Аудио книги на Български език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аудио книги на Български език
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 929 пъти
Здравейте. Имам три четци на е-книги. Два цветни Pr*** и един черно бял 6" Po**** без подсветка. Купувани са преди повече от 7 години. Отскоро установих, че ми е по- приятно да слушам на компютъра на слушалки Аудио книги, отколкото да ги чета на екран. В маимунда има само библията на Български език, като аудио файлове. Друго нищо няма на Български език. В Гугъл има само църковни аудио книги, който се възпроизвеждат през вградения софтуер на сайта и става неприятно. Например: Точка, запетайка и др. се възпроизвеждат на глас. Това ми е неприятно. Търсих в Гугъл, но не намерих там отговор на въпроса ми? Къде безплатно в интернет мога да свалям аудио книги / аудио файлове на Български език? С Арч Линукс съм.

Втори въпрос: Къде от интернет мога да сваля ретро каталози на Neckermann, Quelle, Otto, Burda, Бюрле, Conrad и др. под. в подходящ формат - например pdf. В гугъл не можах да намеря помощ, затова питам тук.
Благодаря предварително.

Трети въпрос: От къде да изтегля безплатно годишен каталог на компютрите от 1976 год. до когато са издавани в подходящ електронен формат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6d65e3bf02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не е нужно да търсиш аудио книги, защото има много по-добър начин за четене на всякаква литература. Това е програма за четене. Има много такива програми. Аз ползвам руската Балаболка. Тя е безплатна. Като се инсталира, в нея има вграден английски език. За да четеш на руски език, има няколко безплатни програми, които като се инсталират, излизат в прозорчето за избор на език в Балаболката и могат да четат на руски. Тази която ползвам е с гласът на Николай, а има и поне две с женски глас. Те обаче някога забиват, затова ползвам на Николай: Acapela Elan TTS Russian Digalo Nikolai 5.1 В руският език няма буквата Ъ и като поставиш за четене на български език в думата с буква ,,ъ'' четецът казва ,,твьордъй знак'' и не е никак добре. Освен това чете българският с много силен руски акцент. Затова ти трябва да инсталираш програмата за синтез за реч SpeechLab. Тя е с гласът на актрисата Гергана Стоянова и чете много добре български текст. https://bezmonitor.com/speechlab.htm Тя е безплатна за слепи хора, а за останалите струва между 200 и 300 лева. Тя се инсталира и се появява в прозорчето на Балаболка. Може да правиш различен тембърът на гласа и да увеличаваш скоростта на четене. Освен това, Балаболката може да разцепи книгата на части и да ти направи една книга примерно на 50 части. Като я конвертира в адио, получаваш 50 части и ги слушаш на телефона или мп3 плеер като 50 песни. Може да е само на един файл. Като свикнеш, променяш скоростта на максимум и една книга можеш да изслушаш за 2-3 часа. Новата версия на Балаболка чете TXT, Word, PDF и други формати. Примерно работиш някаква работа, а четеш книга. По този начин съм прочел наистина много български и руски книги. Имаше една версия на програма PDF, която има вградено четене на текста на английски и български език с мъжки глас. След като преинсталирах лаптопа, вече не мога да намеря тази версия. Можеш да слушаш даден текст и направо от компютъра си. Защо не е толкова известно това, не знам. Тази програма Гергана може да се постави в КМ плеера и да ти чете субтитрите на български, без да се напрягаш да четеш. Тези програми стават за Уиндоус, но за Линукс не знам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker