Измамата на 21 век - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Измамата на 21 век
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2770 пъти
Здравейте, пускам темата тук защото мисля, че това е правилното място. Не знам дали някой от вас са запознати с обществото pick up artists, така наречени ''учители по свалки'', заблудени млади момчета им плащат за да ги научат как да свалят момичета, пълна глупост ще си кажете но това нещо има доста последователи дори в България. Според мен и най-задръстения мъж дълбоко в себе си знае как да общува с жени и някакви смешни курсове няма да му помогнат особено, същото важи и за подобните им red pill, blue pill, MGTOW, феминизъм, курсове по предприемачество и др. Не смятате ли че в наши дни има тарикати които се възползват от човешките комплекси и печелят от това, жалко че има балъци да се връзват. Според мен трябва хората да се завърнат към човешкото защо тези течения са доста дреградиращи за обществото, особено за подрастващите и им изграждат нереални представи за света, които в последствия ще отучат трудно. Благодаря за вниманието, изкажете мнението си и да се видят различни гледни точки

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6a1de744a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Докато има балъци, ще има и тарикати. Плашещо е колко голям процент балъци има. Като гледам такива като Румен Виста, Киро Брейка и тем подобни колко последователи имат и по колко елементарен начин ги манипулират, че и доборовлно пари им дават по патреони и не знам си какво, направо не мога да го асимилирам. Изживяват се като разбирачи по всичко, имат мнение за всичко и като кажеш, че са мошеници, го извъртат, че завиждаш, че си облъчен и т.н., че техните последователи са от единиците необлъчени, а другите само хейтят, и кликата им вместо да се замислят за другата гл. т., още повече се навъртат около тях. Винаги си служат с разни сърцераздирателни музики, говорят с патос и емоция и балъците тотално губят умствена дейност под напора на сълзите или пък обратното на шегите. Това са изпечени манипулатори.

Киро Брейка си е мошеник от класа и сам се е хвалил как е прецаквал бизнесмени, че и се гордееше. А за Вистата Жечев направи достатъчно добро разследване как е манипулирал данни на сайтове, за да ги продаде и т.н.

Така че като си тъп и си идеализирал някой клоун, дори и съдебно досие да му покажеш на балъка, той пак няма да повярва. Той просто си е сляп. Те и всичките спестявания да си дадат и нищо да не получат в замяна, сигурно пак няма да се усетят. В крайна сметка аз не мога да му налея акъл в кухата тиква с фуния - като е тъп, че и сляп на всичкото отгоре, нека си дава парите. Но е жалко колко много хора са абсолютни балъци. Живеем във времена, които раждат само пълни дебили. И вместо да забогатяват умни,кадърни, честни хора, забогатяват дребни селски тарикати. Защото балъка не иска да чуе истината, ако някой истински успешен човек му обясни как стават нещата и му каже истината, на него няма да му хаерса. Няма да му хареса, че ще трябва да си скъса задника от работа, няма да му хареса, че не от всеки селтак става голям бизнесмен и т.н., на тях няма да им хареса. Обаче ако Вистата им каже неща, които те искат да чуят, ооо, тогава стой и гледай как ще го замярват с пачки. Като им пусне едно клипче, как си работи по 2 часа на ден от джакузито или от хотела в Бали и как си купува Джийп, оха балъци със зяпнала уста се хипнозират и дори и малкото умствена дейност спира окончателно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a301644864
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Да, прав/а си. То е нещо като да отидеш на лекар, да ти поставят грешна диагноза и да те "лекуват" по нея като освен това увреждат чрез "лечението" иначе здрави органи.
Нашумя напоследък доста (поне в Испания) емоционална терапия.
Има разбира се и сред тях просто "бизнесмени" които особено имайки в предвид времената в които живеем, надушиха възможност да печелят от страховете, от нешастието на хората.
Но с един добър наистина емоционален терапевт може да се стигне до същината на проблека на такива хора и да се разреши.
Споделя например един мъж на около 40 години, че си е спомнил случка от когато е бил на около 5 г дете, скандал между майка му и баша му на който е бил свидетел. Майката е крещяла на мъжът си, че е неспособен за нищо, че не ставал нито за съпруг, нито за баща, че за всичко е трябвало тя да поема отговорнистите на двамата т.н
Той пък абсорбира обвиненията и информацията така че, идентифицира себе си и с тази вече "запечатана кодировка" в подсъзнанието си расте с тази убеденост за себе си.
Съответно не може да задържи връзка, да има семейство, да общува нормално с жени, винаги е в режим пасивно-агресивна защита срещу евентуални обвинения, срам и страх.
Та посещавал някаква жена емоционален терапевт, казва, че след няколко посещения изведнъж си спомнил този случай и тогава буквално е поговорил със себе си, нещо такова горе-долу "абе, глупак, това не си ти, а баща ти! Защо ми ебаваш живота толкова години ти, защо все ми слагаш препятствия?! Не ми трябваш повече, мсхай се от глсвата и живота ми! Аз съм точен пич,.." и нарежда вече позитовни неща за себе си и така "освобождава" съшност която преди не е смеел.
Сега казва, че ако човек е честен със себе си, може да постигне това и без помоща на емоционален терапевт.
И аз смятам, че най-големият проблем на хора които прибягват до подобни курсове е именно отричането на собствените негативи. Нвма как да се опознаеш и подобриш ако не се изправиш срещу себе си честно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a5c56c867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Когато има търсене, има и предлагане, а без предлагане няма търсене. Тарикати винаги е имало и ще има. Всеки печели на гърба на някого.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d242fa4da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Новите секти. Растат поколения бройлери, безкнижни, функционално неграмотни, свикнали да намират готови формули и отговори на всичко с натискането на един клавиш. Готови да блъскат с часове железата във фитнеса, но не и да прекопаят градината на село, да нацепят дърва, да засадят дърво, да почистят квартала си, около блоковете им пълзят змии из тревалака, но няма да го изкосят, всъщност коса те не са ѝ хващали. Компютърните игри отдавна заместиха някогашните на открито и на въздух (колко пък е чист въздухът е отделен въпрос). В училище още се насърчава възпроизвеждането на информацията от учебника, не мисленето, самостоятелното разсъждение и анализ. Рекламите, които облъчват нон стоп неукрепналато съзнание, фалшивите, фотошопирани ликове на новите идоли-еднодневки на тълпата насаждат някакъв еталон и пример на успял човек и не си ли негово подобие си безнадежден лузър. Плюс неумението и нежеланието да опитат дори да общуват на живо, комплексите и страховете, липсата на критично мислене - ето ти благодатната почва за всевъзможни гурута, лайф коуч и пр. печени мошеници и печалбари.
Вместо да се зомбират от съветите на подобни индивиди, по-добре да бяха отишли на един планински преход, да се научат да оцеляват сред дивата природа, да запалят огън и да ловят риба, на рафтинг, това ще им даде повече увереност в себе си и умение за общуване и вземане на решения. Характер се изгражда и укрепва в преодоляване на трудности, не с гледане на видеа в ютюб.
Така мисля аз. Не ангажирам никого с моето мнение, всеки е свободен да си живее според своето разбиране. Само да може да си поема последствията от собствения избор и да не обвинява другите за провалите си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fa0dfc576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами не, понякога не е измама. Ако някой е леко заблуден, може да му се отворят очите. Преди време ме хвана една позната и месеци наред ме учеше как да се държа с жени и как да ги впечатлявам. Наистина бях много заблуден и ми се изясниха много работи. Сега, 10 години по-късно мога да излъжа и да опраскам много жени, но не съм такъв. За мен най-якият секс е когато двамата са влюбени.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 224a3ef7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти ходил ли си на пикъп курс? То зависи и кой точно. Аз съм ходил и съм доволен. Няма никакви секти, никакво промиване на мозъци. Просто един човек дето ти обяснява някакви основни принципи и после те нахъсва да ходиш да заговаряш жени. Това е. За мен беше доста полезно, дори мисля пак да се запиша. Всички от курса имахме поне едно успешно заговаряне (за успешни броя да излезеш на среща с момиче, което си заговорил на курса).

Говориш как трябва да се завърнем към човешкото. Ами айде, де? Айде да се завръщаме. Да не мислиш, че не ми е писнало? Ама какво е човешкото, казва ли ти някой? Какво разбираш под "завръщане към човешкото"? Според мен е по-човешко да заговориш момиче на улицата (дали с пикъп или без) отколкото да суайпваш в тиндър, например. Ти може да мислиш, че нещо друго е човешкото...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 75db3b034f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не знам за учители по свалки, но определено е възможно да научиш човек, да си подобри комуникативните умния. Някои хора не са леко заблудедни, а тотално нямам НИКАКВА идея, за много неща в живота, които други считат за даденост. Примерно - аз допреди 4-5 години, не знах как да провеждам кратки разговори. Всеки разговор трябваше да е "смислен". Просто не разбирах въпроси от рода на "как е времето" и отговарях с "22 градуса, лека облачност и слаб ватър, с 4% шанс да вали", защото това казваше телефона. За "нормалните" хора, това е странно, но аз не го знаех, защото никой, никога не ми беше го казвал. Как и защо се е стигнало до тук е важно, но не ми помага. Добре, че имаше хора, които ми помогнаха, безплатно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c9bb6f2cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Животът е една манипулация авторе, всяка една реклама е манипулация, дори майка ти още от бебе те е манипулирала каква храна да ядеш и какви дрехи да носиш, защото тя самата е била манипулирана кое е полезно за нейното бебе. Така че това с обученията си е една обикновенна манипулация. Тези хора са намерили лесен за тях начин да изкарват пари и го правят.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 63bec290bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Голема простотия е тва с тия пишман учители-ебачи. Триковете им са вървежни предимно сред млади и неоринетирани курвета, но сред стойностни, зрели и морални жени са кръгла 0. Има и обиграни жени, които могат да ги направят на 2 стотинки. Разбира се, има достатъчно много глупави млади момичета (и уж зрели жени), които кълват.


По принцип, на тия пичове дето не могат да свалят им липсва просто едно единствено нещо - самоувереност. Не са достатъчно уверени в себе си и изпитват притеснение. Насадени са им страхове от отхвърляне от собствените им майки най-вече. При осъзнаване на това, се получават чудеса.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6896206628
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зависи какво предлагат. Ако предлагат предимно манипулативни техники - няма смисъл, а и много такива похвати жените интуитивно ги усещат.
Препрочетох няколко пъти две книги по темата преди десетина години. Помогнаха ми защото бях дървен при свалките. Или се срамувах, или се изцепвах откровено отрано. Средно положение нямаше.
Особено едната много ми хареса. Обясняваше как да се държиш в началото, какво да говориш, какво да не говориш, кога да поискаш телефон, на първа среща как, на трета среща какво, след първи секс как да продължите срещите и тн и тн. Без например евтини манипулации и "оригинални" фразички за запознанство, които тези хора преподават.
Бързам малко, дано се разбра:D

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3abbca0f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Свалката е умение, при това комплексно. Не може да очакваш да има училище в което се учи почти всяко друго умение, но за това да няма. Много е грешно да се смята че мъжете си го могат това по рождение. Не е така. Само малка част го имат заложено и успяват сами да се развият. Останалите сме трагедия в едно или повече действия.
Няма нищо лошо в това според мен. Дори е в плюс на жените, които ще имат повече шансове да погледнат отвъд повърхностните качества на повече мъже, преди да ги отхвърлят защото са "странни" или "особняци". А те просто може да нямат умения за общуване.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a40f27db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Едно време е имало казарма, а сега има Pick-up artist. :D Малко са се променили нещата с българския мъж. И съм съгласен, че са пълни шматки. Аз съм говорил и със самите учители по свалки. Ами пълни идиоти са също. Всичко това, което се случва в обществото ни е криза на образователната ни система. Образователната ни система е тотално неефективна и обществото ни изпростява, това е истината. Това е фундаменталният проблем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3d0c3751b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Видяхте ли новото видео за Румбакиса Вистата как го разобличават за пореден път?

https://www.youtube.com/watch?v=VegVhF9LVjM&t=83s

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7fe6d588a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе на темата, случайно знам колко хора са съгласни с теб и срещу скромната сума от х лева ще ти дам списъка им, за да им благодариш!

П.С. Демонстрация как се правят пари в наши дни - ако не стане с притесненията и недостатъците, пробваш да галиш егото. Схеми да искаш!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6a1de744a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Румен Глиста пак трие ли трие коментари след поредното изтипосване.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4aaa049044
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   До автора - имаше един хубав сайт навремето PUA Hate където показваха великите "гуру"та с какви всъщност жени излизат - далеч от 10-тките им за който твърдят че могат да свалят. Няма как неуверен в себе си човек като мине един такъв курс да стане уверен. Да не говоим че може да си наемат и моделки за лъжене на балъците по семинари или както там ги наричаха бууткампове. Някакви тъпи тактики само дето 2 и 2 не винаги е 4 в човешките отношения. Направи така и тя ще реагира еди си как. Кажи и еди си какво и бла бла. Ама ако не стане не си виновен ти - то тя не става хахах. Или ела пак да те донауча :) Пълен смях. Та PUA хейт го затвориха понеже някакъв Пикъп артист wanna be се беше съвсем сдухал и беше изпозастрелял някакви хора в калифорния понеже жените не му пускали и да покажел че той бил алфата. Та и тогва излезе дарк сайд оф пик ъп комюнитито :)

Формулата за сваляне на жени е елемнтарна - направи си живота интересен без тях и те сами ще искат да са част от него. Ако живота ти е скучен и си мислиш че ако дойде някоя незнам си каква наточена мацка и ще ти го оправи си в дълбока грешка. Дори и да я излъжеш за 1-2 срещи или секс после си аут. :) А и жените дето кълвът на пикъп тъпотиите са неуверени в себе си както и тези който се правят на алфа прикривайки се зад заучени фрази а.к.а. пикъп лайнс/свалки Тоест подобното привлича подобно.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 224a3ef7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

19.   17, и твоето мнение е точно като на "пикъп гурутата", срещу които говориш. Повечето пикъп гурута това казват "направи си живота интересен и те ще дойдат". Ама какво значи интересен, как се прави интересен? Да ходиш по планини всеки уикенд интересно ли е? И трябва ли да пускаш снимките във фейса как караш сноуборд? Какво трябва да направиш? И защо да го правиш изобщо ако това не отговаря на твоята същност? На мен може да ми е интересно да решавам тройни интеграли, защо да трябва да се ПРАВЯ на по-интересен, за да привлека жена, ако мога да използвам лесни пикъп тактики за балъци и да привлека неуверена жена? Какво като е неуверена, не става ли за жена или какво? Те повечето хора са неуверени.

Искам да кажа, че ако при някого техниките вършат работа няма защо да се съобразява с вашето (на противниците на пикъп) мнение. Познавам хора, при които пикъп техниките носят или са донесли резултати. Двама са вече женени и с деца.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9b1f01f496
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Съгласен съм с 19.
Това което им липсва на мъжете (а и на доста жени) е простото умение за завърване на разговор, или за общуване с други хора. То може да се научи, дори заучените реплики понякога са необходими за "спасяване" на първоначалния разговор и преодоляване на притеснението. Така мисля.
Ако първоначалната бариера е причината доста хора да са сами, един подобен курс би им помогнал в огромна степен. Според мен не малко хора са така. Не е толкова лесно да си разкриеш душата още в първите 2-3 реплики. Обикновено за това са нужни поне няколко срещи. Така че не може да се слага всичко под един знаменател. Живота е сив, а понякога и пъстър. Не е само черно и бяло.
Има нужда от такива курсове. Просто не бива да се смятат за панацея. Ако си кух зад фасадата.. няма да се получи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 169ab804f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   от 17 до 19

Проблема е че не разбирате какво се влага в "направи си живота интересен" Направи си го на теб да ти е интересен и без жени. А не направи го да е интересен според критериите на някой си. И да ти е интересно нещо понеже си чул/смяташ че така ще впечатлиш жените. Ти си намери какво ти е интересно ако искаш събирай пощенски марки. Така ще намериш хора с твоите интереси. Никой не е казал да ставаш екстремен спортист и да ходиш уикенда по планините. Всеки си има интереси - да си ги следва а не да робува на обществото.

Никой не е казал че техниките не вършат работа. Техниките вършат работа при комплексирани жени. Както казах подобното привлича подобно. Както в горния пример ако ти е кеф да колекционираш марки ще намериш хора с твоето хоби. Една уважаваща себе си жена с малко акъл няма да търпи пикъп техниките. Само needy жените кълват на това. То и needy мъжете им го дават. И се самозаблуждават взаимно. Ползвай си пикъп тактиките като те влече щом смяташ че всичко е 2 2 = 4 и щом най важното в живота ти е да впечатлиш и свалиш някоя жена ок. Отдели си времето да учиш реплики, да изглеждаш алфа (нали знаеш fake it till you make it), да планираш какво ще ти отговори че да я затапиш, мисли как да се правиш на интересен, изобщо прави се на нещо което не си. Или каквато е цялата пикъп тактика - отдели си времето и енергията за някой друг като се правиш на някой друг. Уж го правиш за себе си ама май го правиш за нея пък се заблуждаваш че е за теб. ;) То едни подготовки едни заучени фрази и да не забравиш да изучиш и езика на тялото щото нали много е важно ако си се подпрял на лява ръка си бета пък на дясна - алфа. Много са важни тия неща - жените винаги ги усещат :) Изобщо мозъка ти трябва да е претоварен с глупости нон-стоп на среща че да си с два хода пред нея като истински пикъп артист :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker