Българин и Туркиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Българин и Туркиня
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2582 пъти
Две различни вяри могат ли да създадат здраво семейство ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: dc3440bcd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Защо непременно вяри?
Туркиня съм и не съм религиозна! А и повечето турци които познавам не са религиозни! Престанете вече с тия ваши измишльотини!
Друг е въпросът ако ти самият си от крайните религиозни фанатици които не приемат, че други не приемаме и не се кланяме на никаква религия.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8873d49625
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   То защото сте много религиозни .... Хайде да не се лъжем, за повечето хора в България религията се изразява в ритуали по празници, ядене и пиене, и харесване и споделяне на фб статуси. Повечето нямат и идея нито от основни понятия и философия в съответната религия, нито са чели и разбират свещени книги като Библия/ Коран. Сблъсък ще има, ако имате разлика в семеен модел. Най-много да се карате какви имена да носят децата и какви ритуали да изпълнявате. То е ясно, че ще се хапва и пийва на всички празници, присъстващи и в двете религии. Разберете се предварително за тези неща и живейте отделно от родители, недопускайки външна намеса.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e6ba6fc856
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Малко трудно, но да. И аз преди съм се замислял над тази тема.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c86d0c5153
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Могат, но трябва след това да емигрират - в БГ няма да им се получат нещата и ще сте черните овци на стадото...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0eab6729b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И защо да не може ? Посочи ми една причина. За мнозина българи - "християни" религията им се изчерпва до преяждане по коледните празници и чукане с яйца по великденските. Ако ги питаш какъв е смисълът на кръщенето, какво е характерно за православието или дори как са имената на апостолите повечето ще те гледат поне 5 минути тъпо.

При турците е малко по-особено според мен и най-вероятно ако тръгнеш да се жениш в Анадола ще трябва да си смениш религията. Но ако пък е някоя българска туркиня, която по нищо не се отличава освен турско име най-вероятно няма да ти правят проблем родителите й и просто ще трябва да покажеш, че си сериозен. Твоето обкръжение и роднини от друга страна е най-вероятно ще те гледа накриво 1-2 месеца и да се правят на патриоти, после искат не искат ще я приемат. Престанете да делите хората по този начин. Туркини, българки - няма значение. Освен всичко друго туркините имат и една много силна положителна черта - там мъжът в семейството е много на почит, те не си зарязват мъжете/развеждат/изневеряват току-така както го правят европейките с лека ръка.

ZZ

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ed5b9cec59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не верите ще създават семейство, а хората. Зависи от ума и характерите и на двамата, от качествата им, от това колко толерантни могат да бъдат, колко са способни на взаимен компромис и колко се обичат и уважават. И до колко могат да се изправят срещу опитите на родата да им се месят (ако има такива). При някои се получава, при някои-не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 239cfb06fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Леле каква неграмотност:
1. Пише се "вери", а не " вяра".
2. Предполагам, че имаш предвид "мусюлманка", а не Туркиня. Едното е принадлежност към религия, а другото към националност. В България има мохамедани българи (всички имат БГ паспорт), турците са в Турция. Ако не се научим да правим тази разлика, Турция след време ще си поиска тези хора и територии. Как може да сме толкоз глупави сами да им ги даваме, като идентифицираме религията със съседната държава... Гърците, например, на българите там, които живеят им казват " славяноговороящите".... а сетете се защо? !? !

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cbeca6d1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И кво, ти като си мъжът българин, тя ще трябва да се покръсти и да спазва християнските обичаи. Ти нямаш проблем.
Проблем е, когато си в ситуация като мен - аз съм християнка, но обичам човек, който е скромен, добър, възпитан и е... п*омак. Следователно обществото и роднините ми ще ме заклеймят, Господ ще ме накаже и още и още лоши и кофти неща.
Радвай се, че си мъж, в твоята ситуация всичко е позволено, мъжете си правите каквото си искате, може и китайка да доведеш, пак няма да има проблеми. Проблемите са за жените.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bbe47e50fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Има доста подобни теми, писани в сайта през годините. Само напиши тези две думи в търсачката отгоре на страницата. Възможно е, разбира се, но е важно да се разбирате - както коментиралият по-горе спомена за имената на децата и ритуалите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7e0bb953ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Леля ми е туркиня (на чичо ми жена му). Особена е, но братовчедите са напълно нормални - с български имена и не се турчеят по никакъв начин.
Така че, за мен, всичко е възможно. Зависи си единствено от хората.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6ab4aba9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   До автора:
Пише се - вери. Пишем още - вероизповедание, вероотстъпник.
Пишем: вяра (ед.ч) - вери (мн. ч.), бял - бели, цял - цели, зрял - зрели, умрял - умрели и т.н.
Анадъмо!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb0b25014f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   "Две различни вяри могат ли да създадат здраво семейство"

Не, не може. Първо, прями да сме - ни си чел Библията, ни някога ще я. Буквално револвер да ти опра, пак няма да можеш първите няколко думи (не реда, думи) да кажеш. Важи и за Корана. Не си чел тези книги, нямаш духовност, нямаш ни образованието, ни знанието, ни нищо, че за "вяра" да говориш. Да купуваш елха за Коледа и да знаеш, че съществува нещо като "пости" (без да го правиш) не те прави верен, вярващ, религиозен или каквото и да е.

Второ, ограничен си. Не те дразни "вярата" (която нямаш), дразни те етноса. Не искаш туркиня, не искаш турци покрай теб, това е. Нарича се ксенофобия, не "вяра", не се оправдавай с вярата, която не изповядваш. Вярата Христова го казва: обичай ближния. За теб отговорът е буквално написан в "наръчника" на вярата. Да я бе чел, да го знаеш. Но не си, което личи.

Не е до вяра, защото няма как да се сведе до нещо, което изначално нямаш. Ти просто не искаш палавите турчуля. Признай го пред себе си, претендирай за момент, че си мъж, после ако щеш поправяй грешките си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2f3a96e33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Различно е, зависи доколко вярващи са хората. Аз например съм силно вярваща християнка и никога, ама никога не бих се омъжила за мюсюлманин. Така го чувствам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker