Трябва ми спешна помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва ми спешна помощ
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1924 пъти
Здравейте, и преди съм писала тук, като цяло получих само и единствено хейт. Ще бъда кратка - с приятелят ми сме заедно от 2 години, аз съм на 23, той е 10 години по-голям от мен. Има добра работа, грижовен е, не е ревнив и т.н. В общи линии всичко, което иска една жена, НО не живеем добре. Няма да изпадам в подробности отново, за да е кратко, с няколко думи - нямаме нормални условия за живот, защото баща му буквално е пълен помияр и мизерник, който е продал всички имоти и е похарчил парите си за глупости. Живеем в две отделни къщи в един двор, ние в едната, дъртите - в другата. При нас няма вода, мивка, тоест просто две стаи с мебели, нищо друго. Ремонтирахме ги, направихме ги добре, но всичко останало е в другата къща. Чакаме едни парички, за да си разширим къщата и да живеем нормално.

Въпросите са ми няколко:
1. Ще имате ли търпението да изчакате? Както казах момчето си заслужава, но условията са ужасни. С всеки изминал месец аз ставам все по-нервна, усещам се. Напрягам го много, крещя му за цялата мизерия от майка му и баща му и т.н. Не можем да отидем под наем, поради ред причини.
2. Бихте ли отишли на психолог? Наистина не се чувствам психически добре. Откачам за най-малкото до безобразие, това не е нормално, чувствам се като някаква луда лелка, която постоянно квичи за нещо.
3. За вас любовта на първо място ли е? Предишната ми връзка беше "уредена", както се казва - имоти, вили, коли и т.н. Но той беше боклук, лъжеше ме, изневеряваше ми, но за сметка на това родителите му бяха прекрасни хора. Тук е точно обратното - той е прекрасен човек, но родителите му не стават за нищо и не живеем за сега нормално, както споделих. Явно няма пълно щастие.

Няколко пояснения - от същият град съм, родителите ми също, имам къде да отида да живея, но съм на мнение, че ако сме заедно, то трябва да сме заедно и в добро и в лошо. Сигурна съм, че ако успеем да оправим къщата и да живеем като едни добри и нормални хора, напрежението между нас, което реално аз създавам, няма да го има, сигурна съм. Други проблеми с него нямам. Работи постоянно, за да изкарва повече пари, каквото съм поискала за вкъщи е купено, е, не винаги на момента, но се съобразява с мен като с жена и човек до него.

Очаквам всякакви мнения, дори и да не са конкретно по зададените ми въпроси! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8d7d9f4513
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Taзи тема колко пъти ще я пишеш и по-важното- как очакваш ние да ти решим битовизмите?
Събрали сте се , без да имате базовите условия? Защо не сте на квартира, в твое жилище, при родителите ти? Това са неща, които се решават в двойката. Мъжът ти, явно ,няма ресурс да направи всичко с магическа пръчка. Ти- също.
1. стоите и ремонтирате, докато стане.
2. отивате у вас и пак ремонтирате.
3. отивате на квартира
4. купувате собствено жилище с кредит. Околните помагат, както могат и колкото искат.
5. не правиш сметка на чужди пари, не чакаш някой да ти плаща сметките, не е длъжен.
Кажи, ти колко изкарваш и как смяташ да допринасяш за семейството.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d2d71b765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   До колко време ще се оправи къщата с вода, тоалетна, баня и т.н.? И родителите му ще ви бъдат най-близки съседи? И перманентен дразнител?
Обуздавай си нервите и спри да тормозиш момчето, ако наистина искаш да си с него. Защото с това поведение го отблъскваш ежедневно, накрая ще му писне от теб и може да не дочакате ремонта заедно. Дори и да оправите къщата, това не значи, че няма да намериш други причини за недоволства и разправии като веднъж си тръгнала по този път.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 574b33ba34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз си спомням и предната тема. Не знам защо наричаш мненията хейт и какво по-различно очакваш да прочетеш тук. С магическа пръчка нещата няма как да се оправят.
Общо взето, решението е или да се стегнете, да ремонтирате къщата и да живеете нормално, или да се разделите, защото както вече си разбрала, под някакво ниво на мизерия не е добре да се пада. Любовта, разбира се, е важна, но все пак живеем в материален свят и без баня, тоалетна и някакви човешки условия не се живее, поне дългосрочно.
1. Дали бих чакала? Много е важно точно колко се очаква да е това чакане - например напролет или някъде в необозримото бъдеще.
2. Аз лично не бих отишла на психолог, защщото не се чувстваш добре заради външни фактори, които той няма как да промени
3. Зависи дали става дума за просто връзка или сериозна такава, с тенденция да прерасне в брак и деца. Във втория случай не е водеща, по-важно е взаимното разбиране и дали можеш да разчиташ на човека до теб във всяко отношение. В описаните условия дете не можеш да отглеждаш. А и не е маловажно, че става дума не за тийнейджър, а за мъж на 33, от когото се очаква да е глава на семейство.

Изобщо аз не разбрах какво по-точно очакваш като коментари. Решението на проблема е изцяло във вашите ръце, макар че се подразбира, че очакваш от него да го реши. Стягате се, правите си сметка на приходите, ограничавате разходите, доколкото е възможно и давате приоритет на къщата, това е. Не виждам какъв друг съвет очакваш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4de95f1fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Това вече си го публикувала...токова ли нямаш акъл сама да видиш, че трябва да се махнеш от там. Ако трябва на 3 работи ще работя, но няма да живея в такава мизерия. Паако ще и без т.нар. си любов. Ако те обича, щеше ли да те оставя така да се мъчиш? Навън 21 век, алооо. И да, можеш да имаш връзка с нормален мъж с нормални условия. Любовта с препятствия, мъки и лишения също е под въпрос дали е любов или мазохизъм заради единия кекс.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9e7e90be63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мента,глог,валериана маточина

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3f740714be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ще ти дам само един съвет:ако искаш нормални отношения с половинката ти,отидете някъде отделно да живеете това като 1ва стъпка(това няма да ви е проблем,щом той има добра работа)оттам насетне като поживеете малко по-дълго заедно и повтарям ОТДЕЛНО от родители и роднини неща ще си напаснат повярвай ми!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2b3a5db773
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Младата жена, която живее в покъртителни условия.
Колко време ще го чакаш?! 20- 30 години? Младостта ти ще мине с един по-голям мъж, ужасни условия на живот и лишения. Това ли ти е мечтата? Социален живот имате ли? Родителите ти знаят ли как живееш? Идвали ли са?Приятелки каниш ли си? Госги някакви? Сигурно живееш като отшелничка и те е срам. Колко ще си заслужава човек, който те кара да живееш така?
Млада си и затова витаеш в облаците. В добро и в лошо го има само по филмите. В реалността първо гледай себе си, после принцовете. Тоя никоя не го е взела на 33-34 в палата , дето живее, нито той се е мръднал на квартира. Че и му плащаш ремонта?! Едно е да участваш в сметки, храна, друго е да плащаш ремонти, мебели. Такива изцепки при сериозни и дълги връзки и брак. Ако те натири или ти него, парите ще са вятъра. Това, че те глезил и купуваш дрънкулки нищо не значи. Човекът се мазни, защото си малка.
Крушата не пада по-далеч от дървото. Същият като тях е, просто още си заблудена. Дано не ти направи дете в тези условия.
Няма как да нямаш хейт, защото историята е ужасна и не е нормална изобщо. Никой мъж не заслужава гадни условия, лишения и смахнати родители. Малка си да го разбереш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 82f0c36d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ти чакаш наготово. Обаче родителите са длъжни да се грижат за детето до 18 г Оттам насетне те нямат ангажимент. Баща му си е отделна личност, така е решил, така е.постъпил. Не.гледай в.чуждата паница. Щом момчето е добро, дръж го и не го тормози. Пари се печелт и се губят, но свестният човек е рядкост. Ти какво работиш, колко пари получаваш ма месец? Бих ви.посъветвл д проддадете тази къща, да изтеглите съвместен кредит и да си купите своя къща с всички удобства..И ти имаш ангажимент към къщата, не само той.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: eed8975217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке не знам къде са те хейтвали, но проблема който си описала е в теб не в хората около теб.
На 23г не бива да очакваш някой друг, дори и да ти е съпруг да се грижи за теб като за малолетно дете. Двама човека се събират да живеят заедно за да строят ЗАЕДНО бъдещето си и вината за условията в които живеете са 50% твои и 50% на мъжа ти. Къде и как свекъра ти си е похарчил неговите лични пари е без значение, той не е длъжен да ви помага и въпреки това ви е дал да ползвате втората построика в двора си. Ти вместо да си благодарна, че въобще имаш над какво да надграждаш, си недоволна. Колко пари излиза прокарване на вода и една малка баня? 3-5 хил лева? Защо е нужно да чакаш? Тегли един потребителски кредит на заплатата си и с него плати на майстори да ти го направят и всичко ще ти се нареди по мед и масло. Дори да теглиш 5 000 за примерно 5 години, месечната ти вноска ще е 100 лв! Помисли струват ли 100 лева месечно ядовете които изхабяваш днес? 100 лева месечно е много по евтино от психолог, та това са три лева на ден, днес ядовете ти три лева ли струват? 100лв месечно е много по евтино от всички лекарства, които би вземала за нерви и лечение в резултат на ядосване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fe4cd06ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На върпостите ти, с малко глупави размисли от моя страна:

1 - Колко време ще чакаш? Това е! Ако планът е след 15 години, да се преместите, съжалявам, но е абсурдно. Ако сте на няколко месеца, то си заслужава! Добрите хора рядко се намират, трудно се привличат и още по-трудно се задържат.

2 - Да, бих, ако имаш финансите, да си го позволиш. Виж -нещо важно за психолога - той няма да промени ситуацията, а ще ти помогне, ти да промениш нагласите си и да намериш смисъл, като се справяш с лошите емоции. Дори нещата да се подобрят, все пак травмите си остават и е добре, да имаш с кого да говориш за това.

3 - Любовта е изключително важна и е на първо място, но без другите неща, просотняма да изкарате дълго. Това е, като да ме питаш, кое е най-важно - сърцето, мозъка, дробовете, кръвоносните съдове... Всичко е важно! Ако едно не е наред, другите страдат. Да, може много да се обичате, но ако нямате спокойствие, ако усещаш тръпки по гъбра, когато видиш фигурата на бащата му, да минава през двора, това в един момент ще те съсипе. А ти съсипана, ако мъжът ти истински те обича, ще страда и той. Затова ти казвам - любовта е важна, но не е само тя.

А за цялата ситуация - Не се сърди на старият, че е изхарчил парите си. Те са негови, а не на синът му, още по-малко на теб. Да, би ибло хубаво, да ви оствави нещо, но както сама казваш, ичлгежда, че приятелят ти се справя добре. Не разбрах, дали ти работиш? Ако не го правиш, намери си работа и започвайте да събирате. Моят съвет е, да спрете да влагате пари в това жилище и да се изнесете възможно най-бързо. Щом имате пари за нови мебели, ще имате и за някоя двустайна панелка, поне на първо време.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2b3a5db773
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това, което ти наричаш хейт, си е нормалната реакция на хората. Много романтично звучи да се бориш с несгодите с любимия, да си гукате и да сте заедно срещу света. Ама реалността не е като филм. В реалността банята и тоалетната са вътре в дома отдавна, чак се изненадах, че хора в град живеят така. Твоят в тази къща ли е отгледан, в тези условия? Каква ли хигиена има, ако е така? Или по стечения на обстоятелствата живее там?
Такива полеви условия са поносими само в къмпинги и палаткови лагери. За постоянно живеене е абсурд. Не може да е като в хотел, ама това на нищо не прилича.
В депресия си, защото осъзнаваш, че средата е кофти, но инатливо искаш да си с този. Вървиш против себе си. Едва ли ви идват гости, което значи, че се и срамуваш и сте като отшелници. Дори и да излизате, да ви канят, самият факт, че една приятелка не може да поканиш на кафе, защото е пълна мизерия и ще те съжалява.... Усещането, че околните ще те съжаляват и срамът смазват, нали? Едното : " обичам те" няма да ти оправи депресията, нито ще ти премахне срамът. Само ти можеш.
Страшната любов- живее първобитно, ама не му дреме. Ти страдаш, той купува боклучета и ти се кефиш. Вместо да се е изнесъл на квартира отдавна, той си седи. Мъж- мечта наистина.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: eed8975217
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 8 съветваш да продадат къща която не е тяхна?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4ed360efec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Няколко пъти споменаваш, че човека печели добре, ако не печелише добре би го зарязала, нали? Явно парите му те задържат, а ако не е така и ти работи за хубави пари и се изнасяйте

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1b5ee82605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако искаш да си с този мъж моментално се изнасяте на квартира. Как така не може на квартира, какво са причините? Колкото и да си подобрите битовите условия, това няма нищо да промени- дразнителите ти са ти съседи и негови родители. Бягай сама или двамата отделно, на квартира, няма друго решение, успех!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ee758161e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Изкарай си пари и ремонтирай къщата, както искаш. Родителите на момчето не са ти длъжни с нищо. Те могат да живеят, както си искат в своя дом. А ти нямаш право на никакви претенции, защото си отишла там наготово.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: defd5652c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Освен, че си неблагодарна друго какво да ти кажа. Ти какво направи, че да подобриш, условията от, които се оплакваш? Сигурно вечер само вдигаш краката и пак чакаш той да свърши цялата работа. По начина по-който се изразяваш за родителите му, си личи, че ти си много по-ниска топка от тях. Ей това есъвременната Ганьовица. Собственичка на чифт цици и един задник, а с претенции за успял, красив, грижовен и верен съпруг. Има едно нещо обаче, което се нарича, , Карма, , и тя дава на всеки това според, което е заслужил.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bc128e918a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Вместо да ремонтирате къща, която не става за нищо отидете при нормални условия с вода и всичко, надалеч от дъртите и това е... Например на моя мъж могли да дадат на квартиранти етаж от къщата им, който остава за него, но той не живее там и да ни помогнат на младото семейство с малко дете, но понеже всичко е на името на майка му и тя иска щрак с пръсти без чужди хора, дори да са на отделен етаж, ние мизеруваме нищо че не сме при тях и с една черга не са помогнали. Да, на теория възрастните не са длъжни да помагат, но как моите си дават всичко, ама буквално всичко за младото семейство, а неговите имат възможност, но случайно да не похарча отделен лев за детето и да не го пратя на планина, да не стигнат пари в МОИТЕ ръце, се скъпят. Иначе се тупат по гърдите, че имат няколко къщи, ама седят празни и дори квартиранти не пускат. Ние не живеем в техни имоти.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b452733945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   бягайте от родителите му, с такива хора в един двор е страшно, напълно те разбирам и ти го казвам директно!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ec670a7dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 8, напротив. Това е най- глупавото мислене на хората! Така ви е лесно на вас!
Вие сте родители на детето до края на живота му! Ваша отговорност е да се грижите за него и да го подкреяте до края на живота му!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 48df9571ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз пък не съм чела предишната тема, може би за късмет.
И от тая позиция, И преживяла подобни условия на живот над 20 години, ти казвам - бягай, момиче, не чакай, по-бързо..
Пише ти 53 годишна, пропиляла дните си в битовизми.
21 век е.
Целият живот е пред теб. Имаш избор.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fb5b9af5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   защото баща му буквално е пълен помияр и мизерник, който е продал всички имоти и е похарчил парите си за глупости.

Никой не ти е длъжен и виновен!!! Този човек не е виновен за това как живее. Напротив, ако преосмислиш поведението си, дори трябва да си БЛАГОДАРНА, че той ви е дал на какво да стъпите.

Като не ти харесва, търси решението. Отиди другаде да живееш.

Речника ти и мисленето ще предопределят бъдещето ти, помяр, дърти.... показват ти каква си.

Чакаме едни парички показва друго, манталитета ти и, че си жертва.

Не е голяма гордост в 21 век да живееш в къща без вода и героични изпълнения в добро и лошо и т. н.

Доста ти е ограничено мисленето, манталитета ти, злобничка си и най-вече речника ти. Развии си мисленето и бъди по-отворена и търсеща решение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5851070107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Така. Щом техните са боклуци, защо ще живеете с тях? ! Защо наливате пари от пусто в празно? ! Те няма да се променят, ще си съжителствате в един двор и ще ти тровят живота во веки веков! Накрая ще ви писне, ще се изнесете и ще замине всичко, което сте градили. По-добре го направете сега!
Щом пък толкоз те обича, вземете си квартира отделно от техните. Психолог няма да ти помогне да се изнесеш. Просто теглете кредит и си вземете собствено жилище. Ако този не може да го направи, защо да оставаш с него? ! Сега си влюбена и загубена. После като прогледнеш ще те е яд, че си си пропиляла живота и младините там с дъртите откачалки, вместо да си живееш добре. Вашите знаят ли те как живееш?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a6f043132b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Та... при тези изисквания, авторке, с какво допринасяш ти самата? Защото връзката (и едно бъдещо семейство) се прави от ДВАМА души, не само от един. И като чакаш нещо от него, редно е да отговориш на въпроса какво правиш ти насреща, с какво допринасяш, какво "слагаш на масата". Помисли върху тези неща, пък после недоволствай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker