Приятелят ми иска да ме направи ИТ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми иска да ме направи ИТ
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 3284 пъти
Приятелят ми много иска да ми помогне да стана ИТ - програмист или qa или нещо подобно.
По принцип не ми се вижда лоша идеята но ми се струва трудно. Парите в професията ме привличат и е една от причините да тръгна с него ,но ме влекат други работи.
По принцип си мисля дали не е възможно да го накарам да направим сайт за новини с клюки за звезди,хороскопи и т.н. защото това се чете и ми е интересно и тъкмо от там малко опит да наптрупам. Но програмирането ми е скучно . Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: db104b71f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Еми,добре де пробвай ако стане чудесно,ако не здраве да е ,поне ще си опитала от опит глава не боли ;)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d683aafe77
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Няма смисъл, направи му бебе и няма да трябва да работиш, а и той няма да има къде да избяга.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5be482f2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Парите в професията ме привличат и е една от причините да тръгна с него ,но ме влекат други работи. - Привличат те парите ,които изкарва или си с него,за да станеш и ти по-издигната. Същевременно,те влекат и други работи. Не става ясно. Обичал ли го,държиш ли на него и той ли иска,да работиш като ИТ или ти го караш и той иска,тоест съгласил се е ,да те"направи"? Успех;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6e3cfe4714
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   НЕ ставай програмист очевидно.. Аман от “парите ми допадат, ама ми се вижда трудно и скучно”. Като ти се вижда трудно и скучно и не ти се занимава, просто се ориентирай към друго. Светът ще оцелее и без теб като програмист или QA. Всъщност като те чета, ти изобщо наясно ли си какво ще правиш евентуално с тези професии? Само с hello world няма да стане…

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9dc95923fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Предлагам ти следното: навиваш приятелят ти да направи мен ИТ, а когато започна да печеля, ще те финансирам за сайта с клюките! За пръв път чувам за такъв магьосник, който може да направи някого ИТ и е грехота да не се уверя лично, че го бива.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9a1c68c541
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   От всяко дърво свирка не става... А и като ти чета глупостите, по добре стани проститутка и тая професия е доходоносна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0bb9f66388
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не се занимавай с нещо, което отсега знаеш, че не ти харесва. Като ти е скучно дори и да започнеш да учиш програмиране, най-вероятно до никъде няма да стигнеш и само ще се загубиш времето.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 44b8ba2e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

9.   Цитирам: "Какво да правя?"
Отговор: Зарежи го,за да си намери жена достойна за него. :)

По принцип и аз си мисля,че такива като теб трябва да са сами,поне докато не се осъзнаят.
Искрено му съчувствам на "твоичкия",бих те накарала да му покажеш темата да видиш реакцията му,но ще ти се секне научаването на ИТ техники.

Правенето на сайтове се учи още в училище,да караш ИТ да ти прави сайт е като да накараш математик да ти каже таблицата за умножение - унижение.

Относно темата: Не се захващай с нищо без амбиция!







~darkgirl~

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a2176e1a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нито водопроводчиците ,нито медицинските сестри си харесват особено професиите. 90% от хората не си обичат професиите. Ако не харесваш професията си поне е добре да изкарваш пари. Ако може да ти помогне действай - това дето от всяко дърво свирка не става и че ако не те влече по-добре да не се захващаш са глупости. Само дето звучиш доста вятърничъва с тия 'клюки за звезди'. Звучиш като завеяна хубавелка ,която е успяла да омота програмист.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 267bffd311
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   N7 го е казал точно и ясно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 87eeb80c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре, момичето определено няма да стане IT, но защо сте толкова злобни в изказванията си? Аз даже нямаше да коментирам, но като видях излиянията ви, все пак реших, че трябва да кажа нещо. И то е, че тази тема очевидно е измислица на някой прохождащ в кариерата си програмист, който все още не е имал приятелка, поради което немалко се е озлобил към момичетата. Съставил е краткото си съчинение и го е пуснал в този сайт, с ясното очакване да получи точно такъв тип коментари тук, което да му донесе някакво емоционално удовлетворение; усещане, че е "нещо над някои", особено тези някои, който не искат и да го погледнат.

пп: само да уточня, че нямам против програмистите, дори имам няколко такива близки приятели, които обаче са от старата школа ;)
Но в този сайт са се навъдили хора, които са си направо отбрано злобни.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 79ea7e0154
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Една от малкото, които си признава защо реално са с "мъжленцето".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 80e0917a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Това и като - Искам да се науча да свиря на пиано, ама нещо не ми се ходи на уроци, а и много време отнема, ще кажа на приятелят ми пианист, че му завиждам за таланта, защото нямам слух и въпреки всичко искам да свиря.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6a09c6c5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Дейба, програмистите са секта. Крадат с парите си жените и после се чудят защо добрите момчета от фитнесите ги мразят. Ем, щото са гърбяви люлювци ама женките им се свалят заради парите. Добре поне че като се омъжат и се връщат при истиските мъже да ги задоволяват мъжки.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a2176e1a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Програмист съм и помогнах (много) на бишвата си приятелка да стане QA. Сегашната също изявява подобни амбиции, но не чак толкова - има си добре платена професия, която просто не харесва особенио много. Моето мнение - без помощта ми бишвата нямаше да успее. В момента изкарва 3500 лв доколкото знам и е доволна от работата си. Няма мераци да става програмист, като QA и е добре.

Вземи цялата помощ, която можеш да вземеш - най-малкото ще обогатиш уменията си и не е ясно къде може да ти послужат. В момента ИТ-то е един от малкото браншове в БГ където хората са добре оценени.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f382605e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Програмирането не е трудно, ако отделяш достатъчно време и учиш, то т'ва си е универсално за всичко като цяло, още по-малко пък скучно. Пробвай, може да ти хареса, може и да не ти хареса, но поне няма след време да съжаляваш и да имаш мисли от рода на "Какво щеше да стане ако бях пробвала и т.н.". СофтУни имат безплатни курсове за начинаещи, колкото да разбереш дали е за теб и дали ти харесва, препоръчвам (с уговорката, че СофтУни ти дава добър старт, структурирана програма, но и ти ще трябва да учиш още толкова странично и да задълбаваш във всичко). Иначе няма нищо лошо в това, то всички са тръгнали да стават ИТ, друг е въпроса, че едни 10-20% завършват, от които една трета реално започват някаква сериозна работа по-различна от "цъкач". Приятелят ти явно иска да ти помогне да се развиеш в тази сфера. Пробвай, всички "митове", които си чувала за заплати, бонуси, екстри и т.н. са истина и са там, но си трябва доста зор, учене, време и нерви докато изобщо започнеш работа в сектора на начална позиция. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1f7cfeba73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Няма как да станеш програмист, щом програмирането ти е скучно. За QA на доста места също се иска програмиране. Разгледай дали някой от любимите ти клюкарски сайтове не търси тестери, може да имаш шанс. Или стани маникюристка, предполагам можеш да лакираш, и по цял ден ще се занимаваш с клюки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker