Завиждам ли на приятелката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Завиждам ли на приятелката ми
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2142 пъти
Здравейте, искам да споделя моята история. Тя не е проблем, а просто ми е любопотно за вашите мнения. На 23 години съм и наскоро завърших и започнах да работя по специалността имам и приятел от 2 години, но живеем отделно. Моята най добра приятелка (също на моите години) все още не работи по специалността, живее с приятеля си и той до голяма степен я издържа. Тя си позволява доста неща, защото той и ги купува. Той е така нареченото гадже под чехъл, защото каквото тя реши това се прави. Последното и решение е да си вземат апартамент, като техните ще им помогнат с часта за заема. Апартамента е за цялостен ремонт и много голям, защото тя иска всеки да си има стая.При тях няма много страст има повече щом другите правят така значи и те и често пъти като излизаме се драчат за глупости. Започна да говори, че вече е сгодена и т. Н. Аз от своя страна искам да се развивам професионално и се старая да бъда независима. Сама се издържам и не смятам че ще се оженя в близките години.
Мисля че малко завиждам. Хем виждам, че това е голям товар за една връзка на 3 години и хем си мисля ами ако аз не го изживея, ако моя приятел не иска да се оженим. Тяхната връзка е толкова сериозна, а аз още не живея с моя приятел. От една страна съм щастлива с него и доволна за отношенията ни, но от друга се притеснявам, че ще изтърва това, което има тя. Не искам да сравнявам връзката си с нейната и живота си, но понякога го правя.
Въпроса ми е към хората с опит в живота. Правилно ли е тяхното решение? Избързват ли? Когато не мога да командвам гаджето ми как да подредим живота си, означава ли, че няма да го изживея? Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: bb44583250
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Мисля си, че просто трябва да се замислиш за това дали реално искаш да заживееш с твоя приятел — може би чрез приятелката ти започва да се случва едно осъзнаване, че вероятно би се радвала взаимоотношенията с приятеля ти да минат на друго ниво. Помисли си, три години според мен са достатъчно време.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3e5efc1a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Значи ти си в моята ситуация. Може би, съвсем малко и завиждаш но съм сигурна, че не си злонамерена и не би я наранила! Може би, приятелката ти е с някого който не обича и както каза няма страст. Но ако разбирам историята ти правилно човека до нея, е малко повечко заможен от нея. И тя се е закачила за него, всичко и купува и я слуша. Защо да не се омъжи за него? Тя си е уредила живота. Имам такава позната, на моите години е уреди се с бизнесмен наскоро му роди дете, семейство са. Но човекът не е нито красив, нито с фитнес тяло. Дебеличък е, и е грозноват но богат грозен няма. Напълно те разбирам, с една дума тя се е закачила за хубав живот.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a9a15e4b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сравнението с нея те води до негативни твърдения и да поставяш себе си в "по-неизгодна" позиция спрямо нейният живот.
Например твърдението ти, че тя е един командорела гаджето си, дразни те, че той и угажда с подаръци т. н.
Да, завиждаш, не е лошо когато човек се "нахъсва" да постигне нещо което е харесал в други, но твоето минава границата и е по-скоро негативно.
Хармонизирай емоциите си!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a3d031cfc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Съветвам те само едно- не гледай в чуждата паничка! Не сравнявай живота си с чуждия. Така никога няма да си доволна и щастлива. Винаги ще си мислиш, че нещо нямаш, нещо пропускаш и си се минала някак си. Мисли какво точно искаш ти и как да го постигнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: ab30d430ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Още едно доказателство как мъжете са просто някакви притурки във връзката. Просто играят някаква роля, която жените им изберат. И жените естествено не се интерсуват грам от тях. Единственото, което ги е грижа е дали аджеба ще изживее същото, като на приятелката и дали ще си изпълни желанията.
Всичко друго е пълна лъжа.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 38e0fc8936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, авторке, голям проблем имаш. Жените все гледаме в чуждите паници. Не знам какво толкова човек бърза да се жени на 23 години. Мен ако ме питаш сега даже нямаше и да живея със сегашния ми приятел на тази възраст. Това, че приятелката ти ще си вземат апартамен и е сгодена, нищо чудно да надуе скоро корема, а тогава ядовете са още по-големи с дете и без работа. Затова авторке, не завиждай, няма за какво. Гледай работата и само работата, ако след 2 години примерно не сте предприели по-голяма крачка с твоя направо си му заяви, че или брак или раздяла, мъже колкото искаш. Както единия прави компромиси, така и другия. Преди всичко живей си живота, дали ще си имаш мъж вече е все тая, донорите са законни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 62bd707eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   На 23 години е нормално вече да си майка. "Приятели", с които се виждаш за едно бързо стават за тийнейджърските години. Естествено, че завиждаш. Като приятелката ти роди, ще завиждаш още повече и ще започнеш много да ѝ се дразниш, че говори само за детето си. Няма проблем да се развиваш и да имаш семейство и деца.

Е, по-лесно е без никакви ангажименти, лист носен от вятъра. После обаче ще се чудиш как си си пропиляла живота.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: aaa70e3fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   О мила моя съпругът трябва да е партньор а не личен слуга. Животът със слуга въобще не е приятен. Никак не е лесно да решаваш всичко, да отговаряш за всичко. А и на този дето ти е слуга един ден може и да му писне и да си тръгне.

Но пък твоя живот е още по зле, да гледаш в чуждата паничка и да се сравняваш, не е живот. Живот е да живееш както на теб ти е удобно, както се чувстваш добре.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1a211c9037
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много такива "щастливи" се разделиха. Не им обръщай внимание, гледай своята купичка, ще дойде и твоя момент на значими моменти, които най-вероятно ще са по-истински.
Не ти ли се е случвало да ставаш свидетел на "последните стават първи", в различни житейски ситуции.
Това, че искаш да градиш кариера е хубаво, но позвлявай на мъжа да бъде мъж иначе, няма да имаш шанс, за мъж който да те третира добре, просто защото ще е по-слаб от теб. Може да се стигне до там ти да внасяш повече в семейството. Обикновено силните жени са със слаби мъже и обратното.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 771267d693
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Развивай се професионално още десетина години, след което си купи котка. Това е моят съвет.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7389d18087
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може да правиш сравнение само със себе си в годините.
Защо се сравняваш с накой друг?
Какво те интересува нейния живот?
За какво завиждаш?
Тези стари навици да се сравняваш с другите, да завиждаш за какво е всичко това.
А дали живота и е това, което ти виждаш и усещаш.
Не можеш да завиждаш на някой, който е по-зле, нещастен и т. н. от теб. Като искаш нещо бори се да го имаш и ти, като завиждаш се самоотравяш и не само не вървиш напред, а деградираш.
Какво печелиш с това си поведение?
По повод подобно поведение и това, че аз имам, я тя "горката" не, просто разкарах от живота си една "приятелка". Всичко си има обаче цена, гледаш върха, а какво се крие отдолу? Всичко се плаща на този свят и това, че твоите очи така виждат, не значи, че всичко е безплатно и розово.
И какво те "яде", че и не само апартамент, но и голям да си има всеки стая, ако беше стая и кухня, щеше ли ти да си по-удовлетворена.
Жалко е, че млади хора разсъждават, по този начин. Духовно израсналия човек, се радва на успеха на другите. За съжаление масата са като теб, ама ти... ама аз.... Стегни се, бори се, концентрирай се върху успеха. На едни парите идват от едно място, на друг от друго.
Дали е приятелят й под чехъл, не е твоя работа. Ти си гледай в собствената градина, паница наречи го както искаш.
Ще изтървеш това, което тя има? Осъзнаваш ли какво си написала? Ще намериш клонинг на гаджето на приятелката ти и ще копнеш нейният живот върху твоя ли?
Последния ти абзац без коментар?
И не на последно място, не се меси в живота на приятелката ти. Дали избързва или не, не е твоя работа. Носиш отговорност само и единствено да собствения си живот.
Опасявам се, че няма да разбереш какво съм ти написала. Доста трябва да прочетеш, да учиш и да се развиваш.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7389d18087
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да правиш сравнение само със себе си в годините.
Защо се сравняваш с накой друг?
Какво те интересува нейния живот?
За какво завиждаш?
Тези стари навици да се сравняваш с другите, да завиждаш за какво е всичко това.
А дали живота и е това, което ти виждаш и усещаш.
Не можеш да завиждаш на някой, който е по-зле, нещастен и т. н. от теб. Като искаш нещо бори се да го имаш и ти, като завиждаш се самоотравяш и не само не вървиш напред, а деградираш.
Какво печелиш с това си поведение?
По повод подобно поведение и това, че аз имам, я тя "горката" не, просто разкарах от живота си една "приятелка". Всичко си има обаче цена, гледаш върха, а какво се крие отдолу? Всичко се плаща на този свят и това, че твоите очи така виждат, не значи, че всичко е безплатно и розово.
И какво те "яде", че и не само апартамент, но и голям да си има всеки стая, ако беше стая и кухня, щеше ли ти да си по-удовлетворена.
Жалко е, че млади хора разсъждават, по този начин. Духовно израсналия човек, се радва на успеха на другите. За съжаление масата са като теб, ама ти... ама аз.... Стегни се, бори се, концентрирай се върху успеха. На едни парите идват от едно място, на друг от друго.
Дали е приятелят й под чехъл, не е твоя работа. Ти си гледай в собствената градина, паница наречи го както искаш.
Ще изтървеш това, което тя има? Осъзнаваш ли какво си написала? Ще намериш клонинг на гаджето на приятелката ти и ще копнеш нейният живот върху твоя ли?
Последния ти абзац без коментар?
И не на последно място, не се меси в живота на приятелката ти. Дали избързва или не, не е твоя работа. Носиш отговорност само и единствено да собствения си живот.
Опасявам се, че няма да разбереш какво съм ти написала. Доста трябва да прочетеш, да учиш и да се развиваш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 381ede09dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз бих избрала твоят живот. Според мен тяхния "страхотен свят " ще се срине в един момент. А това, че завиждаш е човешко и нормално ще ти разкажа смешна история от моя живот. Като студентка една от колежките ми се умъжи и страхотни снимки във фийсбук, мъжът и изглеждаше супер, екскурзии и т. н., а аз още си нямах приятел. Случайно след един студентски празник се прибирах с овтубус с мъжът и, който и беше оставил колата, за да се прибере тя с нея след няколко дни. Добро момче, но през цялото време и разговора ни си мислех, , Боже как може да съм и завиждала за това, аз никога не бих се хванала с него.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6c2ece902e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   >Правилно ли е тяхното решение?
- Не.

>Избързват ли?
- Той избързва с това леке, което ти имаш за приятелка.

>Когато не мога да командвам гаджето ми как да подредим живота си, означава ли, че няма да го изживея?
- Означава, че гадженцето ти не е симп, че не ти се подпичква. Ако такъв търсиш, ни мъж ще имаш, ни жена ще можеш да се наречеш. Ще бъдете като тях - пикла и пикльо.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2e5912b337
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не ме интересува какво ще кажат другите в коментарите, но аз не мисля че твоята приятелка постъпва грешно, дори и наистина да прибързва. И като станеш супер независима за какво ще ти е мъж? Разбира се, че трябва да можеш да се издържаш сама, но не мисля че фокусът на живота ти трябва да е работата, а семейството - мъжа и децата. Може да е по-традиционно мислене, но приятелките ми които само мислят как да са независими изпускат добри мъже щото тя иска да изкарва еди си колко повече от нея, въпреки че сама се издържа, щото за кво и е мъж дето изкарва по-малко пари? Според мен, малко и завиждаш защото не изглеждаш толкова сигурна във връзката си както тя (независимо дали тя греши) и това е нормално предвид обстоятелствата. Моя съвет е да поговориш с твоя приятел и да си създадете ваши общи цели и не се съревновавай с приятелките ти.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 749e65b8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Гледай си твоя живот и не се бъркай/ мисли за чуждия! Веднъж завинаги трябва да разбере, че докато. Е спрете да се сравнявате с останалите никога няма да бъдете щастливи! По този начин и съвсем "безобидно" се развалят всички приятелства...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8e0ff64870
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако ти е писано ще го изживееш, ако не - няма.
Нещата при приятелката ти също не се знае дали ще се развиват все така добре и напред в годините. Особено щом отсега
"нямат много страст" и "се драчат". Но може и да се, и да са едни от най-щастливите хора живели някога на този свят.
Човек трябва да прави нещата така, както ги чуства и когато ги чувства независимо от това, че разни хора ще си позволяват да поставят дефиниции като "избързване" или "протакване" на решенията му. Не може всички хора да имат еднакъв живот - това е било невъзможно дори и в комунизЪма ;)
Просто престани да сравняваш живота си с този на другите хора. Всеки си има свой, уникален път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker