Ако така мислят жените, когато са женени, аз съм пас... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ако така мислят жените, когато са женени, аз съм пас...
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 4443 пъти
Ще кажете, че е провокативна тема. Само че чух реплика на жена, която беше с мъжа си в магазина.
Жената каза дай ми пари, а той каза дай ти пари. Нейният отговор беше - две деца съм ти родила само да знаеш.
Питам се аз, щото мен това ме отврати. Ако жените мислите така какво е това лицемерие от ваша страна, че прявите нещо за семейството.
Две деца съм ти родила.. все едно са само негови, тя си е свършила работата и сега доживот на издръжка на мъжа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5b8ec7bad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (92 гласа)

1.   Те са се шегували, с ти прекалено си се впечатлил. Иначе е права жената, децата са общи, но жената си прекъсва кариерата, за да ги роди и гледа, а раждането може да се отрази негативно на здравето и тялото й. Така че мъжът е този, който трябва да осигурява по-голямата част от финансите. Мъжете, които се обиждат от такива реплики, обикновено работят за ниска заплата и очакват жената да допринася за поне половината от семейния бюджет, което е трудна задача, защото от нея се очаква още да бъде и добра домакиня и майка. Избери си кое ти е по-важно, защото няма как да имаш всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 35a1f18811
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

3.   Раждай и ти тогава. Или си чисти и готви и не очаквай от жената да прави всичко, което по принцип е общо задължение на всички в едно домакинство, тогава може да се сърдиш, че била казала, че деца родила. Всеки ден се пускат такива малоумни теми, вече мисля, че един и същ човек ги пише или явно много хора имате някакъв проблем с общуването с противоположния пол. Вместо да се оплаквате нонстоп в интернет, отидете на терапия. Би трябвало да има по-голям ефект.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1e4ab58edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

4.   До 1.
Децата са общи, но в зависимост от какво е изгодно в момента стават или нейни или негови. Важното е тя да е отгоре.
Жените които питат такива въпроси (и са сериозни), обикновено смятат децата или брака като връх на кариерата си и начин за осребряване на "женствеността си".
Ако жените получават по-ниски заплати, то това е заради избора на професия. Обикновено по-високите заплати вървят с по-висок риск (за здравето, живота, имуществото и какво ли не още). Жените рядко поемат такива рискове. По-лесно е мъжа да осигури всичко.
Когато моите родители са се женели, масово хората са били бедни. В семейството всеки е давал каквото може от себе си за общото семейно благо. Общите цели в живота водят до доста по-задълбочени и здрави отношения.
Като цяло бизнесът има повече полза от самотни хора. Това важи за всякакъв бизнес - от адвокати, през строители до фермери. Човек консумира повече когато е сам. Уви, натам отиват нещата - повече блага, но по-малко семейства....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b87c57dfd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

5.   1, както каза - жената си прекъсва работата, за да роди и да си гледа детето за 1 година. Това не е оправдание да не вадиш пари преди и след това. Жена съм и не лежа на тази кълка. Не може за 1-2 години да твърдиш на мъжа си, че си свършила работа равняваща се на това той да се бъхти останалите 40 докато ти клатиш краче на някоя държавна или нископлатена работа. Същото важи и за мъжете. Ако жената вади колкото тях, не е редно да очакват когато се прибере вкъши да им готви, чисти и прислугва. Равно допринасяне към семейните финанси предполага равно участие в домакинството и отглеждането на децата.
Авторе, масово жените са много егоистични и гледат как да си намерят спокойствието на чужд гръб, но това не означава, че всички сме такива. Просто много внимавай преди да си избереш жена.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2f79b2624d
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

6.   Ми, права си е жената бе! Аз съм се жертвала толкова много за тебе и за твоето дете, преминала съм през 9 месеца адски болки, мъчения и страдания през които нито 1 мъж на земята не би бил способен да премине на моето място.. с риск за здравето и живота ми съм износила твоето дете, апък ти най-накрая да ми се изтърсиш с грандиозния мъжки бисер:дай ми пари?! Да ти дам пари ли, бе безсрамнико? Еми, аз ли изкарвам парите или ти, който си мъжа и това ти е задачата в семейството и е твоя отговорност да осигуряваш финансово жената и детето, не мога да разбера?! Днес мъжете масово бягате от отговорност за семейство и стоварвате всичко върху плещите на жената и това е непосилно за нас, после що жените не искали семейство и деца, ми щото вие не искате да си влезете в ролята на мъже и да поемете отговорност за действията си, само гледате да си направите кефа и после цялата помия върху жената.. абе, права си е жената права си е, няма какво да и се сърдиш.


Виктория

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 90f917c6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

7.   Добре, че мъжете не мислят като теб, иначе жените щяхме да сме пас и отдавна да сте се стопили...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4219efd7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Ами не знаеш мъжа дали и дава, ако тя плаща всичко, а той не се сеща...
Аз като искам на мъжа ми се прави на интересен, на децата аз купувам дрехи, обувки. Веднъж не е извадил да даде. Какво не ти се дава ли?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6ba99c86db
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Нямам деца и нямам намерение/желание да имам, но да - това е поредна провокативна тема абсолютно и отвсякъде.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f2bf9efaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо да е лицемерие?! Не знаеш жената в майчинство ли е, че да я съдиш. Мъжката роля е да издържа семейството. Винаги е била такава. Сегашните лигльовци са егоисти и дори и за собствената си плът и кръв не се размекват.
Подслушаният от теб разговор не значи нищо. Не е огромна загуба, че няма да имаш жена и деца, ако си толкова впечатлителен и първосигнален. Целият живот на напълно непознати разгада от 2 реплики. Може на жената просто да и е писнало да има стиснат мъж.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 47bfdffbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

11.   Това може да го каже само куха лейка, която освен за инкубатор, за друго не става. Друг факт обаче е , че сегашното поколение жени са провалени от всякъде в мисия ,,родител,, Куха лейка, която на 13-14г. е започнала да вдига крайници на 22 вече е родила и заприлича на леличка, женена за свинкя, която при нужда я употребява, такава няма на какво да научи децата си.








Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5fe2fbc98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 1

Доста ограничено мислене, че не мога да имам всичко. Ако ти не можеш е друг въпрос. Аз питам защо жените залъгвате мъжете, че има любов и се обичате, като всичко е театър?
И повярвай ми не се шегуеаха, а се скараха пред мен, той и направи забележка да не говори повече и тя се изчерви цялата. Иначе за какво да пиша тема, ако е било на майтап?
И на каква заплата работя едва ли знаеш, че да колентираш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a988429f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

13.   Ами ако тя го издържа него и децата и не си делят издръжката, нормално е да му иска пари. Жената ли трябва да плаща за всичко, според теб? Когато се разведеш, съдът ти присъжда издръжка, която е 50% от преполагаемия разход по детето. Или ти може би смяташ, че когато мъжът и жената живеят заедно, мъжът е освободен от отговорността да се грижи за децата си и цялата финансова тежест трябва да е върху жената? Познавам такива мъже и затова са разведени. Дават пари за децата си само, ако съд и прокуратура ги задължи. Ако и ти си същия, наистина не се жени и не прави деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ba38f4bba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

14.   Точно това е манталитетът на повечето жени!
Дори и тази конкретно да се е майтапела, повечето други, не се.
Децата се използват редовно за изнудване на мъжа, независимо даже дали са заедно или разведени.
Опичайте си акъла пичове, и помнете:
"По-добре без деца, отколкото деца от погрешната жена".

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0f69fa1dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   Дано има повече силни мъже. Автора ми се струва нежен и чувствителен . Отглеждането на деца и изключително трудна работа . В едно семейство не трябва да има деление на задълженията . Всеки със своя принос . И най вече уважение .

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 020acf6535
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

16.   Защо слагаш "когато са женени"... същото е и преди това. Ако не са направили деца, тогаз ще е изтъкнат - секс ти давам. Пак, сякаш тя само за теб го прави... Просто така обичат да въртят нещата...

Но пич, това е "нормалното" поведение на една жена. Така сме еволюирали, жената да ползва мъжа за ресурсите му, това ни е биологията. Ако имаш проблеми обърни се към еволюцията...

Когато жената стане независима от мъжа финансово, виж какво става на запад... Там любимата им тема е за абортите, издръжката след развод, и дали всички получават равни заплати, нищо че не работят на равно... Това жените да се правят на "равни" си има също цена, защото върви срещу биологията им. Но това е цялата им култура в момента - трансхуманизъм. Полът е "флуиден", сменят го по желание, храната е ГМО, дори това какво е човек не е фиксирано, инжектират ти mRNA, и те модифицират и теб...

Съгласен съм с 1, че трябва да избереш нещо. Както и те самите трябва да изберат нещо... Наистина не може - хем така, хем иначе. Много мъже според мен просто не искат да порастнат и осъзнаят реалностите на живота и реалността на това което наричаме "любов". Тази любов която ти е дала мама, просто защото си и дете, няма как да я получиш от друг. Хората винаги си търсят личният интерес, и гледат какво ти можеш да им предложиш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f83d324d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

17.   Ти наистина ли вярваш на тази семейна шега? А и дори да не е шега, няма как от отговора на 1 жена да правиш заключения за всички. По тая логика щом един боклук редовно се напива и пребива жена си, дай да твърдим, че всички мъже са пияници и насилници.
Не те знам на колко години си и какъв опит с жените имаш,, но звучиш като 15 годишен, който никога е нямал приятелка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 855848f694
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

18.   По-добре така отколкото да не ти роди деца и пак да ти иска пари, каквито случаи има бол.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fab11614d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

19.   Тези хора са си гукали влюбено на техен език, а ти като завистлива, черна станция си се бъркал в неща, които нито разбираш, като човек, който никога не е имал семейство, нито ти е работа да се занимаваш с хората. Гледай в твойта паница, не в чуждата. Никой не те кара да се жениш, стой сам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4b640a0684
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

20.   Който пасува излиза от играта и стои сам. Истинските мъже не се страхуват от отговорност и играят всичко коз!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: efd371f76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Мислех си че те е отвратил фактът че насложили продукти в количката и чак тогава се разправят кой щял да извади пари за да ги плати.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2c6db4e1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

22.   Да, така мислим и въобще няма да ти се оправдавам, щом чак си се "отвратил/а". Айде първо мини през всички неразположения по време на бремеността, през раждане, през дискриминация на работа за това, че си майка и неравните възможности за кариерно развитие, защото когато децата боледуват на всички е ясно, че майката отсъства от работа за да ги гледа, а не бащата.... И тогава говори. Става ли?
Уж сме равни, ама има ли деца в уравнението, далеч не сме равни вече. Just for the record. Само, че съвременните "мъже" явно толкова са вече и мъже в истинския смисъл на думата, че да може да го разберат. Единици са тези като моя вече за съжаление и съчувствам на жени, които търпят отношение като начина, по който разсъждава авторът.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 69b71135d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

23.   не само добра домакиня и майка, работничка, а и да е слаба, отпочинала, с маникюр, прическа, големи щръкнали цици, слугиня в кухнята, дама в обществото и проститутка в леглото, а мъжа само да лежи на дивана след работа, да я пляска по гъза и да псува, гледайки мач, е как да стане?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 82a58d8f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

24.   Абе, мъже, разберете най-после. Мъжът трябва да може да издържа семейството, а заплатата на жената е за нея- дрехи, поддръжка, дребни покупки за дома и децата. Какво е това бягане от основната ви функция- да осигурите обезпечеността на семейството. Мъжът ми един път не ми е казал дай 2лв. А е на заплара. Не сме богаташи. Но прави разумни харчове. Престанете да очаквате от жената финанси вкъщи. Жената ражда децата ви и идея си нямате през какво минава. А пък хора с две деца, това е подвиг за мен. Бъдете мъже, учете, работете и престанете да бъдете мухльовци. Направо ми се повръща от стиснати мъже. Най-гнусни са ми.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ac0dcc8ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

26.   До 1,
Нали искате равни права, равно отношение, равни заплати, равни не знам си какво... Или когато опре ножа до кокала, ама аз съм родила, аз съм жена и т. н.?
П. с. Знаеш ли колко е средната продължителност на живот на мъжа и колко на жената? Да не мислиш, че има 10 години разлика само от "полови различия"?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3ef43b893e
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

27.   По принцип ролята на жената е да ражда и да се грижи за семейството, а мъжа да подсигурява прехраната. Когато жената подсигурява и двете, то каква ще е ролята на мъжа?

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dffefa833d
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

29.   Нали се сещаш, че ако искаш да видиш гените си да продължават да съществуват и след 100 години под формата на твое дете, трябва да покажеш, че можеш да ги подсигуриш тези гени. Нека предположим, че жена ти работи и изкарва колкото тебе и според твоето мислене, това раждане и битови грижи нищо не значи и всичко се приравнява до сметки. Та така. Първо плащаш на сурогатна майка за да износи и роди детето - приготви си 10-15 бона, само износване, без да се включват разходите за силна храна, прегледи и раждане, които са поне още 6 бона. До тук 20 бона не ти мърдат. Разделяме ги на две - 10 за жената и 10 за мъжа. Появява се детето - трябва да му се осигурят грижи, внимание и адекватите за бебе храна, предмети, лекарства и т. н. Тук разходите по твоята логика се делят на две, майката и бащата ходят на работа и плащат на трети човек да се грижи за бебето - та не ти мърдат минимум 10 лева на час, т. е. едни 100 лева на ден, от теб 50 и от майката - 50. За месец това прави едни 1000 лева на човек само за осигуряване на грижите. Отделно плащате за вас двамата пак поравно за готова храна, за пералня и за почистване по домовете. Та така, сметката колко набъбна, макар и разделена на две???? Реално ти не можеш да покриеш и половината от битовите услуги и услугите по износване и гледане на дете на една жена, така че следващият път си дай реална преценка за нещата. Айде сега го умножи по две - за две деца. Това че мама е била робинята в семейството, не означава, че е НОРМАЛНО и мъжът трябва да тъпчи жената до себе си и да очаква тя да издържа децата, при положение, че всичките тези грижи и битовизми СТРУВАТ пари и можеш да си направш елементарната сметка, колко много услуги без заплащане извършва една жена, в името на семейството си и любовта. Та до тукс твоят примитивен начин на мислене.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0f07de666f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

30.   Хора всякакви. Няма значение дали "са такива" жените масово. И да "са такива", твоята задача е да си намериш качествена жена.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 795afdeac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

31.   Не е въпросът жената да лежи на някаква кълка, но поне по време на майчинство подкрепете материално жените си. Много жени с деца не са имали годеж, сватба, пътувания, хубава стая за детето, дрешките дадени, еми подкрепете ги. Много от днешните свекъри гледат на снахите с лошо око и като сурогатно майки. Разбира се, че хора с деца са повече свързани от хора без деца. Жена с дете или деца в обществото е с различен статут от такава без. Навремето като забременее една жена се мисли за сватба, сега и един смс за рождения ден ако получи от свекъри ще е добре. Е такава жена един сладолед ли не е заслужила или ако й свършат парите по време на майчинство 20 лева да й даде мъжът? Не ставайте смешни.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9f9c6af5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

32.   О, Боже. Като не ти изнася си хвани мъж! Много ясно, че като една жена е родила на мъжа си деца, той трябва да помага финансово и ако има възможност изцяло да издържа семейството. Удариха те в комлексите, че ти не можеш да си го позволиш ли? Моят мъж плаща всичко навън, храна, ресторанги, почивки, но аз пък плащам у дома сметките. Угажда ми и го обичах още като си деляхме сметките в ресторантите през първите 2 години, а сега си поема всичко той и повярвай ми, щом родя, окончателно ще поема той 90% от финансовата част. Мога да помагам за сметки и за мой лични вещи и парцалки, но да ми иска пари в магазина, абсурд. Да, права е жената. Евала! Добре го е казала! Моят мъж е на същото мнение, той също видя темата.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb291ab6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

33.   Чухте ли бе пичове, основната роля на мъжа била да плаща и подсигурява жената, а тя да си харчи за дрешляци... хахахай
Пълен смях батко

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 981d1b2e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

34.   На 52 г. съм. Помня прадядо си, роден 1890 и прабаба си, родена 1892 г. Те починаха, когато бях на 18 г. Прадядо ми се връща инвалид от Първата световна война - напълно сляп и с двете очи. Бил е ударен от шрапнел в главата, което му е увредило зрението, не са успели в лазарета да го спасят. Демобилизират го и се връща на село. Вече е имал три деца - едно момче и две момичета (р. 1912, 1914, 1915). Чувства се потиснат, непотребен и решава да си сложи край на живота. Вика жена си (прабаба ми) и и казва, че няма смисъл повече да живее, ще и е в тежест. Дава и указания кои ниви да държи, кои да продава при нужда. Има ли са три ниви. Без крава и прасе да не остава. Казал и е, ако ще е омъжва повторно да гледа за някой вдовец или бездетен, да не ражда повече деца, защото трудно ще ги изгледа и най-важното мъжът и да не е пияница. И баба ми като почва един рев, рев, ама рев. Ти се прибра жив, това е най-важното, виж Стоян е без ръка, Иван без два крака, можеш да бъдеш полезен моля ти се бе човек и т.н. Убеждава го да живее....И прадядо ми се взима в ръце. Отива при учителя на сина си и му вика сляп съм трябва ми помощник, но искам и детето да учи. Намират начин и моя дядо завършва училище, а после става и ветеринарен лекар. Мечтата на дядо ми. Двете му дъщери също се образоват едната е учителка, а другата майстор шивачка.
Дядо ми е водил коня, прадядо ми е орал. Дядо ми му е подавал чувалите с брашно, прадядо ми е разтоварвал. Свидетел съм как прадядо ми цепеше дърва сам. Знаеше разположението на втора и вътре в къщата. Радиоточката работеше през целия ден, вечер я изключвани и сутринта в 5 я пускаха. Масажираше всяка вечер ходилата на прабаба ми, а тя му режеше ноктите и го подстригваше. Той имаше коса. Прадядо ми, когато умря баба ми непророни нито една сълза. Тя си го окъпа, тя си облече сама и го подготви за отвъдното. Не допусна никой друг. Погребахме го с любимия му нож, с който не се разделяше. Три месеца по-късно умря и баба. И двамата умряха през 1987, същата година влезнах в казармата. Те просто се обичаха.
Мислите ли, че прабаба ми е водила този разговор с прадядо ми, който е поставен сега по темата? Мислите ли, че прабаба ми е удряла с юмрук по масата и е крещяла, защото му е родила три деца?
Аз съм женен от 30 години. Имаме с жена ми три момчета (1 2) и чакаме в края на тази година внук от големия син. Нямам спомен жена ми, да ми е антикварна факта, че ми е родила три деца. Ние просто се обичаме.
Асо се стигне в един брак да се търси приноса на единия или другия, това вече не е брак..

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c911ec9110
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

35.   34, с интерес прочетох историята на прадядо ти и ми стана готино. Абсолютно си прав - ако някой тръгне да изтъква кой какво направил и не направил, това вече не е правил. В истинския брак всеки прави всичко за другите и не го изтъква. И не го вижда като задължение или жертва, а просто му идва от вътре да го направи. Когато човек обича, него просто го е грижа за другия, за семейството и го прави от сърце.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 185536b2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

36.   Не знам какви са тези глупости, че ако си искаш да видиш гените си след 100 години трябва да плащаш изцяло за издръжката на семейството. Че то това е като да си продадеш бебето в Гърция срещу заплащане, както правят циганките. Поне разбрахме, че в тоя сайт има доста пропаднали жени, готови да продадат утробата си само и само да ги издържа някой до живот. В живота обаче сме ставали многокрактно свидетели как жени раждат на някакви пропадняци и самите жени издържат цялото семейство, а въпросния си цъка карти пред блока и се шляе по цял ден. Това ми е интересното как ще го обяснят въпросните мечтателки за бебе срещу доживотна издръжка? И, че това видиш ли било някаква природна закономерност. Каква е била мотивацията на жена да роди дете от пълен некадърник, че да го и издържа?







Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9b12137f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   И аз мисля, че хората са се шегували помежду си. И ние с мъжа ми имаме подобни диалози. Например: "Заповядай вечерята, а къде ми е бакшишът, на сервитьорките нали оставяш?" Той: "Ами забравих си портфела, ще се разплатя в натура". Но това е бъзик.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: dffefa833d
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

38.   36, нищо не си разбрал от поста със сметките. Авторът се възмущава, че жената смее да иска пари, и явно за него да родиш две деца /с извинение, не на него му се цепи оная работа и не неговият корем става като балон, да не говорим за последиците или възможните усложнения/, да ги отгледаш и да поддържаш дом е нищо работа. Затова му сметнах колко струва това "нищо". В поста, ако си обърнал внимание, става въпрос за двама работещи, които плащат на трети за да "свърши" работата по раждане, отглеждане и поддържане на дом. Реално никъде не е споменато, че жената няма да работи и на вън, освен работата вкъщи, която е "нищо работа". Питайте самотните татковци с две деца, те по-добре оценяват женското участие. В едно семейство, ако трябва да се отглеждат деца с внимание, грижа и качествено, винаги единият го отнася, за сметка на кариера и доходи - обикновено жената. Другият съответно дава повече финанси, освободен от тези грижи. Ако младият мъж не си е давал сметка за тези неща, е време да си даде и да избере, коя роля ще поеме.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 77c99897d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Аха. А неговото "дай ти пари" не те отврати...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb291ab6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   До 38 от автора

Очевидно и ти и другите, като тебе нищо не сте разбрали.
Възмущавам се не от искането на пари а от това, че тя използва децата като довод, за да получава каквото иска.
Значи какво излиза и според жените, които се наежиха тука.
"Родих ти 2 деца и вече си свърших работата, отсега нататък ти си длъжен да ни издържаш нон стоп, да правиш всичко, защото аз моята работа съм си я свършила" Вързала съм те в кърпа и ти ще ни гледаш" Ето как звучи на прост език това.
Точно така разсъждават жените. И да, за мен това е гнусно лицемерие. Използвате децата, за да имате сигурност.
А тука ми развивате теории как съм цепел стотинката, като изобшо не става въпрос за парите, а за отношението и по скоро липсата на такова. Липсата на истински отношения, а не да ползвате децата като разменна монета.
Пролича си и тука в отговорите как точно мислят жените.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f2ed8df582
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Жената, драги егоисти, има в пъти повече задължения в семейството, отколкото мъжа. Работи 8 часа, а после готви, глади, соортира
, простира и сгъва пране, помага на децата с домашните и ученето на уроците, което отнема доста време, къпе децата, докато са малки, суши дългите коси, ако са момичета, пазарува дрехи за тях, учебни пособия, купува дрехи и на мъжа си, а "скъпият" съпруг простира краци пред телевизора или виси пред компютъра. Макар и да помага със слагането на съдовете в миялната, или в чистенето или дори и да се наеме домашна помощница за почистване на пода и прах, задълженията на една жена в семейството са много повече.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 31533c708b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Децата са и на жената, какво означава "родих ти дете/деца"? Аз деля всичко 50/50 със съпруга си, за мен така е редно и съм благодарна, че имам добра професия и съответно финансова независимост. Със съпруга ми имаме една обща сметка (всеки внася поравно в нея) за семейния бюджет, от която си купихме и апартамента, и всеки си има, и отделна лична сметка до която другия няма достъп. Финансовата независимост ми дава спокойствие и най-вече удовлетвореност. Всичко обаче е въпрос на лична гледна точка.

Ж 29

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 43c4a80e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Че има жени, които не са стока и чакат всичко наготово от мъжете си - има, но това, което аз лично много често наблюдавам, са стиснатите мъже. Имам в обкръжението си такива и не е никак приятна гледка. Ако не ти се дават пари за нищо и никого, освен теб самия, защо си създавал семейство? Стой си сам, харчи си ги парите за каквото ти душа иска и това е! Имам чувството, че до такава степен сте обсебени някоя жена да не ви "ограби", че сте станали направо дребнави, случайно да не би да се минете. Може би затова жените се виждат принудени да ви вменят отговорност (финансова) чрез децата, което се съгласявам, че не е много красиво. Та и тази жена не се знае в каква ситуация е и какъв мъж има до себе си. Да, може да е от типа, който чака пари за всичко от мъжа си, но може и да е точно обратното - той да се е стиснал и да я чака нея. Няма как да съдим от две разменени реплики.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9b12137f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Напълно съм съгласна с 38. Единият в повечето случаи трябва да намали темпото в името на семейството. Ние с мъжа ми направо се родихме, откакто минах на свободна практика. Съкратиха ме от работа преди две години и започнах да работя по отделни проекти, докато се устроя някъде. Проектите взеха да се трупат, доходите ми се изравниха с тези, които получавах от щатната работа, а преимуществата са много. Докато съм пред компютъра пералнята се върти и мусаката е във фурната. Почивам си като пускам прахосмукачка, все пак не е умствена работа, разтоварва. Къщата светна, всеки ден различна топла вечеря, напазарувано, изпрано, изгладено, напитките изстудени, аз с прическа и парфюм. Съпругът ми, който е много зает, като се прибере заварва усмихната, спокойна жена, домашен уют, подреден дом и от него се иска само да си вземе един душ и да си почива. Да, поел е всички битови сметки, аз купувам само храната, но той и за домакинството оставя пари. Често ги спестявам и отиваме някъде да си починем три-четири дена. Предложиха ми щатна работа от Националното радио и той се разтревожи, казва: "Нали няма да приемеш? Виж колко ни е добре така. Ако и двамата започнем да се прибираме в девет вечерта от работа, ще се наложи да наемем жена за домакинството, а не ми се иска чужд човек да ми сгъва гащите". И аз отказах, съгласих се да работя като сътрудник. Първоначално не е лесно, защото движиш едновременно пет-шест служебни задачи за различни фирми, но свикнеш ли веднъж, плюсовете са несъизмеримо повече от минусите. Така че всяка двойка е добре да си прецени нея конкретно кой вариант я устройва. Докато моят график беше като на мъжа ми, се е случвало да си мажем вечерта филии с пастет, а не като снощи - да хапнем прясно уловен пържен сом с картофено пюре и салата от градински домати с босилек. Но сега аз имам време и до развъдника да ида за риба, и домати да отгледам в градината, и да ги приготвя, и да ги украся, и да ги поднеса, и да запаля свещи на масата. Качеството ни на живот рязко се вдигна по простата причина, че работя у дома. Има мъже, които просто си искат да живеят като скотове, за тях е най-важно жената да вади пари от чантата си. Но има и други, които са благодарни за това, че някой им осигурява хармония, естетика, спокойствие и грижа.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 64714a5275
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Жени, не се хващайте с примати като повечето в тази тема. Приматът освен, че е стиснат, егоистичен и неблагодарен, е нелоялен и кръшкач.
Мъж, който не се раздава за семейството си, се раздава за любовницата си или за някое налудничаво хоби.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 901f13180c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   И е добре, че си пас. Много мъже се навъдиха в последно време, който хем не са в състояние да издържат дете, хем настояват жената до тях да им ражда не едно, ами направо по две-три.
После цял живот мизерия и караници.
Моля те, пасувай.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 054d1a6826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Според мен жената трябва да има стабилна работа и кариера. Иначе в повечето случаи и липсва свобода и то не само финансова.Все пак този с парите в семейството винаги има повече власт и възможности.Да не говорим, че голяма част от мъжете , които издържат жените си домакини им изневеряват или заменят с други. Аз не разбирам жени, които се молят на мъжете си за разни материални неща като дрехи, бижута или годежни пръстени. Но и ако видя мъж , който разсъждава като автора на темата бих побегнала надалеч.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2351a450e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Това, което ме отврати силно е усещането на жените, че понеже видиш ли, правели Жертвата да родят им дължиш обожание цял живот. Позовават се на пропуснати възможности за кариера, опасности за здравето и прочие глупости. Жените със серриозна кариера са относително малко като брой спрямо мъжете, а опасността за здравета я има навсякъде около нас - да, в раждането има опасност, но затова има болници и медицина, докато един строителен работник или миньор например са в постоянен риск за живота си, а не знам някоя жена да работи тези професии, техните “кариери“ винаги са зад бюро, на топло. А пък последствията за външния вид са направо смехотворни - като не искаш промени по тялото, не раждай! Ама тогава няма да си изпълнила вътрешната потребност да станеш родител, а тя въобще не е свързана с мъжете. Чул съм десетки жени да казват за някоя, че като не е станала майка, не е човек. Така че, да не ни пробутват удобни за тях идеи. Ако жена ми ми каже, че МИ е родила деца, значи признава, че са само мои - да ми ги оставя и да си заминава. Аз като И купя подарък, си е само неин.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 634e86eb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   До 24

"Мъжът ми един път не ми е казал -дай ми 2 лв"

Епа как ще ти каже, като ти нямаш една стотинка лични пари в тебе, щото всичко отива за паралки.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ac8aff524a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Всички сте адски простаци и простакели. Освирепели сте до безумие от материализъм! Духа ви е паднал до двата ви лева в джоба. Прочетете поста на 34 и после пак се замислете тоя разговор за "твоите" и "моите" пари дали пак ще го водите.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5fcad6b049
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Много от днешните мъже ги е страх да не се минат с нещо.
Моят мъж - да му дам за тока, нали и аз се къпя.
Подаръци на Коледа само.
Пари да ми даде, веднъж се е случвало само.
Добре, че заплатата ми е добра и мога да си позволя да си купя каквото реша.
И вкъщи колко ли работа върши мъжа ми...
Е, ако пак се женя, ще гледам, макар че понякога не се знае.
По принцип човек като обича, се раздава за другият.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker