Мъжки съвет от Кифлоприземител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107723)
 Любов и изневяра (25871)
 Секс и интимност (12666)
 Тинейджърски (21058)
 Семейство (5508)
 Здраве (8575)
 Спорт и красота (4436)
 На работното място (2543)
 Образование (6677)
 В чужбина (1435)
 Наркотици и алкохол (1004)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1577)
 Други (15461)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжки съвет от Кифлоприземител?
преди: 8 дни, 21 часа, прочетена 1549 пъти
Кифлоприземител, чета те отдавна, и просто страхотно разсъждаваш. За пореден път го виждам в последната тема която си писал, за себеуважението на мъжа към самият себе си, в отношенията с жената. Сякаш с времето пишеш и все по-добре - с все по-изчистена мисъл, житейска философия и аргументация. Язък, че съм нямал баща като теб. Не, това в кръгът на шегата разбира се, доволен съм от патологиите, причинени от безотговорността на родителите ми. Уви, сякаш човек може само да променя очилата, с които гледа миналото си - случилото се е случило. Дано имаш късмет и имаш детенце, колко ли би било щастливо да има баща като теб!

Искам да те питам някак за съвет, обаче. Боря се с хомосексуални наклонности от 14 годишен, сега съм на 30. Слава Богу, не съм им се отдал досега никога. Доста далеч съм от това да бъда женствен, не понасям освен това мъжка женственост, тя е обективно отвратителна. Дълго време съм се опитвал да разбера причината, на кратко и след доста положени усилия - липсата на баща при израстването и последващата идентификация с майката често води до хомосексуални наклонности при момчетата.

Какъв е твоят опит по темата, надявам се не личен разбира се, но - чувал ли си нещо за проблема? Има ли начин да се реши? В момента съм на вълна - самоубивам се с кариерно развитие, с уважение към майка си, която ме е изгледала сама, с помощ към хората които зависят от мен в работата ми, и избягване на каквито и да е връзки с хора, избягването на приятели.., след петото ми влюбване в момче, и последвалото разочарование от този безмилостен механизъм на влюбването - изведнъж започваш да се чувстваш жив, да искаш да излизаш, да живееш... Някак, трябва да има и такива хора на света, нали, които да отдават живота си за другите, сякаш?

Много добре те разбирам, когато казваш, че по-добре малко, но качествени отношения отколкото обезценено и плитко количество. Самият се водя от това да бъда искрен - искрен, когато харесвах момичета в началните години в училище, искрен към това да не лъжа никое момиче, че го харесвам, когато всъщност вече не изпитвам такова влечение, и само бих му съсипал живота да го вкарам в някакъв филм... Въпросът ми е, има ли някакъв начин искрено да харесам момичета, според теб?

Аз не се кося много - няма лошо, не се приемам насериозно, имам късмет в живота си, но просто някак, бих се радвал, ако мога да бъда начало на семейство, да обичам жена си, да имаме дечица, да растат здрави и да се чувстват част от родината си... Дотук, че дълго стана! Поздрави
facetious

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 дни, 13 часа
hash: 5f4b2aafc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

1.   Е какъв мъжки съвет може да очакваш пък точно от Кифлопримителя като той самия се е провалил като мъж? Той е почти на годините на баща ми а още няма дете и докато дойде време да има ще е вече в критическата възраст. Какъв пример може да ти даде той за семейство и деца освен промер как да си провалиш живота? В провалите те уверявам е добър след като никоя жена не го иска, или ако се е излъгала после го зарязва бързо като го види как не може нищо да ѝ даде. Аз не му вярвам на приказките защото преди се хвалеше с колко жени е спал и бил богат, а сега се прави на светец и скромен човек от народа. Аз не мога да уважавам мъже котио лъжат и са хамелеони само за да се харесат на останалите. Ти си само на 14 и живота е пред теб, повярвай ми такъв баща не би искало никое момче защото ще те учи да не уважаваш жените и да станеш егоист. Щом живееш само с майка си без баща довери се на нея и я обичай защото по-силна от майчината обича няма на тази земя. Тя като жена и майка най-добре ще научи как да се отнасяш с жените и да бъдеш щастлив някой ден като порастнеш и ти дойде времето да се ожениш. Ако слушаш мъжете каква да е жената ще ти кажат да е руса с джуки, големи цици и руса пола под коята да ѝ стърчи задника и да е слугиня в леглото и в кухнята. Сега още си малък и си объркан от хормоните в тази крехка възраст но повярвай ми пубертета е много важен период за момчетата и това съм го виждала преди няколко години при моите съученици. Започни да заговаряш момичетата от твоя клас или от другите класове и ще набереш самочувствие, защото ние жените обичаме мъже които знаят какво искат.
Ж23

 
  ...
преди: 5 дни, 12 часа
hash: 32c4fec606
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

2.   Не го знам кой е тоя кифлоприземител. Но причината за хомосексуализма най-чсто е генетична. Вярно е, че сексуалността при хората е доста гъвкава, но от това което пишеш изглежда при теб е дълбоко вкоренено.

На 30 си - няма да усетиш кога ще станеш на 50 и това няма да спре да те мъчи. Най-добре се отдай на това което всъщност искаш и се хвани с мъж - радвай се на удоволстията които може да донесе тялото ти докато си млад.

Окован си в предрасъдъци, очакванията на майка ти вероятно - на никой не дължиш такива мъки. Виж какво ще ти донесе свободата.

И ти пише хетеросексуален мъж. Пожелавам ти успех и наистина смятам, че няма смисъл да се изтезаваш.

 
  ...
преди: 5 дни, 11 часа
hash: 363f78a00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

3.   Здравей, facetious! Случайно попаднах на заглавието на тази тема и се изненадах, че някой я е създал с цел да се допиташ за мнение до мен. На първо място бих желал да ти благодаря за доверието към моето мнение и желанието да заявиш открито своите усещания! Не зная дали бих могъл да съм полезен със съвет, който да ти даде по-ясна представа за нещата, но ще опитам да го сторя по-долу. Вероятно ще се включат и други хора със своите мнения, което е най-хубавото на места като Сподели, защото колкото повече споделени гледни точки има, толкова по-голяма е вероятността да се почерпи опит от тях.

Ти засегна още в самото начало темата за себеуважението и това действително е едно от най-важните неща, които всеки мъж би следвало да осъзнае още в ранните години на изграждането на своята ценностна система. Естествено, същото важи и за жените. Когато ние, чрез вземаните от нас решения и с постъпките си, постигаме желаните от нас цели и достигнем до едно основно вътрешно удовлетворение от себе си, това се усеща и от хората около нас. Разбира се, не всеки би го оценил подобаващо, но само по себе си дори и случаите на недооценяване си имат своите предимства, тъй като ти дават ясна представа с какви хора би желал да общуваш и да задържиш в обкръжението си, и с какви обезателно не би искал да имаш допирни точки. Когато някой те уважава, това си личи; а когато не те уважава, си личи още повече.

Не мога да изкажа мнение относно влечението към мъжкия пол, защото съм мъж с влечение към жените. Но мисля, че ти в разказа си даде заявка за желанието ти да изградиш семейство с жена и да си имате дете/деца, така че може би се касае по-скоро за някакво моментно объркване и разочарование от отношението на жени, с които си имал общуване през годините и на са оценили Човека в теб. Може и да греша, но това обикновено е най-честата причина мъжете да загубят желание да се занимават с жени, след като са се опарвали множество пъти и са намирали разбиране само при споделяне с приятели. Мъжете са се доказали като по-сигурният пол за приятелство и неслучайно много жени се чувстват добре само сред мъже приятели и нямат истински приятелки. Сред част от жените витае едно съперничество помежду им и това прояжда отношенията им. Повечето "приятелки" са единствено заедно поради общи интереси: ходене из магазини, кафенета, оплакване една на друга "колко лоши са мъжете", т. е. идиотите, подир които тичат, докато пренебрегват свестните мъже около себе си) и т. н.. Тях не ги задържа същинското общуване, поемането на отговорност и взаимопомощта, на която са способни почти всички мъже, когато приятел има нужда от това. Докато мъжете са първични, открити и не се боят да кажат истината в очите, то много жени се боят да са искрени (предпочитат "благородните лъж", в които няма нищо благородно и са чиста проба лъжи и бягане от отговорност), действат с недомлъвки и намеци, търсят или влагат скрит смисъл в думите и всичко това в крайна сметка няма как да е приятно на нито един човек от двата пола. Затова и жените много държат да видят у мъжа гореизброените качества на личността, на които самите те не са способни или не желаят да развият.
Аз самият много пъти съм се сблъсквал с грубо отношение, лъжи и предателства от страна на десетки жени, но това нито за миг не ме е карало да се насоча към мъжете. Но обезателно съм се замислял за това колко различни са двата пола като отношение. Например, ако обикновен мъж заговори някоя среднохубава или дори недотам хубава жена, тя ако не го хареса физически от пръв поглед, в преобладаващата част от случаите ще започне да се държи леко дръпнато и дори агресивно, веднага ще го вкара в графа "досаден" (макар, че не го познава изобщо като човек), ще се опита да го разкара на мига и рядкост са случаите, в които ще бъде любезна и търпелива поне да го изслуша и да не го направи на две стотинки пред всички наоколо. Последното всъщност е често срещано при младите българки и те изпитват някакво вътрешно задоволство, ако публично накарат един мъж да се чувства зле, макар и той да е подходил учтиво и с уважение. В днешно време немалко жени са такива, за съжаление. Това най-често го правят жените, които преди това са си падали по някакъв доста над нивото им мъж и след като се напатили с него, се чудят на кого да си изкарат яда. Другата причина за недменността им е изкуственото самочувствие, което им създават всичките женски хитрости за зрителна измама: грим, скубани и рисувани на друго място вежди, пълнежи в устните, подвигащи сутиени с подплънки, скриващи целулита "йога" клинове и пристягащи дънки, обувки с високи токове или дебели подметки, изкуствени нокти, скриващи бузите умели прически, лъскави дрехи, бижута... По този начин цената се надценява и започва да се мисли за единствена и неповторима, но в действителност повечето жени са като излезли от един и същи калъп и дълбоко в душата си страдат от ниско самочувствие. Колкото по-голямо самочувствие с покритие има една жена, толкова по-малка нужда има тя да търси обществено одобрение и внимание, изпъквайки пред околните с изкуствен външен вид. Една жена с видимо акне или с малки гърди има в пъти по-голямо самочувствие от мнозинството тежкогримирани жени. Познавал съм големи красавици, които са били нечовешки комплексирани и за тях външността им е начин на съществуване и постигане на желите. Без да са "лъскави" пред останалите те се чувстват смачкани и негодни в живота. Привидната им високомерност, когато са отделили два часа за приготовления пред огледалото сутрин, не бива да заблуждава, че са висока топка за мъжете.
Мъжът трябва да гледа на жената като на Човек, независимо колко хубава е тя. Ако той съумее да стори това, ще може да придобие много по-ясна представа за нейната същинска стойност. Често мъжете правят грешката да се захласват по външния вид на жената (който в 99% от случаите няма нищо общо с истинската ѝ външност, когато е гола и излязла след душ) и да притъпяват вниманието си за отношението на жената към тях, нейната ценностна система, грамотността ѝ и цялостното ѝ състояние на духа. Хитрите жени са наясно с тази слабост на мъжете и се възползват именно с гореизброените женски хитрости за въздействие над погледа и разсъдъка.
За да харесаш една жена, тя трябва да отговоря на нуждите ти за открито и непринудено общуване с нея. На това са способни изключително малко от жените. Един уважаващ себе си мъж би искал да се гордее с ума на жената до него и на всичките ѝ останали качества, които не зависят от външността ѝ. Да, важно е да има взаимно привличане, но то върши работа само в началото - колкото да пожелаеш да опознаеш човека и като душевност. А на този втори етап често се достига до разочарования и притиворечиви усещания, защото едни наблягат твърде силно на това да се покажат като привидно готини с цел добро първо впечатление.

Що се касае до същинското общуване на мъжа с жената, всеки мъж има някакви очаквания и желания относно това с каква жена би желал да прекарва времето си по един смислен и за двамата начин. Ако трябва да се уповавам на досегашния ми житейски опит, бих могъл да кажа, че като цяло мъжете са много по-отстъпчивият пол, отколкото са жените. Това не го пиша с цел да казвам нещо лошото за жените, а отразявам случващото се в действителност в нашето общество в последните две дететилетия. Защо мисля така ли? Повечето жени в детеродна възраст са си изградили някакви твърде завишени представи за това какъв трябва да е "идеалният мъж" и още по-необичайното е, че в същото време тези жени са се самонавили, че наистина заслужават подобен тип мъж, на който отговарят не повече от 5% от мъжете. И дори тогава пак не е сигурно, че един привидно идеален кандидат няма да се окаже по-лошият избор измежду останалите кандидати за една жена, тъй като външните белези (излъчване, тяло, пари, кариера, кола, натъкмено облекло, първоначална щедрост с водене по ресторанти и т. н. ) при първите срещи често притъпяват възприятията на жените и те престават да изискват от мъжа преди всичко да бъде Мъж! Едни от най-важните за мъжа качества са: да държи на думата си (това обаче си приличава в дългосрочен план, когато действията говорят по-добре от думите), да е кавалер (това да не се бърка с "плащач", защото кавалерството е само и единствено добро отношение, а не платежоспособност или желание да се харчи по една жена! ), да е умерен в своето поведение (да не е груб и избухлив), да е способен спокойно да взема решения и да не прибързва с преценката си, да знае в кой момент точно с коя глава да мисли (с извинение за израза, но си е точно така, защото някои мъже не го умеят и така сами си докарват проблеми с неподходящи за тях жени), да не е лесноподатлив на външни влияния (лоши съвети от страна на приятели, роднини и жени), да е целеустремен и с ясно предначертани желания за това какво желае да постигне в личен и професионален план.

И в други теми съм споменавал, че жените често (повечето пъти умишлено) дават погрешни сигнали на мъжете и това води до едно объркване кой какво очаква от отсрещната страна. Повечето жени твърдят, че търсят "просто истинска любов с мъж, който да ги обича, уважава и цени", но всъщност те имат предвид, че искат всичко това да го получават от "мъжа-мечта", който пък е плод на едни блянове, свързани с мъжките: красива външност, ръст, спортна форма и материално положение. Любовта при жените е условна (т. е. той трябва да ѝ осигурява определени изживявания и условия на живот), докато мъжът обича жената безусловно и само заради самата нея като човек. Изключителна рядкост в нашето съвремие са случаите на женска безусловна любов; например: ако мъжът напълнее, обеднее, стане тежкоболен или осакатен и жената се грижи за него, защото истински милее за него, а не е там просто поради интерес от изградените условия на живот.
Мъжът какво иска от една жена? Иска да му е симпатична (без непременно да е красива); да я усеща като човек, с когото имат какво смислено да си кажат в ежедневието; да водят нормален полов живот; да е уравновесена, т. е. да не му създава излишни драми и да не прави от мухата - слон; да е надежден човек и приятел, в това число и да е вярна; да е женствена като отношение към него (а не устата и заядлива)... По-голямата част от мъжете са склонни на редица отстъпки и биха били с жена с 1-2 стъпалца под тяхното такова. Затова и честа гледка са двойките, при които мъжът стърчи значително над жената, а тя може дори да е с акне, с крив нос, с малки или увиснали гърди, с повечко сланинки, дори може и да е кривогледа, без пари и кола. Но колко жени са редом до значително по-висок от тях мъж, със сланини, кривоглед, с увиснали гърди, с акне, с крив нос, без пари и кола?
Почти никоя жена, обаче, не иска мъжът до нея да е под 180-190 см, дори и тя самата да е метър и половина. Тези жени са повърхностни още в самото начало и първият признак, по който оценяват мъжа дали става или не, е неговият ръст.
За повечето от тях на второ място след мъжкия ръст е неговото излъчване, като се търсят определени белези: магнетичен "лош" поглед, ясно изразени скули на лицето, широка квадратна челюст, съразмерни корени на косата с определена постройка (колкото и да звучи невероятно, дори и заради едно такова дребно нещо са способни да счетат някой мъж за "негоден"), широки рамене и V-образна фигура, стегнат корем (дори и жената да е отпусната там), оформени с много силови упражнения гърди и едри ръце (напук на липсата на спорт и увисналите гърди при жената), стегнато тясно дупе (въпреки сланинките и целулита на жената) и т. н. Искат и да е издръжлив в леглото, дори и те самите да са с настройката, че предимно ще лежат с разворени крака и мъжът ще се поти над тях. Искат и да е надарен с голям "самолет", макар че повечето жени си нямат никаква представа от размери и дори не са наясно, че ако някой им говкара 13-15 см, ще удари "дъното" на маточната шийка и ще ги заболи. Порното, гледането на сериали и филми като "Сексът и градът" и "50 отсенки сиво", четенето на промиващи мозъците списания като "Космополитен" и пропагандата по интернет създадоха у съвременната жена в детеродна възраст едни грандомански очаквания и изисквания към мъжкия пол, които нямат нищо общо с действителността и не са отражение на достойнствата и постиженията, които същите тези жени могат да предложат насреща. Искането, без да можеш или без да искаш да дадеш, е признак за една умствена незрялост и вредна себичност. В днешно време хората забравят, че нещата помежду им се случват истински само и единствено тогава, когато има взаимност помежду им, а това включва и положени усилия от двете страни. Връзка не се случва тогава, когато само единият тегли отношенията напред, а другият само чака и изисква да получава наготово.
На трето място гледат материалните постижения на мъжа и какви забавни и приятни преживявания ще предоставя на жената с тях. Много е писано и говорено по тази тема, затова няма да задълбавам в нея. Мисля, че повечето хора са достатъчно наясно как това оказва влияние над женската представа за даден мъж и как той "става" или "не става", в зависимост от това дали е със или без материални придобивки. Само ще отворя скоба, че има жени, които биха били и с мъж с ниски доходи, ако обаче той отговаря на огромните им изисквания за физически съвършеният мъж от сънищата, но това не значи, че такива жени искат малко или справедливо и предлагат същото насреща. Редовно се случва разни дебеланки, които ги мързи да спортуват, да плакнат очи по спортуващи мъже със строг хранителен режим и стегнато тяло, но не си дават сметка, че самите те (жените) са точно в обратната крайност и не могат да предложат същото насреща като това, което им се иска. Разбира се, това не значи, че една природно слаба жена, която наготово е получила такъв ген още от раждането си и фигурата ѝ не зависи от нейните усилия, има "правото" да изисква нещо много от мъжете. Да, тя се радва на по-голям мъжки интерес, защото изпъква на фона на всичките занемарени жени, но практиката показва, че по-голямата част от тези стройни жени имат склонност към лош избор на поредица от непристойни и безотговорни мъже, които са негодни за сериозни отношения. Но такива жени искат сериозни отношения именно с такива мъже и накрая разбират, че сметките им са объркани.

Всеки човек малко или много преминава през определени периоди, в които остава насаме с мислите си и с вътрешното желание да преоткрие себе си, или, както има един израз: "да си свери часовника". Това обикновено се случва или тогава, когато усещаме силен заряд и необходимост да постигаме нещо значимо в живота си, или когато сме изпаднали в труден момент (болест, скорошна раздяла, загуба на близък човек или на работа). Когато притежаваш качества и желаеш да раздаваш обич, но същевременно ти липсва споделена такава, започваш още повече да държиш на такива качества у жените. Дано съм успял с горните редове поне в някаква степен да ти дам поводи за размисъл и да откриеш отговорите на това, което те вълнува! :)

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 4 часа
hash: 363f78a00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Малко преди края на мнението ми номер 3 съм объркал една от думите в следното изречение и се е получил обратният смисъл на това, което съм имал предвид:
"Но колко жени са редом до значително по-висок от тях мъж, със сланини, кривоглед, с увиснали гърди, с акне, с крив нос, без пари и кола? "

То следва да се чете така:
"Но колко жени са редом до значително ПО-НИСЪК от тях мъж, със сланини, кривоглед, с увиснали гърди, с акне, с крив нос, без пари и кола? "

-----------------------------------------------------------------

Номер 1, благодаря ти за психопрофила, който си се опитала да ми направиш, но ще трябва да те разочаровам, че си се провалила в тези си напъни. :) Между другото, прочети отново разказа на автора, но този път внимателно, и провери на колко години е, защото леко си объркала числата при първия прочит и оттам си забила в съвсем друга посока.
С тази "руса пола" (сигурно си имала предвид "къса пола") ме накара да се смея няколко минути и едва дишам в момента. Смехът е здраве, така че ти благодаря втори път и за тази забава! :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 5 дни, 4 часа
hash: a69d27e564
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

5.   Авторе, защо толкова години отказваш да приемеш себе си и се самоизмъчваш? Страх от неразбиране от страна на майка ти, отхвърляне от обществото или нещо друго? Майка ти ти е майка - в крайна сметка ще се разбере и ще те приеме какъвто си. Ще те обича какъвто си, защото си нейно дете и няма нищо грешно в това да харесваш собствения си пол. А колкото до обществото - майната му. Ти не правиш нищо лошо на никого. Обществото няма право да ти пречи да бъдеш щастлив. Ти не си по-различен от останалите хора. Ти, като всяко друго човешко същество, имаш нужда да обичаш и да бъдеш обичан. Няма нищо лошо в любовта между двама мъже (двама души от един и същи пол). Хетеросексуална жена ти го казва. Ако си се влюбвал досега в момчета, които имат влечение към противоположния пол, е ясно защо чувствата не са били взаимни. Потърси партньор сред момчета с твоята ориентация. Защото иначе ще е обречено на неуспех, както ако жена се влюби в теб и ти няма как да отговориш на романтичното й влечение.
Ако наистина си гей, няма начин искрено да се влюбиш в момиче. Можеш да я харесваш като човек, но не и като обект на романтична и сексуална любов. Ти знаеш сам най-добре дали досега са те привличали жени или само мъже.

 
  ...


...
преди: 4 дни, 22 часа
hash: ada98ed54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

7.   Хей, много благодаря за искрените ви коментари!

Много неща ми идват наум, но ще споделя само същественото, за да не става невъзможно дълго за четене. Гледам, има два коментара още непубликувани, авторите им да не се чудят че не им отговарям още - няма как ( :.

Опитът ми показва, че когато хората не ги е страх от истината и ако общуват в група, става нещо много интересно - сякаш едно колективно съзнание се появява в действията на членовете й, чрез което се намира решение за даден проблем, без отделните хора да знаят как става това! Затова и Сподели е толкова важен сайт.


Автор номер едно, ами малко сякаш си разбрала нещо по-различно от написаното от мен, уви на 30 съм! Но съм щастлив да бъда, не ми се ще пак да бях на 14...
Не знам какво значи “провален живот” - можеш ли да обясниш какво значи това за теб? Чета доста теми за тежко семейно положение - млада жена със съпруг психопат, който я бие и кара да живеят с майка му. И тя не може да го остави само заради това, че имат детенце (и е права! ) И какво ли още не. И дори това за мен не е провален живот. Но как мислиш, може ли някой да придобие толкова дълбок житейски опит, ако не е пострадал поне малко за него? Толкова фино човека Кифлоприземител е описал в коментара си по-долу женската душа, трезво, с любов бих казал - любовта към нещото, което досега не си могъл да имаш... Това е всичко друго, но не и провален живот! Който може така да разсъждава е рядкост. Металът се кове само на висока температура...


Авторе номер две - много благодаря за искрения ти коментар. С две думи си казал най-важното. Твоята житейска философия е жива и здрава сякаш, за което - поздравления!

Онова, с което бих могъл да бъда полезен в замяна, ако позволиш разбира се, е моят опит. Наистина, повярвай ми, с много хора съм говорил, специалисти, хора със същият проблем като моя, непознати, познати, всякакви. Поне лично към петдесетина души. Вече над 15 години се питам за причините. Какво разбирам - да, има процент от хомосексуалистите, при които това е генетично. Но на тях често им личи още от малки. Останалите 90% са поради идентификация на детето с майката, най-често поради липсващ баща. Просто това е причината, язък да хвърлям тези си години дотук на вятъра за да се лъжа, или да те заблуждавам теб. Попитай ако искаш, направи си твое проучване да видиш какво ще откриеш ти, дали ще съвпадне! Но знай го от мен, пострадал съм за да го науча, аз и косвено - моите родители, чрез действията си.

Майка ми и баща ми знаят. И отдавна са ми казали, майка ми особено, че искат да бъда щастлив. Така че не мисля че поне съзнателно искам да им се харесам с това да им пасна на очакванията. Просто, моят идеал за хармоничен живот е този, който е градивен, от който може да разцъфти нещо ново, живо. Ако не мога да го осъществя, това няма да бъде краят на света разбира се. Но ще бъде тъжно, да гледаш как света ти се разпада пред очите ти, бавно. Времето може да си оползотвориш в много полезни неща, да, но е мъчение. Същевременно, няма да мога да ходя с гордо вдигната глава, ако се поддам на това - усещам го, неподдаването на него е част от моята идентичност ( :. Засега, кой знае какво го чака човек в бъдещето!

Кифлоприземител, много ти благодаря! Изключително е как познаваш жената, или поне - създаваш жив образ за нея, който сякаш сам говори на четящия го. Точно от този коментар имах нужда - сега ще ти кажа онова, което ми направи впечатление в него. Малко като карта, по която ако имаш желание - да се намери някаква идея за това какво би било решение на проблема ми, на база на общия опит който имаме.

1. Себеуважението - имам го, благодарение на работата си. Само така се изгражда то наистина - с компетентност, която ти сам усещаш че имаш.
2. Моментното състояние на хомосексуално привличане се засилва от... 15 години. Това, в което съм сигурен -
- първо харесвах момичета, бях влюбен на 14 години в момиче, бяхме “гаджета”, но скъсахме преди да се случи нещо повече от държане за ръце.
- с порнографията, точно тогава, когато имах “гадже” започнах и с порното, първо беше хетеро, но гледайки го латентните патологии са ми се засилили - ефект на многото порно, пресищане, за което разбрах от многото научни статии в yourbrainonporn. com например
- след това спрях да имам желание да поддържам контакт с това момиче - набявах си всичко от порнографията, и нямаше смисъл за връзка - пак от моя опит - влюбването и секса са ама много свързани! За жалост, не знаех тогава колко е вредно порното, и колко те променя.
- постепенно започнах само гейско порно, някъде след година и нещо. Когато следвах, към 23 годишен вече, се влюбих за пръв път в момче, и това беше доста плашещо - да изпиташ същото вчеление, същата невероятна красива магия, което си мислил, че може да се случи само между мъж и жена допреди, но с мъж. Спрях да се виждам с този мой познат, признах му рано-рано, за да го отблъсна.
- пробвах с момичета след това, имах силно влечение към сексуален контакт с тях в две ситауации, но поради морални причини не го осъществих - едната жена беше омъжена с деца и ме харесваше, другата не прояви инициатива една вечер, когато бяхме в едно легло - бях и опрял члена си о гърба, но не посмях повече, но също и тя. Не бях наранен ни най-малко от двете неща, просто пробвах.
- когато съм тренирал с момчета, макар и инцидентно, усещам че започвам да ги гледам и тях и себе си като мъж, и като “част от групата”. И се заглеждам по естествен начин в жени. ( “Казармата” може би наистина е важна! ). Но това е супер крехко.
- Наскоро така се влюбих в момче, просто само мисълта за него ми вливаше сили и желание за живот, но отново се отделих от това със мъка. Слава Богу, момчето имаше проблем и дефакто приятелството ни се разпадна само̀, иначе и то даваше знаци, че ме харесваше.


3. Описанието ти за това какво представлява истинският мъж. Имам желание да слушам и да слушам! Явно имам нужда от това някой да ми го каже. Съгласен съм разбира се, това е и моят идеал. Умереност, спазване на думата. Много добре си го казал и за неподатливостта на външни влияния, за целеустремеността и ясната представа какво искаш да постигнеш в живота си, за неприбързаното вземане на решения. Понякога и гъвкавостта имтова да си промениш плана - да не очакваш, че всичко ще ти бъде ясно предварително и да робуваш на остарели планове - е също много важна.
Бих добавил - собствен морален код на поведение, увереност в способностите си, на базата на опита си, трудолюбие и безстрашие от трудностите на живота. Една такава, жестокост вследствие на страданието, да не си мекушав спрямо нешата, за които трябва да бъдеш твърд.

4. Безусловната любов - много е интересно, че в човешките отношения изглежда е обратното на динамиката в семейството, където бащата обича детето условно, а майката - безусловно. В отношенията в двойката ме подсещаш, че е обратното - мъжът обича жената безусловно, осигурява й всичко. Докато тя го обича условно, според “постиженията му”, но и според нещо по-мистично вътре в нея, което мъжете няма да разберем според мен никога - една особен интуиция, която не подлежи на рационализация... Като розата на “Малкия принц”, за която Екзюпери казва, че не трябва да се стремим да я разбираме, трябва просто да и се любуваме!

Ако мога да съм ти полезен и аз с нещо, ще ти кажс едно кного смешно наблюдение. Наскоро моя приятелка сякаш за пръв път ме заподозря, че имам влечения към момчета, когато пламенно й разказах за едно момче - онова, в което се бях влюбил за последно, тя не знаеше разбира се. Но може би по очите ме е познала. И ти да видиш, познавам я от малък, но за пръв път я видях да си смъкне “гарда” - да не ме приема като потенциален... враг ли, не знам какво... Но започна да е игрива и предизвикателна, да бъде себе си с мен, което дори щеше да ме възбуди в един момент... Така че, може да пробваш да отиде в някой гей клуб например, където кой артист беше казал, че се запознал много по-лесно с момичета - мислели го за гей, и не се притесняали от комуникацията... Значи, имало такова нещо! Усетих го на живо ( :

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 11 часа
hash: 7fc3c794e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

8.   1, е пък точно пък от теб ли да иска съвет, като си жена!? Мъжки съвет не се иска от жена, а от МЪЖ. И ти откъде си толкова сигурна че Кифлоприземителят се бил провалил като мъж, да не би да го познаваш лично та да говориш за него и за личния му живот с такава сигурност? Нещо май ти си се провалила като жена и теб никой мъж не те иска, така като те чета. Никой мъж не ти е виновен на теб, че ти си гадна злобна феминистка, сърди се сама на себе си.
Авторе, не я слушай гадната феминистка №1, ако слушаш съветите на жените, доникъде няма да стигнеш. Те винаги ще ти казват да бъдеш мил нежен, бла бла бла, обичайните простотии от 1001 нощ. Това, че си расъл без баща наистина има голямо значение, и затова е виновна майка ти. За разводите по принцип винаги е виновна майката. Едно момче остане ли без баща, то остава без мъжка фигура вкъщи, с която да се самоидентифицира, и остане ли само с майката, майката го учи само на нейните си женски маниери и си го дресира както си иска по женски. И съвсем естествено от това като порастне то се превръща в добре дресиран, добре обучен и послушен женствен педераст, който винаги се подгъва и угажда на жените, защото не е възпитан от мъж на мъжко самоуважение, а от жена да ги боготвори като някакви кралици и да се страхува от тях. Не искам да те плаша, това не значи непременно, че си гей, но в повечето такива случаи при момчета без баща се получава така. Някакъв насилствено насаден хомосексуализъм, който им се налага и натрапва насила, и с времето постепенно прониква в съзнанието им за постоянно. После е много трудно да се изкорени тази изкуствено натрапена наклонност, но не е невъзможно. Не си гей по рождение, само това мога да ти кажа. Щом имаш искрено желание за жена, деца и семейство, значи нищо ти няма и си си хетеросексуален. Продължавай да работиш по кариерното си развитие, за да си финансово независим от майка си и да не те държи в токсични отношения, и се стреми да подобриш външния си вид, оттам и самочувствието ти ще се вдигне и ще имаш по-голям шанс да бъдеш забелязан от жените. Гледам че Кифлоприземителят е писал вече коментар и е дал искания от теб отговор, но все пак и аз да си кажа мнението.

 
  ...
преди: 3 дни, 23 часа
hash: ada98ed54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

10.   Хей, страхотни сте ( : . Максимално кратък, понеже в дългия си коментар казвам доста неща, да не стане тавтология:

Номер 5. - слушай, ако имаш син - не го глези. Наистина се става хомосексуален, вие жените не го правите нарочно, но човек си има и подсъзнание, което не подлежи на контрол. То командва в случая отношенията. Ако искаш да имаш внуци, опичай си акъла и нека децата ти бъдат силни хора, не глезени мамини дечица. Но може би това не е така при теб, аз просто обобщавам. Благодаря за съвета, знам, наистина искам да се променя, няма да се предам така лесно ( :


8. Страхотен си! Мерси, точно това имах нужда да чуя. Не обиждай момичето само, то не разбира и няма как! Розата от “Малкия принц” (за която той казва че не трябва да я разбираме, а да й се любуваме).

Понеже го знам от опита си, затова се зарадвах, че така мислиш. Кифлоприземител просто също мисли трезво, затова директно към него се обърнах, но твоят коментар ми е много полезен.
Сега се сещам майка ми колко често се е майтапила с “мъжкото” като малък, докарвала ме е до смях като буботи като мъж, да го имитира например. Не се е майтапила с прекалено женствена жена обаче, нали... И аз - ‘лапе - какво разбирам, и аз съм се хилил. Светът обаче е жесток, когато си безразсъден към него, когато подходиш егоистично... Трудно й е на майка ми сега, ти да видиш “изкупването” колко бурзо работи, направо е зловещо. Не я мразя, напротив, просто е имала силно подсъзнание, неподлежащо на рационален контрол, така да кажем. И сега си бере плодовете.

Съвета иначе ти е в десетката, засега нямам много време за спорт, понеже кариерата ми пие цялото време, но ми носи и голямо самочувствие и самостоятелност, която усещам как ме изгражда като личност. Но става много бавно, това са десетилетия на вървене сам в правилната посока. Мисля обаче, че има шанс ( : .

Много са ценни думите ти за разводите, едва ли в 100% от случаите е така, но наскоро имах работа със разведена майка. Да не ти разказвам, не ми плати за свършената работа в крайна сметка, а в началото беше неземно приятелска, направо нереално позитивно настроена.

Просто, ще ми се повече хора да знаят това, да знаят, че е зло момчвто да се изгражда глезено, че е зло да се мешат половете, че е зло да правиш деца като някакво животно в джунглата... Или не, знам ли, взе пак - има ме, можеше и да ме няма... ( ;

Поздрави на всички, и не го приемайте твърде насериозно ( ;
facetious

 
  ...
преди: 3 дни, 23 часа
hash: ada98ed54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Мод - има ли как да се добави към заглавието на темата “Гей - Мъжки съвет от Кифлоприземител” например? Мисля, че важни неща стават ясни за изграждането на мъжа и грешките на майката, може на някого това да е полезно. Ако прецениш. Благодаря, изтрий го този коментар ако може, за да не задрустваме чата.

И благодаря за работата ти, сайта е страхотен - знаеш. Защо не направим един патреон например, супер просто е, така и вие да имате някаква полза от това?

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 21 часа
hash: 363f78a00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Авторе, напълно съгласен съм с това, което ти написа относно едно от най-важните мъжки качества: Способността мъжът да е гъвкав, да е подготвен срещу ненадейни промени и да е готов да понесе загубата с вдигната глава, а после да се изправи и да продължи да се бори смело напред.
Извинявам се, че съм кратък сега, но виждам, че ти и други хора сте написали съществени неща по темата и аз споделям същото мислене.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 3 дни, 11 часа
hash: c6c34b1a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

14.   Честно казано и аз отдавна го чета, специално Кифлоприземител и се зарадвах, че този млад човек (мисля че спомена, че е на 41, което за мен е млад мъж) мисли толкова аналитично и няма злоба в него. Като мнение също явно доста сходни точки имаме. Щеше да е много по - лек животът ако имахме повече такива мъже в страната. Хората, които го обиждат, повечето според мен просто не могат да възприемат, че има толкова логичен и опитен човек. Въпреки това се надявам да продължава да коментира и да ни дава съвети и да разказва за своя опит както и на нас още по-младите!

М25

 
  ...
преди: 2 дни, 23 часа
hash: 8c11412050
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

15.   Ако Кифлоприземител беше такъв експерт, първо сам щеше да се задоми.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 12 часа
hash: 363f78a00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Номер 8 спомена нещо съществено, което винаги се е доказвало като вярно с течение на годините. А именно - погрешността на женските съвети към мъжете за това как да се отнасят към жените. Мъжете, още откакто са момчета, биват съветвани да са нежни, мили, раздаващи се и съобразяващи се с жените и това им създава погрешната представа, че когато пораснат, жените ще оценят тези техни добродетели и ще им е по-леко в отношенията с тях и в любовта. Напротив, най-много го отнасят точно момчетата и мъжете, които са добри, съобразителни, нежни и мили към жените, раздават се за тях и им предоставят времето, вниманието и доверието си! (тук дори не намесвам парите) Точно тези добронамерени и всеотдайни момчета и мъже са нарочвани от момичетата и жените за "скучни" и в мнозинството случаи остават употребени и лъгани от жените, с които излизат на срещи и дори от тези, с които вече имат някакви отношения. Жените искат добро отношение, го искат ОТ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ МЪЖЕ, които съставляват не повече от 5% от всички мъже. А за последните се борят почти всички жени.

На момчетата и мъжете им бива втълпявано, че за жените уж не било важно мъжът да е висок, с мускули, излъчване и пари, а най-важно било отношението му към жената. Е, да, ама не! Точно "приказки от 1001 нощ", както се изрази номер 8. Всички виждат какво се случва в истинския живот и имат очи да забележат масата жени с какъв тип мъже са и по какви търчат необвързаните жени. Затова и подобни женски съвети са чиста проба заблуда и може да се окажат решаващи за строго погрешното развитие на нрава и ценностната система на едно момче или млад мъж. Мъжът трябвало това да прави всичко за жената, трябвало да си мълчи, трябвало да е търпелив и отстъпчив, трябвало да прощава своеволията ѝ (уж нежната, крехка душица), трябвало той да плаща за всичко, трябвало той да тегли отношенията и общуването напред, трябвало да забавлява жената (защото тя скучна и кисела, да дрънка), трябвало той да разнообразявал деня ѝ, трябвало това, трябвало онова...

Една четвърт от децата в България са отглеждани от самотни майки, защото или са избрали някой мъж, който не е стока, или те самите не са стока, или и двамата не са стока. Много други жени са в нагнетени отношения с прибързано избрани мъже, без да са ги опознали като нрав, и все още не са се разделили или поради парични причини, или поради наличието на дете, или поради липсата на заместител, който жените така отчаяно искат да имат "за всеки случай", преди да се решат на раздяла с досегашния мъж. Горните причини са категорично доказателство за неспособността на голяма част от жените да вземат правилни решения в дългосрочен план и лошото е, че това се отразява на други хора и най-вече на децата, които с нищо не са виновни за постъпките на майките си.

-----------------------------------------------------------------

Номер 15, не става дума кой е разбирач и кой не, а за натрупан и споделен житейски опит. За да е много наясно някой с най-честите женски номера и лицемерие спрямо мъжете, значи лично се е сблъсквал точно с тези женски номера и лицемерие и е почерпил знания от този си челен опит с тях. Как разбираш и усещаш какво е глад? Когато гладуваш! Как знаеш какво е усещането при скока с бънджи? Като скочиш с бънджи! Как знаеш какво е да те лъжат и да губят времето ти? Когато те лъжат и губят времето ти!

А дали някой има връзка в момента или не, без значение с дете или не, въобще не е показател за това дали е много напред с материала. Повечето семейни или живеещи на семейни начала хора, независимо с дете или не, живеят нещастно. Факт! Е, дали на много от необвързаните всъщност животът и ежедневието им са по-непълноценни, без нуждата да търпят някого насила? Те и бедните и дебели циганки раждат като разпрани, но това не ги прави с нещо по-постигнали в живота или по-кадърни от другите хора. Жената е създадена от природата с възпроизводителни органи, именно с цел да ражда. За почти всички жени е крайно лесно да разтворят краката си, някой мъж да ги осемени набързо и бебето е на път вече.

Докато съм бил в сериозни връзки, никога не съм се мислел за нещо повече от хората, които не за обвързани. Защото това наистина не значи нищо. Днес си обвързан, утре не. Или обратното. Същото е и с парите и това също го зная от личен опит, защото в определени периоди съм имал прекрасни доходи; също и на два пъти ми се е случвало да фалирам, започвал с друга дейност и после съм се вдигал на крака отново. Опитът се придобива благодарение на предизвикателствата в живота, с които се налага да се справяме. Той не идва, когато всичко е пойни птички и минзухарчета. Отнася се и за опита с човешката душевност и свързаните с нея потайности, противоречения и непристойно поведение. Този опит не идва от нищото.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 дни, 10 мин.
hash: ecd0a8f111
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

17.   От номер 15 към Кифлоприземител.
Преди години един приятел имаше проблеми и го посъветваха да се обърне към известната психоложка М.А., на което той с усмивка отвърна : " А тя как ще ми реши семейните проблеми, като собствените си не може, та тя е разведена!"
Не е важно дали имаш голям житейски опит, по-важно е да имаш точно такъв житейски опит, затова народът казва "Не питай старило, а питай патило".
Вече съм пределно наясно защо не успяваш с жените и ако бях твой близък или приятел щях да ти го кажа директно, с риск трайно да си развалим отношенията, но с надеждата, че ще достигна до съзнанието ти. Очевидно е, че около теб няма искрени приятели. Възможно е и да е имало...

 
  ...
преди: 1 ден, 19 часа
hash: 9c292064b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

18.   От кифладжията може да се научиш само на едно- да пишеш дълги досадни фермани в сподели. нет. Съвети за семейство и деца може да ти даде, колкото искаш, но ако я караш по тях, ще одъртееш сам. Както самият кифльо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 8 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker