Токсичен позитивизъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Токсичен позитивизъм
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1590 пъти
Всички са полудяли по този позитивизъм и непрекъснато виждам някакви глупости като тениски с глупави позитивни надписи, тетрадки и каквито неща се сетите, също така някакви хора без никаква квалификация са се втурнали да учат другите как да си подобрят живота, но в крайна сметка става ясно че това са просто друг вид инфлуенсъри и правят пари от последователите си.
На вас какво ви е мнението по този въпрос?
Според мен това не само е безполезно, но и вреди защото сам си съставяш напразни надежди. По едно време постоянно се повтаряше "Недей да имаш очаквания за да не си разочарован", пък сега точно обратното.
Е, някой от вас практикувал ли е такова мислене и имаше ли резултат или останахте още по-разочаровани от преди?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 53b30ed66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Позитивното мислене в терапията е последен етап. След като човек е осъзнал травмите си, как действа неосъзнато, как се саботира сам и т.н. преди това Позитивното мислене е като да слагаш свежи плодове в купа с гнили - само изглежда добре за кратко.
А това поколение сега, което е възпитано в духа на перфекционизма, има доста задачи пред себе си, и да му се набива как може да е всичко и всичко зависи от него и неговата "позитивна мисъл" е още по-травмиращо.
Юнг го е казал преди 100 години, човек не става просветлен като си представя образи от светлина, а като осъзнае тъмнината си.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6d0af0cb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Хомо сапиенс генетично е предразположен към това да гледа "позитивно" на живота. И в някаква степен го разбирам, защото светът наоколо винаги е бил крайно негативен, а човек сам по себе си - безсилен. Положението често е било толкова отчайващо, че в по-голямата част от историята си, човек рационално би се запитал - дали не е по-добре никога да не се бях раждал. Антинатализмът примерно е една много рационална философия, но повечето дори нямат смелостта да се замислят. Но замислете се и как е протекъл животът на повечето, особено по време на хора като Хитлер, Сталин, Наполеон. Аз съм от тези които не хвърлят вината върху личности, защото личностите са просто отражение на времето в което са живели. Никой човек самосиндикално няма власт над другите. Другите му я дават от отчаяние, невежество и т.н. Това на мен ми показва, че т.н. "позитивно мислене" е симптом на слабия човек който трябва да си измисли нов свят заради който да живее. Някакъв балон чрез който да се изолира и физически, и умствено. В него си измисля герои, после ги сваля и обвинява... По-силният обратно - би искал да разбере в какъв свят наистина живее и да се опита да го промени. А ако не може... най-вече защото другите не искат/ не могат... поне да го приеме. Но просто трудно се живее с реалността, особено когато наистина навлезеш в това за колко неща си бил лъган. Повечето дори не подозират за колко неща са били лъгани, включително от родителите си, защото и те са живели в този балон. Предполагам на теб ти прави впечатление, защото вече стига до крайност, но един пък като тръгнеш с това, аз лично не мога да определя здравословна граница...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bb553f7080
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не знам, ама аз винаги когато си повярвам, че всичко е точно, сякаш на пук винаги става нещо лошо и то когато уж е малко вероятно да се прецака. Когато допускам, че може да стане всичко и изпитвам страхопочитание към живота/Бог, обикновено оставам приятно изненадан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: eebf135b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Хората са склонни да изпадат в крайности, независимо към кой полюс - обикновено от единия по правило - директно в другия. За мен това винаги е било изключително странно, все едно никой не може да мисли дори елементарно. Или не се сеща.
Позитивното мислене е полезно, в случай че става дума за това да оценяваш това, което имаш сега. Но това, че е гаранция за някакво бъдеще, което ти се иска, са абсолютни глупости. Поне теорията, че самата мисъл влияе. Но тя влияе на общия тонус, а той на това каква част от потенциала си ще "разгърне" човек.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 306e07dcfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хората приемат прекалено буквално думите "мисли позитивно".
Истина е, че мислите имат сила, но също така, позитивните хора понякога се държат като надрусани или като фанатични сектанти, които само ти повтарят като папагали "мисли позитивно".
Позитивното мислене не винаги е възможно. И не винаги е разумно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f86af5ae99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Позитивното мислене не значи да се правиш на идиот, докато вътрешно се самоизяждаш.
Позитивно мислене ознавава да гледаш по друг начин на живота, да спреш да се заяждаш, да се правиш на интересен, да правиш ненужни коментари, да завиждаш и да се концентрираш върху собствения си живот, щастние и успех. Да осъзнаеш, че никой за нищо не ти длъжен, както и, че света не се върти около теб, че нямаш право да се месиш в живота на другите, защото смяташ, че така е правилно и ти си прав.
Когато го осъзнаеш, ти олеква и вървиш напред.
Вместо да си тровиш кой, какво казал, осъзнаваш,че коментарите са ненужни и проекция на нечие съзнание и, че не са адресирани към теб лично всъщност. Тениски и други продукти са направени с цел продажба, в което няма нищо лошо.
Да спреш да транслираш негативност. Просто замълчи си,
Да контролираш мислите си. Да спреш да коментираш приятели, познати, колеги в момента в който излязат, за техни решения и техния живот. И в момента в който мислиш негативно, да се построиш към позитивно, към плановете си, какво искаш.
За съжаление негативния начин на мислене е любим на народа. Дори и да няма проблем, какво ще стане и някакви черни прогнози. Нещо което естествено не се случва. Или си придначертавате негативността, дори в елементарна ситуация. Отивате някъде и мислите как няма къде да паркирате, няма паркоместа, център ужас и да няма да намерите. Отидете нормално, кажете си, все ще намерим къде да спрем и да ще намерите.
Много видеа има вече, на някакви духовни гурота, супер елементарни и посредствени и пак ги гледат.
Ако някой има нещо позитивно, видео, книга, текс нека го сподели.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 09d624cbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не мисля, че човек нарочно може да си наложи да бъде позитивен ден и нощ. Но може да избягва да се потопява в мрачни и негативни мисли. Ще бъде добре за неговото самочувствие, а хората няма да го избягват, защото е подтиснат и мрънкащ.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bb553f7080
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Съществува масово неразбиране относно позитивното мислене. Позитивното мислене не е да си представяш цветя, птички и пчелички, да си неестествено и глуповато позитивен и да вярваш, че никога нищо лошо не може да ти се случи. Позитивното мислене не е да вярваш, че никога няма да страдаш, а да си осъзнал, че дори страданието е полезно и носи израстване. Което не означава, че ще ти е по-леко, когаот минаваш през трудни моменти, но няма да те е страх от тях, защото ще знаеш, че това е от Бог, от живота и си има роля в твоя живот и че така трябва да стане. И обратното - в добрите моменти да не се възгордяваш, защото съдбата често наказва повярвалите си. Това не се постига с куха вяра, а с осъзнаване и житейски опит. Става по естествен спонтанен начин и разсъждения над реалните житейски случки, а не с четене на комерсиални книги.

Има разлика между позитивен човек, който в живота си няма един ден трудов стаж и е позитивен, просто защото не се е сблъсквал с нищо и няма представа от живота и позитивен човек, който е минал през куп трудности и е осъзнал, че няма нужда да се тревожи, защото трудните моменти така или иначе идват, заминават си, имат си роля в живота ти и нищо не губиш от тях в крайна сметка поне в духовен план. Позитивизма на втория би бил много по-дълбок и осъзнат и втория би имал много силно присъствие и харизма, докато първия би излгеждал наивен, глуповат, неопитен, повърхностен. Това се отразява на самото излъчване, език на тялото и каквото се сетиш и само с поглед разбираш кой какъв тип позитивизъм излъчва.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: da47395b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Истинското положително мислене идва от развитието на положителни мисли и чувства, водещи до по висши идеали, ценности, качества и разбирания. То идва от развитието на духът на светлината вътре в човека.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 35fef463e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   С една дума, кажете ми, позитивното мислене помага ли да се подобри живота, както се казва в книгите на тази тематика, премахва ли блокажите, които пречат човек да получи всичко онова от което се нуждае за да живее щастливо и да избегне възможните трудности или само "помага" да се премине "леко през трудни моменти"?

Защото ако е второто, значи от това мислене няма ама никакъв смисъл, ако човек така или иначе ще премине през тия моменти, тогава тва мислене е непотребно и ненужно. Абсолютна загуба на време и енергия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker