Мъжът ми е егоист, който добре имитира любов, а за пред останалите изкарва приятелките си луди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми е егоист, който добре имитира любов, а за пред останалите изкарва приятелките си луди
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1387 пъти
Здравейте, твърде късно разбрах природата на мъжа ми, за съжаление след едно дете и години връзка, в която не знаех как ме е обсъждал зад гърба ми пред приятелите и роднините си, скоро наш познат сподели, че преди в разговори ме е наричал "лудата", след време поисках уточнение в какъв контекст и ми стана много болно и обидно, но последва обяснение, че не иска да ни се меси, но ми съчувства как съм се "натресла на този човек", познатият човек беше от негова страна.
Отделно в живота ни жертвите ги правя аз - осигурява се жилище, един ден ремонта ще е за моя сметка, едно изключително самотно и затворено майчинство, не пътуваме изобщо, като оправданието е Ковид, но нашето семейство вече живее 3 години като в абсолютен затвор, с изключение на него, задължителни няколко от почивните дни месечно, когато навестява роднини, никога не взима мен и детето, не се обажда кога ще се върне. Не ме разбирайте погрешно, но чувствам как инвестициите за семейството ще са все от мен и не защото човекът няма възможност, а поради някакви неизвестни за мен причини, да ме наричат луда зад гърба ми не ми е приятно, настроил е роднините си против мен, може би за да нямат обратна връзка как се държи с мен, общо взето все едно трябва да изпълнявам нареждания. Детето си обича, но и то не е видяло 5 дни на планина откакто се е родило, оправданието е или Ковид или нямане на пари (което е лъжа) и имам чувството че този човек си пести за себе си и за евентуално бъдеще сам един ден от мен и детето. Откакто чух как ме в наричал зад гърба ми ми в умерзително и обидно, имаше една негова изневяра след която си развалихме отношенията и роднините му разбраха, предполагам че и за пред тях ме е изкарал луда, няма да се учудя. За изневярата лъже до сега. Няма намерение никога да инвестира за дом за семейството ни, ремонт или дори да си купи кола да караме детето не защото няма възможност, а "не иска". Честно казано не ме интересува кой ще ме нарече меркантилна, напротив мисля, че той е меркантилен. Имитира любов в това отношение да говори мили думи, а после може да се разкрещи за нищо. Има нуждата да прекарва по цели дни без мен и детето, но никога не е казал, че се радва да е с нас. Като че му се живее още у тях, човекът е доста на 30 годишен. Дилемата ми е дали изобщо да остана с него, детето е привързано, аз не се чувствам добре с него, материални и физически усилия полагам колкото и да живея без мъж, само където сега готвя и се грижа и за него. Не се чувствам на място, не се чувствам приета от роднините му, чудя се дали това са терзанията на много жени във връзка, но някак смятам за предателство партньора да нарича приятелката си луда, жената, която му е родила дете и без помощ от негова страна в аспект на време да я отменят и вместо да се похвали тази жена, която може и на ръба на силите си да е вече, да се настройват срещу нея роднини, да се почват едни истории. Партньорът ми много добре имитира правота пред другите и докато аз мога да се разплача, да се разстроя и това да подкопае аргументите му, той ще излъже без да му мигне окото. След изневярата буквално се сринаха и имаше доказателства, а той дори не призна и беше безразличен за болката ми. Страх ме е и от бъдещето с него, и от това без него. Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8bb96965de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ще напиша нещо, което ще ти напише всеки един след мен - да си мислила. Имало е варианти, имала си възможности, но си ги пропиляла. Червените флагове са прекалено много, за да не ги виждаш или да не ги е имало преди това. Ти чак сега, след толкова години ли го разбра, че е егоист, че иска да си ходи сам на някакви места? Чак сега той започна да го прави или чак сега ти се възпротиви на това? Луда работа. За теб и него - все тая... Такива като вас под път и над път, за жалост детето ще страда. Адекватния съвет ще го дам за хората, които предстои да са в подобни ситуации - мислете, преди да правите семейства с такива партньори.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fd28ac7e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Щом и ти изневерява, остави го, не си губи времето, дори и с дете, теб пак ще те приемат, мъже има толкова много самотни.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 25c89e70cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съветът ми е да го оставиш, докато не си родила още едно дете и докато не са минали още 20 години в ядове.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 08297474aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Напусни го и си намери друг, просто е.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9283f8ec79
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Добре де, как изкарваш годоно с някого без да се запознаеш с роднините му, семейството му и приятелите му? Съмнявам се, че е спрял да те води при роснините си от започването на Ковид, както и се съмнявам, че е започнал да се държи по този начин също от започването на Ковид. Но да речем, че е бил добър актьор или ти си била много влюбена или и двете. Нека да погледнем фактите:
1. Негов приятел ти е казал. че съпругът ти те е нарекал луда, без да дахе конкретна ситуация, защото не искал да се меси (не, че като не ти каже това, той пак не се меси, но айде)
2. Никой друг не е казал нещо подобно, нито е потвърдил казаното от приятеля
3. Защо смяташ, че роднините му не те харесват? Казали ли са нещо, държали ли са се по особен начин?
Заключение: не можеш да си сигирна, че действително се е случило. Не намирам и факти, че семейството и роднините му не те харесват.

Следващ факт:
1. Осигурено е жилище: от кого? От него? от неговото семейство? От теб? От кого?
2. Ти ще се наложи да покриеш ремонта: говорили ли сте по въпроса?
3. Какви други неща покриваш с парите си? Кой покрива сметки за ток, телефон, интернет, вода?
Извод: не е ясно защо смяташ. че ти се грижиш финансово за семейството.

Какво имаш предвид, че живееш като в затвор. Аз не разбарх от прочетеното да те е заключил и да не ри позволява да излизаш или да се срещаш с хора.

Освен това за домакинството: защо само ти се занимаваш с това? Не сте ли говорили в началото, примерно той осигурява финансовите средства, ти си домакиня, или двамата осигурявате финансите и разделяте домашните задължения. Или той ти е помагал в началото, а ти си сотавала все недоволна от свършеното?

Заключение: Явно не сте говорили за съвместния ви живот като съпрузи, а ти си била сляпа за отношението му към теб. Друг варант е да си обидена и да преувиличаваш ситуацията.

Препоръка: Говорете и изчснете ситуацията. Тук нямам предвид да застанеш срещу него и да му кажеш: ти ме държиш затворена, а наистина да говориш с него: как се чувстваш, защо се чуватваш така и какво може той да направи по въпроса. Само с мълчание и плач ням да промениш нищо. Ако действително нищо не се промени с времето, го нашусни. Няма смисъл да стоиш някъде, където не си щастлива.

Лола

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5f39a804c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Стана ми тъжно за жената и детето на егоисти. Не не нормално и съжалявам, че сте подложени на такова унижение и сте лишени от любов.
Ние с жена ми сме лудо влюбени вече 12 години и въпреки всички трудности сме сплотени и неразделни. Харча си парите по нея с кеф. Обичам я безрезервно, а тя мен безкрайно. Всичко друго за мен не е нормално.
Трябва да седнете и да поговорите за чувствата си, но без скандали, където се казват често неща, които не мислите в действителност. Опитайте са сама, колкото и унизително да е за вас да му влезнете под кожата. Другия вариант е да има друга….. , но не е задължително. Просто човека е темеруд и не ви оценява.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ad25097eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз бих му казала всичко, което си написала тук. Бих му казала че се чувствам зле от факта че виждам как той няма желание да изпълни основната си функция в семейството, а именно да бъде съпруг и да осигури бъдеще на това семейство. За това че виждам как мисли за себе си, но не и за нас. Не мисли как да сме заедно, как да имаме жилище, как да отгледаме децата си. За това че съм наранена, за това че се чувствам излъгана, влязла във връзка, където смятам че ще градим общо бъдеще, където двама ще си помагаме в трудния път, а всъщност се оказва че той не е с мен, а срещу мен. За това че поел една отговорност като мъж, не само не я изпълнява, а е тръгнал да изневерява. Но всичко това казано в тон спокоен, и по такъв начин, за да стане ясно че това е тип разговор, в който се решава какво ше се прави. Ще продължаваме ли заедно или не. Ще осъзнае ши грешката си или не. Ясно да стане че вече няма да се примирявам. Абсолютно всичко да се каже, за настройването срещу роднините, за нарицателните използвани срещу мен. Възможно е и да се осъзнае. Явно не е осъзнал ролята си на съпруг. Не че е оправдан, напротив. Просто сигурно наистина е егоист. Дано се осъзнае. Но за да стане това, трябва да се защитиш и да изложиш тезата си ясно, без емоции, а като чисто факти. Наистина назови имената с истинските им имена.
Чувстваш че той не е поел ролята си на съпруг, който да мисли за бъдещето на теб и детето ви!! - Това бих го казала много ясно и отчетливо, без да крещя, и да го вменявам като вина, а със спокоен и загрижен тон. Той сам ще се сети че визираш липса на планове за жилище, и за това че хипотетично укрива и си спестява пари само за себе си. Нека чете между редовете. Кажи го така като факт, защото това е факт. Щом пишеш тук, значи мъжът ти не ти е дал чувство на стабилност. Говори с факти, и повечето хора би трябвало да разберат какво точно имаш предвид. Този разговор ви е изключително важен, защото ще стигнете до резолюция, в която и той ще осъзнае че не може да се живее така, и трябва да решава. Ще бъде ли съпруг или няма да бъде. И най-вече да му е ясно че ти няма да се примириш да бъдеш в такава връзка.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f0949ab2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 браво на вас, при малко хора може би е така вече, хората си омръзват много бързо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 14f2da1416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   7, от началото на Пандемията 3 пъти ме е завел у тях, две Коледни и един негов рожден ден. Имам потвърждение от негови роднини, че не ме харесват, подочух телефонен разговор с тях, тъй като не се познаваме добре единствения вариант е той да ги е настроил. Жилището е мое, на обсъждане за бъдещи ремонти "нямал пари". Той и фамилията му имат повече пари от мен и нашите, но се правят оглушки. Въобще от негова и тяхна страна не се повдигна въпроса с раждането на детето за жилище, за наемане на квартира или бъдещо жилище, инициативата се наложи да поема аз. Права си, че с плач не се постига нищо, разговори са водени без резултат. Да, сляпа съм била, факт е това. Чакам и аз още малко време и ако няма промяна щ се разделим. С него не може дори една почивка да организираме и ми обяснява как едва ли не нашето дете няма да ходи на планина, на море, на нищо, а взима над средната заплата и ако е имало почивки в миналото без детето аз съм си поемала разходите за себе си, а както отлично знаят повечето с деца до определена възраст в хотелите за децата не взимат пари за нощувка. Относно семейството му: само се говори какво има да им се помага, да им се върши, и за два дни не са гледали детето до момента. За сравнение от моя страна ми помагат, но това не се оценява също

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7b4426ebcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Разведи се. Тръгни на работа, за да имаш доходи и просто се разведи. Ти си нещастна, а той нито те обича, нито уважава. Детето ще го вижда. А ти ще си спокойна и щастлива. И не го слушай какво ти говори. Гледай го какво прави- действията му. Те са истинските.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c3514ea78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не обръщай внимание на безпогрешния съдник номер 1, който е решил на чужд гръб да се прави на велик.
Очевидно мъжът ти е обигран манипулатор и умее да се представя в различна светлина от действителната. Вече ти е изневерил, а каква е гаранцията, че и сега не го прави и не използва роднините си за параван? Много се съмнявам, че наистина ходи при роднините си, а не при любовницата си. Ако така е постлал нещата, че ти да не се обаждаш на роднините му, нито те на теб и е прекъснал връзката между вас, много лесно може да лъже, че е при тях, а всъщност да е другаде.
Неговата нужда да прекарва дни без теб и без детето с какво мислиш, че е свързана? За мен не е от преумора, защото грижите за детето и за домакинството остават само за теб, а по-скоро има любовница или си търси развлечения с жени извън семейството.
Очаквам в бъдеще да стоиш все по-дълго време сама с детето, което само ще потвърди, че той си има друга.
Да симулираш семейство с кръшкач, безхаберник и егоист само заради детето не си заслужава. Всеки заслужава да се чувства щастлив и не бива да жертва себе си в името на друг, пък било то и детето. Детето е създадено от двама родители и двамата трябва носят споделена отговорност за него, но едва ли детето на една нещастна измъчена майка ще се чувства щастливо, само защото тя търпи баща му, който не е за търпене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker