Да му кажа ли какво изпитвам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му кажа ли какво изпитвам?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 885 пъти
Здравейте, мили хора!
Бих искала да ви разкажа за нещо, което ме притеснява и за което да ми дадете съвети.
В обкръжението си имам близък приятел, с който отношенията ни са много плаващи - ту сме само приятели, ту искаме нещо повече. Не сме прекрачвали границите на приятелството досега, защото той е в дългогодишна връзка. Бяхме се разбрали, че така ще остане, за да не си създава проблеми. Когато общуваме обаче и от мен, и от него винаги има една загриженост, усмивки, понякога ревност от странични хора. Имаме си голямо доверие и ни е приятно заедно. Можем да говорим на разнообразни теми и сякаш понякога забравяме, че той има човек до себе си.
Това, което ме притеснява е, че започвам да изпитвам повече от просто топли приятелски чувства. Виждам, че и при него е така, но се спира да направи повече. Много ми пука за този човек и го искам в живота си. Не знам как би реагирал, ако му кажа какво изпитвам. Не искам да развалим това, което той е градил с другото момиче от години заради емоциите, които надделяват, но в същото време ми тежи постоянно да спирам себе си от това да ги изпитам напълно.
Преди съм се опитвала да говоря с него за връзката му с другото момиче, за да разбера как стоят нещата с тях. Не искаше никога да говори. Не знам дали се разбират добре или дали имат някакви планове за бъдещето си. Нямаме общи познати, които да са наясно с връзката им и които евентуално биха ми казали някои неща.
Според вас какво трябва да направя? Да му кажа ли всичко или да си мълча? Не знам колко още бих издържала така.
Споделете ми, ако сте били в такава ситуация. Всичко би ми било от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 0a56a5004d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Той трябва да реши. На него не мисли, че му е лесно. Зависи какви отговорности има и какви обещания е дал. Ако е женен и с деца - недей да съсипваш невинни животи, само заради личното си чувство. Децата остават осакатени за цял живот, ако им се развали семейството докато не порастнали. Същевременно, ако няма някакви по-сериозни обвързаности - води битка за него! Ако го обичаш, в един момент ще стане непоносимо, да. Ще му споделиш отдалеч, по мъничко, много внимателно да не го уплашиш. Ще почакаш и той да ти сподели, ако има какво. Винаги бъди позитивна. Помисли си, искаш ли наистина да направиш друго момиче нещастно, за своето щастие - ако дойде при теб и да кажем направите семейство, гарантирано след 5-8 години ще се влюбиш в друг. Така работи човек, надявам се не се случи, но ни е заложено от природата. Тогава трябва да си направиш сметката, че ще бъдеш нешастна, и така и трябва да бъде - взела си си щастието вече с него и не бива тогава да го предадеш! Просто, много внимавай, ако морално сгавиш, никога няма да можеш да живееш със себе си повече и да можеш да стоиш изправена!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7b9e8591a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Кажи му пък каквото стане!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c687e070fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако наистина са такива отношенията между вас, този човек не може изобщо да му се има доверие. Независимо колко си 'държи на приятелката', той в момента емоционално ѝ изневерява с теб. И двамата оправдавате себе си единствено с това че не се е стигнало до секс.

Ако наистина искаш да постъпиш както е редно - дистанциране е решението. В противен случай, колкото и да се убеждаваш че не влияеш на връзката им, ти правиш точно обратното, а той лъже теб, приятелката си и самия себе си, че ѝ е верен.

Разбирам че имаш чувства, и на всичкото отгоре си объркана. Замисли се обаче, каква връзка може да имаш с такъв човек, и дали след време няма ти да бъдеш на мястото на приятелката му, докато той се загрижва и споделя с друго момиче зад твоя гръб. Ако въпреки това искаш да имаш нещо с него - сподели му, и ако иска да сте само приятели - прекъсваш контакт. Продължаването на тази агонизираща ситуация само и единствено ти пречи да продължиш напред и да намериш някой с който може да имаш бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: fa47244b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Намери си друг. Искаш го защото ревнуваш от приятелката му и защото е недостъпен. Щом ти пука за него би трябвало да го оставиш да си живее живота. Ако не можеш да овладееш емоциите с какво се различаваш от животно?

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: cba7a46ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От опит - в подобна ситуация съм била. Не му казвай и не се занимавай с него. Бягай навреве и намери друг. Ако беше мъж на място - сам щеше да ти се обясни в любов. Нямаше да се бориш, заедно с друга за него. Тези препядствия само ти казват едно - загуба на нерви, тъпи игри и съсипани чувства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker