Имаме дете, не иска брак, не иска и да споделя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имаме дете, не иска брак, не иска и да споделя.
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1036 пъти
Заедно сме от 6-7г и имаме детенце на 4. Когато малката се роди той ми подари годежден пръстен и малко след това започна да повтаря, че не вярва в брака и не иска да се жени. В същото време заплатата му (която е 5-6 пъти по-голяма от моята) си е негова. Ако купувам нещо за детето му се моля по няколко пъти и винаги трябва да се отчитам и да търпя коментари, че съм можела да купя и по-евтино ( имайте предвид че не робувам на марки). Често ми писва да му искам и всичко свързано с детето излиза от моя джоб. За мен рядко купува нещо. Понякога по изключение решава да плати в някой магазин, но не е особено често. Иначе вкъщи плащ по-голямата част от разходите.
Работи често и събота и неделя и след работа. Им дни в които не комуникира с нас. Оправдава се, че не ходел да пие или да изневерява. Събрал е огромна сума спестявания. Наскоро ми сподели, че ще купува имот само на негово име. Когато го попитах защо само на негово, каза парите са си мои, ти какво искаш да сложиш ръка на парите ми ли?
Имайте предвид, че аз също съм спестовна, но не мога да си оставя детето б з дрехи и обувки, без книжки и без забавления от време на време.
Това съобщи взето ни е основната тема за спорове. Не викам, не се карам, но ми е болно, а той ме изкарва меркантилна и че съм искала да му взема всичко. Не съм ли можела просто да се радвам на каквото имам?
На какво мнение сте вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: e44bb5d231
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Че изобщо не е трябвало да забременяваш от него. Този е самогъзник от класа. Ти си за готвене, чистене и секс. Сигурно и детето си хич не отразява. В тази връзка си сама, сам родител си.
Напускай го. Нито става за баща, нито за партньор.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d3148a96fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Така става като не си отваряш очите и не влагаш малко мисъл с кого се събираш и правиш дете. Няма да се ожени официално щом досега не го е направил.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: c06568cfb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ужас, къде го намери този, пък и дете му роди.
Аз ако имах спестени пари с цел покупка на имот или мъжа до мен. Също бих го написала на мое име, ако парите в по-голямата част са мои, както не бих имала проблем, ако мъжът иска да направи същото. Но това при положение, че са финанси преди съвместният ни живот.
Във вашата ситуация поне бих настоявала да е и на името на детето, кажи му че ти нямаш спестявания, защото ги даваш по детето, така, че да му препише поне имота на негово име.
Аз си представям и знам, че някои мъже са по студени емоционално и може би това, че пести за имот е неговия начин да се погрижи за вас, но след като ще е само на негово име е странно. Спомена ли поне, че детето ще го включи в собствеността?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ee8e602637
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На мнение съм, че много си се прецакала да родиш от този.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 79fa781181
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Директно се разделяй такъв боклук не ти е нужен, моят мъж също го играеше, че не ми изневерява и все при техните ходи за по цели дни, изскочи изневяра сигурна. Той също говори напред-назад колко поемал за детето и че ми дава пари на ръка, което не е вярно, с мизерните си пари предимно аз купувам дрехи за детето и наложителното. Заплатата казваше всече не му я привеждали навреме, а се оказа, че на месец давал пари по проститутки, които никога не е давал за мен и детето на месец. Иска имот на негово име? Пращай го да си ходи там, от опит, не ти е нужен лъжец и скъперник, дори да не ти изневерява, скъперник е и то ужасен, детето му да няма какво да облече, а той да събира за собствен имот да се подсигури при раздяла.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1599e8b0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не те обича, но понеже имате общо дете и явно е нерешителен, стои с теб.

Авторке, разбирам те, но просто не можеш да насилиш някой пък бил и той бащата на дете ви, да те харесва или обича.

И освен това, щом той ти няма доверие, значи има смисъл да не те допуска до парите си и вероятно до съвместното ви бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d6cec1f57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На мнение, че мъжът ти е боклук. Няма какво друга да ти кажа, а ти продължавай да си мълчиш и оня да те тъпче. Значи детето е твое, той с него няма вземане даване. Винаги така става, мъжете са си мъже, а ние жените им слугуваме, лишаваме се от работата си, за да му родим дете и ставаме домакини. От къде приходи като си му отгледала детето? Бахти нещастника е тоя, че не вярвал и в брака що, щот някой се прави на тарикат. Защо тогава те забремени, като не вярва в тия работи да беше си държал оная работа в гащите. Прецакана си с този мухляр, не знам какво д ати кажа. Озъби му се на тоя и му покажи, че не си някоя без гласна буква, дано се стресне.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4a76bf7f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аман от такива мъже масово са така.
Парите са си техни.
Стисляци.
Започни да си спестява пари, като има дете, ще дава. Нека той пазарува.
Как разпределят нещата. Винаги ли е било така?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6c8ec653ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ужас, какво им става на тези мъже идея нямам вече. Не стават!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fe90b6c29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Пичът е кошмарът на повечето жени и мой идол от днес - мъж, чийто портфейл е в джоба му и същият стои със закопчан цип, който само той решава дали да отвори или не, а не другите под предлог, че парите му били общи.

Чуй се само! Значи поема голяма част от разходите, но пък трябвало и за детето да поема... голяма част или всичко? Купува си човекът имот, ама защо не е и на твое име? Или на името на детето? Спокойно, все някой ще го наследи, когато умре - или е голяма мъка още сега да е на нечие име? Честно казано човекът е прав: парите са си негови и ако иска, може и нищо да не ти дава. Щом не иска да се жени, няма как да го накараш. Това съжителство без брак дойде от същите, които ще ти кажат, че мъжете са животни и не стават - модерните учители по живот от Запада. Човекът просто ползва модерните тенденции и си живее живота. Ах, как искам да се запозная с тоя човек и да му стисна ръката!

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 83696edc29
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За мен той е прав, ти си се сложила да забременяваш без брак и той се ползва от глупостта ти. Трябвало е да сложиш ултиматом още щом си забременяла или се женим или се разделяме и аборт. Защо сега той да се жени за теб след като си му дала всичко, което един брак може да му даде в същото време е запазил свободата си? Ако беше подписала брак тогава всичко което той купи щеше да бъде общо.
Сега той хем си има семейство при което да се прибере, хем няма семейство към което да има отговорности. Хем си има дете, хем си има безплатна детегледачка за неговата половина от родителстането, хем има свободата да бъде родител само когато на него му е удобно и колкото му е удобно.
Теб те е вързал с малко дете, не можеш да работиш до късно вечер или в събота и неделя, за да изкарваш повече пари за себе си.
Вариант който можеш да му предложиш в момента е да си поделите гледането на детето за да можеш да си припечелваш някой лев, ако откаже да го заплашиш със съд за отнемане на родителски права, ако детето е припознато разбира се, можеш да го обвиниш или в не плащане на издръжка, или поради това че работи много часове без почивен ден и съответно не поема физически грижи за детето.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 231f059233
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На мнение съм, че щом живеете заедно и отглеждате общо дете, трябва да дава пари и на теб и за детето, особено пък ако изкарва 5-6 пъти повече от теб. Ти си му партньор в живота, готвиш, чистиш, переш, гледаш детето, тези неща ако те нямаше теб щеше да ги плаща на бавачка, чистачка и готвачка, а ти ги правиш доброволно, безплатно и използваш от свободното си време за да ги правиш. След като взима толкова голяма заплата има право да си спестява, но не за сметка на теб и на детето. Иначе дори и това не е правилно, ако бяхте свястно семейство щяхте да имате общ бюджет, независимо кой колко изкарва. Трябва ви обща сметка за тези разходи и всеки да вкарва в нея според доходите си и другия да компенсира с повече работа по къщата и детето евентуално. Ако беше някоя златотърсачка, която си отваря краката и претендира, тогава би трябвало да те обяви за меркантилна, но когато ти изплозваш парите за общото ви дете и за неща по бита и ежедневието и те нарича така, то той няма никакво уважение към теб и вие сте в една токсична връзка. Може да му ги кажеш тези неща и да видиш реакция. Мъже като него нямат трезва преценка и нищо чудно да си има някоя златотърсачка, която смята за много добра и мила, но не и за меркантилна. Мъжка логика...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ee0bdfd53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Тоя пич е глупак и не знае какво изпуска. Моята жена ме заряза бременна с моето дете и дори не ми каза, че е родила. Сега не знам нито къде са, нито добре ли са. Тъпият ти мъж е късметлия, че и двете сте до него, докато аз съм карък, че имам първа рожба, а не мога и няма да мога да я видя. :(

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 06ccacd458
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мале мале, може ли всички жени тук да са толкова меркантилни???? Добре. не е постъпил добре, че не дава пари за детето, но това са думи на майката и не знаем дали наистина е така, но останалото...
Ами ако й препише 50% от апартамента, който купи с НЕГОВИТЕ пари и утре реши да си го слага с друг и го напусне какво правим??? Сори, ама човекът си е прав, а след като умря детето му така или иначе ще го наследи, така че не виждам драма, освен чист МЕРКАНТИЛИЗЪМ!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker