Величаене на мутрите от прехода? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Величаене на мутрите от прехода?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1911 пъти
Здрасти.

Забелязвали ли сте споделянето на онези фейсбук постове от ваши приятели, които романтизират мутрите от прехода? Гледам, че няколко мои приятелки споделят поста "Мая Илиева за Жоро Илиев". Няма да ви го цитирам, но общо взето идеята е , че след смъртта на Г.Илиев, кафето й вече нямало същия вкус, дрехите не я били впечатлявали и т.н. Разбирам, че за нея е бил целия свят, но поне да бъде честна пред себе си и да каже "боклук беше". А в коментарите сърца, тъжни емотикони, коментари, че делата му били добри и т.н. Не знам какво си мислят хората, т'ва ще да е като Бони и Клайд...

Жените/момиченцата да кажем се впечатляват и гледат през розовите очила. А момците? Мой набор пичове пък си сложили кориците на същите тези хора. Споделят статуси за "малкото истински мъже". Искат да приличат на тях ли? Дали щеше да е различно, ако същите тези бяха изпочупили колите, бизнесите и апартаментите на родителите им? Дали мисленето им щеше да е различно, ако на родителите им е бил поставен ултиматумът " или нивата, или пръстите".

Какво е вашето мнение по темата?

Май съм станал boomer на 20...

Ди Ес, 22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: a2ee04c353
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   И аз много пъти съм се питал. И това не е само в България. Защо аджеба уж все се оплакваме от мутри, престъпници, все ги обвиняваме за лошото положение на държавата, а в същото време в нашето съзнание тези хора са символ на мъжество?

Вземи Ал Капоне, вземи Пабло Ескобар, Карло Гамбино, Лъки Лучано, всички са на почит, има хора, които ходят с тениски на техния лик, пишат се статии, книги за тях, има някакъва романтика около тях. Ако щете, дори филма Кръстникът представя мафията от някаква сантиментална и романтична гл. т. Едва ли не, те са нямали избор освен да станат мафиоти, едва ли не са принудени зза доброто на семейството, едва ли не раздават справедливост, умни са, хитри са. Искат да излязат на светло, но все нещо ги връща в мафията.

Споерд мен хората са лицемерни и уж не толерират престъпленията, но тайно искат да са на тяхно място. На тях да им се кланят, те да имат такава власт, да всяват страх и респект, да имате техните пари. Истината е, че хората са против другите да са престъпници, но ако се отнася за тях, го приемат. Повечето жени не биха имали нищо против да са жени на Пеевски, Маджо, Маргините, Божков. A те чисто и просто са едни престъпници, подкрепени от държавата.

Но ако тези хора бяха разплакали тях, тяхната майка или тяхно дете, както са правили с много хора дали щяха да имат същото мнение? Тези хора са стигнали там, не с хубаво, тяхната слава лежи на мног кръв, много човешко страдание, много откранати от мен и теб, всички нас пари, много несправедливост. Защо това се забравя винаги и се гледа само лъскавата част на живота им - положенито им в йерархията, колите им, къщите им, жените им? В нашето съзнание да имаш силата и властта да убиеш другия се асоциира със сила. Съзнанието ни все още масово е на ниво първобитнообщинен строй, където силния е убиващия и подчиняващия.

ПС: между другото същото може да се каже и за военните. Военните са на почит, а те просто са легално наети да убиват. Не говоря за оензи военни, които са принудени да отбраняват страната при нападение от вън, а за такива като американци и риснаци например, които отиват на мисии в Афганистан, Сирия и убиват хора за пари. Но се гледа от гл. т. как те уж спасявали местните от лошите им диктатори. Но защо ли, така и не видях страна, където да са се намесили лешояди и да се е оправила. Всеки си гони интереса. Ама като свалят някой руски пилот, ауууу голяма трагедия. Ами той отишъл да убива за пари, нормално е да има риск да убият него. Който нож вади, от нож умира. Даже и старото поколение възхвалява казармата, а те реално са се научили да унижават другите и дори да убиват. Голямата работа.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1317fa1aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Само пък тая шафр..тия останала без мъж.....не ми се верва.....все се е намерил един да я бруси.....е.ах ти курви.....

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 316ad4ffe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Заложено е в българската народопсихология да величаем насилниците си. В тия боклуци няма никаква човешина. Един мъжкар най-напред трябва да бъде човек. А ако си човек не можеш да пребиеш някого и да му отнемеш бизнеса, който е развил с много труд пот кръв и безсънни нощи. Примерно да пребиеш един животновъд и да му отнемеш животните. Точно това са правели някогашните мутри.Пребивали са бедни и беззащитни хора и са им отнемали собственоста. Къде е мъжеството в тази дейност? Били са едни алчни боклуци, на които не им е пукало за апсолютно никой освен за себе си. И да величаеш такива утрепки, трябва да си явно със същото мислене като тях.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 78051c6ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Н 1, не сравнявай "Вземи Ал Капоне, вземи Пабло Ескобар, Карло Гамбино, Лъки Лучано, всички са на почит, има хора, които ходят с тениски на техния лик, пишат се статии, книги за тях, има някакъва романтика около тях" с бг кухите мутри.
Има романтика около посочените от теб защото са имали все пак свои закони базирани на "въпрос на чест" а бг мутрите функционират на базикови инстинкти- действат по заповед, изпълняват поръчки, взрмат си парите, ядат-серат и топят чушката, това е, няма повече при тях.
Дори баш мутрата от Тошово време е само изпълнител на господарите си...те скоро ще го рециклират, де.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8e95ce626c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Просто е:

Нивото на българина и на човека като цяло е ниско.

Българинът иска да е тарикат. Груб примат.

Реално тези пичове, за които говориш искат да са точно такива – low IQ добичета дето гледат злобно в дискотеката и се плекат после с танцьорките.

Жените, от друга страна, са привлечени от такива примати същи искат кинтя и статут. Мутрата им ги дава.

Менталното, емоционално и т.н. ниво на БГ човека е мега ниско.

Замисли се брат...

Народ, който се оставя да го управляват кретени какъв е?

Народ, който прави лошите хора богати какъв е?

Народ, който все мрънка какъв е?

Реално погледанато ако БГ човекът беше на високо ниво изобщно нямаше да допусне сформирането на такива групи.

А, той не само го е допуснал, но и ги почита и до ден днешен.

Тези хора са убивали, изнасилвали, измъчвали и крали. А, вашите деца искат да са като тях.

Честито.

Не. Никога няма да се оправим, защото толкова можем и това искаме.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a2ee04c353
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Нещо подобно е с политиците, полицаите и т.н. Всеки плюе политиците, но драпа да се добере до общиснки съветник, кмет, депутат. Другите ако крадат - не може, ама ако ние крадем - няма проблеми. Всеки плюе полицаите, ама ако ние сме полицаи потриваме ръчички как ще се правим на задници на гърба на другите. Уж мразим корупцията и се дразним, че другите взимат и дават рушвети, ама като опрат нещата до там, търсим на кого да платим рушвет, че да ни оттърве. Българина си обича корупцията и далаверите, няма какво да се лъжем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9c3d8fa7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   А ти авторе какво знаеш за мутрите от прехода освен, че били мутри?
Не мисля че някой ги величае, хората просто не са били засегнати от тяхното насилие.
Георги Илиев примерно създал охранителна фирма и искал от хората имащи бизнес насилствено да си плащат за охрана. Обикновенните работници, които са нямали собствен бизнес не са били засегнати от хора като Илиев, дори повечето не са видели, само били чували на принципа "един човек на автобусната спирка каза". Така че е напълно нормално обикновенните хора, които нямат собствен бизнес да не са против него, особенно пък по времето на прехода, когато много от бизнесите действаха срещу народа имаше спекула и т.н. Илиев е наказвал спекулантите и печелбарите.


Чингисе не знам кой животновъд е бил пребит и са му взели животните, разясни моля, аз нямам такава информация. Аз знам за тея хора, че са вземали пари а не стоки. И каква е разликата дали илиев ще прати момчетата си при някой животновъд да му вземат животните и това държавните служители да избият козите на баба Дора и подобни, не е ли същото? И двата вида животновъди остават без животни. До колкото помня през последните години имаше Суджукгейт, още няколко гейт, някой затри бизнеса на Божков и т.н. това мутри ли бяха? И дали хората, които нямат бизнес, а са обикновенни работници са засегнати? Ти лично бил ли си засегнат от Илиев?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6f5c61325c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, аз също много съм се чудил защо е така. И съм питал мои приятели поради каква причина ги харесват толкова. И те отговарят някакви глупости общо взето - че те взимали само от богатите, а не от обикновените хора, че били истински смели, а днес повечето са п*тки, че правили "топ далаверите" и подобни "аргументи" . А не осъзнават, че се възхищават на хора и времена в които стойността на един човешки живот е била сведена до абсолютен минимум. Тоест може да те убият просто така заради 2 казани думи против някого. Все пак нищо чудно, че се възхищават на тези хора, много добре се знае на колко "високо ниво" е интелигентността на младите у нас.

М17

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc33098e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Деца, не им подражавайте нито мразете няма да разберете тези неща. Годините бяха такива

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9c3d8fa7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 нито тогава са убили някого само заради две казани думи, нито пък днес си защитен ако кажеш две думи за някой да не те убият.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 248e3ea946
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Напротив, искам да ги избеся всичките. Особено мутрата с чекмеджето.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fc6da3881d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Селски манталитет, това е. Има ли какво да говорим, след като един от всичките тези мутряги беше доскоро и премиер ?? Директно от структурите на СИК излиза Боко, имал е контакти с кой ли не, включително със сръбската мафия. Чалгарят не е много по-различен.

Били са модерни за времето си - бързо забогатяли, каращи западни коли, имащи хотели и "бизнеси". Повечето освен всичко друго са били и безпределно прости, разчитащи само на бухалки, побоища и заплахи. Мнозина от тях ги убиват пред домовете им, пред фитнесите или ресторантите, където редовно ходят - тъпи до безкрай, даже и за мафиоти не са ставали.

ZZ

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fe094cf975
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мутрите ги величаят хора, които са тъпи, невежи, неграмотни, чалгари, протитутки, отрепки, дегенерати. Нормалните хора няма как да величаят убийци, сводници, наркотрафиканти, рекетьори, крадци!

Простичко е. Когато чуеш, че някой венцехвали отрепки като ВИС, СИК и други престъпници, разбираш колко е багажа му, каква е ценностната му система, какъв е интелекта му и бягаш далеч от такива хора!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 33b51553db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторът:

Добра дискусия стана, благодаря за коментарите.

Номер 7, това че не съм бил лично засегнат (то няма и как, де), не ми пречи да погледна фактите. А тази приказка, че само от бизнесмените, които вредели на народа също се върти из нета. Едва ли не Робин Худ го/ги направиха. И, да, има разлика държавата да ти избие животните заради опасен вирус, а после да ти даде по 1000 лева за козичка и да ти ги вземат т. нар. "борци" , които по-скоро са 120 килограма сланина. Нали ги виждам по снимки, единствената им сила е, че са били по 10 в групичка, а един на един, някои 20 годишни ще ги правим да си пеят сами.

Ди Ес, 22

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aba3f27a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Мутрите - всички тези млади мъже от спортните училища, бяха подставени лица. Те имаха задачата да изперат откраднатите от комунягите и ченгетата пари и да бият обикновения човек, за да не протестира. Защото тези пари бяха откраднати от нас - обикновените хора. И като си изълниха мутрите задачата, бяха избивани със снайпер, взривове и пр. Нито едно от техните убийства не беше разкрито, защото щеше да води към поръчителите - същите тези комуняги. Така че мутрите са по-скоро за жалене, отколкото за възхищение. Умрели млади и то без добър смисъл.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d2297b8e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 13

Така е, но тъжното е, че възхваляващите мутрите са мнозинството в БГ...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 316ad4ffe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 7 усещам, че нещо ми го величаеш това лайно Илиев, ама някак си като го защитаваш.Недей да ми ги сравняваш с
държавата и примера с на баба Дора козите. Държавниците ги избира народа, а може и самата баба Дора да е гласувала за тези, които са и избили козите. И те, ако са ги избили е било с цел предвтатяване на епидемия. Сравнението ти е е нелепо. Познавам хора от района на Ямбол за ВИС 2, които са рекетирали животновъди и отнемали животните незаконно поради отказ за плащане на рекета. И не иде реч конкретно за Илиев, а за всички така наречени мутри. Проблема на тия хора, е че са мега безпринципни. Днес ядат и пият с теб, и се кълнат, че си им като брат, утре обаче, ако се появи между вас конфликт на интереси просто те трепят без да им мигне окото. Няма ценности, няма морал няма приципи. Те дори да способни близък роднина като брат и баща да убият за пари. Гледай филма Кръстника например, как убива сина си. Скарфейс накрая убива най-добрия му приятел, който му помогна да се издигне. Тези филми са художествена измислица, но и в живота е тези среди е така.









Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9c3d8fa7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   14 Авторе аз 7 пък съм свидетел на онези времена и затова знам. Мутрите не тормозеха хора, които нямат бизнес, обикновенния народ само разказваше "под сурдинка" къде какво е станало. Ще счупят витрината на кафене което не иска да им плаща за охрана ежемесечна такса и подобни буквално хлапешки истории. За собственика на кафенето хич не е било очарователно, но такива бяха времената.

За животновъдите Там е работата че аз за такъв случай мутри от прехода да се занимават с животновъд не знам. А ти говориш лъжи, държавата не е платила по 1000 лева за коза. https://www.youtube.com/watch?v=GZCy023oJAg А за избитите домашни прасета за уж африканска чума съвсем и не са обещавали да дадът нищо. Така налазиха държавните служители по дворовете на хората избиха им свинете и взеха труповете, по зле и от най лошите бирници.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 446e601869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Между хората, с които аз общувам няма нито един, който да се възхищава на мутрите.
Напълно споделям мнението на №13 и 15.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7da85a1b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не знам колко трябва да си малоумен, за да величаеш престъпници. Но това напълно приляга на комплексирания българин, който се дуе с изкуствени мускули, за да изглежда внушителен. Защото, просто, няма от къде да му дойде самочувствието. Чета вчера, как Митю Очите пиел хормон на растежа, иначе е с пулс 200 и предсърдно мъждене, но явно, му е много сложно да се погрижи за здравето си.
От 1990 до 2000 имаше идеална възможност за процъфтяване на престъпността-просто нямаше държава, но започнаха да се показват пари. Всички тия спортистчета, не забравяйте, че бяха с чинове в армията и полицията. Югославското ембарго беше идеален момент, специално за кюстендилските звезди. Но не само там, а на всякъде имаше възможности. Беше отпушено предприемачеството на всички по-будни хора. Някои са се фиксирали в комунистите-еми, много ги надценявате.Виждате само един пиксел от общата картинка.
Лъжа е, че че са крали от богатите- такива малко имаше, но имаше много хора, които опитваха да направят дребен бизнес, с който да си хранят семействотоси.
Нямаше само мутри, а и много дребни гаменчета, които в последствие станаха наркодилъри, крадци на коли, сутеньори и сещатате се за цялата палитра. Всичко това мина през очите ми.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ff3df4a944
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   7, аз също съм свидетел. От Варна съм. Живях в тези времена, точно когато бях студент (1994-1999 г.) И съм виждал какво ли не. От това, някой да изчезне и да не го намерят, до случки, лично с мен, когато стоим 2-3 души на маса в заведение и тихо си говорим, а при нас идват 3 "телета" и казват, че някой от нас ги гледал гадно и сега трябва да яде бой за това. А ние изобщо не знаем, че те са там. Виждал съм, как някой решава, че някое момиче му харесва и направо отива да я вземе на ръце и изнесе навън. И само намесата на собственика на заведението, който се оказва с по-големи връзки, спира нещата. Всичко, от най-високо, до най-ниско ниво си беше демонстрация на бруталност и пълна безнаказаност. Само да се видеше, че някое помещение на улицата се ремонтира (т.е. в него ще се развива дейност) и още на ниво "строителна площадка" идваха по двама такива да кажат, че те ще го охраняват и трябва да се плаща.
Никой не може да ме убеди, че някой от тези на високо ниво, беше нещо повече от малоумник с пари и власт, дадени му от бившата комунистическа партия. А простите изпълнители бяха най-големите малоумници, които изчезваха щом някой от тях надигнеше глава и се помислеше за голямата работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 47a157aafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И аз съм свидетел, също съм от Варна. Била съм по-малка от номер 21, но знам, че татко караше такси и му взимаха рекет. И не е като да е имал голям преуспяващ бизнес, човека работеше на две места, за да се справим. И точно тия по веригата надолу, теленцата, идваха. Обикновения човечеч не бил страдал, не ме разсмивай. И точно тия продължават да действат, само дето са си променили малко външността и маниерите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker