Копаене на Крипто - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Копаене на Крипто
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1550 пъти
Както се подразбира от заглавието, искам информация от по опитните в това начинание. В Какво се състои освен в закупуването на подходяша машина? За колко време се избива инвестицията? Благодаря предварително.
п. п Нека модераторите да решат в кой раздел да бъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0e10eedd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Копаенето на крипто е много изгодно, с чисто нова копачка ще успееш да избиеш инвестицията си след 20 години

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cbee7c9795
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Крипто означава скрит.... Като във всяка пирамида печелят само първите 12 процента... Копаенето на биткойни е кауза пердута, а купуването на такива вече е огромен риск. Не търси лесните пари, ами си намери занаят. Имаше далавера с биткойна ама е трябвало да залагаш 2012та.... Скоро балона ще се спука....

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cd93f3d47a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вече не е изгодно да се копае.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 075f2d8b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Копаенето не е толкова лесно, колкото повечето си мислят. Не е просто купуваш един комп и къпиш. Трябва си доста познания и не само, за да си рентабилен. Има си настройки, има си специфични компоненти, има си комбиниране между тях, трябва да се мисли за сериозно охлаждане, за скъпия ток (особено ако е промишлен), подходящо помещение си трябва техническа поддръжка си има специфична. Ако искаш да печелиш пари, които да си заслужават, това се превръща в професия общо взето. Отделно всичко това е огрмна инвестиция. Само една видео карта, която става за копане почва от 5 бона. Един компютър, който си заслужава да се копае с едно ти излиза минимум 10 бона. И той се сдухва за около година. Т.е. за 1 г. трябва да си изкарал достатъчно, че да си изплатиш тия 10 бона инвестиция плюс разходите за ток, подръжка и т.н. Ако обаче през това време цената на биткойна е паднала, си на загуба. А в същото време трябва да продадеш малко биткойн, за да можеш да инвестираш в следващата техника, защото старата вече ще е издала багажа. Тогава трябва да правиш разни врътки, като да теглиш заеми срещу залог биткойн, за да можеш да закупиш техниката, а през това време да чакаш цената да се вдигне, че да продадеш на печалба. Това първо са допълнителни разходи за лихви, после си е допълнителен риск, защото цената може и няколко години да не се вдигне достатъчно. Трето залога, който залагаш ако в даден момент не може да покрива кредита поради спад в цената, той ти се ликвидира и все едно си продал на още по-ниска цена и така си на още по-голяма загуба. Четвърто - залогът трябва да надвишава няколко пъти заема, т.е. ти ще инвестираш 10 бона за комп, обаче през това време ако цената е паднала, ти ще имаш изкопано за 8 бона примерно. Дори да го заложиш това, ще вземеш макс. 3 бона, останалите 7 бона за нов комп трябва да си ги извадиш от джоба, ако искаш да продължиш да копаеш.

Ако ги нямаш всичките тия знания, ти гарантирам, че ще си загубиш парите. Един ютюбър сам се похвали, че загубил 100 бона, понеже започнал да копае, без да си има хал-хабер. И плюеше копането, че не ставало. Ами брат, като нямаш хал-хабер, как очакваш да печелиш? Просто повечето хора си мислят - купуваш един комп, пускаш да копае и биткойните валят. А между другото след 2 г. идва и следващия халвинг и сложността автоматично се покачва двойно и ще можеш да копаеш два пъти по-малко от сега със същата техника.

Ако мислиш просто да си пускаш твоя си комп ей така между другото да си копае, общо взето нищо няма да копае. Ще копае някакви стотинки, които я си избият тока, я не, а след няколко месеца трябва да си хвърляш компа, защото ще е взел-дал.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cd5cc14a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Послушай номер 4 и с въпросните пари направо си купи биткойн и етереум и ги забрави за няколко месеца/години. Ще изкараш повече и то без да се заминаваш по цял ден. Дори да купиш в най-лошия възможен момент и цената да се срине в началото, исторически е доказано, че макс до 3,5 г. излизаш на печалба, a за 4 г. най-малко ще си си удвоил парите. Това говорим в най-лошия случай. Иначе по-вероятно ще си на поне 5-10 х за 4-5 г. Т.е. 10 бона ги превръщаш в 50-100. Купуваш си един Леджър, прехвърляш там криптото и чакаш - чиста работа, без да се занимаваш с глупости.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6618164b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Естествено - копачите са най-прецаканите! Точно както и в живота - ти да си чул някъде за миньор-милиардер?! Собственик на мини - да, но копач?
Номер 4 и 5 са абсолютно прави. Пробвах преди време - дали съм с някой и друг процент отгоре дори не мога да ти кажа, и това чисто като цифри, отделно времето и усилията изобщо не ги слагам в сметката... Имам приятели IT, които работях за по над 5 бона месечно. С това да се бях занимавал, щях да съм с много-много пари нпаред.
Евтиното излиза скъпо!
Лесното се оказва трудно...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d066077f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Като вече опитен копач, не бих те съветвал да започваш сега. Момента не е удачен. Но за сметка на това, не си закъснял да се образоваш на тема криптовалути. Потърси в ютуб 'Българският крипто канал', секция започни ТУК, и ще научиш защо момента не е много удачен :)

А за всички които си мислят, че биткойн е пирамида. Съжалявам ви, наистина.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d066077f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Към номер 2, както и към всички останали които си мислят, че криптото е пирамида. МОЛЯ ВИ, образовайте се по темата. Не заради мен, заради вас самите го направете.

Моля ви, питайте се защо банки, пенсионни фондове, най-големите технологични компании и други работят с и над биткойн, щом той е просто една пирамида.

Отделете 1 ден от времето си, за да разберете, колко може да се подобри живота ви. Моля ви, не бъдете коне с капаци.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b876683348
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 2... Въобще не знаеш за какво говориш. Нали си наясно, че криптовалута не е единствено Биткойна? Има още стотици известни и хиляди неизвестни. Лично мое мнение е, че да се занимаваш конкретно с Биткойн е ненужно. Има криптовалути, които в рамките на няколко месеца увеличават стойността си с десетки хиляди проценти. В началото струват някаква част от стотинката, след време струват примерно един лев, но нали се сещаш тука за какви проценти покачване говорим? :) Нека ти го кажа по-просто - Ако днес набичиш 100 лева във криптовалута, която струва част от стотинката и след 2-3 години тя стане 2-3 лева (може да ти звучи нищожно, но това е защото не разбираш) та сметни от част от стотинката до 2 лева с колко процента се покачва стойността и тези проценти ги приравни към 100-те лева които си вкарал, да видим дали няма да пееш други песни :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fde1004d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, много си млад и зелен, но и тъп в добавка. Я прочети за една фирма Енрон и виж колко "банки, пенсионни фондове, най-големите технологични компании и други" са си набивали парите там. И какво стана накрая с не-пирамидата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker