Кога ми е време да си сложа БУСТРЕНА ДОЗА? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога ми е време да си сложа БУСТРЕНА ДОЗА?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 992 пъти
Здравейте,
момче на 21г. съм и това лято се ваксинирах с двете дози през юли месец ми биха втората доза от ваксината на Пфайзер,по мои изчисления трябва да си сложа трета доза февруари месец,нали?
Защо трета игла се инжектира след 6месеца, доколкото разбрах от МЗ?!
И още един въпрос обмислям този месец да си инжектирам ваксина срещу грип, доколкото знам официално между двете ваксини за ковид и срещу грип трябва да са минали поне две седмици, значи при мен времето е минало между ваксините и не би станало нещо опасно,нали?
Има ли хора ваксинирани и срещу ковид и срещу грип?
Благодаря за информацията!
Приятна седмица!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: f5dc5d99fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Според мен и тази тема е от проучвателен характер, т.е. я да видим какво ще коментират хората в тоя сайт.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 57d4775bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   С. З. О. ще те позлати, може и бюст-паметник да ти издигне. Боже, колко мъка има по белия свят, Боже...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5df5b31e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Не, никаква опастност няма. Минало е доста време от Ковид ваксината ти, така че ако искаш си сложи и за грипа. И да, бустерните дози са през 6 месеца след втората ваксина. Това е така, защото ти в момента имаш необходимите антитела, но след 6 месеца те ще почнат да спадат. Това също става и когато боледуваш от Ковид и после имаш антитела за някъде 6 месеца. Тоест бустерната ваксина е просто за поддържане на тези антитела.
Късмет и приятна седмица и на тебе :) <3

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2b3a42fa80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   За да не се налага да си кълчите клавиатурите, чудейки се как да изпишете английското название "booster dose" на български език, ще ви светна, че това е чисто и просто "допълнителна доза", наричана още и "поддържаща доза", като целта е да се удължи действието на първоначалната такава.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a90db5f321
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Поредния опитен мишок, който дори не знае защо се е ваксинирал и не е наясно какво причиняват ваксините и дали има полза от тях. Ама видиш ли, овчедушието на толкова голямо, че не им пука дали ще умрат, щом един е оживял, значи и другите ще оживеят. Само че имунните системи на всеки човек са различни, както при животните, едни не умират от отровни гъби, други умират, така че не бъдете овце, а хора.

Гаро

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 71693d08a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Преди да решиш да се ваксинираш с бустерна доза, си премери IgG антителата и Т-клетъчния имунитет. За разлика от преболедувалите, които имат количествени и качествени IgG антитела, ваксинираните имат само качествени. IgG антителата се изчерпват и при ваксинираните, и при преболедувалите, но и едните и другите имат изграден T-клетъчен имунитет. Някои изграждат десетки пъти по-висок T-клетъчен имунитет от други, като може някои да имат повече IgG антитела, но много нисък T-клетъчен имунитет.
Т-клетъчният имунитет остава непроменен с години и замерването на IgG антитела е за отбиване на номера. Правят го само, защото е 6 пъти по-евтин. Скринингът за Т-клетъчен имунитет струва 150-180 лева в зависимост от лабораторията, а IgG тестът около 25 -30 лева.
В момента ощетяват преболедували хора с гранични стойности, за IgG антитела, а тези хора могат да имат Т-клетъчен имунитет 4- или 5-цифрено число.
Моят Т-клетъчен имунитет е 4-цифрено число 6 месеца след ваксината и не смятам да си бия бустерна доза, дори и IgG антителата да се изчерпат, но имам достатъчно и от тях.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f9bad70004
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   С жена ми живеем в Англия.
Тя е с Файзер, аз с Модерна. И двамата сме с 2 дози.
При нея вече минаха 6 месеца от втората доза и ѝ изпратиха СМС за бустерна доза.
При мен още не са изтекли 6 месеца за да имам бустерна.
И двамата работим в учебни заведения. При мен имаше и anti flu ваксина. Доколкото разбрах, не е проблем ако има 1 или 2 седмици разлика между anti flu и ковид бустер ваксината.
Няма от какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ba0620ce69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Слагай 3-та веднага, ако можеш и 4-та. Бог да те прости!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b415c68f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   3
Боледувах преди година и половина! Шест месеца по-късно имах контакт с болен и нищо ни ми стана. Сега, година и пет месеца по- късно почти съм сигурен, че имах контакт с болни и пак нищо не ми стана! Колега с дви дози астра, който ми размахваше зеления си сертификат и ми се подиграваше, че не мога да хода по завидения и молове(защото пък ми е притрябвало) се разболя наскоро и го изкара по-тежко от мен! Колежка, която преболедува, но не знам с слкакъв акъл после се ваксинира с най-актуалната ваксина все нещо и има (умора... )и доста време няма нормален мирис? ! А тези бустери тлкато гледам ще станат като абонамент, но лошото е, че не се знае в близките 2-3 години какъв ще е ефекта.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9fd4eced2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам дали историята е проучвателна, но има хора които са си били три дози и след това противогрипна ваксина. Правят го не за да могат да влизат в магазини а защото се страхуват от болестта. Такива хора са или наплашени от телевизиите или имат близък човек който е прекарал болестта по- тежко.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9886176717
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съвременната медицина, както съвременната потребителска техника или съвременната развлекателна индустрия, разчита на това да се закачиш на нея. Не е политика единствено, просто така работи - например, ваксината е външно предизвикване на имунен отговор чрез антитела. За да работи, трябва периодично да се подновява. Тоест, ваксинираш ли се, си предпазен в момента на ваксинация и периода след нея доста добре, но дългосрочно трябва да подновяваш това предпазване. Дори и Т-клетките да са ти активирани, не е същото като да си го преболедувал. Подобно на протеините за фитнес маниаците, ако ги спрат, тялото им се възвръща към нормалния баланс на хранителни вещества, набавени от храната, а оттам и към нормалният баланс на мускулна маса - мазнини. Докато ги вземат са нацепени, след това се възстановяват.

Моят опит с противогрипна ваксина е, че или трябва всяка година да се ваксинирам, за да не се разболявам след две години по-тежко, или да не се ваксинирам и да гледам да се разболявам периодично, но с много отделено време и грижи за добро възстановяване.

Конкретно за твоят въпрос. Зависи от скоростта на мутация на вируса, когато толкова много хора са ваксинирани със сходни препарати, мутацията е по-възможно да засегне всичките наведнъж (естествено придобитият имунитет води до производството на напълно уникални за всеки антитела, като пръстов отпечатък, и практически една мутация на вирусът няма как да засегне всички с имунитет - понеже на всеки би бил различен, подобно на това да имат различна ключалка на вратата! ). Така че, ако мутира бързо, трябва по-скоро да си сложиш допълнителна доза. Реално, при нормална обстановка една година е дори кратко време да се реваксинираш, може и две години, но тогава е по-рисково.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker