Не знам дали ми е достатъчен?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не знам дали ми е достатъчен?!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2735 пъти
Здравейте. На 22 години съм, приятелят ми е на 26 и сме заедно от почти 4 години. Смея да твърдя че връзката ни е всичко, за което повечето хора мечтаят цял живот.

Обичаме се, имаме си огромно доверие, което изградихме с времето, не сме си изневерявали, обичаме да прекарваме всяка свободна секунда заедно... Уча в съседен град, но почти всеки ден се прибирам за да можем да бъдем заедно, а когато аз не успея–той идва при мен.

Всички се възхищават на любовта ни. Често правим планове за в бъдеще, искаме когато завърша да заживеем заедно. До тук перфектно, всеки ще се учуди защо изобщо пиша тук! ..

Истината е, че аз съм от хората, които обичат любовта им да бъде поддържана и някак си не обичам да го караме по инерция. Импулсивна съм, понякога леко луда, правя неща, които за него са непонятни. Като например да скоча с бънджи или парашут.
Искам животът ми да бъде изпълнен с емоции и незабравими моменти, иска ми се да изживея всеки миг на макс и искам той да бъде част от всеки такъв миг...

Но той е различен, не си пада по малките изненади без повод, по романтичните жестове, харесва сигурността и няма и грам импулсивност в него. Всичко се планува предварително. Прие ме за даденост. Аз съм тази, която ще се събуди в 3 през нощта, ще запаля колата, ще го взема от тях... само за да правим секс на плажа. Ей така, защото съм почувствала нужда да бъда близка с него в този момент.

Аз съм тази, която ще го посрещне по бельо на вратата, когато не очаква да съм там... Аз съм тази, която ще го съблече докато си приготвяме вечерята, без да се притеснявам, че може да загори. Обичам да запазвам детското в себе си, но никога не го открих в него. И пак аз съм тази, която прекара лятото работейки на остров Ибиса, защото той се страхуваше от несигурното, въпреки че нямаше какво да губи.

Думите му бяха: "Не те спирам да изживееш всичко което искаш, но не мога да бъда част от всичко това, ще те чакам ако се наложи и векове!" ЗАЩО??
И в един момент се оказва че той ме издига на пиедестал, а аз не съм сигурна че ми е достатъчен.

Искам страст, искам любов от онази дивата и невъздържаната. Искам да бъде по-импулсивен, и по твърд във всяко свое решение. Това би поддържало искрицата в мен, а той я остави да огасне. Ами от тук нататък? Винаги ли ще бъда сама в най-хубавите си моменти, а той ще ме чака...

Искам да бъде част от всичко това. Но той просто е такъв, говорили сме по този въпрос. Да, но аз продължавам да не съм убедена в нас. Не съм убедена че той е човекът за мен. Не съм сигурна дали го обичам като мъж или като приятел... Не знам дали да продължим?!

Не очаквам много от вас, знам че решението ще го взема сама. Просто беше крайно време да го призная пред себе си и ми се искаше да споделя. Ще се радвам на чужди мнения. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9317b1b523
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би ти е рано за съвместна връзка и въобще за каквото и да е обвързване. Млада си, имаш време. Ако имаш възможност развивай се, личи си, че си борбено момиче. А съдбата си знае работата. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7b24150bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ж29: Намерила си съкровище, но тъй като не си препатила достатъчно не го осъзнаваш. Знаеш ли колко по-тъпи, по-нерешителни и по-големи идиоти съществуват? ! На 22 г. си, а си все още с акъла на тийнейджър. Просто човекът е холендричен тип - уравновесен, спокоен. Че ти ако се събереш със себеподобен, ще полудееш със сигурност. ОК, нека ти си тази, която поддържа искрицата, но не забравяй и неговите ежедневни малки жестове, уважението, любовта и сигурността, които ти дава. Изпуснеш ли този човек, МНОГО ще съжаляваш. Акорешиш, че не ти е достатъчен, задължително се раздели с него, за да не го нараниш. Подобни хора преживяват МНОГО дълго и МНОГО дълбоко подобни перипетии. Порастни!!!
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 04f50192d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е началото на края. Не си пасвате, което е нормално за връзки на тази възраст. Затова не е добре човек да се омъжи млад - просто не знае още какво иска. Скоро и без това ще се разделите. И той чувства липса с теб... и двамата имате нужда от друг партньор, ти го знаеш вече, той не. Но не си мисли, че ще се промени - или го обичаш такъв, или не!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 372bf5d896
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, тук става сложно, вероятно не съм човекът, който да ти помогне на 100%. Тинейджърка съм, едва на 13 и половина, девствена (знам че това е нормалното като за възрастта ми, но искам да се знае). Преди време се запознах с човек като приятелят ти, а аз заемах твоята роля, откачена, импулсивна, забавната част от двама ни. Не исках романтика, исках закачки, страст. Не си падах по подаряването на рози в усамотена градина, предпочитах да го направи шантаво, пеейки някоя забиваща се песничка пред общи приятели.

Та с него така и не станахме двойка, различни градове, никой не е пълнолетен и съвсем малки възможности за срещи... дълга история. Обаче постоянно поддържахме добри отношения, всеки ден след домашните и двамата сядаме и почваме да си пишем. Той излизаше от линия само за да се разходи спокойно, а аз за да изляза с най-добрата си приятелка да се смея докато мръкне и да се бъзикаме с приятелите на брат й.

Много различни и все пак еднакви зрели, държахме се като гаджета, само че аз бягах от думите, , Обичам те", не исках да си признавам такива неща, а и все си мислих че не е любов, а и то май не беше. Подобно и при нас, всички ни се радваха, споменаваха как си пасваме, само че аз в даден момент се чувствах като окована, не можех да дишам, не бях себе си, загубих всичко което някога обожавах.

И така ядосах се, с помощта на приятелката ми свалих розовите очила, сама го поисках и започнах да й разказвам за всякакви разлики между нас и за някакви случки. Оказа се че нищо не е толкова идеално, колкото го мислих. Ядосах се, повече от всякога имах нуждата да изляза на вън да тичам да бягам да крещя, да се мокря с шишета вода, да се смея, да се шегувам, да се забавлявам с приятели дори и да флиртувам. Но не можех, не се чувствах така. И така де приключихме отношенията си. Аз го исках, той не го приемаше, после действах импулсивно като чиста к*чка, а той нищо не ми каза, в цялата случка аз излязох тъпи злодей, да и сега съм повече себе си от всякога, идеален баланс на всичките ми страни, имам и забава и сериозност.

Не знам дали съм сгрешила, имахме толкова много, но пък за мен чашата беше наполовина празна и наполовина пълна, аз избирах каква да бъде, просто я излях, погубвайки всичко, печелейки друго. Авторке, ти избираш, аз съм такъв човек че никога не съжалявам за постъпките си, нямам правото да ти казвам какво да правиш понеже за доста хора всичко моето ще бъде чиста доза детски приказки. Избери, помисли си добре, дали си струва да прецакаш на пръв поглед идеалната връзка за да живееш, или пък да я имаш, да имаш близостта му, но пък да не можеш да си себе си, да си откачена и да изпитваш всичко на макс.

Каквото и да направиш, искрено ти пожелавам пълното щастие, но спокойно, то се среща във всякакви формати! :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15169b4922
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хубаво е, че си го разбрала още сега-разминаването. Колкото и да е добър, той просто не е твоят човек. Казвам го от опит. Когато правиш нещо, което те изпълва с енергия и ентусиазъм, а отсреща някой реагира с досада, значи нещо не е както трябва. Сега е момента да си отговориш какво точно искаш и да не го изпуснеш, когато го срещнеш. Това неминуемо ще стане.. някой ден.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3b4c17b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Душа ти просто не го заслужаваш този. както казват по-горе акъла ти е на дете, жалко защото човека явно е свестен тип, но бъдеще за двама ви няма. Все пак си помисли, той такъв ли е бил и като си се влюбила в него, ако е бил пак същия значи вече не го обичаш и искаш нещо различно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5f36bbff89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като срещнеш един, двама които да си поиграят с теб.. на любов и чувства и да те зарежат и да те боли.. тогава ще осъзнаеш какво си имала.. и най вече колко трудно се намират свестни хора в днешно време... успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3523ae0c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Стига сте нападали момичето. Това че с вас са си играли не значи, че и с нея ще стане така. Видяхте един жизнен и емоционален човек и веднага искате да го смачкате. Според мен той не ти е достатъчен и ако продължаваш с него ще страдаш. Такива връзки са обречени, но си била малка да го разбереш в началото. Сега ти е времето живей, наслаждавай се на всичко около тебе. Просто такива хора като тебе го могат това за разлика от тези дето те нападат. Според мен е време да го оставиш и да поживееш дори сама ако трябва извесно време. Вярно е, че може да попаднеш на идиоти, но никой не те кара да останеш с тях. Надявам се да намериш правилния човек за теб, защото този със сигурност не е.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5595dd46fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз пък мисля, че момичето е достатъчно зряло. Това личи от начина по който се изказва дори. Зряла е, защото все пак е осъзнала какво може да загуби! Авторке, дилемата е сложна, защото тук ти избираш дали да имаш сигурно бъдеще с човек който те обича, или да продължиш да бъдеш себе. Аз лично се възхищавам на хора като теб, такива които не се уморяват да поддържат любовта на другия, шматки, които обичат живота и се борят със зъби и нокти за всичко. И не намирам нищо лошо в това че искаш да получаваш същото. В крайна сметка едно от най важните неща в един брак са общите цели и амбиции. Ако той иска да стои винаги на сигурно, а ти решиш да заминеш нанякъде, мисля че е неизбежно все някога да срещнеш човека за теб. Тогава ще е минало повече време и ще бъдете по-наранени. Сега е момента да събереш смелостта, която лъха от всеки твой ред и да започнеш на чисто. Повярвай ми, по добре е и за двама ви. А колкото до по горните изказвания, че можеш да бъдеш наранена-да, възможно е. Ти го знаеш. Но това не е причина да спрем да търсим човека, с който ще бъдем най-истински!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 429d706b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Благодаря на всички за коментарите. Наистина се радвам да чуя безпристрастни мнения. Колкото до това, че мисля като тинейджърка... Ами всеки има право на мнение:) Объркана съм със сигурност, но това не ме прави по-незряла от Номер 2 например. Всеки може да се почувства несигурен в даден етап от живота си, било то на 22 или 52 години. Щом пиша тук, значи не избързвам с решенията си и не се втурвам в тинейджърския си живот, без да помисля за последствията. И... повярвайте ми, животът ми поднесе достатъчно, за да се чувствам доста пораснала ;) Ще се радвам на още мнения, без повече плоски нападки. Благодаря!

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ab14798383
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Вечното търсене на глуповатите младите жени. Търсенето не на обичащ мъж, който ще прави всичко за тях, а на мъж, който е шут и им прави интересното и забавното. Търсенето на "тръпка" сега е къде по модно, отколкото да имаш истински човек сигурен до себе си, някой на който можеш да разчиташ и който те обича с цялото си сърце. Сега тези мъже не са "интересни" и "забавни". Поздравления, очакват те много нощи с "ебльовци" с които ще имаш тръпки колкото щеш. Тръпки където поискаш и по колкото пъти искаш, защото се вижда, че това търсиш, елементарните сексуални желания те водят в живота, а не разума. Страстта и любовта са доста различни неща, теб те вълнува много повече първото. Спокойно, ще получаваш страст, мъже много, но са малко като този с когото си. Разбирателството, уважението му и тази любов после със свещ ще ги търсиш. Но какво ли да ти обяснявам повече, то е ясно как ще постъпиш. Живота учи, понякога сурово учи. А ти имаш доста да учиш. Успех в бързото намиране на харашото, пардон на "тръпката" и като я намериш, по много на ден да получаваш. Нали все пак е по важно да ти е интересно и забавно, отколкото да имаш човек до себе си който те обича. Тръпката му е майката. Действай, не се замисляй за обич и др. глупости, нали един път се живее! Давай момиче ние сме с тебе :) Милионите мъже с тръпки те чакат. Остави глупака, който те обича и държи на тебе. Скучна работа е нали? Друго си е някой интересен да ти вкара в живота тръпката :) Най искрено ти стискам палци да намериш това което искаш, защото си го заслужаваш. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: db8b55b5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Умна си 100% и знам как се чувстваш. Ти даваш всичко за тази връзка а тои е просто по олегнал явно. Ти искаш да има заигравка емоция страст тръпка, но тои не се сеща или може би по вероятно е да не знае как да изрази това.

Важно е ако ти правиш крачката към емоциите тои да не се дърпа ако се драпне значи е много зле защото когато обичаш един човек няма смисъл да се дърпаш и да го отбягваш примерно.

Ако ти правиш крачките и тои е доволен и ви е хубаво не го зарязвай тои те обича 100% просто тои мисли повече за серйозни неща а на теб ти се иска по дива и изпалнена със спонтанни моменти връзка.

И когато ти е кофти за нещо говорете но спокоино без нерви така ще го отблъснеш а може и загубиш. Милиш му се и в същото време му казваш нещото което не ти харесва.
Запомнила съм нещо от пра баба си 1во мъжа трябва да те познава от круста на долу и 2ро една жена ако е хитра и спокоина може да постигне това което иска от мъжа до нея

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b87739cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   В крайна сметка каквото и да ти кажем, единствено може да ти променим мнението, а решението - то си е твое. Както се казва веднъж се живее. Да ти кажа и аз съм точно такъв човек като тебе, (различават ни половете и годините), но май не умея да го показвам...

Според мен по-добре да бъде човек сам, от колкото да не е с ЧОВЕКА, момичеТО/момчеТО. Това е то, хората които нямат други проблеми, ще живеят цял живот в търсене на единствения/та.

Ако питаш мен го зарежи, не веднага, кажи му го по някакъв начин по-деликатно, но го направи. Защото живота си минава, а любовта я няма. На хората, които не ги държат друго нещо, ги държи любовта. Тя става смисъла на живота им.

Само да те попитам, как изглежда той, ако го опишеш така някак си (жените в това сте добри), ще съм ти много благодарен.

(Бих те препоръчала да не четеш надолу, че... )

Ако го четеш - добре, ако не го четеш - още по-добре :)

Имам няколко въпроса към тебе. Те такива хора кат' теб аз наричам истински. Хора, за които си заслужава да се живее. Няма втора, трета, четвърта любов. Има само една и единствена.

Ако не възразяваш ще ти задам няколко въпроса. Разбира се, ако въобще коментарът ми бъде одобрен, и ако не си ме послушала, иииИи ако иска да ми отговориш...

Първо: Какво искате вие, жените? Зная, че въпроса ми е много общ, но питам теб, тъй като имамЕ еднакво виждане. Кажи това, което ти искаш от един мъж, ако не си го посочила в недостатъците на партньора си, де. И държиш ли толкова на външния вид.

Май това по-горе са всичките ми въпроси.
Мери предварително...

Пожелавам ти всичко най-добро. Не зная дали имаш финансови проблеми, духовни прозрения, някакви други проблеми, дори и грам милениье, но е мъчение да се самонаказваш. Първо, че лъжеш човека до себе си, а не му даваш равен шанс да намери и той любовта на живота си, и второ че самозалъгваш себе си. Любовта е най-добрия от всички добродетели. Тя е едно от малките неща, които се броят на една ръка, за която си заслужава човек да живее, ВЪПРЕКИ, че в живота трябва да има нещо повече от това! ...

Пожелавам ти искрено успех. Дано да бъда след години един от поканените на сватбата ти, защото съм сигурен, че той ще Е "ТОЙ", човекът. Нищо, че нямаме нищо общо. Просто да ви се възхищавам....

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a73e3b6ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката: Благодаря ти, Номер 13 :) Какво искам от човека до себе си? ! Ами искам да бъде изпълнен с живот, да цени всеки малък жест и миг. Да, в живота има и кофти моменти, има загуби, но ми се иска човекът до мен да бъде борбен, искам да не се отказва лесно, да има амбиции, които да следи. Да вярва в себе си и в мечтите си. Искам да пази детското в себе си. Искам да може да се радва на всичко и да граби с пълни шепи от живота, защото е кратък. Искам човек, който не пада лесно духом. Който дори и в най-тежките мигове.. пак ще намери причина да се усмихне. Човек, който не мисли какво е загубил или какво може да спечели, а да е благодарен за всичко, което има. И не, не държа толкова на външният вид. Естествено че един мъж трябва да бъде поддържан и да се старае да изглежда добре. Трябва да има привличане между нас. На колко години си? Канен си на сватбата :):):) само да разбера кога ще е :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 905802b5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Браво авторке, току що описа някои взаимно изключващи се качества. Предполагам искаш и да ти е страстен, но и да е верен, да е пробивен в живота, но и душичка с теб. Да е твърд и същевременно и мек. Изобщо пълен набор от противоречиви изисквания от поредната витаеща в облаците гледаща през розови очила. Успех в търсенето на невъзможният мъж.
Искам да ме изслушаш, без да ме съдиш.
Искам мнението ти, не съвет.
Искам да ми вярваш, без да изискваш.
Искам помощта ти, но не и да решаваш вместо мен.
Искам грижите ти, но не и да ме обезличаваш.
Искам да ме гледаш, без да проектираш твоите неща у мен.
Искам прегръдката ти, да не ме задушава.
Искам да ме окуражаваш, без да ме насилваш.
Искам да ме подкрепяш, без да се нагърбваш с мен.
Искам да ме защитаваш, без лъжи.
Искам да си близо, без да ме завземаш.
Искам да познаваш моите черти, които най-силно те отвращават.

Продължавай с исканията пък да видим до къде ще я докараш.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b386d3ba82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря за комплимента на Номер 15, тъй като притежавам доста от тези взаимноизключващи се качества :) Е, имам и доста недостатъци, като всеки друг :) Но нещо не виждам да съм описала това, за което ти говориш. Защо човек, който е борбен и знае какво иска от живота, да не може да цени малките неща и да бъде добър с човека до себе си??? А и аз описах какво би ме впечатлило в един мъж... дали ще го открия е друг въпрос... а дали го търся, още по-друг. Всъщност стъпих здраво на земята, в момента в който загубих най-близкият ми човек по много нелеп начин. А розовите очила хвърлих на боклука, когато осъзнах че за всичко трябва да се бориш сам. Така че без да познаваш даден човек, не можеш да се правиш на психолог :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ab14798383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Така е наистина трябва да се бориш. Радвам се, че си го разбрала и виждам, че се бориш сега не за любов, а за тръпката. Действай смело! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker