизод. Роди се детето, което щеше да е кръстено на свекървата, но размислих, защото не заслужава. Заживяхме с “мъжа”, майката не се спря. Поиска ДНК тест, отказах. За мен е унижение. Заплахи от свекървата, гласящи “ако не върнеш сина ми, ще загубиш своето дете”.
Мъжа се променя след настояването от страна на майка му за ДНК тест, аз страдам, стига се до побой над мен, обидни думи, които ме е срам да цитирам. Тръгвам си, връщам се.. объркана съм. Знам какво ще кажат повечето-махни се. Прави са. Трябва. Нямам сили. Нямам пари. Страхувам се.
Мазохист ли съм? Той ме бие. Не болят шамарите. Болят думите. Обидите. С какво сгреших? Защо? Аз лоша дума не казах срещу майка му. Нарече нероденото ми дете “копеле”. Предложих да се направи ДНК тест, но когато бебето поотрасне, защото пътуването с толкова малко бебе в студени месеци ме притеснява (в града, в който живея не се правят такива тестове). Помогнах на “мъжа” да започне бизнес, намерих му пари за това, помогнах му да стартира. Не изневерявам, не лъжа, разказах му всичко за себе си преди да се решим на нещо по-сериозно, защото не искам да лъжа. А това сега се използва всеки ден срещу мен. Къде сгреших? Защо? Съсипах се.. какво направи тази жена майка му? Защо ме мрази толкова? Защо така влияе на сина си?
Майка му ако е болна се търсят най-скъпите и добри болници. Разболя се детето-не си направи думата дори да отидем в друг град при по-добри лекари. Резултат-изкарах си детето още по-болно от болницата. Той не обича и дъщеря си. Днес ми каза, че той не е неин баща, защото не съм направила ДНК теста. Аз предложих да го направя, просто не по Коледа..
хора… какво се случва….
Съжалявам за хаотичното писане.. просто вече съм толкова разстроена, че не мога да подредя и мислите си..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: e32a7a9a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Авторката: да добавя-за него поведението на родителите му е напълно нормално!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 20b746d4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Много съжалявам, ти си прекрасен човек. Светът е жесток, дало ти се е изпитание, опитай да удържиш, да намериш сили да се отделиш от този идиот. “Майката” съсипва сина си, защото не може да преживее, че ще го “изгуби” - най-естественото нещо. Ще си умрат сами. Тя го изяжда, буквално. А кажи му на мухльото, че след когато си получи ДНК теста, и види че той е бащата, да ти се извини. Разбирам те защо го наричаш “мъжът”, но също нека говорим и за “майката” - това е пример за неука емоционална интелигентност, дори не е примитивна, понеже примитивните хора имат някакво базово чувство за това как функционират законите на света, връзката майка-син. Колко такива “майки” има, и колко сужаляват те за своята глупост, но мак когато е твърде късно...

В психологията има този момент, че жената по принцип е в “липса”, а мъжът - в “изобилие”. Говорим за половите органи, но оттам и за психологическите черти, които с развитието на човек се превръщат в типични за различните полове. Та, когато забременее и роди, жената получава своя “пенис” - своето “наличие”, под формата на детето й. Включват се механизмите на защита, тя спира да различава нея от него, оттам идват и историите за велики жертви на майка за детето си. Най-цвече, любовта, която е онази най-силна, безкористна и красива на света. Но в един момент, тази любов започва да вреди и на двамата - все едно да живеят със вързана пъпна връв - бабичка и дънгалак. Едната понечи да отиде някъде, а онзи, волю-неволю го дръпне и него натам. Но това “питаене” на сина, което майката иска да даде, за да избегне ужаса да не би да се почувства безполезна на света (а така винаги ще бъде полезна за “своят” син) , та това питаене в един момент изпива майката, а синът се превръща в един домашен любимец - изгубва всяка способност за самостоятелна инициатива, мислене, за каквото и да е било справяне със света. Става на фикус, уви. Да, има такива егоистични хора, които не осъзнават, че са създали не зверче, ами личност, която има свое достойнство. Казвам ти го, понеже съм мъж, на 30, и още се боря с последствията на баща-мухльо, оставил ме карто съм бил на 7 дена, разглезен от майка си - всичко му е било наготово... И майка - обичаща ме толкова много, че ме е смазала без да иска, и в момента буквално се тровим един друг, без да искаме.

Много е тежко, опитай да намериш самостоятелност, сили да се отделиш. Детето ти ще страда, ще израсте осакатено - без баща, но ще бъде по-добре. Ти имаш достойнство като човек, не позволявай да те тъпчат нищожества.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3b2126568d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момчето, момичето, мама. Не казваш на колко години сте? Не сте били готови за семейство. Не знам и защо си била глупава да се изповядаш.
Ориентирай се към раздяла. Започни работа, детето на градина и така.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4279c55fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Не можах да дочета цялата логорея. Нищо ново под слънцето. Типичната Ганьовица, хванала се с мамино синче, който я пошляпва от време на време.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d5b7c22e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Случва се това че е педераст а ти нямаш работа там!!!

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 63df2893bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Размислите трябваше да са преди женитбата и детето, сега са закъснели. Рано или късно ще се разделите. Няма смисъл от такова съжителство. Пишеш, че нямаш пари, как намери пари за неговия бизнес тогава? Като си се махнала веднъж защо се връщаш? Нямаш сили да си тръгнеш, а да търпиш тормоз имаш ли сили? Размислите ти трябва да са не защо те мрази свекървата, защо така му влияела, къде си сгрешила, т.е в минало време, а в бъдеще- какво ще правиш по-нататък.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4b76e93f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Аз пък не спрях да угаждам на мойта, а тя ме направи на 2 стотинки. При това имам предишен опит с жените и не ми липсва внимание, не ми липсват варианти. Бях избрал тя да е избраната, но... На нея в главата и на 25г са само партита, ресторанти и тн. Семейство уж иска, но се разделихме на всичкото ми угаждане.

И сега ти чета историята.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 327c6fb65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Сгрешила си с избора на мъж. Не става ясно колко време сте живели заедно преди да забременееш, но явно не си го опознала достатъчно. След това си сгрешила с това, че си се примирила с тормоза от свекървата и мъжа си.
За щастие това е поправимо: напускаш го и започваш начисто. Нямаш ли родители, при които да отидеш за начало? Зарежи тая работа с тестовете, човек, който иска ДНК тест за детето си, не заслужава изобщо да се занимаваш с него. Разкарай го и затвори тая страница.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 39433eafde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може и сега да ти звучи трудно, но... БЯГАЙ. Взимай си детето и бягайте. Ако имаш роднини - при тях. Но най-добре е да намериш работа в друг град и да се разкараш. Сега те е страх, но след време ще разбереш, че е било най-доброто решение. В никакъв случай не се самосъжалявай, търси варианти да заминеш нанякъде и им покажи, че не си зависима от тях.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 057219d360
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами хвани се на работа и се махни! Излез на квартира!
Какво седиш, какво му готвиш, какво спиш с него? ! Не те обича, не ти помага, не обича детето, ама ти седиш ли, седиш. Ей, това е страшен мазохизъм, страшно робско мислене! Че и му помогнала за бизнес? ! Това е върхът на глупостта!
Жените понякога сами са си виновни.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6f4d5a610a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Знам че съм само на 17, но вие ми напомняте на майка ми. Баща ми беше същия, и баба ми. Тя направи всичко възможно да ги раздели и успя. Мама страдаше, също като вас. Искаше да напусне тази връзка, но нямаше пари. Накрая роднини и помогнаха. И вие може да потърсите помощ от роднини. Мъжът ви е мамино синче. Така че колкото се може по-скоро бягайте от него.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6007fc58f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Случва се, че може да се свържеш с някоя гореща линия. Сега заради феминистките простотии има много(поне една полза) и да кажеш, че те бият. Каквото и да е, да те бият и унижават не е ок, така че по-добре да се махнеш веднага, пък после стой си някои от нощите и размишлявай. Това няма да спре, по-зле ще става. А щом и маминка е съгласна, просто страхотно. Остави го, съди го, разори го и така... Поне от гледната точка, от която разказа историята, си го заслужава. Но най-малкото, махни се от него. За пари и на друго място могат да те бият, че и за повече пари, ако толкова пари няма. Не си заслужава, нито пък дете да живее така..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a988cb5a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много е тъжно това, което си написала!
Майката очевидно иска да е и жена на сина си и ревнува от теб. Звучи наистина нереално това, което съм го написал, но е факт. Толкова и е мил и скъп, че всяка друга освен нея и се вижда явно недостойна.
Махай се от тези хора - дължиш го на себе си и на детето си! Махай се и не се връщай повече при тях! Ще ти е трудно, но и сега живееш в ад.
Много се надявам да се спасиш! Заслужаваш щастие, явно трябва да се бориш здраво да си го спечелиш.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 58bbdee9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Страшна работа е обвързването в днешно време. Явно е трябвало повече време да опознаеш човека до теб. От това, което си написала, разбирам че си тормозена не само психически, а и физически. Най-доброто за теб и детето е развод. Първоначално ще ти е трудно психически, финансово и физически, но за твоето добро и доброто на детето трябва да го направиш. Сигурен съм, че с времето нещата ще се наредят.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 327c6fb65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   7, направил си грешен избор. Угаждал си й защото така си решил. Другия път избирай по-внимателно и гледай делата, не думите кой иска семейство и кой не.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4cb5653081
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Намеси ли се мама, става страшно. И аз съм майка, и свекърва, отделно сме, те са си двамата, работят, гледат си детето, аз помагам, колкото и с каквото мога, нема караници, нема побоища и псувни... какво още правиш там.. особено пък щом нарича така детето, събери си багажа и го напусни.... и не му давай да вижда детето, нали не е негово... ай сиктир бе!!! Плазмодий долен!!!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f91239465a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 7, какво общо има твоята приключила връзка с положението, в което се намира авторката? Или само да се изкажем, че жените винаги били недоволни? Угаждаш - недоволна, биеш я - пак недоволна! Брей, няма угодия таз' Ганьовица!

Автоке, бягай! Съжалявам, че поредния Ганьо си е показал рогата, когато си помислил, че жена му няма на къде да мърда. Щом майка му е замесена, оправия няма! Бягай преди да чуем за теб по новините!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 42632ced1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Каква Коледа? !
5-ти септември е...
Това е copy/paste отнякъде... Вероятно е и пълна измишльотина!
Какви родители? Спомената е само свекървата...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d874bbe091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Тези "майки" са ви всяко второ оправдание за простотията... А кое е първото? "Мъжът", разбира се. Никога, обаче жените не сте виновни за нищо и света винаги е озъбен срещу вас без никаква причина! ;) Кажи честно как така майка му се "появи"? Да не е фокусник въпросния пич?? Била е там от самото начало и много добре си го знаела. Не знам и в какъв град си расла и какви са ти впечатленията от сънародничките ни, но съвсем с право майките си пазят синовете от съвременната измет. Интересно защо не коментирате толкова обратния феномен - бащите, които съм ставал свидетел как буквално пребиват свестни момчета (нетатуирани, ненацепени, ненадрусани и неалкохолици), осмелили се да им се мернат под предтекста, че не са достатъчно "мъже" за величайшите им дъщерички от село Х... В крайна сметка, като не ти харесва да се занимаваш с майка му, качвай си снимки в инста и онлифенс - току виж някой загорял викинг се отзовал и те изнесе на лодката си по Дунава към невзрачната си къщурка от ИКЕА за да сте "самостоятелни"? Въпреки това, си се гръмнала отрано с индивид, който хем го боли, хем го сърби - така и става като искате всичко да опитате преди 20 да навършите. Сега, заповядай... Само жалко за детето. Дано успее да израстне по-умна от малоумните си родители. Не си първата, няма и да си последната - поредната афера по "нашенски", но поне помогнахте за прираста на населението... Ура?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5c0ffdbd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Дай детето на майка си да го гледа или на ясла, а ти веднага започни работа. Като посъбереш пари отиди и говори с добър адвокат за раздяла с този мъ. Той е мамино синче и не ти трябва такъв. А дето те бие и обижда - защо не се изнесеш веднага? На работа, адвокат и раздяла. И не му казвай какво си намислила! Не се разправяй и не се обяснявай с никой от тях. Действай. Иначе жертвата ще си не само ти, а и детето.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1b4c23cef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Поредната "многострадална"... Като повечето останали:
- събрала се с мамино синче, но иначе страшна "интуиция" имате за мъжете...
- задължително иска момиченце, в напразен опит да изживее наново собственото си детство, комбинирано с прикрита омраза към мъжете
- без да се замисля каква връзка има, родила дете - "просто стана"
- без никакво осъмняване колко правилни са собствените и действия - перманентната жертва. Остави дъщеря си малко да поотрасне, ще пишеш и тя как ти вгорчава живота...

Да ти отговоря, не си "мазохист", просто си от хората които вредят сами на себе си... Жертва си на собствената си психиката. Както повечето жени днес... Но трябва да стигнете до това положение, за да започнете поне да си задавате въпроси. Все ще се намери някой който да влезе в театъра на това каква сте "жертва", но това няма да ви подобри живота...

Иначе подготвяй се да се прибираш при твоите, "връзката" ви няма да я бъде. Правят се компромиси спрямо човек с който можеш да общуваш. Това, че се "харесвате", т. е. привлича те как изглежда, не значи че ставате за семейство. Съжалявам, но не знае какво е обич, нито към мъж, нито към дете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e4dd594bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 2, благодаря за споделеното. Не съм автора, но коментарът ти е ценен. Не обръщай внимание на единичките, ще се радвам да те чета наоколо.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 7532586dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Аз пък се замислих като ти прочетох историята. Лъжеш. "Помогнах на мъжът си да започне бизнес, намерих пари"-така си написала, нали? Ама иначе нямаш никакви средства за ДНК-тест. Аз ако съм на твоето място и ме обвинят, че детето ми не е от мъжа ми, по корем ще лазя, но ще събера пари за тест и ще им го ударя в муцуните, за да видят истината. Само че май не ти е чист косъма. Не се прави на жертва, мъжът ти се съмнява в тебе, длъжна си да разсееш съмненията ако наистина си права. Шикалкавене не е помогнало на никого, докажи с факти правотата си. Сега е лесно-просто един тест. Но май не ти оттърва

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0f08440b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Свекърва ти е с психически отклонения, няма друго обяснение за нейното поведение.
Само не разбирам за каква зима и Коледа пишеш посред лято?
Предложи сама на мъжа ти да направите ДНК тест за бащинство, но щом той настоява, трябва да е готов да извади 700-800 лв. за теста, а дали ги има за раздаване? Потърси лаборатория с ДНК тестове в близък град, покажи му цените и му кажи, хайде, за да се увериш най-после, че детето е твое. Генетичният материал трябва да се вземе в лабораторията от него и от дъщеря ти, а не да донесен от дома ти.
Нищо чудно свекървата да е толкова настоятелна, защото знае, че нейният скъпоценен син не е син на съпруга й, а е от някой друг, но нали някога нямаше ДНК тестове.
Ако след потвърден ДНК тест, той продължи да те бие и тормози, трябва да се изнесеш. Няма друг начин.
Не знам какво толкова искрено си споделила, но вероятно, че си имала предишни връзки. И какво от това? За бройки и за връзки най-лесно се лъже и ако някой очаква в 21-ви век да се омъжи за девственица, значи много сериозно нещо му куца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 60e966fe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   23 - Мерси. Подписвах се до едно време със facetious, вече по-рядко. Имах опит със специалисти по темата, просто споделих каквото ми бяха казвали те.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f3c77864f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Мъжа ти и майка му страдат от емоицонален инцест, който едва ли осъзнават самите те. Изобщо такива неща не е лесно да се преодолеят. А особено за човек който не е на твоя страна е невъзможно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 02c715656c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   "Предложих да се направи ДНК тест, но когато бебето поотрасне, защото пътуването с толкова малко бебе в студени месеци ме притеснява (в града, в който живея не се правят такива тестове)." това е много загадъчно, пробата от детето може да се вземе и пренесе до лаболатория. ДНК може да се вземе и от хвърлен фас на улицата, а камо ли лично от детето. После пак се опъва авторката, било Коледа!? При такива шикалкавяния, и аз бих се усъмнил в честността й!? Явно свекървата е печена и усеща играта на "снахата".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c09f77ec7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Никакъв ДНК тест няма да правиш. Ако разберат със сигурност, че е тяхно, ще стане голяма борба. Ще го настройват срещу теб, ще го искат, ще ти го взимат и е много относително, дали въобще ще го гледат. Аз на твое място не бих рискувала дъщеря ми да остава сама с баща насилник. Много знаеш, че утре няма да му прищрака и да я пребие. Майка му в прав текст ти е казала, че ще стори нещо на малката. Събираш си багажа и си тръгваш с детето, нека го мислят за чуждо. По-добре да живее с разведени родители, отколкото да гледа как баща ѝ пребива майка ѝ. Днес е шамар, утре ще е счупена кост, а накрая може и с белия чаршаф да те изкарат. Нямаш гаранция, че дъщеря ти ще бъде в безопасност около него. Нямаш гаранция, че ако се случи нещо с теб, тя няма да прекара детството си, плачейки под одеялата вечер. Стегни се, ти не водиш борба само за собствения си живот, а и за този на детето си.
Ако ти посегне, викаш полиция. Ако има следи, отиваш и си вадиш медицинско, после отиваш на адвокат. Можеш да започнеш да ходиш на психолог, той сигурно би ти изкарал становище. Ще се повдигне дело, на което ще искаш ограничителна заповед. Свидетел може да бъде всеки присъствал, всеки чувал скандали, викове и чупене. След това ще носи много тежки последици, ако те нарани отново. Целият процес не е лесен, но можеш да потърсиш помощ от организация за защита на жертви на домашно насилие, имат горещи линии.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker