От страх или за пари ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

От страх или за пари ?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1279 пъти
Здравейте. Бих искал да задам въпроса си към вас, защото ако го направя публично, ще бъда оплют. От както започнаха активност вените действия по дългогодишният конфликт в Украйна, се превърнаха в залепен за телефона - фейсбук, ютуб, и множество сайтове, български, европейски, американски и англоезични руски. Това, което ми прави впечатление, е дупката между това, кое мисля хората на улицата и това, което дават медиите. Имам предвид, че в нашият клас 2/3 са заели страната, на порицаваните от медиите, сред познатите ми възрастни, отново съотношението е подобно. Във фейсбук, отново забелязвам,че под публикациите на големите телевизии и сайтове, преобладават проруски коментари. При тези обстоятелства, си задава въпроса, как е възможно при хората на улицата, нагласите да са 50/50 да речем, а сред политиците, с малки изключения 90% да са на едната страна. Сред медиите е същата работа. Съмнявам се да е съвпадение например, 100% от работещите за медиите, да са на едната страна, а народът да е 50/50. Това ме кара да мисля, че или е имало някакъв изключителен подбор,когато са ги наемали и са избирали хора само с такива нагласи или в последствие са ги направили такива. Аз лично съм по-склонен да вярвам на второто, но в такъв случай как ги принуждават. Някой ги заплашва, че ще ги хакне или им предлагат солидни бонуси ? В парламента положението е същото. 85% от депутатите застават с една позиция, докато отново на улицата съотношението е коренно различно ?
Моля изкажете си мнението, защото не вярвам на случайност. В същност не знам изобщо на кок да вярвам в тази медийна кампания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: b5198dd6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Просто е, тролските проруски ферми бълват коментари в изобилие, пропагандата работи с пълна пара. Разбира се, има и нормални хора, които са им се вързали и го правят безплатно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 07517a365a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   На работещите в медиите им се плаща да пишат това, което трябва, според зависи кой снася на въпросната медия. Почти няма безпристрастна журналистика, обославяща се на честност. Или си "джендър", или си "ватник". Който се навие да работи за тези телевизии, вестници, новинарски сайтове и т.н., му е пределно ясно кой поръчва музиката - Вашингтон или Москва. Превърнали са се в религиозни фанатици - няма мислене, няма анализ, само папагалстване. В Дойче Веле няма да сложат про-руски журналист, забрави, нито в Нова. Обратното също няма да се случи. Тази война е война на пропагандата и медиите преди всичко.

При политиците е същото. Случайните хора не стават политици, само тези, които са удобни и ще защитават определен интерес. Сега модата е да си клакьор на САЩ, както преди 40 години - на Русия. Особено държава като нашата, която е изключително слаба, неможеща и зависима от силите на деня, просто забврави да има достойни политици, гледащи интереса ни. А обикновено медиите и политиците работят един за друг. Този, който владее информацията, владее света. Всичко е доброволно и е за пари, а много от тях си и вярват наистина.
Та затова мненията на медиите/политиците и голяма част от обикновените граждани толкова се различават. Никой не ги заплашва, сами се тикат да списват пропаганда. А разлика между западната и източната няма. Виждаш какво стана със Стефан Янев - изказа различно мнение и му поискаха оставката. В Русия пък бият по протести. Една и съща гняс, а ние се чудим накъде да се нагъзим... жалка история.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8202f2c79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Човекът „на улицата“ или критикуващият във Фейсбук никога реално не са заставали в рамките на политическия живот — нямат представа какво представляват вземането на решения за една държава, зависимостите и стратегическите смисли на изборите.

Според масовия българин се раздават сякаш несметни богатства, които никога не достигат до обикновения човек — истината е, че „несметните богатства“ са всъщност така или иначе жълти стотинки, с които трябва да се закърпи сносен бюджет. Тези стотинки още повече изжълтяват, след като вероятно преминат през грешните ръце.

В последните години всеки беше инфекционист, епидемиолог, доцент в сферата на медицинската помощ, наскоро и експерт във военното дело.

Според мен за един разсъждаващ индивид е ясно, че в случая с Украйна и Русия печеливша позиция няма — нещо като параграф 22. ЕС реално влага средства, създава проекти, за да се развива държавата ни — зависими сме от тях, икономиката ни, ако е оставена да се справя самостоятелно, едва ли ще се задържи — находищата ни не са впечатляващи, за да търгуваме/използваме тях, можем да разчитаме единствено на лека промишленост и туризъм. Крайно недостатъчно. В този ред на мисли, заемем ли неутрална позиция, ЕС вероятно ще осъдят нашето решение. НАТО също => ще бъдем изключени и оставени на произвола. Заемем ли позицията на НАТО, Русия е недоволна (естествено), което предизвиква конфликт и евентуално желание за военни действия и към нас. Заемем ли позицията на Русия, тя е доволна, тъй като се превръщаме не в техен партньор, а в техен желан бъдещ сателит, който да бъде превзет. Също като Украйна. Хората си представят, че някой ще дойде на една каляска като принц и ще каже: „Вече държавата ви е под моята опека!“, в реалността това не се случва, територии се отнемат. Помислете си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6370ba2b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Явно си много малък и не знаеш как са уредени работите в нашата страна след 10 ноември 1989 г.
България и Украйна са две наистина приличащи си страни по начин на протичане на "модернизацията" = ДЕМОНОкрацията.
Ако не се кланяш на правилния човек и КУЛТ , НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В МИСИРКА ПО КОЯТО И ДА Е ОТ МЕДИИТЕ!
Трябва да питаш по-възрастни хора да вземат да ти обяснят.
Ако тези политици и мисирки не храчат и плюят с пълно гърло по Русия и руския народ, няма да вземат нищо от баницата, която се разпределя задкулисно; затова. Всичко е за пари и всичко, което виждаш от тези хора Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТОВО.
Ето защо България заедно с някои други съветски страни ще последва украинския пример.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9b1f56588a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Медиите ни са про западни, както и правителствата, поне 80% от политиците. Народът е разделен по равно. А великите сили, в тая част и Русия и щатите, ги боли уя за нас.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6942d6a529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Процентите сред хората на улицата в подкрепа на порицаваните от медиите са над 75%. Но всичко е за пари. Не е важно на какво мнение са журналистите, те са обучени слънчогледи, и ако началника им е на данено мнение те като хамелеони, приемат неговата окраска. Никой не им плаща в повече, при тях проблема е да си запазят работата, безработни с диплом журналист колкото искаш, за 1 ас ще сменят водещ който е казал нещо "грешно".

В парламента положението е същото, защото когато избираме депутати избиране дадена партия или по точно нейния лидер, а зад него са подредени хамелеони, каквото каже лидера те плътно го следват. Това не са мислещи хора, това са следващи лидера си хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: fc3e1950de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Пропагандата работи на макс и добре е обработила нашето население. Имаме агресия на чужда държава спрямо суверена друга държава. Обаче ние сме си русофили и дупедавци, така че сме на страната на агресора. Всеки с малко мозък може да хване как руската пропаганда извърта нещата спрямо събитията, така че да оправдае руската инвазия. Има няколко неоспорими факта- дори градове с преобладаващо руско население оказват съпротива и не се предават, това как кореспондира със широко разпространената теза, че руското население е подложено на геноцид? И с други неща е така, затвърждаваме се като най верни руски слуги за пореден път. И още нещо, руския народ е братски на нашия, дал е много на света, но също е потърпевш на управляващата върхушка.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7dd9ea9d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Сред моите познати всички са на страната на Украйна. Не, никой не е против руснаците като народ. Всички сме против действията на Путин, вкл. и голяма част от руснаците. Само откачалник би оправдал терор над държава. Нещо не ви разбирам аргументите, след като самите руснаци масово не подкрепят това, което прави Путин в момента. Че и като за капак плащи с ядрена война. Този човек очевидно има нужда от психиатрична помощ. Едно време беше казал, че планета, на която Русия я няма, е безсмислена, а сега казва, че ако няко страна помогне на Украйна, ще се сблъска с нещо, което не се е сблъсквала в историята си, демек намек за ядрени удари. Ако аз откача не е трагедия за човечеството, а само за семейството ми, но ако лидер на държава го направи, особено на военна сила, не е никак на добре.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ab59c888b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7 добре го е описал. Чакам да го контрирате и да обясните защо Русия не е агресор и как хората там са освобождавани. Вече за тия, които протестират в Русия срещу войната и просто си движат, след което някой минава и ги арестува на произволен принцип, какво да кажем?!
Но както казах, медиите, тия легалните, са про западни. Има спонсорирани от Русия, които дават наклон натам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: e4769d1023
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм твърдо за неутралитет на база застрашаване на нажионална сигурност.Човешките трагедии са едно,за това има хуманитарни помощи дарения и т.н.Едва ли има някой,който одобрява военни действия....
Но президента им да прави изказвания "да се обърне целия свят срещу Русия"-айде моля-аз изобщо не подкрепям подобна диктаторска парадигма.Този сам проси война на всяко равнище,а вие си го подкрепяйте както искате
България е слаба страна,която обаче има право на РЕФЕРЕНДУМ-повечето от вас сигурно не се и досещат какво е това,ама карай
Още по-грозно се получава,когато някакво си пишлеме /Сладкаря/ прави меко казано неадекватни изказвания и всичките от името на неговия АЗ,а не за добруване и стабилност на и без това разклатената ни нация.После ще утешава с таблетки с изтекъл срок на годност-айде моля моля,няма нужда.Голямата му уста големи поразии може да сътвори,но повечето само гледате да заемете страна,без изобщо да се замисляте какви може да са последствията от цялото това нещо за България.Заемайте страна,обаче искам да ви попитам няколко неща"
-готови ли сте за атаки изобщо уважаеми потребители?
-готови ли сте за ядрени поражения?
-страх ли ви е за близките ви?
-как мислите-колко бихме оцеляляли в една война?
И всичките рискове защото повечето от вас също като сладкаря бърза да вземе страна
Никой не омаловажава човешките трагедии в момента,но има хиляди начини да се помогне на хората.
Но понеже един дошъл на пост вчера прави меко казано гротескни изказвания,все едно той е единствения българин от името на неговия АЗ,това може да има тежки последствия
Българския народ има право на референдум и досега не си го е поискал-жалка работа,вместо това сме се оставили да ни дърпат за конците
Да вземеш страна със високопарно-малоумни изказвания във такава обтановка е реална заплаха за националната сигурност на страната ни,точка!

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5f038edf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Неутралитетът работи само в много голям формат. Когато си много важен и всички се старят да си осигурят неутралитета ти.
При малките не работи изобщо. Там моделът на взимосвързаност е по-ефикасен. Защото тогава големите имат интерес да те защитават.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e13288e663
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Зависи къде четеш. Народът ни все още е много просто и елементарен и вярва на Матушка Расии. Въпреки, че руснаците са направили много проблеми на България и са промили мозъците на много хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b5198dd6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Какъв неутралитет ви гони, бре хора? Кои държави в момента са неутрални, че ние да сме? Дори Швейцария, която е еталон в това отношение, се включи в санкциите. Ние обаче много обичаме да се снишаваме, пък дано бурята премине.
Не мислите ли, че може да сме следващите, които Путин да денацифицира, ако не се противопоставим? Или се връзвате на пропаганда за братски народи и пр.?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7dd9ea9d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Неутралитет вика. Ако сме "неутрални", ще ни ебат и едните, и другите, защото ще сме трън в очите и на двете старни и ще свършим между шамарите като Украйна. Така поне само едните ще ни ебат във всеки един момент, само ще се сменят. Неутралитет означава сандвич или double penitration.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0e56dcf1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какъв неутралитет? Соломон Паси отдавна изкара БГ извън графа “неутрални”. Каквото каже НАТО - това е. Сега обаче ако НАТО влезе във война срещу Русия ще те накарат тебе да отидеш на фронта, а не Пасито.
Е, не са познали, ще ме хванат за големия, но няма да се бия за чужди интереси в чужди игри. Нека който е подписвал договорите той да ходи и да се стреля на фронта с другите. Пет пари не давам за сегашната България - разпродадена на големите играчи за жълтици от Пасита, Догановци и Толупи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a182886dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Няма такова нещо, като неутралитет. Дори Швейцария, която твърди, че е такава по принцип, зае позиция и прави сенкции. Проруският президент Радев и неговия бивш министър на отбраната измислиха уж неутралитет, за да не правят санкции на Русия. Но ги е страх да си кажат ясно, че служат на Русия. Така че просто увъртат. Виж, медиите служат на собственика си, на този, който им плаща заплатата. Медиите не са някакви апостоли на истината. Всеки си гледа заплатата. А мнозинството медии у нас са собственост на олигарси - дали български или чужди. Затова и говорят и показват това, което собственика каже. За коментарите - има платени руски тролове в социалните медии и то от няколко години. Това обаче не пречи на хората да видят реално нещата. А именно, че Русия води война срещу Украйна и се опитва да я завладее.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5d7cb7d69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Хубаво е и да се запознаете с това:

https://www.facebook.com/odanailov/videos/1745368268999881/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker