Тя ли е човека? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя ли е човека?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1763 пъти
В последно време започнах да си задавам въпроса дали жената на 24, с която живея от почти година е "моя човек", т.е моето бъдеще, съпруга. Аз съм на 31. Живеем в самостоятелен апартамент. Като характери сме напълно противолоположни - аз екстроверт, тя интроверт, аз по-общителен, със свои хобита, активно се срещам с приятели, тя е по-обрана, скромна, тиха, обича да живее с телевизора, понякога да излиза. Тя е инат, чепат характер, гледа предимно себе си, не е домакиня, не помага ако не я помолят, аз съм за общото благо, винаги се раздавам за семейството, с битовизмите се справям за нула време, с домашните ремонти също. Тя е студена, забавна, закачлива, аз емоционален, ексцентричен, нелогичен. Хранителните ни вкусове, житейските преживявания, навиците ни тотално се различават. Тя обича да е импулсивна, аз да планирам. Разбираме се заради голямата разлика в годините - тя ме слуша, но и аз изпълнявам.

Аз съм имал една дългогодишна, детска връзка, докато тя не е имала.

Чудя се на себе си, през цялото това време имах моменти, в които исках да скъсам с нея, но нещо, може би разумът ме спираше. Усещам я като стабилен човек, но този стабилен човек сякаш не е този, който с който да прекарам остатъка от живота си. Или аз съм лабилен и винаги, с всеки партньор ще е така? Чудя се и другите мъже как избират, за коя жена да се оженят

Чудя се ама май чакам чудо, а реалноста и бъдещето са в леглото ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6d6b94fab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Мъжете имат цялото време на света да си избират партньорка. Звучите ми не като влюбен, а като човек, който не иска да остане сам. Ако бях на Ваше място, щях да скъсам овреме и да търся друга.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 35ad089af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В живота не съществува нашия идеал с който да сме като в приказка. С децата е още по-трудно, конфликти, неразбирателство има при всички. Повечето хора са минали през момента 'защо се ожени и подобни'. Ако жената ти харесва, другото е нормално. Ако мислиш, че я обичаш, защо да не е тя.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1d3e91ef18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Жена на 24 и обича да стои пред телевизора? Малко странно. Спортува ли? Следва ли още, завърши ли висше, има ли някакви по-изразени умения, говори ли чужди езици, има ли някакви цели, амбиции, мечти, план, който да следва?
Не ти ли е скучно с нея? Казваш, че била забавна, но по описанието по-скоро се държи като човек в депресия, в безпътие, инертен или преждевременно остаряла.
Проблемът с планирането и импулсивността в една по-сериозна връзка ще се задълбочи. Например при планирането на почивките, ако действаш импулсивно, накрая отиваш все на едно и също място или на компромисно място, защото по-доброто оферти отдавна са изчерпани.
Аз също обичам да планирам и винаги имам план A, B, C, а дори и D, в случай че обстоятелствата наложат промяна.
Представи си един ден, когато имате деца, ако ти вършиш всичко, а тя виси пред телевизора или компютъра, на теб ще ти дойде в повече.
Не очаквам да отговаряш на въпроси, но ги задай на себе си. Какви морални ценности има тази жена? Сходни ли са с твоите?
В секса пак ли толкова се различавате по темперамент и емоционално?
Една година е много малко време и щом за това време са ти минавали мисли да се разделиш с нея, то какво ще се случи след 2, 5, когато обикновено падат розовите очила?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8d99701c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Или обичаш някого или не.
Жена 33

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1a2ca9eb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Звучиш ми като мъжката версия на жените, които чакат принца на бял кон и повечето си умират чакащи или накрая хващат някой последен влак, който иначе не биха избрали. Явно във вашия случай противоположностите се привличат. По-важно е не колко сте различни, а дали тези различия ви пречат да живеете щастливо. Жената обикновено се променя след появата на деца. Ако не е била добра домакиня, бързо й се налага да стане. Ако е била интроверт, то покрай комуникацията с други майки се отпуска в общуването. Мисля, че имаш голям късмет да си със свестна жена, а не някоя кифла. Ако я обичаш, създай семейство с нея. Ако ли не, поне не й губи времето да си намери мъж за семейство. Не мога да гадая бъдещето, но смятам, че ще е грешка да изпуснеш питомното, за да гониш дивото.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 893252355b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Избират те, чак никак, познавам доста 35 мъже, които искат да избират, но нямат качествен избор (повечето жени си намират половинки до 30 години) и ще трябва да се примиряват с някои неща, ако въобще искат жена до себе си. Отделно не са толкова привлекателни, колкото на млади години. Рядко мъжете и жените се разхубавяват в зрели години, обичайно външният вид търпи поражения. Специално за твоята връзка авторе - ако жената те дразни с характер и поведение перманентно, няма какво да си кажете, не се разбирате и сексът не е ок, то тогава - да, няма да стане по-добре с годините. И обратното - ако я чувстваш по-скоро като допълване към твоя характер и имате емоционална и сексуална съвместимост, въпреки големите различия, не виждам какво те тревожи. Ако и двамата бяхте импулсивни или и двамата бяхте екстроверти, щяхте в един момент да се напрегнете. Ако обаче се обичате и имате толеранс към характера на другия и оценявате доълването, не виждам какво те тревожи. При содните хора има два проблема - сходството или ги прави братче и сестриче (няма тръпка и страст), или обратното - почват да се карат, точно поради сходство - представи си двама импулсивни екстроверти на едно място :DDD

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7224a7970b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами... Имах подобна връзка. Скъсахме. Общо взето аз искам жената да се грижи за мен поне колкото и аз за нея, не да живее на пансион. Не съжалявам че скъсахме (минаха няколко години). Честно казано връзката беше доста асиметрична и повече ме изтощаваше от колкото да ме радва.
Моя съвет е - постави я в семейна обстановка, някак, дали ще поеме ангажименти, можеш ли да й имаш доверие, как се чувстваш с нея, като се абстрахираш от секса и физическото привличане (доста трудно, но постижимо)? И т. н. Горещия секс е до време. После следва сивото ежедневие и то заема 95% от времето. Трябва да се чувстваш добре и след като секса свърши.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c1f0740cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За друга си брат, от опит ти го казвам, рано или късно поради това, че нямате допирни точки раздялата ще е само въпрос на време, имаш време, търси си друго момиче с което ще си ОК
М35

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 368ab56d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами по описанието ти излиза, че ти си жената в тая връзка. Ако тя не играе ролята на мъжа, не знам кой ще я играе...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d035c66d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не бягай докато можеш че после ще съжаляваш

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 036edab9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Щом изобщо си задаваш въпроса "Това ли е човекът за мен? ", значи не е.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bb8a8a9a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Щом си задаваш въпроса "Тя ли е човекът? ", има доста голям шанс отговорът да е "не". По принцип тези неща се усещат, не е нужно много да размишляваш по въпроса, просто го чувстваш и точка. То дори не може да се изрази с думи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5fe29975b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   превърнала те е в страхливец, явно си бил отчаян когато си я хванал. Зарязвай и си хващай момито което е за теб. Живей живота си щастлив поне в дома си! Защото един ден ще станеш стар и ще викаш къде ми бяха топките че нямах смелост на младани. И ще си икономка в семейството, всеки ще те юрка

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 18ddfc363f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И на мен ми звучиш като отчаян. Ти нямаш други опции и затова си с нея. Ако я скъсаш, ще се депресираш, че си самотен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d1923dbde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Според това, което написа, тя определено не е човекът за теб. Няма проблем да сте различни като хора, но трябва да имате еднакви виждания за важните неща в живота, както и да си помагате, а не да чакате на другия. Ти просто не искаш да бъдеш сам, но моят съвет е да не примиряваш с това, което имаш в момента. Аз съм щастливо омъжена жена от години. Правилният човек се усеща. С времето всичко става по-хубаво.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1efe147135
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не е от твоя косъм….. Както се казва.



Човек, който мисли предимно за себе си, не става за семейство. Дори просто за приятел не става според мен. Тая ми изглежда пълна кукувица бро. Така, че упрягай до като е на време, че до като си рекъл, , копче, , ще минат още десет после още десет години, а ти ще продължаваш да се чудиш, ама вече ще си поизпуснал хубавите влакове, и ще трябва да се возиш в каквото дойде, ако дойде…….







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 029416e55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker