Кой налага клишето, че за разведените жени детето им е най-важното нещо в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой налага клишето, че за разведените жени детето им е най-важното нещо в живота?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1080 пъти
Здравейте,
Извинявам се много, но в сайта има много теми, които обсъждат поведението на разведени жени и това ме провокира да поставя този въпрос.
Нима за една жена в нормален брак децата и не стоят на първо място в живота? Същото се отнася за вдовица, вдовец, дори за разведен баща.
Не става ясно защо се акцентира само върху поведението на разведената жена? !
Моля пояснете, ако не ви е досадно.
Светла

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2979368e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Никой не ще да ти обясни прости неща, като това защо слънцето изгрява от изток :)...

Просто е. Всяка нормална връзка изисква емоционална отдаденост, изисква време, изисква разгръщане на егото. След раждането на детето, просто фокусът искаш или не се измества.

"Нима за една жена в нормален брак децата и не стоят на първо място в живота? "

Да, съпругът и минава на второ място. Но изпускаш момента, че той вече и е съпруг, вече имат изградени взаимоотношения, вече са преживели няколко години заедно, опознали са се, и просто са минали на следващият нормален етап от взаимоотношенията си...

Да ти го обясня още по-просто, има една българска приказка - да сложиш каруцата преди коня. Нещата си имат последователност. Понякога ти липсва интелигентност да я видиш, понякога просто не ти изнася... Но крайнит резултат е, че едно нещо работи, а друго - не, както и да го въртиш пред себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ea331d2d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Защото, когато един мъж се запознава и започва отношения с неомъжена жена, то поне за известен период той е най-важният за нея. Естествено, като се родят деца, това се променя, но те вече са имали т.н. меден период само двамата, без всякакви проблеми, принадлежащи си само един на друг. Когато обаче започваш връзка с разведена жена с деца, естествено е при всякакви обстоятелства децата й да са на първо място за нея. Т.е. не е имало период, в който да сте си били сами. Само това е разликата, иначе за всички жени децата са им на първо място без оглед на семейното положение.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ea331d2d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото, когато един мъж се запознава и започва отношения с неомъжена жена, то поне за известен период той е най-важният за нея. Естествено, като се родят деца, това се променя, но те вече са имали т. н. меден период само двамата, без всякакви проблеми, принадлежащи си само един на друг. Когато обаче започваш връзка с разведена жена с деца, естествено е при всякакви обстоятелства децата й да са на първо място за нея. Т. е. не е имало период, в който да сте си били сами. Само това е разликата, иначе за всички жени децата са им на първо място без оглед на семейното положение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a604e09cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Важно е, ако търси нов партньор и нова връзка. Бившият и мъж е бил на първо място за нея, преди да решат да създадат общо дете, нали? Ако обаче се появи нов човек в живота и - с какво е заслужил той да бъде поставян на второ място? Още повече, че пред него се нарежда дете от друг мъж. И ето го проблема. Никой не иска да го пренебрегват. Не знам защо изобщо е нужно да бъде обяснявано.
В същата позиция впрочем би била и новата приятелка на разведен мъж с деца. Само че с разликата, че грижата за децата доста по рядко се присъжда на мъжа. Тоест ангажиментът им като правило се ограничава до свиждане, вземане на детето за уикендите и контакти с бившата покрай детето. И дори това е неприятно за много жени и достатъчно да ги откаже от връзка с разведен. Какво остава за връзка на мъж с разведена жена, на която са присъдени децата.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2e708c3cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е задължително, в случая на брак, но съществува обществ на стигма, ако родител твърди, че обича партньора си, повече от децата си.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3c246317a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Коментарите са от мъже, които се срещат със свободни разведени жени. Омъжените жени не са обект на обсъждане, защото са заети вече. Много от коментиращите мъже никога не са били женени, затова нямат преки наблюдения върху женените жени.
Предполагам, че да си разведена не е приятно, но не си го изкарвай на омъжените жени, само защото си направила погрешен избор. Фактите сочат, че нито разведените жени с дете, нито разведените мъже с дете са особено желана половинка за тези, които нямат деца, така че на тях детето им се струва като сериозна пречка за започване или продължаване на подобна връзка. Единствено финансово обезпечените мъже със собствен бизнес или самостоятелна професия - адвокат, нотариус, архитект, финансист със счетоводна къща имат шанс бързо да си намерят жена без деца. При вдовица/вдовец нещата стоят малко по-благоприятно, отколкото при разведените, защото детето може по-лесно да свикне с новата половинка и не се налагат срещи със старата половинка.
Разведените с дете/деца обикновено се събират с друг разведен/разведена с дете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8096735a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Жена на 24 без брак и деца. Не поставяйте хората на някакво място в живота ви. Не определяйте, кой обичате повече, защото по един начин обичате детето си, а по друг мъжът/гаджето си. Детето трябва да го отгледате и после то само да си гледа живота. С мъжът си правите секс, изкарвате пари, грижите се за семейство и други неща. Не ми харесва, когато някой каже на една жена "Ама как така ще се развеждате, детето е на 1-во място, останете заради него" Тези хора не могат да мислят. Кое ще е хубавото на това дете да гледа скандали всеки ден между 2-ма вече съквартиранти. Има и друга важна разлика мъж и жена може да се обичат до време и после да се разведат. Но обичта между родител и дете, особено между майка и дете е за цял живот. Ако някога се окажа разведена с дете и си намеря друг мъж и детето ми каже "Ама мамо ти вече не ме обичаш. Само мъжът си обичаш" ще му кажа "Аз обичам и него, но тебе никога не съм спирала и ще те обичам, докато съм жива. Виж не съм се променила. Още ти купувам играчки. Оставям те да си играеш с децата за дълго. Не ти се карам"

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ff86b4a09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм разведена и моето дете е моят живот.
Никой не ми налага клишета, просто обичам децата си повече от всичко на този свят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker